![]() |
#3811 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam np o czymś takim jak na fotkach poniżej. Cytat:
![]() Poza tym mimo, że ślub jest w sierpniu, jako zmarzluch w Kościele może mi być chłodno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
weekend zaliczam do udanych
![]() ślub - 20.09 godz. 17 , tak jak chceliśmy malin- ksiądz nam powiedział, że protokół tez spisujemy w macierzystej parafii, dopiero sam sakrament po uzyskaniu licencji w innej ![]() dzis byłam na targach slubnych. Myślałam, że beda lipne, bo to małe miasto, ale było super. Podisaliśmy umowe z fotografem, wybrałam sobie wiązankę i uzyskałam wiele cenych informacji ![]()
#3813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w kościele będę miała jeszcze koronkowe bolerko na sobie. Z odkrytymi ramionami myślę że nie wypada iść przed ołtarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem stwierdzeń: "Z odkrytymi ramionami myślę że nie wypada iść przed ołtarz". Ja nie miałam żadnego bolerka czy szala. Tylko welon delikatną mgiełką mnie zakrywał - jedna warstwa sięgała prawie do pupy, druga do łokcia.
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odkrytych ramion, to obiema łapkami podpisuje się pod wypowiedzią malin. Ja też miałam odkryte ramiona. W bolerku i szalu wyglądałam nieładnie, więc miałam tylko gorset, rękawiczki za łokcie i welon mgiełkę długości jak malin. Ksiądz mi przed ceremonią powiedział, że wyglądam uroczo i nie było ani trochę zgrzytów albo uwag co do mojego wyglądu z żadnej strony, a ja patrząc na zdjęcia uważam, że wyglądałam przyzwoicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Rozeznanie
|
Generalnie jestem zwolenniczką pisania na zaproszeniach wszyschich z imienia i anzwiska, ale kilka moich kuzynek powiedziało, żebym im napsiała z osobą towarzyszącą , bo one nie widzą z kim przyjdą, stąd moje pytanie. Generalnie więkoszść osób mówi, że małymi literami, ale kazda dodaje, ze nie wie czy to poprawnie. Spróbuję jakoś poszukać odpowiedzi.
Co do ramion odkrytych ja równiez mam taką sukienkę, myślę o szalu,ale tylko dlatego, ze może mi być zimno |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
ja będę miała w sukni ramiączka
![]() ![]()
#3821 |
Zakorzenienie
|
A my spisywaliśmy protokół u proboszcza kościoła, w którym braliśmy ślub. I to nie była parafia ani moja, ani TŻa.
#3822 |
Raczkowanie
|
Taverney jeśli wyrazicie zgodę to w kościele ,którym bierzecie ślub prowadzi wszelką dokumentację.z parafii bierze się tylko zgodę (z jednej z parafii) i potwierdzenie zapowiedzi
![]() Nas pytał się ksiądz jak zapisywał termin i godzinę ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poszliśmy na kompromis: wybraliśmy proste za 2,20zł a jednak świetnie odbierane przez zapraszanych gości, bo jesteśmy już na półmetku proszenia gości. Nie mamy łatwo bo oboje pracujemy i studiujemy zaocznie, czasu na wszystko brakuje a tu ok 180 gości do zaproszenia. Byłam już na 1 przymiarce, na której przymierzałam podszewke ![]() Wybrałam też materiał i koronkę na poprawiny. Na początku marca mam kolejną przymiarkę ![]() Byliśmy również podpisać protokół i wczoraj poszły nasze pierwsze zapowiedzi ![]() w tym tygodniu czeka nas 1 spowiedź przedślubna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie
![]() Strasznie się zapuściłam, nie zaglądałam tu strasznie długo ![]() Miałam ostatnio lenia i chandrę, sprawy związane z moim TZ. Na szczęście już wszystko wróciło do normy, w końcu ileż można tracić czasu na kłótnie?????? To chyba napięcie przedmałżeńskie....:confu sed: Co do odkrytych ramion, to jeśli o mnie chodzi wolałabym nic już nie mieć na sobie, na szczęście dekoltu nie mam, więc nie będę pokazywać wszystkiego. W razie czego to będę szyła szal z tiulu, ale muszę to jeszcze przemyśleć. Jeśli chodzi o zaproszenia, to sama miałam sytuację, gdzie zostaliśmy z moim TZ zaproszeni na ślub do jego znajomych. Byliśmy ze sobą już dwa lata, jego znajomych znałam bardzo dobrze i mimo to, na zaproszeniu widniałam jako "osoba towarzysząca", strasznie mnie to zabolało i zezłościło ![]() Myślę, że w miarę możliwości lepiej się dowiedzieć, czy któryś z gości nie ma stałego partnera i wtedy wypisywać zaproszenia imienne. Ja tam sie nie kryję z tym, że nie wiem, jak nazywają się partnerzy naszych gości. Tym bardziej, jeśli nie utrzymuje się z kimś tak częstych kontaktów- w życiu tak szybko wszystko się zmienia. Chwytam za telefon i pytam... Jeśli chodzi o zaproszenia to będę miała takie jak Kodeina. Widzę, że zresztą wiele z nas je będzie miało ![]() Z tym wyjątkiem, że będę je robić sama. Zawodowo zajmuję sie małą poligrafią, więc da mnie będzie to bardzo proste i przyjemne. Już projekt wykonałam, mojemu TZ bardzo się podobały. Teraz tylko musimy sobie zrobić małą sesję fotograficzną ![]() Będą super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kina2807 poszukaj na Allegro jest tam wiele propozycji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie trzeba koniecznie zakrywać ramion, ale ja mam do mojej sukni przepiękny, haftowany szal i zamierzam sie nim pochwalić właśnie w kościele ![]() a etolą ze sztucznego futerka pochwalę się w nocy ![]() aczkolwiek gdybym kupowała suknię "normalnie", w salonie, to pewnie ani na szal, ani na futro nie wydawałabym kasy. ew. kupiłabym na allegro jakiś satynowy żakiet na wieczór/noc. ale że kupowałam używaną i wszystko dostałam "w komplecie" - to mam i szal i futerko, hihi, umiem się w życiu ustawić ![]() co do sukienki to w przyszłym tygodniu zamierzam ją oddać do pralni i do poprawek (pozbędę się wreszcie tego cholernego trenu ![]() ![]() no i zabieram się za te kotyliony i zawieszki - trzeba coś robić jak narzeczonego nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Wtajemniczenie
|
Soffera bardzo ładne te Twoje zaproszenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy Wy będziecie miały doszywane ramiączka do sukni? Mi je babka zaleciła mówiąc, że może mi być w tańcu niewygodnie.
![]() ![]() I mam coraz większy dylemat czy wybrać szal, koronkowe bolerko czy rękawiczki ![]()
![]() |
#3829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o ramiączka to rzeczywiście troche dziwnie mogą wyglądać ale w salonie możesz przymierzyć... ja chyba u sibie poproszę o takie odpinane i rzeczywiście jak będzie mi niewygodnie w tańcu to sobie je przypnę... bolerko koronkowe mierzyłam i jakoś się w tym nie widzę (mój TŻ zresztą też mnie w tym nie chce ![]() ![]() dziewczyny a jak z dodatkami do sukni? co planujecie? mi sie podobają takie obróżki z cyrkonii na szyję, ale nie wiem czy będzie to ładnie wyglądało ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli suknia będzie dobrze dopasowana w talii i biuście, to nie ma szans, żeby coś się wyłoniło ![]() Jeśli założysz suknie poruszaj się w niej trochę, powyginaj ![]() ![]() Jeśli chodzi o górę, to wybrałbym szal. Jęśli chodzi o mojego TZ to też mu się nie podobają bolerka ![]() KATEY bardzo ładne są obróżki ![]() ![]() Myślę o krótkim naszyjniku z perełek, albo będzie to jeden sznur, albo kilka drobniutkich, tylko nie wiem gdzie takie drobniutkie znajdę, niestety nie mogę znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tak chcieliśmy zrobić, bo przeszkód formalnych nie ma, ale księża robią czasem mega-problemy ze spisywaniem protokołu w innej parafii... mi ksiądz nie chciał dać dokumentów, może liczył, że mu dam więcej w kopertę, albo co... w każdym razie jeśli traficie na bardziej przychylnych kapłanów, to super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Rozeznanie
|
Mnie osobiście ramiączka do tej sukni nie wydają sie dobrym pomysłem. Zresztą uważam, ze nie wszystkie dziewczyny dobrze wyglądają w cienkich ramiączkach np. ja wyglądam fatalnie, jestem szczupła i jakoś średnio to
wygląda. Silesianno dzięki za info, chyba małymi literami napisze osoba towarzysząca. ja również wypytałam moich gości, czy mają jakiś partnerów, ale kilka kuzynek powiedziało, żebym wpisała im z osobą towarzyszącą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Rozeznanie
|
Witam, ja również bede wpisywac osoby towarzyszace, jesli ktos nie ma stalego partnera, a tak to bede dopytywać o imie i nazwisko
![]()
![]() |
#3834 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o bolerko czy szal do kosciola to ja ,,musze"cos na siebie zalozyc bowiem nasz proboszcz tego wymaga.....
![]() ![]() ![]() teraz jestem po drugich naukach dekanalnych...muisze robic kalendarzyk..codziennie w buzi rano termometr...oj ile przy tym zachodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Udalo mi się wkleic zdjecie :P Edytowane przez soffera Czas edycji: 2008-02-11 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
Moje faworytki do tej pory to:
1) Herm's - Tessla 2) La Sposa - Pissa
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki, poszukam czegos ![]() Kodeino a jakie mialas zaproszenia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Rozeznanie
|
Panny Młode 2008
To chyba będą nasze zaproszenia
Chyba się nie załączyło - to jeszcze raz Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-11 o 19:40 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.