![]() |
#3661 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dda
Cytat:
Widzisz... u ciebie jest troszkę inna sytuacja bo już od dłuższego czasu nie masz do czynienia na co dzień z taką sytuacją... a ja mam... W sumie mieszkam teraz z moim facetem, ale ukrywam to przed nim i strasznie się boję co będzie jak się dowie??? Nie jesteśmy małżeństwem, nie mamy dzieci... nic tak naprawdę na siłę nas przy sobie nie trzyma, żeby musiał ze mną żyć tym bardziej, że u niego w rodzinie takiego problemu nie było.... Co do tego spotkania to może i był by to krok ku temu, żeby zapisać się na zajęcia, ale jeszcze nie teraz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Raczkowanie
|
Zaręczyny z dziewczyną i ślub, wyjazd do Maroka i Francji. Dużo mam planów.Jestem trenerem Krav Magi , zdałem test sił specjalnych.
Moim marzeniem kiedyś było być w Legii Cudzoziemskiej. ![]()
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! powodzenia! ![]() Hej laseczki ![]() ![]() odpocznę sobie ![]()
![]() |
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zazdroszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |||
astro-loszka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Nawiasem mówiąc, jeden mój ex, który tez był DDA, również marzył o zaciągnięciu się do Legii Cudzoziemskiej. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zwykle nie użalam się nad sobą, ale czuję się dziś fatalnie.
![]() |
#3668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może mi się wydaje, bo sama gdzieś po cichutku marzę o prawie europejskim i podróżach ale tak jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności dużo DDA po i w trakcie terapii ma w sobie taką nutkę podróżnika ![]() Francja to mój ulubiony kraj ![]() A co do Krav Magi, to nie wiem czy się nie mylę ale właśnie chyba tam jest system unikania zagrożenia na zasadzie: najpierw unikam, jeżeli się nie da próbuję je obejść, a gdy to też nie jest możliwe reaguję ?? Kiedyś myślałam o sztukach walki ale jakoś nie ma we mnie chyba odwagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak chyba zwariowałam ;D mam zamiar isc na egzaminy do policji ;D
#3671 |
Zakorzenienie
|
![]() jest chyba 2 miesieczna szkolka a potem egzamin, ktory z tego co patrzylam jesli chodzi o sprawnosc nie jest zbyt wymagajacy
#3672 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Francja to piekny kraj byłem tam kilka razy teraz chce zabrac moją dziewczynę . Mały pokaz Krav od 4min http://www.youtube.com/watch?v=55sfj...eature=related
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro juz mykam do pracy, koniec urlpu ![]()
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 miesięcy to niedużo ![]() ![]() A ja jutro zaczynam weekend. Szkoda, że pogoda nie za ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem studentką trzeciego roku pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej z pracą socjalną. Piszę pracę licencjacką na temat: "Dzieciństwo w rodzinie alkoholowej a życie w dorosłości". Do celów badawczych potrzebne jest mi przeprowadzenie ankiety wśród Dorosłych Dzieci Alkoholików. Ankieta jest oczywiście anonimowa i ma służyc wyłącznie do celów badawczych. Czy znalazłby się ktoś kto chciałby pomóc i wypełnic taką ankietę? Proszę o kontakt na maila: sprezynka2011@wp.pl Z góry bardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Sprezynko wyslalam Ci maila
![]()
#3678 |
Raczkowanie
|
Hej.
szukałam właśnie takiego wątku. Bardzo się cieszę, że ktoś go założył. Mam nadzieję, że mi troszkę pomożecie. Od 25 lat moi rodzice są po ślubie. Od kąd pamiętam tata pił. Mama rok temu zgłosiła go na przymusowe leczenie. Szkoda, że tak późno... Ja nie daję sobie rady z sytuacją w domu ![]() ![]() Mama płacze wieczorami przez niego, jest mi jej szkoda.... Mówiłam jej tysiąc razy żeby się rozwiodła z nim ale to nic nie dało. Ona chyba w ogóle nie bierze tego pod uwagę ![]() Nie chcę tak dalej żyć.... Pracuje i daje mamie na utrzymanie, bo ojciec nie pracuje od lat a mam tylko pracuje 3 dni w tygodniu, mam jeszcze 3 rodzeństwa. Pomagam im jak tylko mogę ale chcę wziąć ślub i co wtedy??? Nie chcę ich zostawiać z 'nim'... Nie chcę żeby się męczyli ale nie będę w stanie ich wziąć ze sobą;( Na ślub też muszę sobie odłożyć... Ojciec prędzej chyba wykończy nas niż siebie ![]()
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama nie wiem co Ci poradzić Kochana, ale pamiętaj, że nie jesteś sama i my też się zmagamy z takim problemem jak Ty. Nie wiem, może choć trochę będzie Ci lżej z taką świadomością... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się co zrobić i już nie wiem.... Na prawdę.... Rozmawiam z ojcem jak jej trzeźwy. Zawsze słyszę to samo "nie będę pic" i "ja nic nie robię". Jakby nie robił nic złego. Krzywdzi nas. Co najgorsze z dzieciństwa pamiętam aby te złe chwile
![]() ![]() Ja zawsze byłam spokojną osobą. Żeby mnie zdenerwować trzeba było naprawdę zrobić dużo. A teraz.... Często się denerwuje, choruję na bruksizm (z nerwów). Brata mi najbardziej szkoda. Wiadomo ojciec jest największym autorytetem dla chłopaka. Brat jak widzi ojca pijanego dostaje szału (nie dziwię się mu). Często dochodzi między nimi do bójki. Widzę po bracie jak mu jest przykro, że ma takiego ojca. Dziękuję, że mnie wspieracie. To naprawdę pomaga. Słowa otuchy, zrozumienie.
#3681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli bylaby taka możliwość w Twojej rodzinie, dobrze by bylo rozpocząć terapię... Wiem z wlasnego doświadczenia, że nie jest łatwo przekonać alkoholika do leczenia, bo on uważa, że żadnego problemu nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]()
![]() |
#3683 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do pierwszego podkreślonego. Z dzieciństwa pamiętam dużo złych chwil. Zdarzały się te i dobre jak wspólny wyjazd na wakacje. Choć sam fakt, że był trzeźwy w weekend było już świętem. Z wiekiem przestały cieszyć mnie te chwile, bo dobrze wiedziałam,że za kilka dni będzie piekło. Czułam jeszcze większą nienawiść za danie złudniej nadziei, że jest dobrze i namiastki normalnej rodziny. Strasznie przeżywałam, gdy koledzy ze szkoły opowiadali o swoim domu czy miejscach jakie z rodzicami odwiedzili. Jedyne co uzyskałam z takiego schematu to wywoływanie kłótni z byle powodu, gdyż normą dla mnie były takie skoki emocjonalne. A ciężko się tego oduczyć. Też tak macie? Co do drugiego: Mój ojciec też pochodzi z patologicznej rodziny. Straszne jest to, że schemat wciąż jest powtarzany, a psychikę tak ma zniszczoną, że zamiast zapewnić własnym dzieciom lepsze dzieciństwo niż on miał gotuję nam takie samo piekło. Może ze względu na czasy w jakich ja się wychowałam lub przez niesprawiedliwość tego co mnie spotyka, nie jestem w stanie pojąć jak można wybrać to samo zło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że tu trafiłam. I naprawdę dziękuję z całego serca;*
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz pisałam to wcześniej, to jest syndrom "żabki" . Pare postów wczesniej to opisałam ![]()
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
Coś na zasadzie mojej mamie/tacie się nie udało odczarować partnera alkoholika/dysfunkcyjnego partnera, więc mnie się uda i ja to zrobię. Naprawię kogoś by pokazać moim rodzicom albo im coś udowodnić ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ktoś już wypełniał tą ankietę? Wybacz Sprężynko, że tak nieufnie podchodzę do tego, ale masz jednego posta napisanego i boję się jakiejś podpuchy...
![]() |
#3690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie też na początku byłam podejrzliwa, ale tak po zastanowieniu po co komu takie informacje do innych celów niż ankieta na studiach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.