![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
No tak blisko gorący okres i ja jestem przerażona.
mamy do złąatwiania jeszcze bardzo dużo. Stroje, organziacyjne rzeczy (ciasta, tory, menu, scenariusze, dekoracje), i wszystko to co w kosciele. Z niektórych rzeczy jestem zadowolona bardzo (kupiłam cudne zaproszenia na allegro), wszystkim bardzo się podobają, a ja uwazam, ze są niepowtarzalne, a na żywo jeszcze ładniejsze. Z niekótrych rzeczy jestem bardzo nie zadowolona: szukałam bisutonosza, i nic lipa, totalne katastrofa, zmawiłam na allegro, biustonosz ok, ale nie nadaje się do niczego. Allegrowiczka nie umiała go zapakować - władowała w kopertę - PŁASKĄ koperte i dziwi się ze doszedl pogneiciony. Uprzedzałam, ze to pod suknię slubna, ze ma byc idealnie zapakowany w twarde pudełko, ona odpisała, ze dobrze i co???? wielkie nic - porażka. Ona uwaza, ze to wina mojej poczty (ludzie to są bezczelni) i pieniadze w błoto wydane, a znów muszę szukać czegoś |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Raczkowanie
|
obcas ma 8 cm choc wczesniej pisalam ze ma 5cm dopoki KODEINA sie mu nie przypatrzyla i sobie zmierzylam i faktycznie 8cm
![]() ![]() Cytat:
![]()
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200706034029.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008092701601630.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-04 o 15:09 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Raczkowanie
|
heh widzę że u Was z parą idzie ogrom uczuć i ogrom spraw do załatwienia. Ja znalazłam sobie coś do zrobienia w tej " ciszy przed burzą" między nocnymi koszmarami o katastrofie weselnej, a planowaniem menu weselnym - uczę się walca i wybielam sobie ząbki
![]() moim zdaniem walc jako pierwszy taniec - to wciąż rzadki widok na weselach, zazwyczaj para młoda buja się po sali i to wszystko. Ale wybierz sobie taniec który czujesz sercem, a nie przymusem. Niech to będzie symbol twoich uczuć i twojego małżeństwa! Nie pozwól aby ktoś inny dyrygował tymi symbolami! ![]()
Katathea ![]() My http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200503133341.png 03-08-2008 ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/f23c9d7ef8.png[ Łucja ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-11550.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-04 o 15:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
dobrze Ci mowic bo nie masz takiej tesciowej jak ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
Ja bym chciała coś zorganizować,ale to bedzie raczej coś kameralnego w niewielkim towarzystwie(coby na dużo świadków nie było
![]() ![]() ![]() ![]() A wy jak byscie sobie to wyobrażały?
#4358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
chodzicie na jakis kurs? jesli tak, to instruktor na pewno powie Wam czy to walc i jak do tego zatanczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Toverek, ja Ci nie poradzę, co masz zrobić z butami. Nie wiem, czy da się skrócić obcas, nie znam się na tym. Buty rzeczywiście mogą dać Ci popalić. Dla mnie obcas 5 cm to jest już dużo, ale ja chodzę jedynie w płaskich butach i mam problemy ze stopami (odstające kostki, plaskostopie). Pamiętaj, że najważniejsza jest naprawdę wygoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Mój gorący okres tez juz się zaczął. Wszystkie sprawy koscielne do zalatwienia i USC sama biurokracja
![]() ![]() Dobrze ze chociaz zaden remont nas nie czeka, bo mieszkanko na nas juz czeka od paru miesiecy ![]() A tak z innej beczki to co bierzecie dziewczyny na ten pierwszy taniec?bo my sie dalej zastanawiamy ![]()
#4363 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Shania Twain "From this moment" - Morten Harket "Can't take my eyes off of you" - Czerwone Gitary "Słowo jedyne Ty" - Glenn Medeiros "Nothing's gonna change my love for you" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o obcas, to ja znalazłam włąsnie buty 8cm i ja w takich chodzę na codzień, wic nie byłoby problemu bym je założyła, ale jednak noga sie męczy i chcę takie same buty z obcasem koło 5 cm. Moim zdaniem lepiej odrazu mieć niższy obcas niżnajpierw wysokie buty a potem niższe i szurać sukienką po podłodze. ja wybioeram niższe buty na ślub i wesele (taki mam plan).
Wieczory panieńskie i kawalerskie, jeszcze nie wiem czy będą,a le jeśli tak to bardziej kumpelsko w kamerlanym gronie. Ani ja ani mój narzeczony (tak sądzę) nie jest zwolennikiem striptizerek i striptizerów. Co do pierwszego tańca to my tez tańczyc będziemy walca, ale jeszcze nie wiem do jakiej piosenki może Luisa Armstronga "wonderfoul world", albo ze skrzypka na dachu "sunrise sunset" (ale mojemy narzeczonemu kojarzy się z tańcem z gwiazdami i nie chce) |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |||
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie chcemy popadać w dodatkowe koszta. Może razem urządzimy wieczór panieńsko kawalerski. Jeszcze mamy na to dużo czasu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na dzień dzisiejszy Bajm "Być z Tobą"
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Nie, znam po prostu jego kolegów
![]() ![]() Ostatnio mam strasznego fioła na punkcie dodatków, bukietu, makijażu ![]() ![]() ![]() Cosik przeziębiona od wczoraj jestem i niespejalnie się czuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale byłam w salonach gdzie też szyją tylko na miarę dla klientki i ich materiały były cudne ( jak i ceny ok 5 tys prosta suknia z portugalską koronką) Wszystko zależy jaki będziesz mieć materiał i jak dobra jest krawcowa. Ważne jest aby decydować się na model sukni a nie kopie, unikniemy wtedy niepotrzebnych rozczarowań, że nei jest taka sama jak oryginalna. Znalazłam to na stronie Lisa Ferrera: http://www.lisaferrera.pl/informatio...b72&info_id=17 Kopie ich sukien |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź Soffera ![]()
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli jest po Twojej stronie to postawcie na swoim!!! potem do konca zycia bedziecie zalowac, ze nie zrobiliscie tak, jak chcieliscie. precz z takimi tesciowymi!!!!!!! ![]() a co my bedziemy tanczyc? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
na pierwszy taniec myślałam o wersji symfonicznej "Nothing else matter" ale wydaje mi sie to zbyt ekstrawaganckie
#4374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie ten sposób odpadł bo musiałam widzieć jak będe wyglądać w danej sukni. Bałam się że jak będzie uszyta-gotowa to nie będzie mi się podobać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zadomowienie
|
też bym wola kupić gotową suknię, ale zakochałam się w takiej która jest dla mnie niedostępna. Niestety nie mam krawcowej której mogłabym zlecić takie zadanie, poza oferującymi sie w salonach, więc przejdę się jeszcze po salonach i zastanowię co dalej, bo jest to dla mnie zbyt ważna sprawa i nie chciałabym sie kiedyś rozczarować efektami szycia.
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tych salonach jest też możliwość uszycia czegoś ze zdjęcia, jednak wiadomo, że dysponują jedynie materiałami, których używają do uszycia własnych modeli, czyli chcąc np. koronkową suknię La Sposa trzeba liczyć się niestety z tym, że koronki takiej samej mieć nie będziesz. Nie powiedziałabym, że materiały są gorszej jakości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
My bardzo nietypowo, ale ta piosenka ma szczególne znaczenie:
Kult: ty albo żadna. Zna ktoś?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
Znam Kult i lubie, ale tej piosenki nigdy nie slyszalam, albo zupelnie nie kojarze.
My tez chcemy nietypowo; Somebody - Depeche Mode, ale u nas nie ma wesela wiec nie bedzie tanczenia do tego :| Marzylo nam sie Tango na pierwszy taniec- ale zmiana planow weselnych wszystko zepsula. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wieczór panieński na 100% będzie i u mnie i u TŻ-a. Jego koledzy to już się drażnią ze mną mówiąc, że to będzie NIEZAPOMNIANY wieczór ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.