![]() |
#391 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent na chrzciny + roczek
Ta huśtawka jest fajna dla mniejszego dziecka, ale zgadzam się z szajabaja że posłuży krótko, ja też proponuje taką zawieszaną na futrynie albo http://allegro.pl/promocja-zjezdzaln...083724095.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
Malenka, żadna. Poważnie. TO zajmuje ogrom miejsca, w domu na pewno nikt nie postawi. Czemu huśtawka akurat? Jeśli o cenę chodzi, by coś droższego, porządniejszego - luzik, znajdę ci coś lepszego jak chcesz, ja maniaczka zabawkowa jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
no właśnie rodzice zazyczyli sobie huśtawkę. Na brak miejsca w domu i ogrodzie nie narzekają więc ta huśtawka raczej będzie używana.
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
A ja chciałam zrobić krótką sondę
![]() W kwietniu zostanę mamą chrzestną. Dziewczynka będzie miała wtedy prawie 9 miesięcy. Zdecydowałam, że dostanie na pewno jakąś porządną zabawkę dostosowaną do wieku, ale chciałabym też żeby miała coś co zostanie jej na pamiątkę. Zastanawiam się pomiędzy spersonalizowaną książeczką o Aniele Stróżu http://www.bajkopisarze.pl/produkt.p...personalizacja albo obrazem z Aniołkami http://www.galeriawrazen.pl/#gallery...1602&idz=R11-1 Jak myślicie, co będzie lepsze? Na tej stronie z książeczką, wcześniej była też opcja z wkomponowaniem do niej zdjęć maluszka, mam nadzieję, że brak jej tylko chwilowo bo taka książeczka byłaby ciekawsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
zawieszana na futrynie jest najlepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Ja na narodziny dziecka dałam wózek z pieluszek z akcesoriami dla Małej (ale własnoręcznie robiony) a na Chrzest jako Matka Chrzestna postanowiłam zrobić wielki tort z pieluszek z zabawkami i akcesoriami (bo tego zawsze mało rodzicom), szatkę do chrztu, myślałam dodatkowo też o kasiorce i Biblii dla dzieci ale zastanawiam się czy nie lepiej złoty łańcuszek zamiast tego. Kasiorę to i tak oni dostaną, a pamiątka to pamiątka jednak- zwłaszcza od chrzestnych. No i mam dylemat. Poza tym nie wiem czy lepsza jest taka Biblia dla maluchów, czy nie lepsza taka w ładniejszym wydaniu dla starszego dziecka (coś jak na komunię się czasem kupuje). Nie chcę na komunię drugiej kupować, a póki co to Mała ją co najwyżej zjeść może a nie przeczyta, więc i tak na ten prezent musi poczekać... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Konto usunięte
|
Czego mało? zabawek i akcesoriów? rodziców nie znasz
![]() W akcesoria możesz nie trafić, na zabawki-pierdółki szkoda kasy, szlag by mnei trafił gdybym dostała stertę dupereli zamiast czegoś porządnego, jednego - i nie chodzi nawet o drogą rzecz, ale wolę dla dziecka pudełko klocków niż piłeczkę grzechotkę i misiaczka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
No raczej znam rodziców i to bardzo dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dać pieniędzy na Chrzest a ile na Wesele?
wlasnie za rok mam wesele kuzynki i tez sie zastanawiam ile kasiurki dac...
![]() |
![]() |
#400 |
Przyczajenie
|
Ja jak 3 lata temu zostałam chrzestną córeczki mojego brata to dałam małej złote kolczyki i taki album dla dziecka do którego wkłada się zdjecia i 200 zł. uważam że to było ok, bo byłam wtedy na3 roku studiów dziennych i pracowałam na pól etatu.
a co do wesela to mieliśmy w tamtym roku 4 aż i na 3 daliśmy po 400 zł a na 1 600 zł bo było z noclegiem i dojazdem. ![]() Z tego co wiem, to ludzie jakoś specjalnie nie szaleją bo nie mają za dużo pieniązków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Konto usunięte
|
Ja jestem za tym, żeby dawać tyle, ile można sobie pozwolić. Niedługo będę szła na chrzciny i nie wiem jeszcze ile będę mogła dać, bo dopiero zaczynam nową pracę, ale rozmawiałam z mamą dziecka i powiedziała, że woli dostać 20zł, niż prezent. Coś się zawsze uzbiera i kupi dziecku co potrzebne. A jeśli chodzi o wesele, ja z TŻ w zależności od tego czy to bliska rodzina, czy dalsza, dajemy od pary od 300 zł w górę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam Was serdecznie
![]() W tą niedzielę zostanę chrzestną. Musze wybrać jakiś prezent. Moja mama postawiła na srebrny obrazek, pamiątkę chrztu. ( http://allegro.pl/ryngraf-chrzest-ur...333144639.html ) Mi sie nie spodobał i chce kupić coś od siebie. Jeszcze nie pracuje ale mam odłożone trochę grosza. Myślałam o bucikach wykonanych ze srebra lub pozłacanych. Co byście mi radziły wybrać? Taki srebrny w pudełeczku , za 107zł z odczepianą podeszwą można tam włożyć pierwszego ząbka, można też przyczepić do łańcuszka czy bransoletki jak Mała podrośnie. Niestety stać mnie tylko na jeden (widziałam gdzieś zestaw z dwoma bucikami) http://allegro.pl/bucik-srebro-darmo...287713783.html Czy może takie dwa buciki http://allegro.pl/buciki-na-chrzest-...321414828.html Albo pozłacanego smoczka? http://allegro.pl/grawer-w-cenie-smo...325965793.html Oczywiście do wszystkiego może być wykonany grawer. Nie będę zamawiać z allegro tylko wezmę u jubilera w moim mieście. Czy może radzicie kupić jakąś zabawę edukacyjną? Chociaż z zabawki wyrośnie i pójdzie na strych do piwnicy albo się ją wyrzuci a wolałabym żeby miała prezent po ciotce ![]()
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
co kupić na chrzest? na niedzielę:)
Witam Was serdecznie
![]() W tą niedzielę zostanę chrzestną. Musze wybrać jakiś prezent. Moja mama postawiła na srebrny obrazek, pamiątkę chrztu. ( http://allegro.pl/ryngraf-chrzest-ur...333144639.html ) Mi sie nie spodobał i chce kupić coś od siebie. Jeszcze nie pracuje ale mam odłożone trochę grosza. Myślałam o bucikach wykonanych ze srebra lub pozłacanych. Co byście mi radziły wybrać? Taki srebrny w pudełeczku , za 107zł z odczepianą podeszwą można tam włożyć pierwszego ząbka, można też przyczepić do łańcuszka czy bransoletki jak Mała podrośnie. Niestety stać mnie tylko na jeden (widziałam gdzieś zestaw z dwoma bucikami) http://allegro.pl/bucik-srebro-darmo...287713783.html Czy może takie dwa buciki http://allegro.pl/buciki-na-chrzest-...321414828.html Albo pozłacanego smoczka? http://allegro.pl/grawer-w-cenie-smo...325965793.html Oczywiście do wszystkiego może być wykonany grawer. Nie będę zamawiać z allegro tylko wezmę u jubilera w moim mieście. Czy może radzicie kupić jakąś zabawę edukacyjną? Chociaż z zabawki wyrośnie i pójdzie na strych do piwnicy albo się ją wyrzuci a wolałabym żeby miała prezent po ciotce ![]()
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co kupić na chrzest? na niedziele :)
Cytat:
![]() Bardzo podobają mi się też jako pamiątka "albumy małego dziecka"-z miejscem na wpisy od dnia urodzin do mniej więcej roczku, z miejscem na zdjęcia. Srebrny obrazek z motywem religijnym też jest dobrym pomysłem (w końcu to uroczystość religijna), do tego też można dodać grawer. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent na chrzest , porszę o szybką radę
Moja córcia os chrzestnej dostała coś takiego http://allegro.pl/pamiatka-chrzest-s...301929534.html i jeszcze krzesełko do karmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Mojej siostry synek właśnie miał chrzciny.
Też miałam problem co by tu kupić... Chciałam żeby to było ładne, ale zarazem praktyczne... Kupiłam zatem coś w tym stylu... http://allegro.pl/tort-z-pampersow-b...319781118.html Pampersy potem będą jej służyły i różne akcesoria dołączone do torciku również. Powiem Ci, że była bardzo zadowolona. Do tego oczywiście pare tam "dupereli" dorzuciłam, ale głównie ten torcik zrobił furore ![]() Nie ma co się wygłupiać i wykosztowywać na chrzciny, ponieważ to jest symboliczna "impreza". Gdy dziecko będzie większe i będzie miało z prezentów jakiś pożytek, to wtedy można fajne "pomanewrować" z różnymi pomysłami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
Taki smoczek czy bucik to dobry pomysł. Ja kupiłam srebrny smoczek i dołożyłam do tego pieniądze.
Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2012-05-16 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Ja wybrałabym coś bardziej praktycznego, nie wiem, ubranko, kocyk, zabawkę edukacyjną, buciki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
ja jako chrzestna dałam na prezent kasę ale tylko dlatego że tak się ugadałam z chrzestnym ponieważ nie chcieliśmy żeby były takie same prezenty, rodzice dziecka na brak kasy nie narzekają więc dziecko ma wszystko co potrzebuje... ale teraz mój tŻ ma być chrzestnym i chcemy też kupić prezent i myślimy o bujaczku albo krzesełko do karmienia albo może mate ale też dlatego bo rodzicom się nie przelewa(tzn raz kase mają a raz nie) a jak maluszek dostanie prezent to będzie wiadomo że to wykorzystają bo podejrzewam że rodziców może być nie stać na jakieś gadżety bez których może się obejść....
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Ten bucik na ząbek fajny. Mój synek (niecały rok temu) dostał od chrzestnej taką rozkładaną ramkę na ścianę, pamiątkę - album, dresik, matę zabawową i pieniądze. W moim stronach też chrzestna kupuje ubranko. Może to ci coś podsunie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
ja jak byłam chrzestną, a byłam juz 2 razy to kupowałam całą wyprawkę do kościoła (ubranko, body, kaftanik, śpioszki itp) do tego białą szatkę, kwiatki oraz od siebie pamiątkę, do tego dołożyłam symboliczną kwotę w kopertę
![]() ![]()
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam dziewczyny
![]() Ja pieniążków nie dam bo im zotówki nie są potrzebne, mieszkają nacodzień w Szkocji, no a zresztą na brak pieniędzy nie narzekają. Wyprawka też nie potrzebna bo mała ma prawie roczek i wsumie wszystko już zakupione ![]() Dzisiaj rano wzięłam jednak tego bucika srebrnego na ząbek + grawer na nim i na tabliczce też własny grawer, dokupiłam też srebrny łańcuszek. Ten torcik z pampersów widziałam i bomba ![]() ![]()
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam dziewczyny
![]() Ja pieniążków nie dam bo im złotówki nie są potrzebne, mieszkają w Szkocji, no a zresztą na brak pieniędzy nie narzekają. Wyprawka też nie potrzebna bo mała ma prawie roczek i wsumie wszystko już zakupione ![]() Dzisiaj rano wzięłam jednak tego bucika srebrnego na ząbek + grawer na nim i na tabliczce też własny grawer, dokupiłam też srebrny łańcuszek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Uważam,że takie symboliczne prezenty typu łańcuszek z krzyżykiem, medalikiem, bucikiem itd. są na chrzest najlepsze
![]() Ja na chrzest dostałam złoty łańcuszek z podkową, żebym miała szczęście przez całe życie. Do dziś go noszę i uważam to za jeden z najlepszych prezentów, jakie w życiu dostałam. Będę go miała aż do smierci, co mi się jak na razie z żadnym innym prezentem nie zdarzyło ![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
normalna biblię z dedykacja i kartkę - w końcu dziecko wkracza do kościoła powinno zostac zaopatrzone w najważniejsze własne pismo a nie w biżuterię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Torcik z pampersów naprawdę cudny i pomysłowy, ale jest do zużycia i żadna to pamiątka..
![]() Dlatego super, że zdecydowałaś się na bucik, śliczniutkie wyroby. ![]()
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#418 |
Marszałkini II RP
|
Zdecydowanie coś posrebrzanego bądź pozłacanego, niech to będzie trwała pamiątka.
Ja pierwszemu chrześniakowi dałam pieniądze, a raczej jego rodzicom, bo się za bardzo im nie przelewa więc uznałam, że dam co najbardziej praktyczne. Kolejne to już lepiej sytuowani rodzice więc złoty łańcuszek i Biblia plus drobiazgi. Zabawki to raczej na święta różne kupuję, bo uważam, że na chrzest czy komunię to powinna być jakaś pamiątka na całe życie. Moja babcia całe życie nosiła złoty łańcuszek od chrzestnej (a wtedy to był spory wydatek) i to super sprawa mieć coś od chcrzestnej co służy i przypomina o niej całe życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
a może ufundujesz rodzicom gromnicę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
Jestem chrzestną córeczki mojej siostry i jej na prezent kupiłam platerowane srebrem łyżeczki do herbaty i łyżeczkę do cukru, na której wygrawerowałam inicjały małej i datę chrztu. Rodzice kupili złote kolczyki z cyrkoniami, z angielskim zapięciem niestety nie mam ich zdjęcia. Rodzice małej byli zadowoleni a czy obdarowanej się będą podobać to się dowiem za jakiś czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.