Panny Młode 2008 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-10, 19:55   #3811
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Mam pilne pytanie. Jesli piszecie na zaproszeniach.
Zapraszamy:
Annę Kowalską z osobą towarzyszącą
to osoba towarzysząca piszecie małymi czy wielkimi literami???
Jak już jest konieczność używania tego zwrotu napisałabym z małych liter

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość
Dziewczyczy do Kościoła koniecznie wypada ubrać bolerko albo szal? bo jakoś mi bolerko do mojej sukienki nie pasuje a szal nie będzie chyba zbyt wygodny...
Też myślę o jakimś okryciu np o przeźroczystym szalu, koronkowym krótkim bolerku. Ale ostateczną decyzje podejmę, gdy suknia już będzie gotowa i wtedy zobaczę co będzie do niej pasowało.

Myślałam np o czymś takim jak na fotkach poniżej.

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
ja bede miala szal, chociaz nie jest wygodny, ale jest elegancki i w kosciele wypada miec zakryte ramiona
Takie słowa powiedziałam do kobiety w salonie, że jakoś głupio mi będzie z odkrytymi ramionami i wykrojonym dekoltem. Na co ona, że nie rozumie dzisiejszych dziewczyn, jeśli ma sie ładne, młode ciało to trzeba je pokazywać, a Ksiądz i tak się pewnie napatrzył na niejedną z odsłoniętymi ramionami, więc kolejna Panna Młoda nie zrobi na nim wrażenia.

Poza tym mimo, że ślub jest w sierpniu, jako zmarzluch w Kościele może mi być chłodno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szal1.jpg (22,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szal2.jpg (24,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bol1.jpg (33,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bol2.jpg (64,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-02-10, 20:19   #3812
elianka
Zakorzenienie

weekend zaliczam do udanych

ślub - 20.09 godz. 17 , tak jak chceliśmy

malin- ksiądz nam powiedział, że protokół tez spisujemy w macierzystej parafii, dopiero sam sakrament po uzyskaniu licencji w innej

dzis byłam na targach slubnych. Myślałam, że beda lipne, bo to małe miasto, ale było super. Podisaliśmy umowe z fotografem, wybrałam sobie wiązankę i uzyskałam wiele cenych informacji
Stary 2008-02-10, 20:33   #3813
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
dzieki
troche za drogie sa jak dla mnie, ale moze znajde cos innego, bede miala duze wesele, wiec nie chce wydac majatku na zaproszenia, ale znow chcialabym aby byly ladne, eleganckie i tu pojawia sie dylemat
Drogo, to prawda, ale my zamówiliśmy tylko 55 zaproszeń no i ogólnie tak jakoś mi się spodobały. W cenie nadruk i koperta.

Ja w kościele będę miała jeszcze koronkowe bolerko na sobie. Z odkrytymi ramionami myślę że nie wypada iść przed ołtarz.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 20:46   #3814
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
dzis byłam na targach slubnych. Myślałam, że beda lipne, bo to małe miasto, ale było super. Podisaliśmy umowe z fotografem, wybrałam sobie wiązankę i uzyskałam wiele cenych informacji
A jaki kształt będzie miał Twój bukiet? biedermeierowski (okrągły) czy spływający (w formie kaskady, wodospadu, kropli wody) a może bardziej nowoczesny ? Ja bardziej preferuje ten drugi styl i nawet do mojej sukni będzie bardziej pasował .
Stary 2008-02-10, 21:15   #3815
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
malin- ksiądz nam powiedział, że protokół tez spisujemy w macierzystej parafii, dopiero sam sakrament po uzyskaniu licencji w innej
No trudno, ale i tak będziecie mieli ślub w innym kościele, to chyba wszystko jedno, gdzie spiszecie protokół?

Nie rozumiem stwierdzeń: "Z odkrytymi ramionami myślę że nie wypada iść przed ołtarz". Ja nie miałam żadnego bolerka czy szala. Tylko welon delikatną mgiełką mnie zakrywał - jedna warstwa sięgała prawie do pupy, druga do łokcia.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 22:09   #3816
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
No trudno, ale i tak będziecie mieli ślub w innym kościele, to chyba wszystko jedno, gdzie spiszecie protokół?

Nie rozumiem stwierdzeń: "Z odkrytymi ramionami myślę że nie wypada iść przed ołtarz". Ja nie miałam żadnego bolerka czy szala. Tylko welon delikatną mgiełką mnie zakrywał - jedna warstwa sięgała prawie do pupy, druga do łokcia.
protokół spisuje się w macierzystej parafii, dopiero później idzie się z licencją do parafii, w której chce się wziąć ślub.

Co do odkrytych ramion, to obiema łapkami podpisuje się pod wypowiedzią malin. Ja też miałam odkryte ramiona. W bolerku i szalu wyglądałam nieładnie, więc miałam tylko gorset, rękawiczki za łokcie i welon mgiełkę długości jak malin. Ksiądz mi przed ceremonią powiedział, że wyglądam uroczo i nie było ani trochę zgrzytów albo uwag co do mojego wyglądu z żadnej strony, a ja patrząc na zdjęcia uważam, że wyglądałam przyzwoicie.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 22:18   #3817
tiffi1
Rozeznanie

Generalnie jestem zwolenniczką pisania na zaproszeniach wszyschich z imienia i anzwiska, ale kilka moich kuzynek powiedziało, żebym im napsiała z osobą towarzyszącą , bo one nie widzą z kim przyjdą, stąd moje pytanie. Generalnie więkoszść osób mówi, że małymi literami, ale kazda dodaje, ze nie wie czy to poprawnie. Spróbuję jakoś poszukać odpowiedzi.

Co do ramion odkrytych ja równiez mam taką sukienkę, myślę o szalu,ale tylko dlatego, ze może mi być zimno
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 05:43   #3818
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A jaki kształt będzie miał Twój bukiet? biedermeierowski (okrągły) czy spływający (w formie kaskady, wodospadu, kropli wody) a może bardziej nowoczesny ? Ja bardziej preferuje ten drugi styl i nawet do mojej sukni będzie bardziej pasował .
łooo matko, ja nie wiem w jakim on jest stylu wiązanka na górze jest klasyczna, okrągła, z rózyczek i gipsówki, z kryształkami, a na dole od rączki zwisa wiecheć trawy az do kolan

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
protokół spisuje się w macierzystej parafii, dopiero później idzie się z licencją do parafii, w której chce się wziąć ślub.
.
Dzieki dziewczyny uspokoiłam sie trochę
Stary 2008-02-11, 06:14   #3819
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
ja bede miala szal, chociaz nie jest wygodny, ale jest elegancki i w kosciele wypada miec zakryte ramiona
A ja tam nic nie zakładam, ślub jest w lipcu, więc będzie ciepło. Zresztą nie po to wybierałam i wybierałam suknię, żeby ją teraz zakrywać
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 06:19   #3820
elianka
Zakorzenienie

ja będę miała w sukni ramiączka takie opadające, więc chyba obejdzie sie bez przykrywania tego jeszcze czymś.. chociaż slub biore u zakonników, moze oni maja jakis inny pomysl na wygląd pannny młodej
Stary 2008-02-11, 07:29   #3821
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
A my spisywaliśmy protokół u proboszcza kościoła, w którym braliśmy ślub. I to nie była parafia ani moja, ani TŻa.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 09:35   #3822
calva
Raczkowanie

GG do calva

Taverney jeśli wyrazicie zgodę to w kościele ,którym bierzecie ślub prowadzi wszelką dokumentację.z parafii bierze się tylko zgodę (z jednej z parafii) i potwierdzenie zapowiedzi
Nas pytał się ksiądz jak zapisywał termin i godzinę ślubu

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 12:32   #3823
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
dzieki
troche za drogie sa jak dla mnie, ale moze znajde cos innego, bede miala duze wesele, wiec nie chce wydac majatku na zaproszenia, ale znow chcialabym aby byly ladne, eleganckie i tu pojawia sie dylemat
Miałam ten sam problem, nie chciałam wydać majątku na zaproszenia, a mam dużo gości (kupowałam 100 zaproszeń)
poszliśmy na kompromis: wybraliśmy proste za 2,20zł a jednak świetnie odbierane przez zapraszanych gości, bo jesteśmy już na półmetku proszenia gości. Nie mamy łatwo bo oboje pracujemy i studiujemy zaocznie, czasu na wszystko brakuje a tu ok 180 gości do zaproszenia.

Byłam już na 1 przymiarce, na której przymierzałam podszewke
Wybrałam też materiał i koronkę na poprawiny. Na początku marca mam kolejną przymiarkę

Byliśmy również podpisać protokół i wczoraj poszły nasze pierwsze zapowiedzi

w tym tygodniu czeka nas 1 spowiedź przedślubna

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:12   #3824
madziulala81
Raczkowanie

Witam wszystkie
Strasznie się zapuściłam, nie zaglądałam tu strasznie długo
Miałam ostatnio lenia i chandrę, sprawy związane z moim TZ.
Na szczęście już wszystko wróciło do normy, w końcu ileż można tracić czasu na kłótnie??????
To chyba napięcie przedmałżeńskie....:confu sed:

Co do odkrytych ramion, to jeśli o mnie chodzi wolałabym nic już nie mieć na sobie, na szczęście dekoltu nie mam, więc nie będę pokazywać wszystkiego. W razie czego to będę szyła szal z tiulu, ale muszę to jeszcze przemyśleć.

Jeśli chodzi o zaproszenia, to sama miałam sytuację, gdzie zostaliśmy z moim TZ zaproszeni na ślub do jego znajomych. Byliśmy ze sobą już dwa lata, jego znajomych znałam bardzo dobrze i mimo to, na zaproszeniu widniałam jako "osoba towarzysząca", strasznie mnie to zabolało i zezłościło. Gotowa byłam nawet nie iść na to wesele. To było niegrzeczne i nieuprzejme z ich strony!!!!!!!!

Myślę, że w miarę możliwości lepiej się dowiedzieć, czy któryś z gości nie ma stałego partnera i wtedy wypisywać zaproszenia imienne.
Ja tam sie nie kryję z tym, że nie wiem, jak nazywają się partnerzy naszych gości. Tym bardziej, jeśli nie utrzymuje się z kimś tak częstych kontaktów- w życiu tak szybko wszystko się zmienia. Chwytam za telefon i pytam...

Jeśli chodzi o zaproszenia to będę miała takie jak Kodeina. Widzę, że zresztą wiele z nas je będzie miało Są na prawdę bardzo ładne.
Z tym wyjątkiem, że będę je robić sama. Zawodowo zajmuję sie małą poligrafią, więc da mnie będzie to bardzo proste i przyjemne. Już projekt wykonałam, mojemu TZ bardzo się podobały. Teraz tylko musimy sobie zrobić małą sesję fotograficzną, później obróbka w Corelu...
Będą super
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:17   #3825
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
wybraliśmy proste za 2,20zł a jednak świetnie odbierane przez zapraszanych gości
My kupiliśmy za 2,10 za sztukę. Bardzo nam się podobają

Kina2807 poszukaj na Allegro jest tam wiele propozycji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01636.JPG (32,5 KB, 24 załadowań)
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:19   #3826
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Mam pilne pytanie. Jesli piszecie na zaproszeniach.
Zapraszamy:
Annę Kowalską z osobą towarzyszącą
to osoba towarzysząca piszecie małymi czy wielkimi literami???
małymi literami

Cytat:
Napisane przez aniatr Pokaż wiadomość
Dziewczyczy do Kościoła koniecznie wypada ubrać bolerko albo szal? bo jakoś mi bolerko do mojej sukienki nie pasuje a szal nie będzie chyba zbyt wygodny...
generalnie szale są piękne, tylko trzeba umieć je nosić - wszelkie "zaczepianie za ramiączka" jest po prostu fatalnym pomysłem i tragicznie wygląda.

nie trzeba koniecznie zakrywać ramion, ale ja mam do mojej sukni przepiękny, haftowany szal i zamierzam sie nim pochwalić właśnie w kościele
a etolą ze sztucznego futerka pochwalę się w nocy

aczkolwiek gdybym kupowała suknię "normalnie", w salonie, to pewnie ani na szal, ani na futro nie wydawałabym kasy. ew. kupiłabym na allegro jakiś satynowy żakiet na wieczór/noc. ale że kupowałam używaną i wszystko dostałam "w komplecie" - to mam i szal i futerko, hihi, umiem się w życiu ustawić

co do sukienki to w przyszłym tygodniu zamierzam ją oddać do pralni i do poprawek (pozbędę się wreszcie tego cholernego trenu ) jak już ją odbiorę to na pewno wstawię fotki
no i zabieram się za te kotyliony i zawieszki - trzeba coś robić jak narzeczonego nie ma
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:54   #3827
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość

Soffera bardzo ładne te Twoje zaproszenia.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:05   #3828
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy Wy będziecie miały doszywane ramiączka do sukni? Mi je babka zaleciła mówiąc, że może mi być w tańcu niewygodnie. Nie wiem czy do takiego kroju dekoltu pasują dodatkowe ramiączka, ewentualnie miałyby być z koronki (cienkie).

I mam coraz większy dylemat czy wybrać szal, koronkowe bolerko czy rękawiczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DEMETRIOS.jpg (52,9 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-02-11, 14:40   #3829
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Dziewczyny a czy Wy będziecie miały doszywane ramiączka do sukni? Mi je babka zaleciła mówiąc, że może mi być w tańcu niewygodnie. Nie wiem czy do takiego kroju dekoltu pasują dodatkowe ramiączka, ewentualnie miałyby być z koronki (cienkie).

cholera!! Ty to musisz mieć figurę modelki do takiej sukienki tylko pozazdrościć! straaasznie mi się podobały ale jakbym była pare kg młodsza to z chęcią a tak coś innego trzeba było szukać
jeśli chodzi o ramiączka to rzeczywiście troche dziwnie mogą wyglądać ale w salonie możesz przymierzyć... ja chyba u sibie poproszę o takie odpinane i rzeczywiście jak będzie mi niewygodnie w tańcu to sobie je przypnę...
bolerko koronkowe mierzyłam i jakoś się w tym nie widzę (mój TŻ zresztą też mnie w tym nie chce ) pozatym to gryzie, drapie i wszystko mnie od niego swędzi... na pełne jakies satynowe bolerko to w sierpniu chyba za gorąco a szal tiulowy spróbuję przymierzyc jak będzie sukienka ale też nie wydaje mi się dobrym pomysłem bo wkońcu też za duzo taki nie zakryje
dziewczyny a jak z dodatkami do sukni? co planujecie? mi sie podobają takie obróżki z cyrkonii na szyję, ale nie wiem czy będzie to ładnie wyglądało

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:16   #3830
madziulala81
Raczkowanie

Cytat:

Myślę, że doszywając ramiączka suknia dużo straci. Ma tak piękną górę, że jej po prostu szkoda. Ja też miałam dylemat i nie chciałam mieć sukni bez ramiączek , bałam się, że podczas tańców może mi coś wypaść , a to byłby szał. Poza tym bałam się, że podczas tańców będę ją podciągać ciągle do góry.
Jeśli suknia będzie dobrze dopasowana w talii i biuście, to nie ma szans, żeby coś się wyłoniło, do tego dla pewności biustonosz, który można delikatnie doszyć do sukni.
Jeśli założysz suknie poruszaj się w niej trochę, powyginaj, jeśli po Twoich wygibasach będzie wszystko na miejscu to i psychicznie będziesz się pewniej czuła.

Jeśli chodzi o górę, to wybrałbym szal.
Jęśli chodzi o mojego TZ to też mu się nie podobają bolerka

KATEY bardzo ładne są obróżki, też mi się podobają, ale do tego trzeba mieś szczupłą i długą szuję, bo optycznie ją skraca, ja mam problemy z tarczyca, więc u mnie nie ma mowy.
Myślę o krótkim naszyjniku z perełek, albo będzie to jeden sznur, albo kilka drobniutkich, tylko nie wiem gdzie takie drobniutkie znajdę, niestety nie mogę znaleźć
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:46   #3831
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
Taverney jeśli wyrazicie zgodę to w kościele ,którym bierzecie ślub prowadzi wszelką dokumentację.z parafii bierze się tylko zgodę (z jednej z parafii) i potwierdzenie zapowiedzi
Nas pytał się ksiądz jak zapisywał termin i godzinę ślubu
heh, ja już nie muszę, mam wszystko za sobą...
właśnie tak chcieliśmy zrobić, bo przeszkód formalnych nie ma, ale księża robią czasem mega-problemy ze spisywaniem protokołu w innej parafii... mi ksiądz nie chciał dać dokumentów, może liczył, że mu dam więcej w kopertę, albo co...
w każdym razie jeśli traficie na bardziej przychylnych kapłanów, to super.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:48   #3832
tiffi1
Rozeznanie

Mnie osobiście ramiączka do tej sukni nie wydają sie dobrym pomysłem. Zresztą uważam, ze nie wszystkie dziewczyny dobrze wyglądają w cienkich ramiączkach np. ja wyglądam fatalnie, jestem szczupła i jakoś średnio to
wygląda.

Silesianno
dzięki za info, chyba małymi literami napisze osoba towarzysząca. ja również wypytałam moich gości, czy mają jakiś partnerów, ale kilka kuzynek powiedziało, żebym wpisała im z osobą towarzyszącą.
Stary 2008-02-11, 16:36   #3833
biedronka19876
Rozeznanie

Witam, ja również bede wpisywac osoby towarzyszace, jesli ktos nie ma stalego partnera, a tak to bede dopytywać o imie i nazwisko
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 16:48   #3834
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

jesli chodzi o bolerko czy szal do kosciola to ja ,,musze"cos na siebie zalozyc bowiem nasz proboszcz tego wymaga.....chodzi o to ze zawsze z nowym rokiem po mszy przypomina parafianom o kazdym sakramencie od chrztu do ....i po drodze omawiajac jak powinno sie przygotowac do sakramentu malzenstwa nie omieszkal powiedziec ze:ja dobrze wiem ze w salonach z sukniami slubnymi sa szale czy kamizelki zeby ubrac na suknie i dlatego nie rozumiem dlaczego panne mlode wchodza gole do kosciola z golymi plecami!!!ludzi e zaczeli robic miny wiec skonczyl swoja jakze madra wypowiedz.....no taki juz jest i co zrobic...zreszta moja tesciowa stwierdzila ze:,,gola nie bedziesz chyba stala przy oltarzu"takze musze szukac czegos choc jeszcze nei znalazlam sukni.....ale zawsze lepiej cos zarzucic lub miec cos do zarzucenia na siebie na ramiona na wypadek brzydkiej pogody...
teraz jestem po drugich naukach dekanalnych...muisze robic kalendarzyk..codziennie w buzi rano termometr...oj ile przy tym zachodu
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 17:02   #3835
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam wkleić zdjęcie jakie mi się podoba bolerko, ale wyskakuje mi błąd ;( No nic... Jest całe z tiulu więc u mnie i tak odpada bo potrzebuje w razie czegoś coś co mnie przygrzeje. 27 września może byc ziiimnoooo

Udalo mi się wkleic zdjecie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 2105.jpeg (55,9 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez soffera
Czas edycji: 2008-02-11 o 18:53
Stary 2008-02-11, 17:19   #3836
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Marta a mierzyłaś juz tą suknie??
Stary 2008-02-11, 17:26   #3837
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Marta a mierzyłaś juz tą suknie??
Mierzyła, ma już ją zamówioną bo to jej WYBRANA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 18:06   #3838
bbasia23
Raczkowanie

Moje faworytki do tej pory to:
1) Herm's - Tessla
2) La Sposa - Pissa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tessla4.jpg (10,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1379.jpg (17,7 KB, 34 załadowań)
bbasia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 18:42   #3839
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość

bardzo ladne
dzieki, poszukam czegos

Kodeino a jakie mialas zaproszenia?

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 19:21   #3840
tiffi1
Rozeznanie

Panny Młode 2008

To chyba będą nasze zaproszenia

Chyba się nie załączyło - to jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (63,6 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-11 o 19:40 Powód: post pod postem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości