Co kupić na chrzciny?:) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 14:41   #91
bienioka
Rozeznanie

Dot.: prezent od chrzestnego na chrzciny

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Moze zamiast tego albumu na zdjecia, ryngraf, taki serbrny obrazek
dzieki za pomysl. ryngraf jednak nie wchodzi w gre. szczerze mowiac ryngrafy kojarza mi sie nie za dobrze. wiekszosc jest strasznie kiczowata. raz w zyciu widzialam ladny ryngraf (w krakowskich sukiennicach). byl jednak recznie rzezbioyn przez jakiegos znanego artyste i kosztowal 3 tys zl!!

nikt inny nie poradzi nic??
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 14:55   #92
*misia*
Zakorzenienie

ja uważam, że skoro mama powiedziała, że wszystko mają to pieniążki są jak najbardziej na miejscu. Rodzice wykorzystają je gdy dziecko będzie rzeczywiście czegoś potrzebować lub po prostu mu je odłożą. A album też uważam za dobry pomysł bo my np go nie dostaliśmy a by się przydał My od chrzestnych dostaliśmy krzesełko do karmienia i jeździk.
Stary 2008-04-29, 16:55   #93
edytcia
Zakorzenienie

Mysmy byli trzy tygodnie temu na chrzcinach dziewczynki, tz byl chrzestnym. Tez pytalismy co chca dla dziecka i tez powiedzieli, ze wszystko ma, dlatego chca pamiatke.

Kupilismy zlote serduszko-zawieszke, takie otwierane z miejscem na zdjecie. Ale patrzylam tez za tymi obrazkami srebrnymi, i to co zobaczylam w Wadowicach mnie zniechecilo, ale tam gdzie kupowalismy (Krakow) to serduszko to mieli ogromny wybor tych obrazkow i byly piekne!!!

Album na zdjecie ok, ja bym nie dala na prezent albumu na zdjecia, no chyba ze taki robiony recznie.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 18:44   #94
malami112
Raczkowanie

GG do malami112 Send a message via Skype™ to malami112

Hejka!
Jako, że razem z mężem mamy już chrześniaka i dwie chrześnice to stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że najlepiej dać kaskę. Przynajmniej rodzice wydadzą ją na coś co im się przyda, a coś z biżuterii to lepiej kupić na komunię dopiero, bo wtedy już dziecko jest większe i bardziej można coś dobrać do upodobania dziecka. Pieniądze są naprawdę dobrym rozwiązaniem szczególnie przy pierwszym dziecku. Wiem, że każda mama u mnie w rodzinie, która miała mieć pierwsze dziecko kupowała sama wszystko - bo to przecież frajda robić zakupy dla swojego pierwszego dziecka. Ja sama potwierdzam też to po sobie, za "chwilkę" zostanę mamusią a obecnie mam naprawdę wszystko co potrzebuję dla maluszka. A za kasę którą dostanę od chrzestnych, dziadków chyba kupimy małemu jakiś dobry rowerek, lub coś tego typu, w każdym bądź razie coś co nie jest tanie a na pewno posłuży kilka lat.

Pozdrawiam

malami112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 17:12   #95
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Pieniążki uważam za dobry pomysł co do albumy to mam mieszane uczucia. Lepiej kupić Biblię na pamiatkę lub obrazek do powieszenia nad łóżeczkiem. Ja dla chrześniaka mojego tż kupiłam Biblię i złoty łańcuszek z medalikiem bo rodzice nie chcieli pieniążków na prezent tylko woleli jakąś pamiatkę. Mój synek dostał w prezencie od chrzesnego pieniążki na chrzest (tzn. na kościół) i na prezent, wolał byśmy sami mu coś wybrali i kupili.

Edytowane przez płatek1
Czas edycji: 2008-04-30 o 20:24
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 19:36   #96
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
na chwile obecnachcemy kupic ladny album na zdjecia i dac malemu pieniazki. album bedzie mial na pamiatke, a za pieniazki rodzice kupia to co uwazaja za sluszne. czy uwazacie, ze to dobry pomysl???
.... co wasze dzieci dostawaly na chrzciny od chrzestnych???
Mój synek został ochrzczony 13 kwietnia 2008 i dostał w prezencie od ojca chrzestnego 500 zł i śliczny album na zdjęcia. Chrzestnym jest mój brat, miał różne pomysły, ale podobnie jak Wy nie lubi kiczu, a rzeczy w dobrym guście (np. piękne, okolicznościowe monety) były poza jego zasięgiem finansowym.
Z prezentu jesteśmy bardzo zadowoleni . Do albumu włożymy zdjęcia z chrztu i przyjęcia, pieniądze zebraliśmy i założyliśmy synkowi lokatę. Część przeznaczymy na dobry i bezpieczny fotelik samochodowy, gdyż nasze szczęście potrzebuje już kolejny. Tym razem bez wahania kupię najlepiej oceniany w testach fotelik .

Od matki chrzestnej synuś dostał ryngraf i - szczerze mówiąc - nie podoba mi się. Ale pamiątką niewątpliwie będzie. Co zaś do obrazków, to byłabym ostrożna, bo nie każdy wiesza je na ścianie, a miło by było zobaczyć go później na honorowym miejscu... U nas wisi tylko jeden krzyż i jeden obraz, więcej nie planuję.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 20:11   #97
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Moj Jasio dostał w lipcu na chrzciny od chrzestnego 400zł, od chrzestnej chyba 300zł+ jeździk chicco.
Myślę ze dobrym pomyslem jest dać częśc prezentu w pieniądzach a za część coś kupić zeby było na pamiątkę.
Ja chcialam zeby ktoś dał mu srebrną łyżeczkę, ale nie mówiłam o tym głosno. Nie dał nikt więc po chrzcinach sama mu kupiłam, z grawerem.
Za pieniązki z chrzcin kupilismy fotelik do samochodu Maxi Cosi Priori-ok 500zł, a reszte włożylismy w akcje.
Nie pogardziłabym wówczas spacerówką parasolką- kupilismy teraz Bebe Confort Viva -350zł.
Dostał tez chuśtawkę pokojową.
A inne propozycje:
-rowerek
-sztućce dla dzieci np z Hefry
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-30, 22:25   #98
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

moj synek dostal z okazji chrztu od chrzestnej pieniadze, od chrzestnego pieniadze i okolicznosciowy banknot 50zl z JP II, i dostal jeszcze piekne wieeeelkie wydanie basni i bajek z calego swiata z wydawnictwa Wilga, ksiega ma okolo 700 stron i bardzo sie ciesze ze ja dostal, bo czytania mamy opór

moze wlasnie jakies ladne wydanie bajek i basni i do tego kaska??
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-02, 08:46   #99
ilonkaczapela
Zakorzenienie

właśnie, może jakiś piękny zestaw bajek?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 15:57   #100
kasienkakg
Zadomowienie

Jak do tej pory na wszystkich chrzcinach , na ktorych bylam, to dzieciaczki dostawaly od chrzestnych:
-obowiazkowo łyżeczke srebrna/złota z grawerem. Sa takie specjalne dla dziewczynek i chłopców przepiekne.
- ogromniasta ksiazke z bajeczkami
-takie urzadzonko (nie wiem jak to sie nazywa)- głośnik i 'mikrofon' ktory wklada sie dziecku do łózeczka
-pieniążki
-'zestaw do jedzenia' wszystko w pieknym koszu : rozne butelki, podgrzeacz do butelek, takie cos do ich czyszczenia, mleko z apteki (zapas na okolo 3-4 miesiace)
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 11:37   #101
Melka88
Zakorzenienie

Gdzie można w Krakowie kupić taką srebrną łyżeczkę ;> ?
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 17:49   #102
j.kwiatek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Gdzie można w Krakowie kupić taką srebrną łyżeczkę ;> ?
Duży wybór łyżeczek jest na allegro. Wczoraj kupiłam jedną dla mojej przyszłej chrześnicy. Zapłaciłam ok. 95 zł razem z przesyłką. Ozdobne etui i grawer jest gratis.

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:49   #103
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
Duży wybór łyżeczek jest na allegro. Wczoraj kupiłam jedną dla mojej przyszłej chrześnicy. Zapłaciłam ok. 95 zł razem z przesyłką. Ozdobne etui i grawer jest gratis.

Dzięki gdyby nie sprawiło Ci problemu, to czy mogłabyś wkleić link ? Chętnie bym zobaczyła, jaką wybrałaś
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 10:34   #104
j.kwiatek
Raczkowanie

Bardzo proszę
http://www.allegro.pl/item355777315_...ui_gratis.html

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 12:57   #105
maluda82
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: prezent od chrzestnego na chrzciny

cześć Dziewczyny. za niedługi czas wraz z narzeczonym zostaniemy chrzestnymi jednego z bliźniaków mojej siostry. kupiliśmy już chrześniakowi krzesełko do karmienia (bo przy dwójce jak maluchy urosną to chyba im to ułatwi karmienie, drugi kupują dziadkowie). do tego chcieliśmy kupić coś na pamiątkę. myśleliśmy o tym srebrnym smoczku z grawerem, ale nie jestem do konca przekonana do tego. To będzie owszem pamiątka ale taka do postawienia na półce i nic poza tym. Przyszedł mi na myśl pomysł kupienia takiego zestawu sztućców dla dzieci, oczywiście nie plastikowe tylko takie jakieś lepsze fajne stalowe z dzieciecym motywem na rączce, albo z wyżłobionymi misiami albo coś. takie sztućce posłużą im parę lat przynajmniej i będzie im się łatwiej uczyło jeść niż dużymi takimi. same z siostrą takie miałyśmy i do tej pory się czasem przydają. co sądzicie o takim pomyśle? pomóżcie bo czasu coraz mniej
maluda82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 20:27   #106
basijak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maluda82 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny. za niedługi czas wraz z narzeczonym zostaniemy chrzestnymi jednego z bliźniaków mojej siostry. kupiliśmy już chrześniakowi krzesełko do karmienia (bo przy dwójce jak maluchy urosną to chyba im to ułatwi karmienie, drugi kupują dziadkowie). do tego chcieliśmy kupić coś na pamiątkę. myśleliśmy o tym srebrnym smoczku z grawerem, ale nie jestem do konca przekonana do tego. To będzie owszem pamiątka ale taka do postawienia na półce i nic poza tym. Przyszedł mi na myśl pomysł kupienia takiego zestawu sztućców dla dzieci, oczywiście nie plastikowe tylko takie jakieś lepsze fajne stalowe z dzieciecym motywem na rączce, albo z wyżłobionymi misiami albo coś. takie sztućce posłużą im parę lat przynajmniej i będzie im się łatwiej uczyło jeść niż dużymi takimi. same z siostrą takie miałyśmy i do tej pory się czasem przydają. co sądzicie o takim pomyśle? pomóżcie bo czasu coraz mniej
Maluda, sztućce są - moim zdaniem - o wiele bardziej trafionym pomysłem niż srebrny smoczek. Ja mam chrześniaka, mój TŻ dwóch. Na chrzciny kupowaliśmy złotą bransoletkę z wygrawerowanym imieniem i datą chrztu (mi się średnio podobał pomysł ale to bratanek TŻ więc skoro chciał to pomogłam mu wybrać) plus ja dokupiłam mały ryngraf do wózeczka obowiązkowo z czerwoną kokardką , raz daliśmy pieniądze, a teraz na chrzciny w czerwcu kupiliśmy kolczyki z Yes z malutkimi brylancikami (miodzio!!!).
Początkowo oglądałam na Allegro te srebrne łyżeczki, smoczki itp - bardzo się mi podobały, ale po obejrzeniu na żywo w sklepie straciły. Są po prostu do niczego.
A sztućce to super pomysł, i chyba kupię wszystkim tym naszym chrześniakom na gwiazdkę Zwłaszcza komplet z Gerlach!! Miałam identyczny, dziś mam już tylko łyżeczkę z Huckelberym
Wklejam link do aukcji z tymi sztuścami, ale ja kupowałabym w sklepie.
http://www.allegro.pl/item376914577_...apetit_55.html
basijak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 13:59   #107
dżiza
Raczkowanie

Dot.: Co kupić na chrzciny?:)

Będę niebawiem chrzestną chłopczyka i zastanawiam się nad prezentem. Nie biorę pod uwagę żadnych łańcuszków i innych, moim zdaniem bezużytecznych pamiątek typu łyżeczki itp. Uważam, że i tak będzie to wciśnięte w jakiejś szufladzie i dziecko może najwyżej 2 razy w życiu zaszczyci je swoją uwagą. Ja na swój chrzest dostałam chyba min. jakiś wisiorek z Matką Boską i nie mam pojęcia po co mi to

Ja obstawiam:
monety okolicznościowe - pytanie jakie?
może jakiś obraz, szkic
Pismo Święte - np. takie wpadło mi w oko, ale jeszcze nie szukałam zbyt dokładnie http://gloria24.pl/ksiazki.php?akcja...rodId=84664532
może jakieś ładne wydanie baśni- czy możecie polecić coś konkretnego?

po chrzcinach zastanowię się nad prezentem w postaci zdjęcia z chrztu wrzuconego na płótno i ładnie oprawionego
dżiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 21:20   #108
Alicja1988
Przyczajenie

Witam.Ja za tydzien w lany poniedzialek pierwszy raz mam zostac mamą chrzestna u kuzynki.Bardzo sie stresuje, jakie sa moje obowiazki na mszy i przyjeciu?Jaki prezent kupic?Moj budzet jest cieznki bardzo gdyz studiuje.Myslalam o albumie na zdjecia, kronice w ktorych mozna zapisywac wazne wydarzenia z zycia dziecka wklejac dziecka.Co myslicie?Uda mi sie znalesc cos takiego?
Dodatkowo do tego planowlaam kupic biblie dla dzieci albo jakies ubranko czy zabawke
Gdzie sa sklepy z pamiatkami takimi (albumy itp) w Krakowie w okolicach rynku?Prosze o wmiare syzbka odpowiedz
Alicja1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 21:47   #109
bochema
Zadomowienie

GG do bochema

Cytat:
Napisane przez dżiza Pokaż wiadomość
Będę niebawiem chrzestną chłopczyka i zastanawiam się nad prezentem. Nie biorę pod uwagę żadnych łańcuszków i innych, moim zdaniem bezużytecznych pamiątek typu łyżeczki itp. Uważam, że i tak będzie to wciśnięte w jakiejś szufladzie i dziecko może najwyżej 2 razy w życiu zaszczyci je swoją uwagą. Ja na swój chrzest dostałam chyba min. jakiś wisiorek z Matką Boską i nie mam pojęcia po co mi to

Ja obstawiam:
monety okolicznościowe - pytanie jakie?
może jakiś obraz, szkic
Pismo Święte - np. takie wpadło mi w oko, ale jeszcze nie szukałam zbyt dokładnie http://gloria24.pl/ksiazki.php?akcja...rodId=84664532
może jakieś ładne wydanie baśni- czy możecie polecić coś konkretnego?

po chrzcinach zastanowię się nad prezentem w postaci zdjęcia z chrztu wrzuconego na płótno i ładnie oprawionego

jesli pozwolicie to sie wtrace.
Jestem specem od oprawiania obrazow itp. jak juz bedziesz miala zdjecie zglos sie do mnie nawet w tym watku pomoge dobierac ramy oczywiscie w formie zdjec a wy u osoby ktora bedzie wam oprawiac wybierzecie podobna rame. podpowiem nawet na co zwrocic uwage, jak juz obraz bedzie oprawiony. lub oddajecie do oprawienia. polecam sie
bochema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 19:12   #110
inc0rrect
Zakorzenienie

Hej ja także jestem chrzesną chlopczyka, napiszę co kupiłam:

-garnitur (oj największy wydatek)
-kocyk biały
-gromnice i ozdoby do gromnicy
-szatkę
-alum taki z pluszową okładką na zdjęcia (ładny)
-srebrny łańcuszek i wisiorek z Matką Boską i Jezuskiem (uważam że małe dziecko ładnie wygląda z wisiorkiem na szyji)
-rajtuzki
-buty

tylko mam jeszcze problemy ze znalezieniem ładnej dedykacji żeby na albumie napisac może ktoś pomoze?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 18:43   #111
Darczynek
Raczkowanie

U mnie był chodzik
Darczynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 15:41   #112
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Moim zdaniem fajnym pomyslem sa ramki na zdjecia z odbiciem stopki i dloni dziecka - sama chcialam cos takiego dostac Dobrym pomyslem jest album pierwsze piec lat zycia dziecka z fotografiami Anny Geddes - polecam! nie chcialabym pamiatki w stylu srebrny smoczek czy lyzeczka...co to za pamiatka? ale odcisnieta stopka czy raczka albo w/w album - super

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-09-02 o 15:43
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 21:11   #113
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Moj córka dostała
- złoty łacuszek
- złote kolczyki-wkrętki z cyrkoniami Swarovski
- ozdobną srebrną grzechotkę z bursztynem
- zestaw do odlewów 3D
- pluszowego misia
- zestaw sztućców dziecięcych
- ryngraf

jeśli chodzi o mnie jestem bardzo zadowolona z prezentów, a Młodej póki co najbardziej do gustu przypadł misio

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 09:30   #114
monissek
Przyczajenie

Witam,
Niedługo, bo za 2 tygodnie idę na chrzest. Nie będę chrzestną, ale jestem bliską rodziną i mam dylemat co kupić. Prezenty typu łańcuszki, grawerowane łyżeczki itp. zostawiam chrzestnemu i chrzestnej, bo to oni najczęściej wybierają takie upominki. Prezent ma być dla dziewczynki w wieku roku (chrzest połączony ze świętowaniem roczku). Łóżeczka, wózki czy bujaczek odpadają - mała już to ma, jedna mata interaktywna w domu też jest, na huśtawkę nie ma w mieszkaniu miejsca. Na pewno kupię pamiątkę i włożę pieniążki do koperty. Natomiast nie mam pomysłu, co jeszcze dokupić...
monissek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 09:42   #115
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zabawkę

Ja nieśmiertelnie polecę domek kiddieland:
http://www.kiddieland.pl/index.php?d=produkt&id=38
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 19:34   #116
Konto usunięte

Kolejny raz reklama sklepu, zgłaszam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 21:41   #117
Lady_Daga
Raczkowanie

A może pościel??? Zabawek też pewnie ma sporo

A prezenty ypu takich obrazków...to takie "babciowe" i według mnie zbędne, o nie ma potem co z tym robić...
Stary 2012-08-29, 07:20   #118
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez apzapz3 Pokaż wiadomość
To nie reklama.
Srebrny obrazek to na pewno lepszy pomysł niż domek kiddieland
Taki obrazek to pamiątka na całe życie.
no tak, pod koniec życia można przetopić na srebrne zęby

mój chrześniak dostał drewnianego aniołka
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 09:33   #119
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez apzapz3 Pokaż wiadomość
To nie reklama.
Srebrny obrazek to na pewno lepszy pomysł niż domek kiddieland
Taki obrazek to pamiątka na całe życie.
A nie, skądże, na 23 posty w 5 reklamujesz sklep

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;36193084]no tak, pod koniec życia można przetopić na srebrne zęby

mój chrześniak dostał drewnianego aniołka[/QUOTE]

Cudne
Stary 2012-09-20, 15:08   #120
dzaga1989
Zakorzenienie

Odkopię temat - może ktoś odpowie. Mój TŻ i ja zostaliśmy zaproszeni na chrzciny przez kuzynkę TŻ. Po mszy i chrzcinach będzie jeszcze przyjęcie. Czy będzie ok gdy damy 200zł w kopercie + no właśnie...Wypadałoby dać coś jeszcze. Przeglądam All, widzę te łyżeczki, smoczki, pozytywki...To w ogóle do czegoś się później przydaje? Nie wiem czy samo dziecko wspomina swój chrzest w jakikolwiek sposób lub czy te przedmioty są w jakiś sposób cenne dla rodziców. Nie chciałabym kupować czegoś co będzie totalnie nieprzydatne.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości