Prezent na Chrzciny - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 07:59   #391
violcia83
Przyczajenie

Dot.: Prezent na chrzciny + roczek

Ta huśtawka jest fajna dla mniejszego dziecka, ale zgadzam się z szajabaja że posłuży krótko, ja też proponuje taką zawieszaną na futrynie albo http://allegro.pl/promocja-zjezdzaln...083724095.html
violcia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-09, 21:11   #392
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Malenka, żadna. Poważnie. TO zajmuje ogrom miejsca, w domu na pewno nikt nie postawi. Czemu huśtawka akurat? Jeśli o cenę chodzi, by coś droższego, porządniejszego - luzik, znajdę ci coś lepszego jak chcesz, ja maniaczka zabawkowa jestem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 12:16   #393
maalenka18
Przyczajenie

no właśnie rodzice zazyczyli sobie huśtawkę. Na brak miejsca w domu i ogrodzie nie narzekają więc ta huśtawka raczej będzie używana.
Stary 2012-02-13, 21:58   #394
reddiamond
Przyczajenie

Dot.: Prezent na Chrzciny

A ja chciałam zrobić krótką sondę

W kwietniu zostanę mamą chrzestną. Dziewczynka będzie miała wtedy prawie 9 miesięcy. Zdecydowałam, że dostanie na pewno jakąś porządną zabawkę dostosowaną do wieku, ale chciałabym też żeby miała coś co zostanie jej na pamiątkę. Zastanawiam się pomiędzy spersonalizowaną książeczką o Aniele Stróżu
http://www.bajkopisarze.pl/produkt.p...personalizacja

albo obrazem z Aniołkami
http://www.galeriawrazen.pl/#gallery...1602&idz=R11-1

Jak myślicie, co będzie lepsze?

Na tej stronie z książeczką, wcześniej była też opcja z wkomponowaniem do niej zdjęć maluszka, mam nadzieję, że brak jej tylko chwilowo bo taka książeczka byłaby ciekawsza
reddiamond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 07:42   #395
diana171615
Rozeznanie

zawieszana na futrynie jest najlepsza.
diana171615 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 11:24   #396
Kasia2706
Raczkowanie

Ja na narodziny dziecka dałam wózek z pieluszek z akcesoriami dla Małej (ale własnoręcznie robiony) a na Chrzest jako Matka Chrzestna postanowiłam zrobić wielki tort z pieluszek z zabawkami i akcesoriami (bo tego zawsze mało rodzicom), szatkę do chrztu, myślałam dodatkowo też o kasiorce i Biblii dla dzieci ale zastanawiam się czy nie lepiej złoty łańcuszek zamiast tego. Kasiorę to i tak oni dostaną, a pamiątka to pamiątka jednak- zwłaszcza od chrzestnych. No i mam dylemat. Poza tym nie wiem czy lepsza jest taka Biblia dla maluchów, czy nie lepsza taka w ładniejszym wydaniu dla starszego dziecka (coś jak na komunię się czasem kupuje). Nie chcę na komunię drugiej kupować, a póki co to Mała ją co najwyżej zjeść może a nie przeczyta, więc i tak na ten prezent musi poczekać... :/
Kasia2706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 08:30   #397
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Czego mało? zabawek i akcesoriów? rodziców nie znasz

W akcesoria możesz nie trafić, na zabawki-pierdółki szkoda kasy, szlag by mnei trafił gdybym dostała stertę dupereli zamiast czegoś porządnego, jednego - i nie chodzi nawet o drogą rzecz, ale wolę dla dziecka pudełko klocków niż piłeczkę grzechotkę i misiaczka...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-18, 09:41   #398
Kasia2706
Raczkowanie

No raczej znam rodziców i to bardzo dobrze W torcie śą tylko dwie czy trzy zabawki (pozytywka - bo tego nie miała, zabawka do kąpieli i jakiaś głupotka) ponieważ i tak każdy w odwiedziny albo z ubrankiem albo zabawką przychodzi. A jeśli chodzi o akcesoria to ma wszystkie te, których zawsze rodzicom mało - husteczki nawilżające, szampony, płyny do kąpieli dzieci, kremiki i inne takie, czyli rzeczy, które zwykle b. szybko się kończą, oprócz tego do dekoracji miseczki do karmienia, łyżeczki. Poza tym to i tak tylko załącznik do prezentu głównego, więc luz
Kasia2706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 17:36   #399
travis
Zakorzenienie

GG do travis
Dot.: Ile dać pieniędzy na Chrzest a ile na Wesele?

wlasnie za rok mam wesele kuzynki i tez sie zastanawiam ile kasiurki dac...
Stary 2012-04-26, 09:43   #400
anig87
Przyczajenie

Ja jak 3 lata temu zostałam chrzestną córeczki mojego brata to dałam małej złote kolczyki i taki album dla dziecka do którego wkłada się zdjecia i 200 zł. uważam że to było ok, bo byłam wtedy na3 roku studiów dziennych i pracowałam na pól etatu.
a co do wesela to mieliśmy w tamtym roku 4 aż i na 3 daliśmy po 400 zł a na 1 600 zł bo było z noclegiem i dojazdem.
Z tego co wiem, to ludzie jakoś specjalnie nie szaleją bo nie mają za dużo pieniązków.
anig87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-06, 18:39   #401
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

Ja jestem za tym, żeby dawać tyle, ile można sobie pozwolić. Niedługo będę szła na chrzciny i nie wiem jeszcze ile będę mogła dać, bo dopiero zaczynam nową pracę, ale rozmawiałam z mamą dziecka i powiedziała, że woli dostać 20zł, niż prezent. Coś się zawsze uzbiera i kupi dziecku co potrzebne. A jeśli chodzi o wesele, ja z TŻ w zależności od tego czy to bliska rodzina, czy dalsza, dajemy od pary od 300 zł w górę.
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 21:09   #402
CatGirl92r
Rozeznanie

Question Prezent na chrzest , porszę o szybką radę

Witam Was serdecznie
W tą niedzielę zostanę chrzestną. Musze wybrać jakiś prezent. Moja mama postawiła na srebrny obrazek, pamiątkę chrztu. ( http://allegro.pl/ryngraf-chrzest-ur...333144639.html ) Mi sie nie spodobał i chce kupić coś od siebie.
Jeszcze nie pracuje ale mam odłożone trochę grosza.
Myślałam o bucikach wykonanych ze srebra lub pozłacanych.
Co byście mi radziły wybrać?

Taki srebrny w pudełeczku , za 107zł z odczepianą podeszwą można tam włożyć pierwszego ząbka, można też przyczepić do łańcuszka czy bransoletki jak Mała podrośnie. Niestety stać mnie tylko na jeden (widziałam gdzieś zestaw z dwoma bucikami)

http://allegro.pl/bucik-srebro-darmo...287713783.html

Czy może takie dwa buciki
http://allegro.pl/buciki-na-chrzest-...321414828.html

Albo pozłacanego smoczka?
http://allegro.pl/grawer-w-cenie-smo...325965793.html

Oczywiście do wszystkiego może być wykonany grawer. Nie będę zamawiać z allegro tylko wezmę u jubilera w moim mieście.
Czy może radzicie kupić jakąś zabawę edukacyjną? Chociaż z zabawki wyrośnie i pójdzie na strych do piwnicy albo się ją wyrzuci a wolałabym żeby miała prezent po ciotce
CatGirl92r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 21:21   #403
CatGirl92r
Rozeznanie

co kupić na chrzest? na niedzielę:)

Witam Was serdecznie
W tą niedzielę zostanę chrzestną. Musze wybrać jakiś prezent. Moja mama postawiła na srebrny obrazek, pamiątkę chrztu. ( http://allegro.pl/ryngraf-chrzest-ur...333144639.html ) Mi sie nie spodobał i chce kupić coś od siebie.

Taki srebrny w pudełeczku , za 107zł z odczepianą podeszwą można tam włożyć pierwszego ząbka, można też przyczepić do łańcuszka czy bransoletki jak Mała podrośnie. Niestety stać mnie tylko na jeden (widziałam gdzieś zestaw z dwoma bucikami)

Oczywiście do wszystkiego może być wykonany grawer. Nie będę zamawiać z allegro tylko wezmę u jubilera w moim mieście.
Czy może radzicie kupić jakąś zabawę edukacyjną? Chociaż z zabawki wyrośnie i pójdzie na strych do piwnicy albo się ją wyrzuci a wolałabym żeby miała prezent po ciotce
Stary 2012-05-16, 21:37   #404
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: co kupić na chrzest? na niedziele :)

Cytat:
Napisane przez CatGirl92r Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie

Moja córka na chrzest dostała m.in. biżuterię (kolczyki i medalik), srebrną grzechotkę z grawerem i srebrny smoczek (też z grawerem)-z miejscem na pierwszy ząbek
Bardzo podobają mi się też jako pamiątka "albumy małego dziecka"-z miejscem na wpisy od dnia urodzin do mniej więcej roczku, z miejscem na zdjęcia.
Srebrny obrazek z motywem religijnym też jest dobrym pomysłem (w końcu to uroczystość religijna), do tego też można dodać grawer.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 21:38   #405
nina3595
Raczkowanie

Dot.: Prezent na chrzest , porszę o szybką radę

Moja córcia os chrzestnej dostała coś takiego http://allegro.pl/pamiatka-chrzest-s...301929534.html i jeszcze krzesełko do karmienia.
nina3595 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 21:56   #406
kasienkaa27
Raczkowanie

Mojej siostry synek właśnie miał chrzciny.
Też miałam problem co by tu kupić...
Chciałam żeby to było ładne, ale zarazem praktyczne...
Kupiłam zatem coś w tym stylu...
http://allegro.pl/tort-z-pampersow-b...319781118.html

Pampersy potem będą jej służyły i różne akcesoria dołączone do torciku również.
Powiem Ci, że była bardzo zadowolona. Do tego oczywiście pare tam "dupereli" dorzuciłam, ale głównie ten torcik zrobił furore

Nie ma co się wygłupiać i wykosztowywać na chrzciny, ponieważ to jest symboliczna "impreza". Gdy dziecko będzie większe i będzie miało z prezentów jakiś pożytek, to wtedy można fajne "pomanewrować" z różnymi pomysłami
kasienkaa27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 22:07   #407
Charlotte York
Zadomowienie

Taki smoczek czy bucik to dobry pomysł. Ja kupiłam srebrny smoczek i dołożyłam do tego pieniądze.

Edytowane przez Charlotte York
Czas edycji: 2012-05-16 o 22:08
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 22:48   #408
laisla
Zakorzenienie

Ja wybrałabym coś bardziej praktycznego, nie wiem, ubranko, kocyk, zabawkę edukacyjną, buciki
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 07:01   #409
HoneyIlove
Zakorzenienie

ja jako chrzestna dałam na prezent kasę ale tylko dlatego że tak się ugadałam z chrzestnym ponieważ nie chcieliśmy żeby były takie same prezenty, rodzice dziecka na brak kasy nie narzekają więc dziecko ma wszystko co potrzebuje... ale teraz mój tŻ ma być chrzestnym i chcemy też kupić prezent i myślimy o bujaczku albo krzesełko do karmienia albo może mate ale też dlatego bo rodzicom się nie przelewa(tzn raz kase mają a raz nie) a jak maluszek dostanie prezent to będzie wiadomo że to wykorzystają bo podejrzewam że rodziców może być nie stać na jakieś gadżety bez których może się obejść....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 08:14   #410
alethia99
Raczkowanie

Ten bucik na ząbek fajny. Mój synek (niecały rok temu) dostał od chrzestnej taką rozkładaną ramkę na ścianę, pamiątkę - album, dresik, matę zabawową i pieniądze. W moim stronach też chrzestna kupuje ubranko. Może to ci coś podsunie
alethia99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 09:31   #411
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

ja jak byłam chrzestną, a byłam juz 2 razy to kupowałam całą wyprawkę do kościoła (ubranko, body, kaftanik, śpioszki itp) do tego białą szatkę, kwiatki oraz od siebie pamiątkę, do tego dołożyłam symboliczną kwotę w kopertę . W moich stronach tak właśnie jest, że chrzestna kupuje ciuszki na chrzest, białą szatkę, kwiatki, a chrzestny łańcuszek, świecę, pamiątkę .

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 10:12   #412
CatGirl92r
Rozeznanie

Dziękuje Wam dziewczyny
Ja pieniążków nie dam bo im zotówki nie są potrzebne, mieszkają nacodzień w Szkocji, no a zresztą na brak pieniędzy nie narzekają. Wyprawka też nie potrzebna bo mała ma prawie roczek i wsumie wszystko już zakupione (maty, karzesełka itp) Zabawki edukacyjne i tak wysyłamy im pocztą albo mama im zawiozła w listopadzie a ja w lutym jak byłyśmy.

Dzisiaj rano wzięłam jednak tego bucika srebrnego na ząbek + grawer na nim i na tabliczce też własny grawer, dokupiłam też srebrny łańcuszek.

Ten torcik z pampersów widziałam i bomba Też mi sie baardzo podoba,ale niestetynie doszłoby mi do jutra a w moim miasteczku nie ma takich rzeczy
Stary 2012-05-17, 10:13   #413
CatGirl92r
Rozeznanie

Dziękuje Wam dziewczyny
Ja pieniążków nie dam bo im złotówki nie są potrzebne, mieszkają w Szkocji, no a zresztą na brak pieniędzy nie narzekają. Wyprawka też nie potrzebna bo mała ma prawie roczek i wsumie wszystko już zakupione (maty, karzesełka itp) Zabawki edukacyjne i tak wysyłamy im pocztą albo mama im zawiozła w listopadzie a ja w lutym jak byłyśmy.

Dzisiaj rano wzięłam jednak tego bucika srebrnego na ząbek + grawer na nim i na tabliczce też własny grawer, dokupiłam też srebrny łańcuszek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 11:44   #414
Narrhien
Zakorzenienie

Uważam,że takie symboliczne prezenty typu łańcuszek z krzyżykiem, medalikiem, bucikiem itd. są na chrzest najlepsze Bo zostaną dziecku na całe życie.

Ja na chrzest dostałam złoty łańcuszek z podkową, żebym miała szczęście przez całe życie. Do dziś go noszę i uważam to za jeden z najlepszych prezentów, jakie w życiu dostałam. Będę go miała aż do smierci, co mi się jak na razie z żadnym innym prezentem nie zdarzyło

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 11:52   #415
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

normalna biblię z dedykacja i kartkę - w końcu dziecko wkracza do kościoła powinno zostac zaopatrzone w najważniejsze własne pismo a nie w biżuterię
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 12:12   #416
wszystkienazwysazajete
Raczkowanie

Torcik z pampersów naprawdę cudny i pomysłowy, ale jest do zużycia i żadna to pamiątka..

Dlatego super, że zdecydowałaś się na bucik, śliczniutkie wyroby.
wszystkienazwysazajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 12:37   #417
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Uważam,że takie symboliczne prezenty typu łańcuszek z krzyżykiem, medalikiem, bucikiem itd. są na chrzest najlepsze Bo zostaną dziecku na całe życie.

Ja na chrzest dostałam złoty łańcuszek z podkową, żebym miała szczęście przez całe życie. Do dziś go noszę i uważam to za jeden z najlepszych prezentów, jakie w życiu dostałam. Będę go miała aż do smierci, co mi się jak na razie z żadnym innym prezentem nie zdarzyło
są rodzice którzy np złoty łańcuszek dziecka potrafią sprzedać tak więc póki dziecko małe to ze złotem bym ostrożna była... ale na komunie np. złoto jak najbardziej ok
Stary 2012-05-17, 14:11   #418
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Zdecydowanie coś posrebrzanego bądź pozłacanego, niech to będzie trwała pamiątka.
Ja pierwszemu chrześniakowi dałam pieniądze, a raczej jego rodzicom, bo się za bardzo im nie przelewa więc uznałam, że dam co najbardziej praktyczne. Kolejne to już lepiej sytuowani rodzice więc złoty łańcuszek i Biblia plus drobiazgi. Zabawki to raczej na święta różne kupuję, bo uważam, że na chrzest czy komunię to powinna być jakaś pamiątka na całe życie. Moja babcia całe życie nosiła złoty łańcuszek od chrzestnej (a wtedy to był spory wydatek) i to super sprawa mieć coś od chcrzestnej co służy i przypomina o niej całe życie.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 14:15   #419
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

a może ufundujesz rodzicom gromnicę?
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 19:10   #420
marlen1366
Rozeznanie

Jestem chrzestną córeczki mojej siostry i jej na prezent kupiłam platerowane srebrem łyżeczki do herbaty i łyżeczkę do cukru, na której wygrawerowałam inicjały małej i datę chrztu. Rodzice kupili złote kolczyki z cyrkoniami, z angielskim zapięciem niestety nie mam ich zdjęcia. Rodzice małej byli zadowoleni a czy obdarowanej się będą podobać to się dowiem za jakiś czas Pieniądze to moim zdaniem średni pomysł, ja lubię dawać i dostawać praktyczne rzeczy, ale takie które zostają na długo. Dla dziecka mata edukacyjna czy bujaczek za lat kilka czy kilkanaście nie będzie pamiątką, ale to tylko moje zdanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-szt-szufelka-do-cukru_305_k [m.1].jpg (19,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lyzeczki-do-herbaty-6szt_855_m [m.1].jpg (20,8 KB, 10 załadowań)
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości