![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: prezent od chrzestnego na chrzciny
dzieki za pomysl. ryngraf jednak nie wchodzi w gre. szczerze mowiac ryngrafy kojarza mi sie nie za dobrze. wiekszosc jest strasznie kiczowata. raz w zyciu widzialam ladny ryngraf (w krakowskich sukiennicach). byl jednak recznie rzezbioyn przez jakiegos znanego artyste i kosztowal 3 tys zl!!
![]() nikt inny nie poradzi nic?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
ja uważam, że skoro mama powiedziała, że wszystko mają to pieniążki są jak najbardziej na miejscu. Rodzice wykorzystają je gdy dziecko będzie rzeczywiście czegoś potrzebować lub po prostu mu je odłożą. A album też uważam za dobry pomysł bo my np go nie dostaliśmy a by się przydał
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Mysmy byli trzy tygodnie temu na chrzcinach dziewczynki, tz byl chrzestnym. Tez pytalismy co chca dla dziecka i tez powiedzieli, ze wszystko ma, dlatego chca pamiatke.
Kupilismy zlote serduszko-zawieszke, takie otwierane z miejscem na zdjecie. Ale patrzylam tez za tymi obrazkami srebrnymi, i to co zobaczylam w Wadowicach mnie zniechecilo, ale tam gdzie kupowalismy (Krakow) to serduszko to mieli ogromny wybor tych obrazkow i byly piekne!!! Album na zdjecie ok, ja bym nie dala na prezent albumu na zdjecia, no chyba ze taki robiony recznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Hejka!
Jako, że razem z mężem mamy już chrześniaka i dwie chrześnice to stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że najlepiej dać kaskę. Przynajmniej rodzice wydadzą ją na coś co im się przyda, a coś z biżuterii to lepiej kupić na komunię dopiero, bo wtedy już dziecko jest większe i bardziej można coś dobrać do upodobania dziecka. Pieniądze są naprawdę dobrym rozwiązaniem szczególnie przy pierwszym dziecku. Wiem, że każda mama u mnie w rodzinie, która miała mieć pierwsze dziecko kupowała sama wszystko - bo to przecież frajda robić zakupy dla swojego pierwszego dziecka. Ja sama potwierdzam też to po sobie, za "chwilkę" zostanę mamusią a obecnie mam naprawdę wszystko co potrzebuję dla maluszka. A za kasę którą dostanę od chrzestnych, dziadków chyba kupimy małemu jakiś dobry rowerek, lub coś tego typu, w każdym bądź razie coś co nie jest tanie a na pewno posłuży kilka lat. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Pieniążki uważam za dobry pomysł co do albumy to mam mieszane uczucia. Lepiej kupić Biblię na pamiatkę lub obrazek do powieszenia nad łóżeczkiem. Ja dla chrześniaka mojego tż kupiłam Biblię i złoty łańcuszek z medalikiem bo rodzice nie chcieli pieniążków na prezent tylko woleli jakąś pamiatkę. Mój synek dostał w prezencie od chrzesnego pieniążki na chrzest (tzn. na kościół) i na prezent, wolał byśmy sami mu coś wybrali i kupili
![]() Edytowane przez płatek1 Czas edycji: 2008-04-30 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z prezentu jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() ![]() Od matki chrzestnej synuś dostał ryngraf i - szczerze mówiąc - nie podoba mi się. Ale pamiątką niewątpliwie będzie. Co zaś do obrazków, to byłabym ostrożna, bo nie każdy wiesza je na ścianie, a miło by było zobaczyć go później na honorowym miejscu... U nas wisi tylko jeden krzyż i jeden obraz, więcej nie planuję.
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Moj Jasio dostał w lipcu na chrzciny od chrzestnego 400zł, od chrzestnej chyba 300zł+ jeździk chicco.
Myślę ze dobrym pomyslem jest dać częśc prezentu w pieniądzach a za część coś kupić zeby było na pamiątkę. Ja chcialam zeby ktoś dał mu srebrną łyżeczkę, ale nie mówiłam o tym głosno. Nie dał nikt więc po chrzcinach sama mu kupiłam, z grawerem. Za pieniązki z chrzcin kupilismy fotelik do samochodu Maxi Cosi Priori-ok 500zł, a reszte włożylismy w akcje. Nie pogardziłabym wówczas spacerówką parasolką- kupilismy teraz Bebe Confort Viva -350zł. Dostał tez chuśtawkę pokojową. A inne propozycje: -rowerek -sztućce dla dzieci np z Hefry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
moj synek dostal z okazji chrztu od chrzestnej pieniadze, od chrzestnego pieniadze i okolicznosciowy banknot 50zl z JP II, i dostal jeszcze piekne wieeeelkie wydanie basni i bajek z calego swiata z wydawnictwa Wilga, ksiega ma okolo 700 stron i bardzo sie ciesze ze ja dostal, bo czytania mamy opór
![]() moze wlasnie jakies ladne wydanie bajek i basni i do tego kaska??
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
właśnie, może jakiś piękny zestaw bajek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Jak do tej pory na wszystkich chrzcinach , na ktorych bylam, to dzieciaczki dostawaly od chrzestnych:
-obowiazkowo łyżeczke srebrna/złota z grawerem. Sa takie specjalne dla dziewczynek i chłopców przepiekne. - ogromniasta ksiazke z bajeczkami -takie urzadzonko (nie wiem jak to sie nazywa)- głośnik i 'mikrofon' ktory wklada sie dziecku do łózeczka -pieniążki -'zestaw do jedzenia' wszystko w pieknym koszu : rozne butelki, podgrzeacz do butelek, takie cos do ich czyszczenia, mleko z apteki (zapas na okolo 3-4 miesiace) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Gdzie można w Krakowie kupić taką srebrną łyżeczkę ;> ?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Duży wybór łyżeczek jest na allegro. Wczoraj kupiłam jedną dla mojej przyszłej chrześnicy. Zapłaciłam ok. 95 zł razem z przesyłką. Ozdobne etui i grawer jest gratis.
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę
![]() http://www.allegro.pl/item355777315_...ui_gratis.html
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć Dziewczyny. za niedługi czas wraz z narzeczonym zostaniemy chrzestnymi jednego z bliźniaków mojej siostry. kupiliśmy już chrześniakowi krzesełko do karmienia (bo przy dwójce jak maluchy urosną to chyba im to ułatwi karmienie, drugi kupują dziadkowie). do tego chcieliśmy kupić coś na pamiątkę. myśleliśmy o tym srebrnym smoczku z grawerem, ale nie jestem do konca przekonana do tego. To będzie owszem pamiątka ale taka do postawienia na półce i nic poza tym. Przyszedł mi na myśl pomysł kupienia takiego zestawu sztućców dla dzieci, oczywiście nie plastikowe tylko takie jakieś lepsze fajne stalowe z dzieciecym motywem na rączce, albo z wyżłobionymi misiami albo coś. takie sztućce posłużą im parę lat przynajmniej i będzie im się łatwiej uczyło jeść niż dużymi takimi. same z siostrą takie miałyśmy i do tej pory się czasem przydają. co sądzicie o takim pomyśle? pomóżcie bo czasu coraz mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Początkowo oglądałam na Allegro te srebrne łyżeczki, smoczki itp - bardzo się mi podobały, ale po obejrzeniu na żywo w sklepie straciły. Są po prostu do niczego. A sztućce to super pomysł, i chyba kupię wszystkim tym naszym chrześniakom na gwiazdkę ![]() ![]() Wklejam link do aukcji z tymi sztuścami, ale ja kupowałabym w sklepie. http://www.allegro.pl/item376914577_...apetit_55.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co kupić na chrzciny?:)
Będę niebawiem chrzestną chłopczyka i zastanawiam się nad prezentem. Nie biorę pod uwagę żadnych łańcuszków i innych, moim zdaniem bezużytecznych pamiątek typu łyżeczki itp. Uważam, że i tak będzie to wciśnięte w jakiejś szufladzie i dziecko może najwyżej 2 razy w życiu zaszczyci je swoją uwagą. Ja na swój chrzest dostałam chyba min. jakiś wisiorek z Matką Boską i nie mam pojęcia po co mi to
![]() Ja obstawiam: monety okolicznościowe - pytanie jakie? może jakiś obraz, szkic Pismo Święte - np. takie wpadło mi w oko, ale jeszcze nie szukałam zbyt dokładnie http://gloria24.pl/ksiazki.php?akcja...rodId=84664532 może jakieś ładne wydanie baśni- czy możecie polecić coś konkretnego? po chrzcinach zastanowię się nad prezentem w postaci zdjęcia z chrztu wrzuconego na płótno i ładnie oprawionego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Witam.Ja za tydzien w lany poniedzialek pierwszy raz mam zostac mamą chrzestna u kuzynki.Bardzo sie stresuje, jakie sa moje obowiazki na mszy i przyjeciu?Jaki prezent kupic?Moj budzet jest cieznki bardzo
![]() Dodatkowo do tego planowlaam kupic biblie dla dzieci albo jakies ubranko czy zabawke Gdzie sa sklepy z pamiatkami takimi (albumy itp) w Krakowie w okolicach rynku?Prosze o wmiare syzbka odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli pozwolicie to sie wtrace. Jestem specem od oprawiania obrazow itp. jak juz bedziesz miala zdjecie zglos sie do mnie nawet w tym watku pomoge dobierac ramy oczywiscie w formie zdjec a wy u osoby ktora bedzie wam oprawiac wybierzecie podobna rame. podpowiem nawet na co zwrocic uwage, jak juz obraz bedzie oprawiony. lub oddajecie do oprawienia. polecam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Hej ja także jestem chrzesną
![]() -garnitur (oj największy wydatek ![]() -kocyk biały -gromnice i ozdoby do gromnicy -szatkę -alum taki z pluszową okładką na zdjęcia (ładny ![]() -srebrny łańcuszek i wisiorek z Matką Boską i Jezuskiem (uważam że małe dziecko ładnie wygląda z wisiorkiem na szyji ![]() -rajtuzki -buty tylko mam jeszcze problemy ze znalezieniem ładnej dedykacji żeby na albumie napisac ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
U mnie był chodzik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem fajnym pomyslem sa ramki na zdjecia z odbiciem stopki i dloni dziecka - sama chcialam cos takiego dostac
![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-02 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Moj córka dostała
- złoty łacuszek - złote kolczyki-wkrętki z cyrkoniami Swarovski - ozdobną srebrną grzechotkę z bursztynem - zestaw do odlewów 3D - pluszowego misia - zestaw sztućców dziecięcych - ryngraf jeśli chodzi o mnie jestem bardzo zadowolona z prezentów, a Młodej póki co najbardziej do gustu przypadł misio ![]()
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Witam,
Niedługo, bo za 2 tygodnie idę na chrzest. Nie będę chrzestną, ale jestem bliską rodziną i mam dylemat co kupić. Prezenty typu łańcuszki, grawerowane łyżeczki itp. zostawiam chrzestnemu i chrzestnej, bo to oni najczęściej wybierają takie upominki. Prezent ma być dla dziewczynki w wieku roku (chrzest połączony ze świętowaniem roczku). Łóżeczka, wózki czy bujaczek odpadają - mała już to ma, jedna mata interaktywna w domu też jest, na huśtawkę nie ma w mieszkaniu miejsca. Na pewno kupię pamiątkę i włożę pieniążki do koperty. Natomiast nie mam pomysłu, co jeszcze dokupić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Zabawkę
![]() Ja nieśmiertelnie polecę domek kiddieland: http://www.kiddieland.pl/index.php?d=produkt&id=38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Kolejny raz reklama sklepu, zgłaszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
A może pościel??? Zabawek też pewnie ma sporo
![]() A prezenty ypu takich obrazków...to takie "babciowe" i według mnie zbędne, o nie ma potem co z tym robić...
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;36193084]no tak, pod koniec życia można przetopić na srebrne zęby mój chrześniak dostał drewnianego aniołka[/QUOTE] Cudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Odkopię temat - może ktoś odpowie. Mój TŻ i ja zostaliśmy zaproszeni na chrzciny przez kuzynkę TŻ. Po mszy i chrzcinach będzie jeszcze przyjęcie. Czy będzie ok gdy damy 200zł w kopercie + no właśnie...Wypadałoby dać coś jeszcze. Przeglądam All, widzę te łyżeczki, smoczki, pozytywki...To w ogóle do czegoś się później przydaje? Nie wiem czy samo dziecko wspomina swój chrzest w jakikolwiek sposób lub czy te przedmioty są w jakiś sposób cenne dla rodziców. Nie chciałabym kupować czegoś co będzie totalnie nieprzydatne.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.