![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
mniej więcej pół godziny (ale już mówiłam, że to chyba dlatego, że dałam dużo wody)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Rozeznanie
|
Witam.
Mam takie pytanko. Czy po depilacji pasta robia sie na nogach takie czerwone kropeczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Przyczajenie
|
Fajny sposób muszę to wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Przyczajenie
|
do aggie3:
ja też zawsze po depilacji maszynką miałam kropki, ale po cukrowej jeszcze nie, tyle że przed cukrową robię peeling, nie wiem od czego zależy pojawienie się kropek. do Magda97: kawałek materiału, może być bawełna, flizelina, flanela zależy co masz pod ręką. ja stosuję pociętą na paski ścierkę do wycierania naczyń. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, jak wy to robicie ze ta depilacja was nie boli ?? ja nie wiem co robie zle bo zaczelam od depilacji nog i na poczatku ladnie mi wyrywalo i nawetnie bolalo, zrobilam doslownie kawalek ( moze 2 x 2 cm) a pozniej pasta przestala wyrywac... nie wyrywala a sprawiala okropy bol ze nie mogla juz dalej probowac... co ja robie zle ?? pomozcie prosze... jak najszybciej bo jak dzisiaj nei dam sobie z tym rady to jutro ostatecznie musze kupic wosk....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
Echhhh no wlasnie ja jak nie gole to tez je mam (kropki). I one tak brzydko wygladaja. no ale coz chyba musze nogi opalic zeby ich nie bylo widac i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba w tej metodzie to po piwrwsze ze pasta mi nie wychodzi :P heh a po drugie (raz mi wyszla i udalo mi sie nia paszki ladnie zrobic) gdy wloski odrastaja sa takie brzydkie czarne kropki, no ale nie ma sie co przejmowac bo po depilatorze tez tak chyba mialam (nie pamietam juz :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1213 |
Rozeznanie
|
Czy jakaś dobra dusza może mi powiedzieć czy to coś ma wyglądać tak jak w załączniku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Zamierzam wypróbować pastę cukrową (muszę tylko poczekać aż mi włoski urosną). Ale trochę się boję... bo najbardziej zależy mi na depilacji bikini i to depilacji pełnej. Raz jedyny usiłowałam się wydepilować woskiem jakiś rok temu i łydki jeszcze wytrzymałam, ale reszta za bardzo bolała ![]() ![]() Czy pasta cukrowa nadaje się do pełnej depilacji intymnej? I czy to bardzo boli? ![]()
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
Witam szanowne Wizażanki
![]() ![]() Bardzo zaciekawiła mnie ta metoda depilacji ale na razie muszę poczekać z wypróbowaniem jej do czasu aż włoski na nogach odrosną tak jak u Nituni ![]() Mam jedno małe pytanie bo na filmiku było pokazana tego typu depilacja bez użycia pasków czy tak samo jest z pastą domowej roboty? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Papkę nakłada się pod włos, ściągając z włosem-taką metodę preferowałam w salonie 2. Nakładając ją z włosem a zrywając pod włos-jak w przypadku wosku twardego 3. Nakładając z włosem, przyłożyc i rozetrzeć pasek fizelinowy, może być bawełniany i zerwanie energiczne pod włos pamiętając żeby kąt zrywania był jak najblizszy skóry co powoduje że włosku nie będą wrastać ![]() Wybór należy do ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Udało mi się zrobić pastę za pierwszym razem ![]() Składniki: pół cytryny, cukier (w zamierzeniu szklanka) woda - 5 łyżek stołowych. Najpierw wdusiłam pół cytryny do malutkiego garnka (takiego do ugotowania 3 jajek), dolołam wodę, wsypałam pół szklanki cukru, postawiłam na malutki ogień i zamieszałam. Po minucie dodałam trochę z pozostałego cukru po kolejnej minucie znowu. Cały czas mieszałam. Poczekałam aż się zagotuje całość składników. Jak się gotowało mieszałam i robiłam na mały gaz. Okazało się, że jest baaaardzo płynne. Odlałam połowę do słoiczka. Nadaje się do użytku z paskami materiału jak to ogrzeję. Resztę postawiłam na małym ogniu i dodałam cukru z paczki, tak na oko w sumie do tej połówki dosypałam jeszcze min. ze szklankę!!! Doprowadziłam do wrzenia i mieszałam. Robiły się takie bąbelki (mieszałam dalej) i bałam się że wykipi więc odstawiałam na bok, czekałam aż bąbelki znikną i gotowałam dalej chwilkę itd. przez parę minut. Zasadniczo po pierwszej połowie (czyli mając dużo cukru w miksturze) po każdym dosypaniu cukru doprowadzałam do wrzenia i dopiero dosypywałam dalej. Zdjęłam z ognia, wychłodziłam i zabrałam się do depilacji. Na ciepło (prawie gorąco) oblepiało się super i wyrywało wszystkie włoski. Nie nałożyłam paseczków bo niczego nie miałam pod ręką. Po oderwaniu tego i zastosowaniu raz jeszcze (ilość orzecha włoskiego) wyrywało większą część włosków. W sumie byłam zadowolona, choć z braku czasu (całość zajęła mi 1,5 h - z gotowaniem) nie wydepilowałam wszystkiego. Zaczerwienia zniknęły w godzinę !!! Hurrrra! Ale wyrywanie bolało jak... ![]() Za wosk się nie zabiorę, spróbuję dalej (pewnie pojutrze) z pastą. Pozdrawiam wszystkie eksperymentujące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
nixie, moim zdaniem twoja pasta ma za jasny kolor, powinna byc ciemniejsza - jak mocna herbata. im ciemniejsza tym twardsza po wystygnieciu, im twardsza po wystygnieciu - tym mniej sie "rozwala" przy depilacji. ja wiem, ze ciezko porozciagac taki twardy kawalek ale jak juz to sie uda to wtedy taka porcja poddana obrobce cieplnej (przy naciaganiu palcami na skore) wytrzymuje dluzej, lepiej sie odrywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wypróbuję wszystkie trzy sposoby (jak tylko kłaczki odrosną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
jest jest!!! ::P
doszla do mnie paczka, zamowilam na allegro paste cukrowa Camsakizi! Podobno to najlepsza pasta(podobno). a wiec jutro rano ja wyprobuje :p moze okaze sie moim wybawieniem bo mam dosc wrastajacyh wloskow. ![]()
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." ![]() Virginia Woolf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak zrobiłam na zimno na takich dłuższych włoskach to usuwało. Także jutro będę próbować robić depilację bikini ale na zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Jestem już prawie prawie gotowa do wypróbowania tej metody depilacji, ale mam jeszcze pytanie odnośnie efektów. Jak długo utrzymuje się u was efekt gładkiej skóry?
![]() |
#1225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i zrywalas potem bawelnianymi paskami?czy wszystko palcami?
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." ![]() Virginia Woolf |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Przyczajenie
|
kupilam paste camsakizi na allegro probowalam depilowac na poczatku nie wychodzilo ale pozniej juz lepiej jednak na wydepilowanie niecalych lydek zlozylam prawie pol pasty. ale jak na razie jestem zadowolona dla porownania czesc jedenj lydki wydepilowalam peseta jednak po niej wloski wrastaly i mialam niefajne kropki natomiast po pascie wloski nie wrastaja jak na razie a wloski odrastaja wolno i sa ciensze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Czy ten cukier to ma być zwykły cukier biały w kryształkach? Bo jeśli tak, to właśnie zmarnowałam pastę dwa razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Konto usunięte
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Rozeznanie
|
Super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
moja pasta kupiona na allegro stoi na razie na polce. nie moge sie za to zabrac bo wkurza mnie ze ta pasta klei sie do palcow. nie wiem co robic. ja nawet nie moge zabrac jej w dlonie. a o uformowaniu z tego kulki mozna zapomniec.
moze to przez ten upal? a jakbym wsadzila paste do lodowki? co myslicie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.