![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Siliesianna dzieki ze napsialas o tym bazarze na rózyckiego. mieszkam w okolicy wawki to bede wiedziala gdzie sukienki szukac
![]()
#1112 |
Zakorzenienie
|
bazar ma złą sławę, jako, że panuje pogląd, że "wszystko co bazarowe = wieśniackie i bardziewne" (nie obrażam mieszkańców wsi, chodzi o styl, wiecie o co chodzi
![]() ale szczerze mówiąc nie ma na nim nic z typowego bazaru, poza drewnianymi budkami. sukni jest dużo, wszystkie szyte na miarę, a nie sprzedawane "do ręki" (oczywiście można i kupić taką "z haka", jeśli pasuje) dobre materiały, śliczne fasony, a ceny... średnio o połowę niższe niz w salonach. warto się przejechać; jest też bardzo dużo butów i innych dodatków, a wszystko po niższych cenach niż w renomowanych sklepach. a przecież nic się nie traci na tym, że się poogląda, nie? ![]() dla przykładu - jedna pani z bazaru ma swoją www - można pooglądać przykładowe kiecki. http://suknie.warion.pl/slubne01.html te suknie różnią się jednym od tych które oglądamy na www provovias czy cymbeline - NIE sa na modelkach o wzroście 190 i rozmiarze 32, tylko na normalnych kobietach o standardowych rozmiarach 38/40 sprawia to, że same fotki prezentują się gorzej, ale za to nie ma takiego rozczarowania przy mierzeniu... w każdym razie polecam wszystkim z okolic Warszawy, gdzie jak wiemy - ceny kiecek są zawrotne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
mnie to nie zraza. szczerze mowiac czy dla gosci bedze mialo znaczenie czy jestem w jakiejs firmowej kiecce za 3 tys czy w takiej z bazaru ktora byla wiele tansza. wazne zeby sie w niej ladnie prezentowac. a mi jednak zalezy tez na nizszej cenie. a na tej stronce co podalas juz znalazlam kilka sukienek jak dla mnie calkiem calkiem
![]() jak bede kupowac to na pewno na ten bazar pojade.
#1114 |
Raczkowanie
|
m.a.r.t.a wspolczuje ja dokladnie pare dni temu stanelam przed dylematem zmiany sali. sale mamy zarezerwowana juz od ponad 1,5 roku z sala wszystko ok tylko pogoda sprawila ze nie jestesmy pewni. moja mam dokladnie 14nastego lipca byla na weselu mojej kuzynki ktora organizowala wesele w tej samej restauracji i stwierdzila ze jest nie do wytrzymania goraco jesli na dworze okolo 30stopni. ja z tz jestem w angli i nie mamy na razie fizycznej mozliwosci obejrzec innej sali ale mama za nas na wszelki wypadek zarezerwowala inna z klimatyzacja tym razem. obiecywano nam ze zaloza klimatyzacje ale jak widac byly to tylko obiecanki cacanki. sala wiec pod znakiem zapytania jestesmy w kropce bo sala nam sie bardzo podoba ale nie chcialabym sie ugotowac na swoim weselu i gosci przy okazji a slubujemy 14ego czerwca 2008 wiec wszystko mozliwe. no niestety nie wsztstko mozna przewidziec pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Babka może sie z nami umówić dopiero na początku sierpnia, dzisiaj do niej dzowniliśmy.Mam nadzieje, że budowa zostanie zakończona i jakieś drzewa, zieleń coś wyrośnie
![]() ![]() Dziękuje dziewczyny ![]()
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
M.a.r.t.a. Na pewno będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do sukienki to takie rękawki prześwitujące to chyba za mało. Coś mega zasłaniającego muszę wykombinować ![]()
#1117 |
Raczkowanie
|
m.a.r.t.a. normalnie sie zszkowowalam tym co napisalas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jade dzis z rodzicami do tesciowej na grilla. taki niby zapoznawczy bo mamy nasze sie juz znaja. i oficjalnie oglosimy date slubu. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. ale mama i tak sie bardziej stresuje niz ja
![]()
#1119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
No tak :/ wczoraj wlasnie bylam w tamtych stronach i generalnie juz spustoszenie widac :/ 3mam kciuki zeby to wszystko jakos pozytywnie sie rozwiklalo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
(Nie)dzięki
![]()
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
My mamy załatwione:
zaklepaną godzinę ślubu, fotografa, salę, zespół. Przygotowania stanęły w miejscu ![]()
#1123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
mam strasznie glupie pytani-nie smiejcie sie
![]() chodzilismy dzis z TZem ogladac obraczki. no i byly 2 w gabce z cenami od 600 zl wzwyz. ja wteirdze ze to juz za komplet a TZ ze za sztuke ![]()
#1125 |
Zadomowienie
|
ja mysle jednak ze za sztuke
![]()
#1126 |
Zakorzenienie
|
no ale bez przesady...za najprostsze obraczki mam zaplacic ok1500zl
![]() ![]()
#1127 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Chętnie dopiszę się do ślubujących w 2008 roku ![]() Mam już zarezerwowaną salę i fotografa, a lada dzień dopiszemy do listy zespół, bo już wiemy, że ten, który nas interesuje, ma wolny termin ![]() Termin ustalony został bardzo spontanicznie. Najpierw chcieliśmy wrzesień, ale z przyczyn organizacyjnych stwierdziliśmy, że chyba jednak w 2008 roku ślubu nie będzie. Mimo wszystko stwierdziliśmy, że nie chcemy już dłużej czekać i zdecydowaliśmy się na październik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśłi chodzi o ceny obrączek to w sklepach liczy się za sztukę.jak ja oglądałam to najtańsze były od ok 300zł za sztukę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
to my najtansze znalezlismy za 650. oj chyba bedzie trzeba do innego miasta jechac , bo u nas ze wszystkim drozyzna
#1130 |
Raczkowanie
|
asiuk gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() także zamiast od razu jeździć do innego miasta to po prostu spytajcie o te ceny kogoś z obsługi - czy to cena za sztukę czy za komplet ![]() (osobiście myślę, ze za komplet, bo przy cenach za sztukę zazwyczaj podają wyższą cenę na obrączkę męską - bo jest większa i cięższa, a niższą na damską, a nie dwie takie same ceny). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
My ślubujemy w sierpniu 2008, ale... już mamy obrączki
![]() ![]()
#1133 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub sierpień 2008
Witam kochane wizazanki. Nasza data to tez 16.08.2008. Na dzien dzisiejszy mamy juz zalawiona sale w restauracji - 85 zl od osoby bez alkoholu + 500 zl za wynajme sali, kamerzysta + fotograf 2000 zl, zamiast zespolu albo orkiestry mamy poleconego przez znajoma dj za 800 zl (jest rewelacyjny). Wesele robimy na 50 osob, prawie w calosci placa za niego nasi rodzice, my mamy sie tylko ubrac. Mamy nadzieje, ze zmiescimy sie w kwocie ok. 12 tys.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub sierpień 2008
witajcie nowe Wizażystki
![]() ceny obrączek są różne i faktycznie lepiej popytać sie w sklepach ![]() przed chwilką zadzwoniłam do parafii aby dowiedzieć się gdzie odbywają się nauki ![]() ![]() coś cichutko u nas na wizażu???pewnie każdy zaganiany w końcu to wakacje ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez calva Czas edycji: 2007-07-26 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Tez mi sie wydaje, ze z tymi obraczkami to zalezy, wiec trzeba pytac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak swoją drogą to wydaje mi się, że ta cała historia z kłopotliwym powiększaniem/zwężaniem ma podłoże marketingowe ![]() ![]() Kiedyś było tak, że zwężanie/powiększanie było masowo stosowane, nawet w pierścionkach, bo często były przechodnie- po babci, mamie itp. Zresztą kiedyś faceci nie mieli wyboru kupując pierścionek zaręczynowy- brali co było a później z narzeczoną dostosowywali rozmiar u jubliera. Moja mama np. ma pierścień z wielkim kamieniem, twierdzi że rozmiar zmieniała ze trzy razy- a trzyma się jak cholera.....Teraz pójść do jubilera z takim okazem, to od razu mieliby muchy w nosie, że niemożliwe........ Dlatego biorę to z prztymrużeniem oka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Raczkowanie
|
no wlasnie to jest najwiekszy problem i zagadka............. eh :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Raczkowanie
|
bardzo ładne obrączki te pierwsze są najładniejsz
![]() chociaż my myśłimhy o jakiś skromnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.