![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
podobaja mi sie wlasnie takie obraczki ze wzorkami jak dala babeczka ale dla mnie niekoniecznie musza byc z bialym zlotem, moga byc cale z zoltego. ale juz widze jak bedziemy z TZ wybierac majac rozne gusta
![]() ![]() jak ogladalisym to pani w sleie od razu zapowiedziala ze tych zdobionych nie mozna zwezac i poszerzac. i ze ten paseczek szybko sie zetrze. chodzilismy tez zobaczyc zaproszenia. ale jednego dnia pocalowalismy klamke bo bylo od 12. poszlismy na drugi dzien juz dobrze po 12 a tam znow zamkniete i zadnej kartki. TZ powiedzial ze juz wiecej nie pojdziemy, stracili klienta. tylko w takim razie bedziemy musieli kupic zaproszenia na allegro bo u ans juz nie ma gdzie. ![]()
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() Mój fotograf kosztuje 2000 zł, a zespół sobie życzy 1800 zł - nie wiem, czy to drogo czy nie, ale wiem, że są rewelacyjni ![]() Sukni upatrzonej nie mam - szczerze powiedziawszy, nawet nie chce mi sie na razie szukać, bo się przez ostatni rok napatrzyłam wystarczająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
My od stycznia zajmiemy się zaproszeniami, chcemy je rozdać marzec/kwiecień mimo że ślub 19.07.2008.
Chcę wiedziec wcześniej kto deklaruje przyjście abym mogła spokojnie dokonac korekty listy gości, a najważniejsze aby nie ponieśc strat finansowych tylko dlatego, ze zaproszenia późno rozdane i ktoś w ostatnim momencie się wycofał ![]() Co do fotografa to nie interesowałam się jeszcze, ale jeśli to będzie kwota 1800-2000 zł. to poproszę znajomych aby zajęli się oprawą fotograficzną, albo wynajmę jakiegoś studenta fotografii...., uważam że taka kasa to przesada za fotografa. Chyba że w tej cenie będzie również nakręcenie filmu z wesela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
U mnie kolejny krok w przygotowaniach ślubno-weselnych poczyniony ![]() ![]() Jesli chodzi o obrączki, to tak wstępnie przy okazji zakupów zachodzimy do różnych jubilerów. Jak na razie naszym faworytem jest obraczka Kruka model Avalon, niestety nie mogę skopiować zdjęcia, aby Wam pokazać. Jest na stronie http://www.wkruk.pl/slub/ w kategorii romantyczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
my zaproszenia bedziemy dawac na poczatku lipca. i od razu zapraszam wszystkich z listy, nie bedzie juz zadnego zmieniania, dodawania gosci. jedzenie robi kucharka to pare talerzykow w te czy w te nie zrobi roznicy
![]()
#1147 |
Zakorzenienie
|
My planujemy roznosić zaproszenia w kwietniu, do maja potwierdzenia od gości. W związku z tym,że zgodnie z umową z właścicielką lokalu płacimy za min 100 osób (nawet, jeśli bedzie mniej) to tworzymy równiez listę gości rezerwowych, których zaprosimy w maju, gdy ktoś odmówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
Hmmm... to jesli slub mam w sierpniu, to jak wysle zaproszenia no nie wiem np. w lutym/marcu to chyba bedzie ok....? Musze koniecznie wiedziec kto z zaproszonych przyjdzie a kto nie, bo sala wymaga min.100osob... Eh, przydaloby sie zrobic liste w miare dokladna (gosci moich i Rafala) :P: a nie taka na oko
![]() Na slub z ogromna checia chce zaprosic wszystkich znajomych, caly rok studiow, osoby z SP, LO, z ktorymi mam kontakt... No ale smutne jest to, ze na wesele bede mogla zaprosic tylko nielicznych.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już z moim Kochanym zrobioną listę na komputerze i ją ciągle modyfikujemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam tych konkretnych fotografów, bo uważam, że zdjęcia to pamiątka na całe życie, a oni są według mnie fantastyczni (a ja jestem baaaaardzo wybredna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawa z powiększaniem / pomniejszaniem pierścionków jest dużo prostsza - gdy pierścionek się zmniejsza, to się "wycina" kawałeczek złota/srebra u podstawy pierścionka (tzn. w tym miejscu, które jest od wewnętrznej strony dłoni) a następnie "skleja" oba końce i ładnie formuje tak, żeby nie było za bardzo widać. z kolei przy poszerzaniu (powyżej 2 rozmiarów) "rozcina" się pierścionek u podstawy i "dokleja" w tym miejscu nowy kawałek metalu. tak samo robi się z totalnie prostymi, klasycznymi obrączkami (takie kółko zwykłe) bo da się dobrać metal o bardzo zbliżonym odcieniu i dokładnie go wypolerować. jednak przy obraczkach zdobionych / grawerowanych / czy z łaczonego złota jest już gorzej. bo jeśli "wytniemy" jakiś kawałek przy pomniejszeniu, połączymy oba końce i stopimy je razem + wypolerujemy, żeby nadać kształt, to wtedy: a) grawerowane wzorki ulegają w tym miejscu zniszczeniu, trzeba kombinować z ich odtworzeniem, b) jeśli chodzi o złoto łączone, to przy stapianiu one się tak jakby "stapiają ze sobą" i "rozmywają". z poszerzaniem podobnie - jak trzeba tam "wcisnąć" nowy kawałek metalu, to on jest zupełnie z innej bajki - albo też trzeba na nim "dograwerowywać" znaczki, a przy wtykaniu w to miejsce dwóch rodzajów złota to wszystko przy stapianiu się rozpływa. standardowo obrączki można zmniejszyć / powiększyć o 1 - 1,5 rozmiaru - proces ten polega na rozciąganiu lub ściskaniu obraczki - jednak więcej raczej się nie da. nie wiem jak dokładnie ten proces ściskania wygląda, bo aż tak się na tym nie znam... ![]() Cytat:
przykładem takiego zakładu? salonu? miejsca ![]() ![]() 2) ja kupiłam zaproszenia na allegro i sobie chwalę. my wybraliśmy takie "ekspresowe" - czyli takie "do samodzielnego wypisywania" miejsca ślubu, nazwisk itp. raz, że są przynajmniej 4 razy tańsze od tych "sklepowych" (ceny z nadrukiem zaczynają się u nas od 4 zł a mnie i tak się nic nie podoba ![]() ![]() fotki: nasze zaproszenia (wzorki do matrycy były ręcznie robione chyba długopisem - tak to wygląda w każdym razie) oraz obrączki, które nam sie podobają (tylko będziemy raczej mieć z tradycyjnego złota) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() Żeby ludzie nie zaplanowali sobie wyjazdów na ten czas już teraz mówimy o terminie wesela zainteresowanym, a zaproszenia chciałabym rozdać w styczniu, najpóźniej w lutym. Jak do tej pory mamy salę, foto, video, kościół - to już przyklepnięte,a zespół jest wstępnie zarezerwowany. Tylko ja muszę jeszcze bierzmowanie i nauki przedmałżeńskie zrobić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zaproszeń to podejrzewam, że będziemy rozwozić nie wcześniej niż w czerwcu, myślę, że to wystarczy. I tak pocztą pantoflową już się rozniosło gdzie się miało roznieść i data jest wiadoma gościom także mają już sobie zarezerwować czas 6 września ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o fotogtafa to ten, którego wybraliśmy (p.Zomer http://www.fotograf.fr.pl/) bierze około 2000 zł, ale wiem, że zdjęcia będą niepowatarzlne i naprawdę z klimatem - dlatego uważam, że warto ![]()
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Witaj TRUHEART
![]() SELKA* lub MISS.HOT grzie robisz wesele??pzrepraszam bo nie pamiętam?? my mamy mieć minimum 90 os i raczej damy radę zapełnić tyloma osobami salę ![]() ![]() ![]() my ślub mamy 23 sierpnia i zastanawaim się kiedy jest dobry czas na zaproszenia,może kwiecień??bo do lipca wolałabym wiedzieć aby mieć czas kogoś doprosić ![]() jeśłi chodzi o temat fotografa to ceny są różne;/niektórzy strasznie drogo się cenią;/znalazłam na początku gościa z przemyśla jktóry za zdjęcia i film brał 900zł.niestety nie zobaczyłam jak wygląda jego portfolio,ponieważ nie mogłam sie z nim ustawić.czasami nie odzywał sie w umówionym terminie i dopiero w innym.niby sam przyjeżdżał i załatwiał.daliśmy sobie z nim spokój bo nie chcę sie denerwować w dniu ślubu czy zdązy dojechać czy też nie!!! po kolejnej w padce z jego strony poszlismy do innego fotografa BRACIA STUDIO i strasznie spodobał nam się film i zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() jesteśmy po pierwszej nauce i ogolni było spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
My slubek bierzemy 23.08.08 i zdziwiłam się troszkę Waszym terminem rozsyłania zaproszeń. My planowaliśmy na początku lipca zaprosić gości. Oczywiście już cała rodzinka zna nasz termin żeby pod koniec tego roku mogli zaplanować sobie urlop. Po przeczytaniu Waszych postów zastanawiam się czy 2 miesiące wcześniej to nie jest za późno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zawsze pozostają znajomi i w razie czego jest czas aby kogos doprosić wiec lepiej trochę wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Calva skąd jesteś? Ja będe slubować w Zamościu w MBKP. Zastanawiam się tylko na wystrojem sali bo cała jest drewniana -tzn sciany, filary są zrobione z korzeni drzew. Raczej nie pasują tam tkaniny (kiedys były one moim marzeniem). Może coś mi doradzicie (kolorystyka i pomysł przystrojenia? Myslałam o kulach papierowych z origami lub organzie. Nie chcę mieć balonów. Przy najbliższej okazji wkleję zdjęcia sali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest chyba sedno sprawy, 1-1,5 rozmiaru to dosyć sporo. Ja od 12 lat ważę prawie tyle samo, jak przytyłam przez chwię to weaszłąm na dietę i schudłam znowu do tamtej mojej wagi sprzed lat, pilnuję się, pilnuję Tża aby się nie zapasł - więc nie wydaje mi się aby była potrzeba powiększać te obrączki do niebotycznych rozmiarów ![]() Z drugiej strony kupowac coś co mi do końca nie odpowiada tylko dlatego, że nie ma żadnych trudności z powiększaniem/zmniejszaniem ???? , przecież nie wiadomo czy to w ogóle będzie potrzebne .Sama nie wiem, ale znając nas wybierzemy te, które nam się podobają i już....Co najwyżej na 10 rocznicę sprawimy sobie nowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj podpisaliśmy umowę z firmą. która będzie filmować i fotografować w dzień ślubu, sam ślub i wesele +sesja plenerowa w tygodniu, zapłacimy za to wszystko niecałe 2000. To co zaoszczędziliśmy niestety pójdzie na zespół, któy kosztuje dość dużo.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mój TŻ dzwonił do zespołu. Termin jest już zaklepany, wystarczy podpisać umowę i wpłacić zaliczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
Musiałam nadrobić zaległości i przeczytać wszystkie posty, trochę tego było - co świadczy o tym, ze jest nas po prostu coraz więcej. U mnie jakiś diametralnych zmian nie ma. Poza tym, ze czekamy aż fotograf wróci z wakacji i ustalimy z nim termin. W sierpniu wybieramy się na weekendowe nauki (jeden dzień sob.) pewnie we wrześniu poradnia. Musmy pomyśleć o fotografie. I jakoś tak pomału. Oglądam sukienki,ale jakoś nic mnie nie zauroczyło,a jak któraś juz mi się podoba to cena 4-5 tyś. Zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
My zaproszenia planujemy rozwieźć na początku stycznia, myślę, że wystarczy spokojnie, skoro ślub dopiero 26/04/08
Teraz przygotowania ślubne stanęły w miejscu. Mam suknię od znajomej rodziny Tżta, całkiem ladna, wprowadzę trochę przeróbek własnych, żeby już było wszystko po mojemu. Ale z tym problemy żadne, ponieważ moja mama jest krawcową, zatem wystarczy, że dam jej projekt, lub powiem co i jak (przerabiam górę, jest to spódnica z gorsetem, jednak z koronkowymi rękawkami, a rękawów nie chcę) a ona już zadziała. Btw. dziwne mamy teraz garnitury, wszystkie sportowe, a my szukamy z "klapami", taki pod który można założyć ładną kamizelkę i specyficznie zawiązany krawat. A tu same proste klasyki. Ale czasu mamy masę, więc się nie martwię. Robimy teraz wielkie uffff i gromadzimy pieniążki i sprzęty na wspólne życie. Na poważnie z organizacją ślubną ruszymy w połowie listopada, kiedy zaklepiemy termin w USCnie i wybierzemy menu, spiszemy umowę o salę. Na razie możemy odetchnąć i czekaaać na upragnione chwile. Myślimy jeszcze nad tym gdzie by to można było po ślubie pojechać, może coś polecicie? (Ale wyłącznie w polsce)
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Aha i jeszcze jedno:
Nurtuje mnie jedna rzecz. Panna Młoda i PM powinni zostać w strojach ślubnych do samego końca wesela?? (opcjonalnie do rana) A jeśli można się przebrać to W CO? (jest tu jakiś taki temat) Druga kwestia: Ponieważ możliwe, że coś wynajmiemy bardzo źle będzie widziane jeśli nie będziemy się bawić razem z gośćmi do końca tylko pożegnamy się wcześniej?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o salę to masz wyzwanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MADLEN w odpowiedzi na Twoej pytanie Panna Młoda może pzrebrać się już po oczepinach,ale wydaje mi się że szkoda,bo to właściwie jedyna taka okazja aby pochodzić w pięknej sukni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.