Panny Młode 2008 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-18, 15:23   #3991
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

Toverek83 u mnie we Wrocławiu 99% nauk jest rozplanowanych na 3 terminy w ciągu roku: styczeń/luty, okres letni ok.czerwca, okres jesienny ok.września. Pomijam fakt, że niektórzy życzą sobie nawet 150zł od pary .

Teraz przeglądałam sobie zaproszenia ślubne i znalazłam bardzo fajną stronkę: http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php

Spodobały mi się z niej dwa rodzaje z typu "nowości" (fotki poniżej).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg F70737.jpg (62,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg F70735.jpg (63,1 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-02-18, 19:52   #3992
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
bylam dzis mierzyc suknie slubne i juz sama nie wiem co robic......pani mowi ze jeszcze bedzie duuuuuuuzo sukienek wiec nie wiem czy wybierac juz teraz na wrzesien czy poczekac...i troche sie zmartwilam bo ramioona mam nie za ladne takie tlusicutkie....ups....

Nasz też we wrześniu, sukienkę już mam Od tego czasu spie spokojniej
Będzie dużo sukienek? Z tego co się orientuje kolekcje 2008 są już w salonach i nie słyszałam aby w ciągu roku coś dowozili Chyba że chodzi Ci o salony w których szyją sukienki, może tam prezentują coś nowego cały czas....
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 20:06   #3993
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Wróciliśmy z kancelarii sprawdziły się moje przeczucia tydzień temu odbyło się już pierwsze spotkanie na nauk przedmałżeńskich . Więc pytam się szanownej pracującej tam pani, gdzie było to ogłoszenie, bo chodziliśmy do Kościoła 2 razy w tyg. od połowy stycznia i w gablotce nic nie wisiało. Na co otrzymaliśmy odpowiedź, że Ksiądz w tym roku postanowił nie wywieszać żadnej karteczki tylko wspomniał podczas pewnej niedzielnej mszy o zaczynającym się kursie. "Pewnej niedzielnej mszy" i to jest właśnie ta organizacja inaczej w mojej parafii.
Kobieta powiedziała, że są spotkania co tydzień 6+2 (poradnia). Mamy pójść w ten czwartek do Księdza i spytać się czy nas przyjmie z jedną już nieobecnością. I pomyśleć, że w tym "zwariowanym" kościele bierzemy ślub
Stary 2008-02-18, 20:12   #3994
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z kancelarii sprawdziły się moje przeczucia tydzień temu odbyło się już pierwsze spotkanie na nauk przedmałżeńskich . Więc pytam się szanownej pracującej tam pani, gdzie było to ogłoszenie, bo chodziliśmy do Kościoła 2 razy w tyg. od połowy stycznia i w gablotce nic nie wisiało. Na co otrzymaliśmy odpowiedź, że Ksiądz w tym roku postanowił nie wywieszać żadnej karteczki tylko wspomniał podczas pewnej niedzielnej mszy o zaczynającym się kursie. "Pewnej niedzielnej mszy" i to jest właśnie ta organizacja inaczej w mojej parafii.
Kobieta powiedziała, że są spotkania co tydzień 6+2 (poradnia). Mamy pójść w ten czwartek do Księdza i spytać się czy nas przyjmie z jedną już nieobecnością. I pomysleć, że w tym kościele bierzemy ślub
Organizacja jak się patrzy... Jeszcze nawet nie możecie mu nic złego powiedzieć skoro tam ślubujecie... My możemy zacząć nauki od połowy kwietnia choć wolałabym je mieć za sobą....
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 20:12   #3995
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
bylam dzis mierzyc suknie slubne i juz sama nie wiem co robic......pani mowi ze jeszcze bedzie duuuuuuuzo sukienek wiec nie wiem czy wybierac juz teraz na wrzesien czy poczekac...i troche sie zmartwilam bo ramioona mam nie za ladne takie tlusicutkie....ups....
Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Będzie dużo sukienek? Z tego co się orientuje kolekcje 2008 są już w salonach i nie słyszałam aby w ciągu roku coś dowozili Chyba że chodzi Ci o salony w których szyją sukienki, może tam prezentują coś nowego cały czas....
Dokładnie, kolekcje 2008 już są w salonach. Jak byłam w styczniu w jednym u siebie, babeczka mówiła, że mogą mieć jeszcze dostawę najpóźniej w lutym, ale w ciągu roku już nie. Więc toverek na Twoim miejscu spokojnie już bym się za suknią rozglądała. Jeśli nic by Ci w oko nie wpadło wtedy dałabym sobie max czas do kwietnia na ostatni przegląd salonów. .
Stary 2008-02-18, 20:31   #3996
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Toverek83 u mnie we Wrocławiu 99% nauk jest rozplanowanych na 3 terminy w ciągu roku: styczeń/luty, okres letni ok.czerwca, okres jesienny ok.września. Pomijam fakt, że niektórzy życzą sobie nawet 150zł od pary .

Teraz przeglądałam sobie zaproszenia ślubne i znalazłam bardzo fajną stronkę: http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php

Rzecywiście na tej stronie są bardzo ładne zaproszenia, ale zwracaj uwagę na to czy trzeba dopłacać do druku (oraz czy zmiana składu kosztuje), oraz personalizacja
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 20:35   #3997
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Rzecywiście na tej stronie są bardzo ładne zaproszenia, ale zwracaj uwagę na to czy trzeba dopłacać do druku (oraz czy zmiana składu kosztuje), oraz personalizacja

Zaproszenia z nadrukiem kosztują automatycznie o 1zł więcej. Patrzyłam sobie tak orientacyjnie, bo wolałabym zaproszenia zakupić bezpośrednio u sprzedawcy. Dziękuje za rady.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 21:39   #3998
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Zaproszenia z nadrukiem kosztują automatycznie o 1zł więcej. Patrzyłam sobie tak orientacyjnie, bo wolałabym zaproszenia zakupić bezpośrednio u sprzedawcy. Dziękuje za rady.
Ja datego kupiłam na llegro, bo chiałam z personalizacją. Koszt na allegro to 3 zł./szt. a w sklepie z aproszeniami około 4,5zł, a jest różnica jesli zamawia się 100 zaproszeń.
Stary 2008-02-19, 06:29   #3999
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Ja datego kupiłam na llegro, bo chiałam z personalizacją. Koszt na allegro to 3 zł./szt. a w sklepie z aproszeniami około 4,5zł, a jest różnica jesli zamawia się 100 zaproszeń.
A ja zamawiam na allegro, ale jeszcze tańsze (co nie znaczy, że brzydkie), kosztują 1,80. Poza tym uważam, że akurat nad zaproszeniami nie ma się co rozwodzić w sumie to i tak każdy ciśnie je w kąt. Ważne, żeby tego dnia były z nami te najważniejsze dla nas osoby, a to jakie dostaną zaproszenie według mnie schodzi na dalszy plan. Jest tyle wydatków związanych z weselem, że nie ma co przepłacać za zazaproszenia.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 06:50   #4000
elianka
Zakorzenienie

gosia- masz racje, każdy ciśnie w kąt.. ale ja np. jak widzę zaproszenia z papierniczego z gołąbkami, rózowymi serduszkami i rubryczkami do wpisywania imion państwa młodych i godziny slubu, to wymiekam. Jak dostaje takie zaproszenie, to wiem tylko tyle- ja takich nie chce
Stary 2008-02-19, 06:56   #4001
robaczek-85
Rozeznanie

Mi się wydaje że należy znaleźć "złoty środek" czyli nie iść na totalne olanie sprawy i kupić zaproszenia z "różowymi gołąbkami" ale wiadomo że kupywać zaproszenia za duże pieniądze to lekka przesada.

Ja zbieram od kilku lat wszystkie zaproszenia jakie dostałam nie każdy wrzuca w kąt.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 07:00   #4002
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
gosia- masz racje, każdy ciśnie w kąt.. ale ja np. jak widzę zaproszenia z papierniczego z gołąbkami, rózowymi serduszkami i rubryczkami do wpisywania imion państwa młodych i godziny slubu, to wymiekam. Jak dostaje takie zaproszenie, to wiem tylko tyle- ja takich nie chce
zgadzam się z Tobą
te tradycyjne zaproszenia które dostępne są np. w kiosku ruchu są poprostu brzydkie. Podobają mi się zaproszenia które mają coś ciekawego...nie muszą być skomplikowane. Ale jednocześnie uważam że nie warto płacić po 5 zł za 1 zaproszenie można znaleźć coś naprawdę orginalnego za połowę mniej
Myśmy płacili po 1,5zł a wszyscy byli zaskoczeni naszymi zaproszeniami ..mówili że takich jeszcze nigdzie nie widzieli

Warto poszukać
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 07:16   #4003
elianka
Zakorzenienie

moje zaproszenia zrobi kochana wizażanka sama bym zrobila, ale przekalkulowałam, ze nie bede miała czasu a poza tym nie opłaca sie mi kupowanie potrzebnych przyrzadow
uwazam, że kupienie zaproszeń w kiosku jest w pewnym sensie lekceważeniem gości. Tez zbieram wszystkie zaproszenia i jest mi bardzo miło, kiedy na zaproszeniu jest wydrukowane moje imie i nazwisko oraz imie i nazwisko mojego partnera bez legendarnej "osoby towarzyszącej". Ja wiem, że to subiektywne zdanie i nie krytykuje tych, ktorzy maja inne zdanie na ten temat. my bedziemy mieli blankiety zaproszeń os wizażanki, a wkładki z tekstem (dla kazdego oddzielne) będziemy drukować na domowej drukarce
Stary 2008-02-19, 07:23   #4004
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
A ja zamawiam na allegro, ale jeszcze tańsze (co nie znaczy, że brzydkie), kosztują 1,80. Poza tym uważam, że akurat nad zaproszeniami nie ma się co rozwodzić w sumie to i tak każdy ciśnie je w kąt. Ważne, żeby tego dnia były z nami te najważniejsze dla nas osoby, a to jakie dostaną zaproszenie według mnie schodzi na dalszy plan. Jest tyle wydatków związanych z weselem, że nie ma co przepłacać za zazaproszenia.
Nieprawda. Ludzie zwracają uwagę na wygląd zaproszeń. Jeśli będzie ładne, niebanalne, to na pewno nie cisną go w kąt. Nasze zaproszenia były zrobione przeze mnie własnoręcznie. Każde było inne. Nie wszyscy skorzystali z zaproszenia, ale i tak wzbudziły małą sensację. A potem każdy starał się wysłać lub wręczyć kartkę z życzeniami równie niebanalną.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 07:38   #4005
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nieprawda. Ludzie zwracają uwagę na wygląd zaproszeń. Jeśli będzie ładne, niebanalne, to na pewno nie cisną go w kąt. Nasze zaproszenia były zrobione przeze mnie własnoręcznie. Każde było inne. Nie wszyscy skorzystali z zaproszenia, ale i tak wzbudziły małą sensację. A potem każdy starał się wysłać lub wręczyć kartkę z życzeniami równie niebanalną.
Mam inne zdanie na ten temat. Być może wszystko zależy od ludzi. Dla mnie w każdym razie wygląd zaproszeń, które dostawałam do tej pory nie miał większego znaczenia. Tych, które przychodziły na adres mojego TŻ czasami w ogóle nie oglądałam. Nie każdy wnika w szczegóły.
Stary 2008-02-19, 07:53   #4006
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ja tam też nigdy nie przywiązywałam wagi do zaproszeń które dostaje, zazwyczaj rzeczywiście trafiały w kąt
Dlatego zaproszenia moim zdaniem nie moga byc byle jakie bo jest grono osób które zwraca na to uwagę, ale też nie mogą byc jakieś mega drogie i wymyslne, bo wiele osób tego nie doceni

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:02   #4007
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
ja tam też nigdy nie przywiązywałam wagi do zaproszeń które dostaje, zazwyczaj rzeczywiście trafiały w kąt
Dlatego zaproszenia moim zdaniem nie moga byc byle jakie bo jest grono osób które zwraca na to uwagę, ale też nie mogą byc jakieś mega drogie i wymyslne, bo wiele osób tego nie doceni
Dokładnie. Nie mówię o tandecie z różowymi wstawkami,np gołąbkami ale na 100% nie będę za nie przepłacać.
Stary 2008-02-19, 08:16   #4008
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

a ja kupilam zaproszenia za ok 1zl za sztuka. Kupowalam w hurtowni...hihi... zaproszenia nie sa recznie robione nie maja poprzyklejanych jakis pierdulek, sa srebrne z wyzlobieniami i nadrukiem w zwyklych kopertach... stwierdzilam ze nie bede za zaproszenie dawawc 4 czy 5 zl bo goscie na to i tak nie patrza... raz i potem do kosza lub szuflady...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:55   #4009
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83
Panny Młode 2008

Cytat:

wow niezla sumke sobie ustanowiliu mnie panie od razu powiedzialy ze za 10 zl mamy materaily do robienia kalendarzykow i jakies ksiazeczki a 30 zl wynosi minimalna ofiara za odbycie nauk wiec sumujac to tylko 40 zl a nie 120!!!!!!!!!!ladnie z Was zdzieraja w tym Wroclawiiu...

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Nasz też we wrześniu, sukienkę już mam Od tego czasu spie spokojniej
moze i sa ale nie w salonach na podkarpaciu zwlaszcza w tych gdzie ja szukam tzn w jaslejaslo jakos zawsze bylo do tylu i kiedy we wrzesniu 2007 roku weszlam do salonu i ogladalam suknie tak wczoraj zobaczylam te samechyba z tego wszytskieho kaze sobie uszyc biala spodnice i koszulke biala i bede ekstrawagancka panna mlodazla dzis jestem....neerwy mnie nosza......bylam zawiesc podanie do jednej ze szkol...dyrektor sie pyta a jaki przedmiot:mowie ze jezyk polski a on na to ze takich podan to on juz ma setkiw zeszlym roku slyszalam to samo w kazdej szkole i w kazdej kogos przyjeli juz mi sie cos dzieje i odchodzi mi radosc zwiazana z weselem bo jak sobie pomysle ze tylko moj przyszly maz bedzie proacowac to szlag mnie trafia...nie chce siedziec w domu

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-19 o 19:26 Powód: post pod postem
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 09:36   #4010
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Mam inne zdanie na ten temat. Być może wszystko zależy od ludzi. Dla mnie w każdym razie wygląd zaproszeń, które dostawałam do tej pory nie miał większego znaczenia. Tych, które przychodziły na adres mojego TŻ czasami w ogóle nie oglądałam. Nie każdy wnika w szczegóły.
Skoro wygląd zaproszeń nie ma znaczenia, to po co wymyślać wystrój sali, skoro goście nie zwrócą na to uwagi? - dla nich najważniejsze jest, że dobrze zjedli i się napili.
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Może nie zwracałaś na nie uwagi, bo właśnie były takie zwykłe.
Stary 2008-02-19, 09:38   #4011
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007
Panny Młode 2008

Cytat:
moze i sa ale nie w salonach na podkarpaciu zwlaszcza w tych gdzie ja szukam tzn w jaslejaslo jakos zawsze bylo do tylu i kiedy we wrzesniu 2007 roku weszlam do salonu i ogladalam suknie tak wczoraj zobaczylam te samechyba z tego wszytskieho kaze sobie uszyc biala spodnice i koszulke biala i bede ekstrawagancka panna mlodazla dzis jestem....neerwy mnie nosza......bylam zawiesc podanie do jednej ze szkol...dyrektor sie pyta a jaki przedmiot:mowie ze jezyk polski a on na to ze takich podan to on juz ma setkiw zeszlym roku slyszalam to samo w kazdej szkole i w kazdej kogos przyjeli juz mi sie cos dzieje i odchodzi mi radosc zwiazana z weselem bo jak sobie pomysle ze tylko moj przyszly maz bedzie proacowac to szlag mnie trafia...nie chce siedziec w domu
To może warto pojechać do Innego miasta, może tam będzie lepiej. Głowa do góry.
Co do pracy to również nie przejmuj się w końcu coś znajdziesz

Cytat:
Skoro wygląd zaproszeń nie ma znaczenia, to po co wymyślać wystrój sali, skoro goście nie zwrócą na to uwagi? - dla nich najważniejsze jest, że dobrze zjedli i się napili.
Nic nie mówiłam o sali tylko o zaproszeniach, ale jeżeli Twoi goście przychodzą tylko po to aby sie najeść i napić to juz Twój problem.

Nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty, ja wyraziłam swoje i jest mi obojętne czt wydasz na swoje zaproszenia 1 zł czy 15 to Twoja sprawa ale chyba po to jest forum, żeby wyrażać SWOJE poglądy a nie dopasowywać sie do innych.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-19 o 19:26 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-19, 09:50   #4012
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Nic nie mówiłam o sali tylko o zaproszeniach, ale jeżeli Twoi goście przychodzą tylko po to aby sie najeść i napić to juz Twój problem.

Nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty, ja wyraziłam swoje i jest mi obojętne czt wydasz na swoje zaproszenia 1 zł czy 15 to Twoja sprawa ale chyba po to jest forum, żeby wyrażać SWOJE poglądy a nie dopasowywać sie do innych.
Wiesz, ja już dawno jestem po ślubie. Pisałam wyraźnie, że swoje zaproszenia ZROBIŁAM już, i to sama. I że u wszystkich wzbudziły zainteresowanie. A goście nie przyszli tylko się najeść i napić.

Jeżeli uważacie wygląd zaproszeń za nieważny, to wasza sprawa. Tylko pamiętajcie, że wszystko, począwszy od zaproszeń, a skończywszy na wystroju sali, a pomiędzy bukiet, kwiat do butonierki, dekoracja samochodu, makijaż muszą współgrać ze sobą, tzn. muszą być połączone ze sobą kolorystycznie.
Stary 2008-02-19, 09:56   #4013
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Wiesz, ja już dawno jestem po ślubie. Pisałam wyraźnie, że swoje zaproszenia ZROBIŁAM już, i to sama. I że u wszystkich wzbudziły zainteresowanie. A goście nie przyszli tylko się najeść i napić.

Jeżeli uważacie wygląd zaproszeń za nieważny, to wasza sprawa. Tylko pamiętajcie, że wszystko, począwszy od zaproszeń, a skończywszy na wystroju sali, a pomiędzy bukiet, kwiat do butonierki, dekoracja samochodu, makijaż muszą współgrać ze sobą, tzn. muszą być połączone ze sobą kolorystycznie.
Skoro jesteś uzdolniona i potrafisz zrobić sama fajne zaproszenia to ślicznie. Tylko, że nie każdy posiada takie umiejętności.

Za wskazówki bardzo dziękuję, wezmę je sobie do serca.
Stary 2008-02-19, 10:17   #4014
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
a nie myślałaś może o szyciu wg jakiegoś wzoru z netu np? ja tak właśnie robię byłam w kilku salonach i też nic konkretnego nie znalazłam ajak już było to za taką cenę że wolałam odpuścić... i po prostu zmierzyłam kilka sukienek o podobnym kroju (litera A) i okazało się że dobrze leża więc teraz szyje sie juzmoja wybrana nawet 1szą miare już miałam w załaczniku wzór, zmałymi przeróbkami tzn bez kwiatka bedzie, i góra bedzie drapowana a nie taka plisowana
co do pracu lub tez jej braku to znam ten ból jak na razie nic nie mogę znalźć a jestem po filologii angielskiej, z tym że ja w szkole nie chcę pracować no chyba że w ostateczności...i coś zaczynam się do niej zbliżać!

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:00   #4015
Masako
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie w tym wszystkim są rzeczy wazne i ważniejsze. Akurat zaproszenia sa wazne najmniej i juz. Kupiłam gustowne i tanie i nie uważam, ze to, ze wypisałam je recznie uwłacza jakoś moim gościom. Bo każdy był zapraszany osobiście a zaproszenie jest wg mnie tylko po to by mieć gdzieś zapisaną godzine ślubu.
Co do kolorystyki ślubu. Nie wydam 1000zł na samochód dopasowany kolorystycznie. Nie dopasuje zaproszeń do bukietu, bo bukiet jeszcze nie wybrany a zaproszenia już rozdane. Osobiście np uwazam ze dekoracje z balonów są nie w moim stylu i wybraliśmy sale weselną której dekorować nie trzeba(stylizowana na dworek szlachecki), ale jak jakaś panna młoda marzy o setkach balonów to niech je ma, bo to JEJ dzien, a MóJ dzien bedzie taki jak ja chce. A ja osobiście uwazam, ze kolor zaproszeń ma drugorzędne znaczenie jeśli chodzi o uroczystość ślubu i zabawe na weselu.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:18   #4016
tiffi1
Rozeznanie

Co do zparoszeń to ja rozumiem, że kazdy ma swój gust. ja osobiście mam zaproszenia od osób, które nam kiedyś dały i szcerze powiem mam tylko te zaproszenia, które były "inne", a nie te z gołąbkami ze sklepu gdzie wpisuje się dane. Dla niektórych zaproszenia nie ma wielkiego znaczenia, dla innych ma. Dla mnie osobiscie jest to część ślubu i wesela. Chcę by każdy poczuł się wyróżniony (personalizacja). Wiem takze że takie zaproszenia bwyają bardzo drogie, ale widziałam na allegro, czy jak tu jedna wizażanka pisała kupiła w hurtownii proste zaproszenia. Więc nie muszą być pierwsze lepsze z kiczowatyki gołąbkami (no chyba, ze komuś się podoba). Nie mówie juz o samym wpisywaniu gosci,a spotkałam sie z różnymi wersjami. Będąc narzeczona już iz nająć rodzinę mego TŻ dostał zaproszenia z osobą towrzyszącą. Albo niektórzy wypisująć zproszenie piszą tak: A.T. Kowalscy (jakby nie mogli wpiać Anna i Tomasz) p tym bardziej, ze meijsce do tego było w zaproszeniach.
Podsumwoując każdy robi tak jak uwaza, ważne by to rozbić z klasa is zacunkiem dla siebie i gości
Stary 2008-02-19, 11:31   #4017
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Podsumwoując każdy robi tak jak uwaza, ważne by to rozbić z klasa is zacunkiem dla siebie i gości
Zgadzam się.
Zaproszenia wypisane ręcznie, utrzymane w innej tonacji niż reszta dekoracji lub też tańsze od innych nie oznaczają braku szacunku dla gości. Moim zdaniem już sam fakt zaproszenia na ślub i wesele jest pewnego rodzaju wyróznieniem, w ten sposób chcemy dzielić ważne dla nas chwile z innymi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 12:09   #4018
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:

Może nie zwracałaś na nie uwagi, bo właśnie były takie zwykłe.
Na sali weselnej goście spędzą jednak więcej czasu, kilka dobrych godzin a ja i tak nie zamierzam cudować z dekoracją
Moim zdaniem w zaproszeniu najważniejsze jest...sam fakt zaproszenia kogoś, a czy to będzie za 1 czy 2 czy za 5zł to jednemu sie spodoba a inny na te za 5 powie co za tandeta
Do tego żadne zaproszenie nie będzie tak istotne jak sam gest, to że kogos wyroznilismy, że chcemy aby był obecny

a zaproszenia które dostawałam czy ja wiem czy były zwykle, ja sie nad tym nie zastanawiałam...myslałam raczej o tym że fajnie, ze ktoś się żeni czy wychodzi za mąż i mnie zaprosił
Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Co do kolorystyki ślubu. Nie wydam 1000zł na samochód dopasowany kolorystycznie. Nie dopasuje zaproszeń do bukietu, bo bukiet jeszcze nie wybrany a zaproszenia już rozdane.
Zgadzam się, ja też nie wyobrażam sobie latać i wymyślać kolorystyki i dopasowywania
Ważne aby np buty pasowały do sukienki, bukiet do np kwiatka we włosach
a czy balony będą niebieskie a zaproszenia zielone...kto na to zwróci uwage w takim dniu
Cytat:
Zgadzam się.
Zaproszenia wypisane ręcznie, utrzymane w innej tonacji niż reszta dekoracji lub też tańsze od innych nie oznaczają braku szacunku dla gości. Moim zdaniem już sam fakt zaproszenia na ślub i wesele jest pewnego rodzaju wyróznieniem, w ten sposób chcemy dzielić ważne dla nas chwile z innymi.

a na koniec dodam że moim zdaniem ludzie juz taką maja nature że choćby nie wiem jak sie starać i ile pieniędzy wydać to i tak komuś coś się nie będzie podobało, każdy ma inny gust
jeden powie "piękna suknia" a drugi "okropna"
tak samo z zaproszeniami, jeden zwróci na to uwagę, a drugi rzuci w kąt

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 12:12   #4019
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Co do kolorystyki ślubu. Nie wydam 1000zł na samochód dopasowany kolorystycznie. Nie dopasuje zaproszeń do bukietu, bo bukiet jeszcze nie wybrany a zaproszenia już rozdane. Osobiście np uwazam ze dekoracje z balonów są nie w moim stylu i wybraliśmy sale weselną której dekorować nie trzeba(stylizowana na dworek szlachecki), ale jak jakaś panna młoda marzy o setkach balonów to niech je ma, bo to JEJ dzien, a MóJ dzien bedzie taki jak ja chce. A ja osobiście uwazam, ze kolor zaproszeń ma drugorzędne znaczenie jeśli chodzi o uroczystość ślubu i zabawe na weselu.
Pisząc o kolorystyce, nie miałam na myśli dobierania koloru samochodu do reszty. Bez przesady. Miałam na myśli dekorację kwiatową. A dekoracja sali wcale nie oznacza balonów, tylko np. świeczki, serwetki, kwiaty (chyba że i tego Masako nie bierzecie pod uwagę, skoro macie salę weselną, "której nie trzeba dekorować"). Ogólnie jest tendencja (co szczerze popieram), żeby wszystko, co jest związane ze ślubem i weselem było w jakiś sposób połączone - motywem przewodnim, kolorystyką. Po prostu lepiej to wygląda. Przecież na pewno będziecie (bo tak trzeba) dobierać kolor garnituru ślubnego do sukni. To na tej samej zasadzie.
PS. Na tym forum wypowiadają się dziewczyny zarówno przed, jak i już dawno po ślubie. Te ostatnie służą tym pierwszym dobrymi, sprawdzonymi radami. Jednocześnie wszystkie wypowiadają swoje zdanie na jakiś temat. Ja to zrobiłam w przypadku kwestii zaproszeń. Nie odbierajcie więc tego jako krytykę.
PS. Gabi2 od początku wiedziałam, że "naszym kolorem" będzie bordo i biel, więc dobieranie wszystkiego nie było takie trudne. Jak trzeba było kupić np. serwetki, to po prostu brałam bordowe i tyle
Stary 2008-02-19, 12:26   #4020
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Pisząc o kolorystyce, nie miałam na myśli dobierania koloru samochodu do reszty. Bez przesady. Miałam na myśli dekorację kwiatową. A dekoracja sali wcale nie oznacza balonów, tylko np. świeczki, serwetki, kwiaty (chyba że i tego Masako nie bierzecie pod uwagę, skoro macie salę weselną, "której nie trzeba dekorować"). Ogólnie jest tendencja (co szczerze popieram), żeby wszystko, co jest związane ze ślubem i weselem było w jakiś sposób połączone - motywem przewodnim, kolorystyką. Po prostu lepiej to wygląda. Przecież na pewno będziecie (bo tak trzeba) dobierać kolor garnituru ślubnego do sukni. To na tej samej zasadzie.
PS. Na tym forum wypowiadają się dziewczyny zarówno przed, jak i już dawno po ślubie. Te ostatnie służą tym pierwszym dobrymi, sprawdzonymi radami. Jednocześnie wszystkie wypowiadają swoje zdanie na jakiś temat. Ja to zrobiłam w przypadku kwestii zaproszeń. Nie odbierajcie więc tego jako krytykę.
Ja sama się nad tym zastanwiam i tak dobiream kolorystykę kwiatów by było ok. To znaczy: mam pewne rzeczyna które nie mam wpływu: kolor sali, kościół, kolor samochodu.
Dltego wybór koloru kwiatów jest dla mnie ważny. Mnie akurat to się podoba jak się wszystko komponuje, ale nie dla wszystkich ejst to ważne, więc naprawdę myślę, ze to kwestia gustu, ale też możliwości finansowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości