![]() |
#1891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Ja chciałam ślub o 16 Niestety ta godzina jest już zarezerwowana......Wahali śmy sie miedzy 14:30 a 17:15 Wybraliśmy 14:30 będzie wrzesień wiec szybciej robi sie ciemno. O godzinie 18:15 jak skończy sie msza może już być szarawo.
A jeśli chodzi o gości i picie. Tak naprawdę to zależy tylko od nich....jeśli lubią popić to czy to będzie 16 na sali czy 19 to nie zrobi różnicy, jeśli ktoś jedzie tylko z takim nastawieniem na wesele ![]()
#1892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszyscy dają radę - nikt nie wymięka ![]() Ale jest minus tak wczesnej imprezy - jest droższa (więcej ciepłych posiłków, więcej prądu itd).
![]() |
#1893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() najważniejsze aby przeżyć najważniejsze chwile i oby goście niezawiedli i bawili się do białego rana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to za wczesnie slyszalam ze ludzie wtedy szybciej padaja na takich weselach wczesnych
![]()
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zeszłym roku byłam na ślubie o 14,00 (niedaleko Tarnobrzegu) i koło 23 ledwo się na nogach trzymałam - nie tylko ze względu na % - po prostu ze zmęczenia - jeszcze gorąco było, więc wiadomo, że dodatkowo się człowiek w upał męczy ![]() Dobrze, że w moim stronach są póxniejsze godziny ślubów - mój o 16,00 ![]()
![]() |
#1896 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie, mamy zamiar wraz z Tz wziąśc ślub w sierpniu 2008, i zastanawiamy sie kiedy isc ustalic date do koscioła? czy jak pojdziemy w przyszłym tygodniu( w tym nie da rady bo tż ma drugą zmiane) czy Ksiądz nas zapisze, czy to troche nie za wcześnie?
#1897 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny my mamy ustalonom date ślubu na 30.08.2008
![]() kościułek na 14 fotografa też już mamy ![]() sukienke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
to chyba zalezy od parafii. dziewczyny tu pisza ze jak byly to Ksiadz je odeslal bo za wczesnie a my poszlismy jeszcze w czerwcu i nas zapisal.
#1899 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja się podłamałam. Ślub 7 czerwca 2008 a dopiero parę dni temu doszłam do tego, że jednak chciałabym mieć wesele. Sale w okolicach Warszawy już porezerwowane. Może Wy macie jakiś namiar na salę weselną na 60 osób, najlepiej żeby można było wyjść na zewnątrz? I może ktoś zna jakiś fajny, nie za drogi zespół? Mi się jeden spodobał, ale chcą 4tyś... ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1901 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam ja już jestem po ślubie trzy miesiące ![]() ![]() Ja wzięłam sie za to pół roku wczesniej i były problemy z datami ale wkońcu się udało!!!!!!!!! ![]() Pozdrawiam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Raczkowanie
|
My poszliśmy w kwietniu i też nie robił żadnego problemu. Gdy chodziliśmy na nauki we wrześniu to okazało się, że niedługo po nas zapisały się na tą datę jeszcze 2 pary. Gdybyśmy zwlekali to moglibyśmy nie mieć pasującej nam godziny.
W przygotowaniach przestój. Mamy już kościół, sale, zespół, fotografa, kamerzyste i nauki. W tym roku chciałabym jeszcze załatwić poradnie. A od przyszłego roku szukam sukienki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Rozeznanie
|
![]()
ja mam za soba nauki i poradnie. Zarezerwowaną sale i orkiestre.(jeszcze nie podpisane umowy- dopiero po zaklepaniu daty w kosciele). no a od kamerzysty czekam na odpowiedz czy ma wolny termin w sierpniu 2008.
Mój karteczkowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=209743 MADZIA.A WALCZY Z RAKIEM https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post13769865 http://www.nowakadriana.blog.interia.pl/ Edytowane przez biedronka19876 Czas edycji: 2007-10-02 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | ||
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
Hej zerknij na stronę zespołu Klezmer (4 osoby lub 5 - o ile dobrze pamiętam biorą 2400,00 za wesele bez poprawin, całkiem fajnie grają. Wiem, że mieli terminy na czerwiec. My zdecydowaliśmy się na zespół Rash - kobitka+ dwóch facetów biorą 2800,00 u nich krucho z terminami, ale mogę podać Ci namiary ![]() Jeśli chodzi o salę to w Babicach Starych jest sala Arabella, tam czerwiec mieli wolny jak się dowiadywałam, sala na 60 os jest ok (u nas będzie ok 90 i wydała mi się za mała). Hotel Babice - maja dwie ładne sale i tez mieli jeszcze terminy. Gościniec Polski również w Babicach też mają ładną salę właśnie na wesela tak koło 60 os. Na Modlińskiej sala Prosper - mieli terminy na sierpień, więć może czerwiec też będzie - sala ładna robią wesela do 120 os (my zrezygnowaliśmy bo niestety nie mieli miejsc noclegowych a my większość gości będziemy mieli spoza Wawy). W Zielonce U Pietrzaków - tez mają dwie sale, ładne, ale dla nas za daleko (ślub mamy na Bemowie więc trzeba by było jechać na druga stronę Wawy). Pozdrawiam Cytat:
Hej, my ślub mamy 30.08. - kościół rezerwowaliśmy na początku września - udało nam się tak jak chcieliśmy godzinę 17:00 (z tego co pamiętam to w godz 18:00 była juz zajęta - siostra powiedziała nam, że sierpień to taki miesiąc, że co sobotę maja przynajmniej 4 śluby, dlatego myślę, że im wcześniej tym lepiej żeby później nie okazało się, że same wczesne godziny zostały). Przeważnie w kościołach od września jest już nowa księga i można rezerwować terminy ![]() Pozdrawiam Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-02 o 16:40 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś zna się na kwiatkach?
Albo wiecie gdzie mogę znaleźć informację o dostępnosci kwiatów w poszczególnych miesiącach w kwiaciarniach?? Co do terminów to rok wcześniej zarezerwowaliśmy kościół. |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Podbijam pytanie o kwiatach...
Jeden jedyny raz dostałam od Tżta bukiet japońskich róż, strasznie nam się spodobały, ale NIGDZIE ich nie ma..szkoda, bo chciałabym je mieć w bukiecie. Nie wiem czy nie ma ich teraz - bo takie miesiące, a w kwietniu np będą..czy w ogóle jakoś trudno-dostępne są.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
no jasne ze to zalezy od ludzi ale bylam na takich weselach i szybko sie konczyly.
Co do kwiatkow zapytajcie ewelenis czy jakos tak ona jest na tym forum w postach o bukietach slubnych zna sie na rzeczy pomoze Wam ![]()
![]() |
#1910 |
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie nowe Panny Młode
![]() 14. października zaczynamy nauki i od razu wtedy spytamy się o termin, bo w tym kościele chcemy mieć ślub ![]() Fotograf już upatrzony, musimy się tylko dogadać. Ciągle myślę nad kamerzystą.... ![]() Większość minusów mi przychodzi do głowy cały czas: - rzadko kto ogląda potem film, więc leży i się kurzy na półce - trudno znaleźć dobrego kamerzystę (często widziałam takich dziadków, którzy potem ubzdryngoleni chodzili) - na zdjęciach u fotografa czasem widać kamerzystę, który się wtrynia, żeby też mieć dobre ujęcie (na video widok fotografa tak nie wkurza) przyjrzyjcie się na ilu zdjęciach np w kościele czy z wesela w kadrze jest kamerzysta, a przecież zdjęcie musi być w danym momencie i cięzko mówić kamerzyscie, zeby sie odsunal skoro on tez wykonuje swoja robote - pamiętam na weselu przyjaciółki kamerzysta włączał takie ogromne światło (reflektor niemal) zeby dobrze bylo widac to co kreci, no i to psulo caaaały klimat :/ półmrok, ładne światła para młoda tańczy sobie taniec jakiś po północy a tu bach! REFLEKTOR PO OCZACH, bo kamerzysta musi mieć widoczne ujęcia (fotograf [DOBRY!] z kolei ma sprzęt, odpowiednie lampy, więc tylko flesz miga from time to time) Jakie są plusy kamerzysty oprócz tego, że być może raz, albo 2 w życiu obejrzałoby się taki film? ![]() tiffi1 dobre pytanie!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
Nie będziemy mieć ani kamerzysty ani fotografa - tym się zajmie szereg życzliwych znajomych.
Niemniej my bierzemy ślub cywilny,z weselem na 47 osób, nie lubię zbyt dużej pompy, zapraszam najbliższych, kamera mnie krępuje, a zdjęć tak czy siak będzie multum, każdy ma teraz cyfrówkę. Ale ja to ja, większość z was przywiązuje wagę do tego typu pamiątek, jeśli tak to bardzo proszę ![]() Jedno mi teraz spędza sen z powiek : muzyka: dj czy jeszcze coś innego... A do ślubu pół roku, biorąc pod uwagę, że sa terminy powinnam się szybko zdecydować.. Pytanie techniczne: robicie/zamawiacie etykietki na butelki? Butelki bez nich są "w złym guście"?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zadomowienie
|
babeczka1985 właściwie zrezygnowaliśmy z kamerzysty z tych samych względów o których pisałaś. Rodzice jeszcze tylko musze się z tym pogodić
![]() Co do bukietu zakochałam się w jednym także ze storczyków. W wątku bukiety go opisałam ![]()
#1913 |
Zakorzenienie
|
To ja biegnę zobaczyć ten bukiet
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
A My zamawiamy i fotografa i kamerzyste
![]() Fotografa z oczywistych wzgledow - pamiatka do ktorej bede zagladac pewnie co tydzien ![]() ![]() ![]() Co do kamerzysty - dla mnie to tez oczywiste ![]() ![]() Poza tym ja ogladajac film z wesela znajomych potrafie ryczec slyszac piekny podklad muzyki... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alez sie rozpisalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Raczkowanie
|
hehe no jak fajnie że nas coraz więcej
![]() ![]() ![]() ![]() my mamy fotografa i kamerzystę, bo jednak miło po latach spojrzeć na siebie i przypomniec sobie te chwile i ludzi. nie wiem czy zastanawiałyście sie kiedys ze za parę lat może kogos zabraknąć w gronie stąpających po tym świecie i zawsze można zerknąc na filmik i rozczulić się ![]() byłam rok temu na weselu u kuzynki i miesiąc po nim zmarł jej wujek i właściwie jedyną pamiatką jest właśnie film...zastanówcie się abyści epotemnie żałowały!!!zawsze też Wasze dzieci będą mieć co pooglądać i zapoznać się z obyczajami własnych rodziców, bo przypuszczam że jak one będą dorosłe to troche się pozmienia ![]() koniec wywodó i życze milutkiej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Przyczajenie
|
My mamy fotografa który zrobo ok 350 zdjęć i wsumie to kamerzysty niechcieliśmy mieć ale mama moja stwierdziła ze tak fajnie czasem będzie popatrzeć na film z wesela ze chyba się zdecydyjemy również na film
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | ||
Zakorzenienie
|
U nas będzie i fotograf i kamerzysta
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
![]()
My mamy slub 5 lipca i mamy juz sale, orkiestre, kamerzyste fotografa i kucharza u ksiedza my jeszcze nie byli ale pewnie sie bedziemy musieli przejsc najwyzej nas wproci i kaze przyjsc innym raze. A jesli chodzi o te etykietki to my nie bedziemy miec zalezy jaka kto wodke bedzie mial bo ostatnio u ojej kolezanki byla jakas wodka majona wiec etykietki miala zeby buteli nie yly puste a my bedziemy miec orginalna i to by bylo bez sensu naklejac na jedna etykietke druga albo odklejac ta orginalna i przyklejac weselna to by bylo zbyt duzo roboty przy tym dlatego zdecydowalismi sie ze nie bedziemy naklejac etykietek tylko beda rzywieszki z mala kokardka i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zadomowienie
|
My też jeżeli się zdecydujemy to na przywieszki - lub wogóle z nich zrezygnujemy. A takie znalazłam - może kogoś zainspirują.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.