![]() |
#4021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi
![]() Jeśli zdecyduję się na bolerko będzie ono szyte razem z sukienką, więc zostanie uszyte dokładnie z tej samej koronki. Wydaje mi się, że lepiej będzie wyglądalo bolerko z koronki bo takie zwykłe to chyba nie będzie się prezentowało najlepiej - bolerko z tafty, góra sukni z koronki a poźniej znów tafta... Już sama nie wiem... Chyba wybiorę się do salonu i przymierzę jeszcze raz sukienkę z bolerkiem (choć pewnie w salonie nie będą mieli z dokładnie takiej koronki i wtedy zdecyduje ehhh... ) Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie najważniejszy jest sam fakt slubu, wesele jest bardziej ukłonem w strone rodziców i rodziny. Nie odebrałam Twojej wypowiedzi jako krytyki, raczej jest to kwestia, ze każda z nas ma czasem coś innego na mysli. ![]() ![]()
![]() |
#4024 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a dlaczego akurat na Śląsku tylko szyja te suknie?bo ja po prostu poszłam do salonu, spytałam czy uszyja mi taka jak na obrazku i za ile.. w jednym owszem powiedzieli mi, że szyja tylko swoje kolekcje ale już w innych bez problemu więc wybrałam ten który zaproponował niższą cenę ![]() może i dobry i ceniony kierunek ta anglistyka, ale teraz większośc już zna jakiś język a ja mieszkam w mieście akademickim gdzie jest pełno młodych ludzi i jednak rynek pracy u nas jest tragiczny... ale szukam dalej... najwyżej zacznę znowu jakis staż i może mnie gdzieś zechcą ![]() ja też trzymam kciuki żebyś coś ciekawego znalazła ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Raczkowanie
|
toverek83 gdzie kupilas swoje buciki? tzn. w salonie slubnym czy w sklepie obuwniczym? jestem zakochana w Twoich butach i poprzedniej wizazanki ktora je wkleila. Wogole jak weszlam na strone arte di roma to nie chce juz inych butow tylko jak je znalezc? Maja na stronie podanych partnerow ale w moim miescie niestety nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Katey mysl sobie co chcesz ze sie podlizuje czy cos ale kiedy tak sobie przegladlam kilka miesiecy temu suknie na necie zrobilam sobie folder na kompie do ktorego wklejalam suknie jaki mi sie mniej wiecej podobaja..i tam znalazlo sie tez zdjecie sukni jaka bedziesz miala Ty,napisz prosze czy szyjesz ja w Lublinie bo widze ze stamtad klikasz i jaki jest koszt..ciekawi mnie tez czy zostajesz przy tym koolorze ze zdjecia bo ja wole bilay i wogole lepiej mi w bialym....moze odkupie ja od ciebie choc watpie bo pewnie jestyes szczupla bo ja pysiata ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Ok, dziewczyny. To Wasz dzień i Wasz wybór. Ale może komuś innemu moje sugestie będą pomocne.
My też nie traktowaliśmy ślubu "komercyjnie". Zależało nam na małym weselu i na jak najmniejszych kosztach. Dlatego zaproszenia, dekorację sali (wraz z winietkami dla gości i zawieszkami na wino) zrobiliśmy samemu. I nie było to takie trudne, a jednocześnie przysporzyło nam dużo zabawy. Ponieważ zawsze marzyłam o bordowych różach w bukiecie ślubnym i że bardzo lubię kolor czerwony (kolor miłości, co chyba na ślub pasuje jak ulał ![]() ![]()
#4029 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
Ja się zatanawiam czy do tej sukienki powinnam coś mieć typu bolerko (jakos żadne mi się nie podoba), etola - ładnie wygląda (ale chyba na maj to trochę za ciepła i ciężko), czy moze powinnam wybrac szal. Chodzi o coś na wszelki wypadek, gdyby było jakoś zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zadomowienie
|
Ale dyskusja o zaproszeniach! Wow
![]() My odstąpiliśmy od zaproszeń po 10 zł ale to, że są tańsze nie znaczy, że gorsze ![]() Natomiast dodatki na stoły mamy dopasowane do siebie jak i do sali, winietki, zawieszki ba nawet kartki na ciasto (u nas przed weselem rozwozimy bliskim kołacz weselny) Nie dorabiam żadnej ideologii, zwracam uwagę na szczegóły, taka jestem i tyle. Mam wszystkie zaproszenia jakie otrzymałam przez lata, jakoś nie mogę się ich pozbyć ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń (miło ze strony Malin30, że chce doradzić przyszłym mężatkom, w końcu ma już swój ślub za sobą i może się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami ![]() Dla mnie ważne jest, aby bukiet pasował do mojej kiecki, ja do partnera, my do wystroju sali, a dekoracja do samych kolorów np. ścian tej sali. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
troche jednak chyba przesadzacie.... jedyna rzecz, ktora zamierzam dopasowac, to odcien sukni do koszuli pana mlodego, no i moze kwiaty do jego kamizelki... ale ogolnei to powiem bez przesady, NIE TO jest najwazniejsze! u nas na szczescie nie bedziemy zajmowac sie dekoracja kosciola, ksiadz to dostarcza, a sale w palacu dekoruja organizatorzy, uff... co do samochodu, to bierzemy samochod tescia, nei zamierzamy nic wypozyczac. te wszystkie koszty i tak sa neiwspolmierne do wartosci, jak jest slub to wszyscy zaraz chca zedrzec niewiadomo ile, co mnie strasznie wkurza! no a co do gosci, zawsze znajdzie sie ktos, kto skrytykuje wystroj, jedzenie, suknie, itp, wiec tym nie bede sie przejmowac. mam nadzieje, ze goscie, ktorym zalezy na nas, beda sie po prostu dobrze z nami bawic tego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzisz, każdy lubi co innego, ja np nie znoszę koloru bordo. Szczególnie od chwili gdy pewniem pan w sklepie, w którym wybierałam materiał na sukienkę powiedział mi, że najlepiej wziąć bordo bo "Każdej mordzie dobrze w bordzie" ![]() Ale Tobie się podoba i ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Witam! Długo mnie nie było, bo mam problem z domowym komputerem i muszę klikać z mojego gliwickiego
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj rozpoczęłam nauki przedślubne ![]() ![]() Oto "moja" suknia (skłaniam się do zamówienia, bo już byłam chyba we wszystkich salonach w okolicy i tylko ta była wyjątkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żółtego i zielonego to akurat ja nie znoszę tych kolorów. Lubię te kolory, w których przy okazji dobrze wyglądam. marta12101, przy wybieraniu garnituru pani w sklepie pytała oprócz tego, jaki jest kolor sukni, jaka będzie kolorystyka ślubno-weselna. Materiały garniturowe nie są jednolite - często mają kolorowe drobne prążki. Do białej sukni i biało-bordowego bukietu nie można wybrać np. garnituru w beżowe lub brązowe prążki. Do takiego materiału pasuje koszula ecru, a ta znowu nie pasuje do białej sukni, bo biel robi się optycznie brudna. asiuk ciekawa suknia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asiuk: Fajna sukienka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Przyczajenie
|
![]()
Ślub w sierpniu a dokładnie 30tego. Mamy restauracje, orkiestre, termin w kosciele, fotografa.
W kwietniu nauki i poradnia. Zaproszenia i zawiadomienia tez gotowe ale wysyłka dopiero w maju. Suknia w trakcie wybierania... Oj ciezko ![]() Obrączki - niech się narzeczony martwi ![]() Czy o czymś zapomniałam? |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ślub Sierpień 2008 - mamy czas?
zastanówcie się nad kupnem alkoholu,podobno ma zdrożec??
może warto zerezerwować kosmetyczkę i fryzjerkę.Zamawialam kosmetyczkę w styczniu i miała ostatni wolny termin! na 16 sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie na temat rękawiczek ślubnych?(bez palców takich jak na zdjęciach)
![]() Uważacie je za tandetne, coś co może dodać sukni uroku lub jako zbędny dodatek? Bo ja jestem jakaś taka dziwna, mam kilka małych pieprzyków na rękach i się ich wstydzę. Fakt będę na ślubie opalona i w rezultacie mogą się aż tak nie rzucać, ale no właśnie ja lubię stwarzać sobie problem. ![]() Babka w salonie powiedziała, że przecież będzie ciepło, jestem młoda i nie powinnam niczym zakrywać dłoni itp. ale te pieprzyki to moje schizo ![]()
![]() |
#4040 |
Raczkowanie
|
jesli masz taki schiz i Twoje samoopoczucie bedzie lepsze gdy bedziesz miec rekaiwczki na dloniach to dlaczego nie???ja nie widze zadnych przeszkod tym bardziej ze ladne wkleilas ich zdjecia najbardaziej podoba mi sie nr 1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na nie.
Widziałam pannę mlodą ktora je nieustannie poprawiała i troszkę to może dziwnie wyglądać, na kasecie np. Poza tym jeśli jest ciepło, a suknia odkryta, nie ma sensu.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Raczkowanie
|
moze miala za duze???albo gumka trzymaja je przy ciele sie poluzowala????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Raczkowanie
|
Marta ja tez jestem na NIE! rekawiczki z Palcami wygladaja elegancko ale te mimo, ze ladne uwazam, ze tak troche lafiryndowato.
Chodzi mi o to, ze z elegancka suknia beda wygladac jakby nie byly od tego stroju. |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny... jak tak czytam te Wasze posty o przygotowaniach to aż drżę...
![]() ![]() Co prawda bierzemy tylko ślub cywilny, raczej skromny, ale sukienkę mam na razie tylko "na oku", a lista weselnych gości lata gdzieś w przestworzach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Rozeznanie
|
odnośnie rękawiczek i ja jestem na NIE! a takich bez palców to juz w ogóle! bez sensu są one bo po co to zakładać jak jest ciepło.... dla mnie beznadziejnie to wygląda, choćby nie wiem jak piekne te rekawiczki były... w zimie takie zakryte to jeszcze moge zrozumieć, ale to też problem później ze zdejmowaniem ich do założenia obrączek...
m.a.r.t.a do Twojej sukni zdecydowanie lepiej bez ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny doradzcie mi czy do mojej sukni bedzie pasowało takie bolerko?? http://allegro.pl/item314195091_bole...ent_sile_.html
Mój karteczkowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=209743 MADZIA.A WALCZY Z RAKIEM https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post13769865 http://www.nowakadriana.blog.interia.pl/ Edytowane przez biedronka19876 Czas edycji: 2008-02-20 o 18:39 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie pasuje bolerko poważnie jestem nowa witam serdecznie ale biore ślub 27 wrzesnia 2008 roku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4049 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Czy jak dorosle dzieci, tzn studenci mieszkają z rodzicami to powinnam dawać im oddzielne zaproszenie czy może być na jednym. Oni na 100% przyjdą z osobami towarzyszącymi więc nie wiem jak mam to zrobić a muszę zaraz zamawiać zaproszenia i nie wiem ile ich wziąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
To tak jak ja
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.