Panny Młode 2008 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-26, 09:29   #1141
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

podobaja mi sie wlasnie takie obraczki ze wzorkami jak dala babeczka ale dla mnie niekoniecznie musza byc z bialym zlotem, moga byc cale z zoltego. ale juz widze jak bedziemy z TZ wybierac majac rozne gusta ja chce z takimi zdobieniami, on klasyczne, ja jak najciensze(bo mam drobne place), on te grubsze

jak ogladalisym to pani w sleie od razu zapowiedziala ze tych zdobionych nie mozna zwezac i poszerzac. i ze ten paseczek szybko sie zetrze.

chodzilismy tez zobaczyc zaproszenia. ale jednego dnia pocalowalismy klamke bo bylo od 12. poszlismy na drugi dzien juz dobrze po 12 a tam znow zamkniete i zadnej kartki. TZ powiedzial ze juz wiecej nie pojdziemy, stracili klienta. tylko w takim razie bedziemy musieli kupic zaproszenia na allegro bo u ans juz nie ma gdzie.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 09:29   #1142
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
Gratulacje za ustalony termin i witamy na naszym wątku
Cytat:
Napisane przez Pomponka Pokaż wiadomość
asiuk gratulacje Widzę, że najpilniejsze sprawy załatwione
Dziękuję Z wyborem sali, zespołu i fotografa nie było większych problemów, ponieważ jeszcze do niedawna pomagałam mojej siostrze przy poszukiwaniach odpowiednich ofert na jej ślub i wesele
Mój fotograf kosztuje 2000 zł, a zespół sobie życzy 1800 zł - nie wiem, czy to drogo czy nie, ale wiem, że są rewelacyjni

Sukni upatrzonej nie mam - szczerze powiedziawszy, nawet nie chce mi sie na razie szukać, bo się przez ostatni rok napatrzyłam wystarczająco

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 09:40   #1143
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
chodzilismy tez zobaczyc zaproszenia. ale jednego dnia pocalowalismy klamke bo bylo od 12. poszlismy na drugi dzien juz dobrze po 12 a tam znow zamkniete i zadnej kartki. TZ powiedzial ze juz wiecej nie pojdziemy, stracili klienta. tylko w takim razie bedziemy musieli kupic zaproszenia na allegro bo u ans juz nie ma gdzie.
no wlasnie kiedy zamierzacie rozeslac zaproszenia? :P

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mój fotograf kosztuje 2000 zł, a zespół sobie życzy 1800 zł - nie wiem, czy to drogo czy nie, ale wiem, że są rewelacyjni
fotograf 2000zl?! to jakis zart? nie straszcie mnie! ja jeszcze nie zaczelam szukac fotografa, ale teraz mnie zamurowalo!!!! 2000zl za obcykanie calego slubu i wesela czy za jakas sesje w plenerze czy w studio?

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 10:04   #1144
dorinka30
Zakorzenienie

My od stycznia zajmiemy się zaproszeniami, chcemy je rozdać marzec/kwiecień mimo że ślub 19.07.2008.
Chcę wiedziec wcześniej kto deklaruje przyjście abym mogła spokojnie dokonac korekty listy gości, a najważniejsze aby nie ponieśc strat finansowych tylko dlatego, ze zaproszenia późno rozdane i ktoś w ostatnim momencie się wycofał

Co do fotografa to nie interesowałam się jeszcze, ale jeśli to będzie kwota 1800-2000 zł. to poproszę znajomych aby zajęli się oprawą fotograficzną, albo wynajmę jakiegoś studenta fotografii...., uważam że taka kasa to przesada za fotografa. Chyba że w tej cenie będzie również nakręcenie filmu z wesela
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 10:06   #1145
SELKA*
Zakorzenienie

Hej dziewczynki!
U mnie kolejny krok w przygotowaniach ślubno-weselnych poczyniony Wczoraj byliśmy z TŻ na pierwszej nauce w kościele. Mamy więc już: kościół Archikatedra Lubelska 7.06.2008 godz. 16:00, sala- sala weselna w Dysie, zespól Beta oraz fotografa. Powoli, powoli, ale zawsze do przodu
Jesli chodzi o obrączki, to tak wstępnie przy okazji zakupów zachodzimy do różnych jubilerów. Jak na razie naszym faworytem jest obraczka Kruka model Avalon, niestety nie mogę skopiować zdjęcia, aby Wam pokazać. Jest na stronie http://www.wkruk.pl/slub/ w kategorii romantyczne Z wyborem obrączek mamy problem- ja mam bardzo szczupłe palce i nie mogę normalnie przymierzyć, za to TŻ bardzo duże, więc mierzy do połowy palucha lub na mały palec
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 10:32   #1146
sanetka
Zakorzenienie

my zaproszenia bedziemy dawac na poczatku lipca. i od razu zapraszam wszystkich z listy, nie bedzie juz zadnego zmieniania, dodawania gosci. jedzenie robi kucharka to pare talerzykow w te czy w te nie zrobi roznicy

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 10:40   #1147
SELKA*
Zakorzenienie

My planujemy roznosić zaproszenia w kwietniu, do maja potwierdzenia od gości. W związku z tym,że zgodnie z umową z właścicielką lokalu płacimy za min 100 osób (nawet, jeśli bedzie mniej) to tworzymy równiez listę gości rezerwowych, których zaprosimy w maju, gdy ktoś odmówi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-26, 11:14   #1148
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
My planujemy roznosić zaproszenia w kwietniu, do maja potwierdzenia od gości. W związku z tym,że zgodnie z umową z właścicielką lokalu płacimy za min 100 osób (nawet, jeśli bedzie mniej) to tworzymy równiez listę gości rezerwowych, których zaprosimy w maju, gdy ktoś odmówi.
My podobnie, to znaczy nie tyle musimy miec minimum co przy zachowaniu ceny za osobę, czyli jak się nie uda to wtedy większa cena
Stary 2007-07-26, 11:55   #1149
babeczka1985
Raczkowanie

Hmmm... to jesli slub mam w sierpniu, to jak wysle zaproszenia no nie wiem np. w lutym/marcu to chyba bedzie ok....? Musze koniecznie wiedziec kto z zaproszonych przyjdzie a kto nie, bo sala wymaga min.100osob... Eh, przydaloby sie zrobic liste w miare dokladna (gosci moich i Rafala) :P: a nie taka na oko
Na slub z ogromna checia chce zaprosic wszystkich znajomych, caly rok studiow, osoby z SP, LO, z ktorymi mam kontakt... No ale smutne jest to, ze na wesele bede mogla zaprosic tylko nielicznych.... Juz czuje, ze bede miala wyrzuty w zwiazku z ta "selekcja"

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2007-07-26, 12:01   #1150
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Hmmm... to jesli slub mam w sierpniu, to jak wysle zaproszenia no nie wiem np. w lutym/marcu to chyba bedzie ok....? Musze koniecznie wiedziec kto z zaproszonych przyjdzie a kto nie, bo sala wymaga min.100osob... Eh, przydaloby sie zrobic liste w miare dokladna (gosci moich i Rafala) :P: a nie taka na oko
Na slub z ogromna checia chce zaprosic wszystkich znajomych, caly rok studiow, osoby z SP, LO, z ktorymi mam kontakt... No ale smutne jest to, ze na wesele bede mogla zaprosic tylko nielicznych.... Juz czuje, ze bede miala wyrzuty w zwiazku z ta "selekcja"
Moim zdaniem będzie O.K
Ja mam już z moim Kochanym zrobioną listę na komputerze i ją ciągle modyfikujemy Ja mam małą rodzinę więc będę mogła zaprosić spokojnie wszystkich znajomych z czego się bardzo cieszę
Stary 2007-07-26, 13:43   #1151
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
fotograf 2000zl?! to jakis zart? nie straszcie mnie! ja jeszcze nie zaczelam szukac fotografa, ale teraz mnie zamurowalo!!!! 2000zl za obcykanie calego slubu i wesela czy za jakas sesje w plenerze czy w studio?
Wiem, że to dość wygórowana cena - z pewnością znajdziesz takich, którzy biorą mniej, więc się nie martw na zapas To cena za zdjęcia z kościoła i z pleneru. Kamerzysty mieć nie będę, bo nie chcę, więc odchodzi kasa za filmowanie.
Ja chciałam tych konkretnych fotografów, bo uważam, że zdjęcia to pamiątka na całe życie, a oni są według mnie fantastyczni (a ja jestem baaaaardzo wybredna ). Postaram się, w miarę możliwości, pooszczędzać na sukience

Ewunia

Staś

bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-26, 13:48   #1152
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Tak swoją drogą to wydaje mi się, że ta cała historia z kłopotliwym powiększaniem/zwężaniem ma podłoże marketingowe, rozumiem kłopot z powiększaniem jeśli byłoby tam nie wiem ile kamieni, ale w normalnym przypadku, trochę mnie to dziwi, jakoś nie dowierzam
Kiedyś było tak, że zwężanie/powiększanie było masowo stosowane, nawet w pierścionkach, bo często były przechodnie- po babci, mamie itp. Zresztą kiedyś faceci nie mieli wyboru kupując pierścionek zaręczynowy- brali co było a później z narzeczoną dostosowywali rozmiar u jubliera. Moja mama np. ma pierścień z wielkim kamieniem, twierdzi że rozmiar zmieniała ze trzy razy- a trzyma się jak cholera.....Teraz pójść do jubilera z takim okazem, to od razu mieliby muchy w nosie, że niemożliwe........
Dlatego biorę to z prztymrużeniem oka
to nie do końca jest tak, że to jest chwyt marketingowy.

sprawa z powiększaniem / pomniejszaniem pierścionków jest dużo prostsza - gdy pierścionek się zmniejsza, to się "wycina" kawałeczek złota/srebra u podstawy pierścionka (tzn. w tym miejscu, które jest od wewnętrznej strony dłoni) a następnie "skleja" oba końce i ładnie formuje tak, żeby nie było za bardzo widać. z kolei przy poszerzaniu (powyżej 2 rozmiarów) "rozcina" się pierścionek u podstawy i "dokleja" w tym miejscu nowy kawałek metalu.
tak samo robi się z totalnie prostymi, klasycznymi obrączkami (takie kółko zwykłe) bo da się dobrać metal o bardzo zbliżonym odcieniu i dokładnie go wypolerować.

jednak przy obraczkach zdobionych / grawerowanych / czy z łaczonego złota jest już gorzej. bo jeśli "wytniemy" jakiś kawałek przy pomniejszeniu, połączymy oba końce i stopimy je razem + wypolerujemy, żeby nadać kształt, to wtedy: a) grawerowane wzorki ulegają w tym miejscu zniszczeniu, trzeba kombinować z ich odtworzeniem, b) jeśli chodzi o złoto łączone, to przy stapianiu one się tak jakby "stapiają ze sobą" i "rozmywają".
z poszerzaniem podobnie - jak trzeba tam "wcisnąć" nowy kawałek metalu, to on jest zupełnie z innej bajki - albo też trzeba na nim "dograwerowywać" znaczki, a przy wtykaniu w to miejsce dwóch rodzajów złota to wszystko przy stapianiu się rozpływa.

standardowo obrączki można zmniejszyć / powiększyć o 1 - 1,5 rozmiaru - proces ten polega na rozciąganiu lub ściskaniu obraczki - jednak więcej raczej się nie da. nie wiem jak dokładnie ten proces ściskania wygląda, bo aż tak się na tym nie znam...

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
podobaja mi sie wlasnie takie obraczki ze wzorkami jak dala babeczka ale dla mnie niekoniecznie musza byc z bialym zlotem, moga byc cale z zoltego. ale juz widze jak bedziemy z TZ wybierac majac rozne gusta ja chce z takimi zdobieniami, on klasyczne, ja jak najciensze(bo mam drobne place), on te grubsze

jak ogladalisym to pani w sleie od razu zapowiedziala ze tych zdobionych nie mozna zwezac i poszerzac. i ze ten paseczek szybko sie zetrze.

1) zawsze jest możliwość (przy robieniu obrączek na zamówienie) żeby zamówić dwie obrączki "takie same, ale inne" - tzn. wzór jest ten sam, ale różnią się np. pod względem szerokości - bo mężczyznom bardziej pasują szersze, a kobietom węższe, smuklejsze. z tego co wiem dobry jubiler zawsze jest w stanie to zrobić.

przykładem takiego zakładu? salonu? miejsca jest firma Artogeia Bryoni, http://www.artogeiabryoni.com/pl/ która mnie zauroczyła bardzo profesjonalnym podejściem do klienta (na targach ślubnych) i my tam na pewno kupimy nasze obrączki. oni w sumie robią obrączki tylko na indywidualne zamówienie, bo mają dewizę, że nie wypuszczają dwóch par totalnie identycznych obrączek - każda para ma być wyjątkowa (jeśli wzór jest "ten sam", to musi być chociaż inna charakterystyka drapowań, szerokość czy coś) nei wiem jak bardzo są konsekwentni w tych deklaracjach, ale i tak - zarówno wzory jak i obsługa nas zauroczyły. i jeszcze to święto obrączek (można poczytać na www) - cudowna sprawa

2) ja kupiłam zaproszenia na allegro i sobie chwalę. my wybraliśmy takie "ekspresowe" - czyli takie "do samodzielnego wypisywania" miejsca ślubu, nazwisk itp. raz, że są przynajmniej 4 razy tańsze od tych "sklepowych" (ceny z nadrukiem zaczynają się u nas od 4 zł a mnie i tak się nic nie podoba ) a dwa - uwielbiam wypisywać zaproszenia i takie ręcznie wypisywane mają wg mnie więcej duszy no i już dawno kupiliśmy, bo ma się jeden wzór baaardzo spodobał (bo były "inne") a nie wiedzieliśmy, czy jeszcze będą później.

fotki: nasze zaproszenia (wzorki do matrycy były ręcznie robione chyba długopisem - tak to wygląda w każdym razie)
oraz obrączki, które nam sie podobają (tylko będziemy raczej mieć z tradycyjnego złota)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emo1.jpg (65,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obr01.jpg (55,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obr02.jpg (63,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: gif obr05.gif (64,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: gif obr04.gif (38,7 KB, 13 załadowań)
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 14:08   #1153
truheart
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki Ja szczęśliwy dzień mam wyznaczony na 24.05.2008. Dopiero wczoraj się dowiedziałam, że będzie to długi weekend, bo 22.05. jest Boże Ciało
Żeby ludzie nie zaplanowali sobie wyjazdów na ten czas już teraz mówimy o terminie wesela zainteresowanym, a zaproszenia chciałabym rozdać w styczniu, najpóźniej w lutym.
Jak do tej pory mamy salę, foto, video, kościół - to już przyklepnięte,a zespół jest wstępnie zarezerwowany.
Tylko ja muszę jeszcze bierzmowanie i nauki przedmałżeńskie zrobić...
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 14:47   #1154
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
no wlasnie kiedy zamierzacie rozeslac zaproszenia? :P

Nasz fotograf też ponad 2000 zł bierze To dużo ale, podobnie jak asiuk, nie będziemy mieć kamerzysty a fotki tych fotografów ogromnie mi się podobają

Co do zaproszeń to podejrzewam, że będziemy rozwozić nie wcześniej niż w czerwcu, myślę, że to wystarczy. I tak pocztą pantoflową już się rozniosło gdzie się miało roznieść i data jest wiadoma gościom także mają już sobie zarezerwować czas 6 września ale mam ambitny plan robić zaproszenia, jakoś z gotowych nic mi nie wpadło w oko. Ciekawe co na to Tż
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 15:05   #1155
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem będzie O.K
Ja mam już z moim Kochanym zrobioną listę na komputerze i ją ciągle modyfikujemy Ja mam małą rodzinę więc będę mogła zaprosić spokojnie wszystkich znajomych z czego się bardzo cieszę
a ja cholewcia rodzinke mam spora i nie bede mogla zaprosic wszystkich znajomych, ktorych bym chciala. Nawet teraz mi glupio jak mowie do niektorych, ze wychodze za maz i ze zapraszam na SLUB (nie wesele ), bo wiem, ze tej osoby nie bede mogla zaprosic eh... no ale coz zrobic, mam nadz., ze ludzie to rozumieja....

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
standardowo obrączki można zmniejszyć / powiększyć o 1 - 1,5 rozmiaru - proces ten polega na rozciąganiu lub ściskaniu obraczki - jednak więcej raczej się nie da. nie wiem jak dokładnie ten proces ściskania wygląda, bo aż tak się na tym nie znam...
slyszalam, ze pod wpływem wysokich temperatur sie je powieksza lub pomnijesza, ale nie wiem jak zachowuja sie mieszane metale :/ trzeba bedzie poczytac w innych watkach

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki Ja szczęśliwy dzień mam wyznaczony na 24.05.2008. Dopiero wczoraj się dowiedziałam, że będzie to długi weekend, bo 22.05. jest Boże Ciało
Żeby ludzie nie zaplanowali sobie wyjazdów na ten czas już teraz mówimy o terminie wesela zainteresowanym, a zaproszenia chciałabym rozdać w styczniu, najpóźniej w lutym.
Nie przejmuj sie, ze to dlugi weekend To normalne i zrozumiale, ze najwiecej wesel robi sie maj-wrzesien. No, a wiadomo, ze to czas wyjazdów, urlopow... Ja mam slub w srodku lata (i w dodatku tez w dlugi weekend 15.08-17.08), wiec tez licze na to, ze jak wczesniej poinformuje wszystkich, to podporzadkuja swoje plany do tej daty, oczywiscie jesli beda chcieli sie zjawic No, a przede wszystkim gratulacje!

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2007-07-26, 21:12   #1156
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Hej dziewczynki!
U mnie kolejny krok w przygotowaniach ślubno-weselnych poczyniony Wczoraj byliśmy z TŻ na pierwszej nauce w kościele. Mamy więc już: kościół Archikatedra Lubelska 7.06.2008 godz. 16:00, sala- sala weselna w Dysie, zespól Beta oraz
Widzę Selka, że wesele mamy w tej samej sali , tyle, że moje trochę pózniej - 16.08.2008

Jeśli chodzi o fotogtafa to ten, którego wybraliśmy (p.Zomer http://www.fotograf.fr.pl/) bierze około 2000 zł, ale wiem, że zdjęcia będą niepowatarzlne i naprawdę z klimatem - dlatego uważam, że warto

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 08:26   #1157
calva
Raczkowanie

GG do calva

Witaj TRUHEART
SELKA* lub MISS.HOT grzie robisz wesele??pzrepraszam bo nie pamiętam??
my mamy mieć minimum 90 os i raczej damy radę zapełnić tyloma osobami salęrodzinki sa średnie, ale dochodzą znajomi i można nie ograniczać sieplanujemy wesele do 100os

my ślub mamy 23 sierpnia i zastanawaim się kiedy jest dobry czas na zaproszenia,może kwiecień??bo do lipca wolałabym wiedzieć aby mieć czas kogoś doprosićco sądzicie na ten temat??

jeśłi chodzi o temat fotografa to ceny są różne;/niektórzy strasznie drogo się cenią;/znalazłam na początku gościa z przemyśla jktóry za zdjęcia i film brał 900zł.niestety nie zobaczyłam jak wygląda jego portfolio,ponieważ nie mogłam sie z nim ustawić.czasami nie odzywał sie w umówionym terminie i dopiero w innym.niby sam przyjeżdżał i załatwiał.daliśmy sobie z nim spokój bo nie chcę sie denerwować w dniu ślubu czy zdązy dojechać czy też nie!!!
po kolejnej w padce z jego strony poszlismy do innego fotografa BRACIA STUDIO i strasznie spodobał nam się film i zdjęciapłacimy 1650 (film i zdjęcia slub i wesele).nie chcemy żadnych plenerów, bo wykorzystamy fotografa w dniu ślubu przy lokalu i pobliskim parkuszkoda pakować zbyt dużo kasy zwłaszcza że myślimy i o podróży i o zakupie mieszkanka(jedno dostaniemy w spadku,ale chcemy miec takie swoje wymarzone) i pozostaje samochódmam nadzieję że nie będzie tzreba obrabowywać banku

jesteśmy po pierwszej nauce i ogolni było spoko

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 08:28   #1158
ksylwia
Zadomowienie

My slubek bierzemy 23.08.08 i zdziwiłam się troszkę Waszym terminem rozsyłania zaproszeń. My planowaliśmy na początku lipca zaprosić gości. Oczywiście już cała rodzinka zna nasz termin żeby pod koniec tego roku mogli zaplanować sobie urlop. Po przeczytaniu Waszych postów zastanawiam się czy 2 miesiące wcześniej to nie jest za późno W sumie rodzinkę mamy z okolic, najdalej to jakieś 300 km, ale oni znają już nasz termin. Teraz nie wiem już sama.... My mamy niby juz najważniejsze rzeczy - kościół, sala, zespół. Nie wiem co zrobić z fotografem czy kamerzystą. Rodzice chcą mieć kamerzystę, a my wolelibyśmy samego fotografa - w kościele, pod i chwilkę na sali. Jakoś nie jestem zwolenniczką wychodzenia z sali w trakcie wesela- w końcu zapraszam gości i oni przychodzą dla nas - a nie po to, żeby oglądać puste ściany. Mam nie za ciekawe wspomniania jeśli chodzi o wychodzenie par młodych z wesel.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 08:30   #1159
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
My slubek bierzemy 23.08.08 i zdziwiłam się troszkę Waszym terminem rozsyłania zaproszeń. My planowaliśmy na początku lipca zaprosić gości. Oczywiście już cała rodzinka zna nasz termin żeby pod koniec tego roku mogli zaplanować sobie urlop. Po przeczytaniu Waszych postów zastanawiam się czy 2 miesiące wcześniej to nie jest za późno W sumie rodzinkę mamy z okolic, najdalej to jakieś 300 km, ale oni znają już nasz termin. Teraz nie wiem już sama.... My mamy niby juz najważniejsze rzeczy - kościół, sala, zespół. Nie wiem co zrobić z fotografem czy kamerzystą. Rodzice chcą mieć kamerzystę, a my wolelibyśmy samego fotografa - w kościele, pod i chwilkę na sali. Jakoś nie jestem zwolenniczką wychodzenia z sali w trakcie wesela- w końcu zapraszam gości i oni przychodzą dla nas - a nie po to, żeby oglądać puste ściany. Mam nie za ciekawe wspomniania jeśli chodzi o wychodzenie par młodych z wesel.
Ślubujemy tego samego dnia
zawsze pozostają znajomi i w razie czego jest czas aby kogos doprosić wiec lepiej trochę wczesniej

Stary 2007-07-27, 08:32   #1160
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Widzę Selka, że wesele mamy w tej samej sali , tyle, że moje trochę pózniej - 16.08.2008

Jeśli chodzi o fotogtafa to ten, którego wybraliśmy (p.Zomer http://www.fotograf.fr.pl/) bierze około 2000 zł, ale wiem, że zdjęcia będą niepowatarzlne i naprawdę z klimatem - dlatego uważam, że warto
Fotografa również mamy tego samego My płacimy za pełny pakiet, tzn. przygotowania w domu panny młodej, błogosławieństwo, slub, wesele, plener nocny i dzienny, 1600 zł. Jeśli chodzi o kamerzystę, to wciąż intensywnie myślimy z TŻ, czy zależy nam na filmie ze ślubu i wesele....
Stary 2007-07-27, 08:52   #1161
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Ślubujemy tego samego dnia
zawsze pozostają znajomi i w razie czego jest czas aby kogos doprosić wiec lepiej trochę wczesniej
Calva cieszę się bardzo...na razie jeszcze nie panikuję bo to za rok, ale bliżej terminu będzie wsparcie na bank potrzebne więc cieszę się, że nie jestem sama Czyli mówisz, że troszkę wcześniej... porozmawiam z moim TŻ na ten temat tylko, że on za dwa dni wyjeżdża na 3 miesiące i będę musiała przystopować z molestowaniem o sprawy ślubne. Biedak i tak pewnie ma mnie dość
Calva skąd jesteś? Ja będe slubować w Zamościu w MBKP. Zastanawiam się tylko na wystrojem sali bo cała jest drewniana -tzn sciany, filary są zrobione z korzeni drzew. Raczej nie pasują tam tkaniny (kiedys były one moim marzeniem). Może coś mi doradzicie (kolorystyka i pomysł przystrojenia? Myslałam o kulach papierowych z origami lub organzie. Nie chcę mieć balonów. Przy najbliższej okazji wkleję zdjęcia sali.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 09:25   #1162
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
to nie do końca jest tak, że to jest chwyt marketingowy.

I to jest chyba sedno sprawy, 1-1,5 rozmiaru to dosyć sporo. Ja od 12 lat ważę prawie tyle samo, jak przytyłam przez chwię to weaszłąm na dietę i schudłam znowu do tamtej mojej wagi sprzed lat, pilnuję się, pilnuję Tża aby się nie zapasł - więc nie wydaje mi się aby była potrzeba powiększać te obrączki do niebotycznych rozmiarów
Z drugiej strony kupowac coś co mi do końca nie odpowiada tylko dlatego, że nie ma żadnych trudności z powiększaniem/zmniejszaniem ???? , przecież nie wiadomo czy to w ogóle będzie potrzebne .Sama nie wiem, ale znając nas wybierzemy te, które nam się podobają i już....Co najwyżej na 10 rocznicę sprawimy sobie nowe
Stary 2007-07-27, 10:15   #1163
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj sie, ze to dlugi weekend To normalne i zrozumiale, ze najwiecej wesel robi sie maj-wrzesien. No, a wiadomo, ze to czas wyjazdów, urlopow... Ja mam slub w srodku lata (i w dodatku tez w dlugi weekend 15.08-17.08), wiec tez licze na to, ze jak wczesniej poinformuje wszystkich, to podporzadkuja swoje plany do tej daty, oczywiscie jesli beda chcieli sie zjawic No, a przede wszystkim gratulacje!
Dziękuję To mnie pocieszyłaś
Wczoraj podpisaliśmy umowę z firmą. która będzie filmować i fotografować w dzień ślubu, sam ślub i wesele +sesja plenerowa w tygodniu, zapłacimy za to wszystko niecałe 2000. To co zaoszczędziliśmy niestety pójdzie na zespół, któy kosztuje dość dużo..
Cytat:
Witaj TRUHEART
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:00   #1164
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie jestem zwolenniczką wychodzenia z sali w trakcie wesela- w końcu zapraszam gości i oni przychodzą dla nas - a nie po to, żeby oglądać puste ściany. Mam nie za ciekawe wspomniania jeśli chodzi o wychodzenie par młodych z wesel.
Ja również nie mam zamiaru opuszczać moich gości na weselu, tym bardziej, że plener trwa 3 godziny. Dlatego z pewnością umówimy się w tygodniu - i goście będą zadowoleni, i my będziemy czuć się swobodniej (będzie można usiąść na trawie czy w innym miejscu)
Wczoraj mój TŻ dzwonił do zespołu. Termin jest już zaklepany, wystarczy podpisać umowę i wpłacić zaliczkę

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2007-07-27, 15:29   #1165
tiffi1
Rozeznanie

Witajcie,
Musiałam nadrobić zaległości i przeczytać wszystkie posty, trochę tego było - co świadczy o tym, ze jest nas po prostu coraz więcej.
U mnie jakiś diametralnych zmian nie ma. Poza tym, ze czekamy aż fotograf wróci z wakacji i ustalimy z nim termin.
W sierpniu wybieramy się na weekendowe nauki (jeden dzień sob.) pewnie we wrześniu poradnia. Musmy pomyśleć o fotografie. I jakoś tak pomału.
Oglądam sukienki,ale jakoś nic mnie nie zauroczyło,a jak któraś juz mi się podoba to cena 4-5 tyś.
Zobaczymy
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 17:26   #1166
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Witaj TRUHEART
SELKA* lub MISS.HOT grzie robisz wesele??pzrepraszam bo nie pamiętam??
Wesele odbędzie się w Domu Weselnym w Dysie

Cytat:
Fotografa również mamy tego samego My płacimy za pełny pakiet, tzn. przygotowania w domu panny młodej, błogosławieństwo, slub, wesele, plener nocny i dzienny, 1600 zł. Jeśli chodzi o kamerzystę, to wciąż intensywnie myślimy z TŻ, czy zależy nam na filmie ze ślubu i wesele....
My też mamy full pakiet, umowę mamy spisaną na 1600 zł, ale p.Zomer mówił, że może ewentualnie będzie coś drożej jeśli kupi nowy sprzęt czy coś takiego

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 16:28   #1167
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Talking Dot.: Panny Młode 2008

czesc ja tez biore slub w przyszłym roku a dokładnie 05.07.2008.
Mamy juz wszystko zaplanowane sale orkistre i kucharza teraz tylko czekamy do przyszlego roku i trzeba bedzie sie zabrac za rozgladaniem za sukienka--- nie za pózno jak yslicoe????

pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 19:16   #1168
Madlen__18
Zakorzenienie

My zaproszenia planujemy rozwieźć na początku stycznia, myślę, że wystarczy spokojnie, skoro ślub dopiero 26/04/08
Teraz przygotowania ślubne stanęły w miejscu.
Mam suknię od znajomej rodziny Tżta, całkiem ladna, wprowadzę trochę przeróbek własnych, żeby już było wszystko po mojemu. Ale z tym problemy żadne, ponieważ moja mama jest krawcową, zatem wystarczy, że dam jej projekt, lub powiem co i jak (przerabiam górę, jest to spódnica z gorsetem, jednak z koronkowymi rękawkami, a rękawów nie chcę) a ona już zadziała.

Btw. dziwne mamy teraz garnitury, wszystkie sportowe, a my szukamy z "klapami", taki pod który można założyć ładną kamizelkę i specyficznie zawiązany krawat.
A tu same proste klasyki.
Ale czasu mamy masę, więc się nie martwię.
Robimy teraz wielkie uffff i gromadzimy pieniążki i sprzęty na wspólne życie.
Na poważnie z organizacją ślubną ruszymy w połowie listopada, kiedy zaklepiemy termin w USCnie i wybierzemy menu, spiszemy umowę o salę.
Na razie możemy odetchnąć i czekaaać na upragnione chwile.

Myślimy jeszcze nad tym gdzie by to można było po ślubie pojechać, może coś polecicie? (Ale wyłącznie w polsce)
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 20:17   #1169
Madlen__18
Zakorzenienie

Aha i jeszcze jedno:
Nurtuje mnie jedna rzecz. Panna Młoda i PM powinni zostać w strojach ślubnych do samego końca wesela?? (opcjonalnie do rana)
A jeśli można się przebrać to W CO?
(jest tu jakiś taki temat)

Druga kwestia:
Ponieważ możliwe, że coś wynajmiemy bardzo źle będzie widziane jeśli nie będziemy się bawić razem z gośćmi do końca tylko pożegnamy się wcześniej?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:25   #1170
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Calva cieszę się bardzo...na razie jeszcze nie panikuję bo to za rok, ale bliżej terminu będzie wsparcie na bank potrzebne więc cieszę się, że nie jestem sama Czyli mówisz, że troszkę wcześniej... porozmawiam z moim TŻ na ten temat tylko, że on za dwa dni wyjeżdża na 3 miesiące i będę musiała przystopować z molestowaniem o sprawy ślubne. Biedak i tak pewnie ma mnie dość
Calva skąd jesteś? Ja będe slubować w Zamościu w MBKP. Zastanawiam się tylko na wystrojem sali bo cała jest drewniana -tzn sciany, filary są zrobione z korzeni drzew. Raczej nie pasują tam tkaniny (kiedys były one moim marzeniem). Może coś mi doradzicie (kolorystyka i pomysł przystrojenia? Myslałam o kulach papierowych z origami lub organzie. Nie chcę mieć balonów. Przy najbliższej okazji wkleję zdjęcia sali.
hehe to jesteśy sąsiadkamibo ja jestem z Krasnegostawu,ale ślub bierzemy w Lublinie w AVEja tak myślę że lepiej z ok 2,5-3 miechy zwczesniej zaprosić, aby w razie czego miec czas by doprosić jakby ktos zrezygnował
jeśli chodzi o salę to masz wyzwaniemy mamy w lokalu już sam w sobie strojnym.jedynie pozostaje dekoracja dla państwa młodychnawet mam jedną na okuwłaśnie gdzieś zapodziałam bo jakby mi się udało załączyłabymmoże później znajdędo takiej chaty to może jakieś słoneczniki??albo w ogóle polne kwiaty albo wstążki czy takie jakieś bardziej siateczkowemam nadzieję że będziesz wiedzieć o co mi chodzi

MADLEN w odpowiedzi na Twoej pytanie Panna Młoda może pzrebrać się już po oczepinach,ale wydaje mi się że szkoda,bo to właściwie jedyna taka okazja aby pochodzić w pięknej suknia jeśłi przebrać się to w coś eleganckiegoczęsto para młoda wychodzi wcześniej więc nie ma co się przejmowaćzawsze pozostają świadkowie,rodzina i przyjacieledla siebie też tzreba mieć chwilkę przyjemności

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości