Zapachy Demeter - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-13, 15:35   #541
lietuva
Raczkowanie

Dot.: zapachy Demeter

Z recenzji Sabbath na KWC widzę, że mamy dokładnie odwrotne wrażenia co do Sawdust Ja właśnie chiałabym w nim poczuć ciepłe, nadpalone i heblowane właśnie deski, czyli Sabbathowe trociny (no, może nie te "trocinki"), a czuję świeżą żywicę...
lietuva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 08:32   #542
_Adelajda_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylion Pokaż wiadomość
Jak na mnie lezy? Jak wielka wiącha kwiatów na trumnie dębowej.

o rrranyyy
juz nie moge sie doczekac kiedy dostane go w swoje rece
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 13:46   #543
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

i kolejne testy...

New Zaeland - piękny, przestrzenny...wyczuwam tę samą ozonowa nutę, którą uwielbiam w Rain - ale tutaj jest jeszcze soczystość trawy, zapach ziemi na której rośnie ( coś ma z Firefly) i wiatru, który ja kołysze...niesamowity...

Heart Breaker- zupełnie Amor Amor..nie trzeba nic więcej pisać

Lily on the Valley - niby pachnie konwalią..ale nie tak do końca..jest coś chemicznego, syntetycznego w tym zapachu. Jęsli chodzi o odwzorowanie zapachu - to na razie jest to najlepsza kompozycja ze wszystkich kwiatków Demeter - które znam. Jednakowoż..o wiele ładniejsza konwalia jest w Lilly on the Valley Penhaligon's i Lilia Bella AA Guerlain.
Stary 2008-03-17, 15:25   #544
lietuva
Raczkowanie

Ja przetestowałam ostatnio Fireplace, Sushi i Basil

Fireplace jest bardzo w moim klimacie. Czuję zapach fajkowego tytoniu, herbaty lapsang souchong (czarna wędzona ), sadzy. Nie jest to zapach świeżego drewna, ognia, kominka buzującego zimą, gdy za oknem czarna noc i mróz - tylko kominka wiosną, w czasie przedświątecznych porządków. Robi się coraz cieplej, wiaterek targa ci włosy, trawka nieśmiało strzela w górę, a to zapaprane ustrojstwo trzeba w końcu na dobre wygasić, wygarnąć popiół, oczyścić komin i przewietrzyć po tym procederze cały dom. Świeże, ostre powietrze i wspomnienie dymu... Nigdy nie lubiłam tego robić, ale teraz nie mam już kominka i zatęskniłam nawet za tymi uciążliwymi aspektami jego posiadania.

Sushi Producent mówi: It's not what you think. No i faktycznie, surowej rybki tam jak na lekarstwo Podają, że składa się z następujących nut zapachowych: wodorosty, ryż, imbir, cytrusy. Zgodziłabym się z tym po części - faktycznie czuję cytrusy, cytrusy, cytrusy, a na końcu dalekim echem pobrzmiewa coś cytrusopodobnego. Imbir się gdzieś przyczaił, a ryżu w życiu nie potrafiłabym wywąchać, tym bardziej wodorostów, choć może to i lepiej... Ale muszę przyznac, że są to najładniejsze cytrusy, jakie w życiu wąchałam, takie prawdziwe. Może to trawa cytrynowa?

Basil rozczarowuje na całej linii. Uwielbiam zapach świeżej bazylii, jest to mania posunięta do tego stopnia, że czasem nacieram sobie nadgarstki świeżym listkiem owego ziółka. Jest to jednak kłopotliwe i szybko wietrzeje. Basil Demeter też przynajmniej szybko wietrzeje - i to byłoby jedyne podobieństwo z jego realowym odpowiednikiem. A zapach jest swoją drogą przedziwny - w pierwszej nucie faktycznie jakieś rozgniecione, podwiędłe liściory (ale nie bazylii ), w drugiej anyżek, a nutę głębi stanowi ser pleśniowy roquefort . Gdyby w ofercie Demeter były perfumy o zapachu tegoż serka, z pewnością bym je wzięła z czystej ciekawości, no ale nie za to płaciłam... Wielbicielkom bazylii w nieprzepoczwarzonej postaci polecam szampon Rene Furterer Fioravanti.

Edit: Minęła godzina i po "bazylii" na moim nadgarstku nie został nawet ślad.

Edytowane przez lietuva
Czas edycji: 2008-03-17 o 16:06 Powód: dopisek - kwestia trwałości
lietuva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 20:56   #545
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Ja mam Cinnamon Bun i jestem rozczarowana- wyobrażałam sobie coś bardziej maślano-cynamonowego, tymczasem czuję zapach bardziej korzenny... Takie moje odczucie. Buteleczka powędrowała spowrotem na allegro
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 21:00   #546
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Firefly - nuta, która jak wnioskuję z opisów jest specjalnością Demeter - zielsko i mokra ziemia. Za pierwszym razem, kiedy wyczułam to w Thuderstorm - byłam zaskoczona i zachwycona. Teraz jestem lekko zniesmaczona, a sądząc po opisach zapachów - pojawia się ona (i dominuje) w dużo większej ilości zapachów tej firmy. Robi się to nudne. Zapuszczę się chyba w inne Demeterowe rejony, coś spożywczego może?...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 21:29   #547
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Truskawo dokładnie
Ja np zauważyłam że w większości słodkości dominuje nuta rumowego aromatu do ciast - czy to w drinkach czy pralinkach..ta sama nuta:-(taka chemiczna...
A nuta ziemisto - "robaczana" (niektóre zgniecione małe owady tak ..jak by to nazwać.."pachną") najintensywniej pojawia się w Firefly i Dirt, w Thunderstorm jest mniej, bo tam jest dodatek tej ozonowej świeżosci z Rain, w New Zaeland tez jest ta ziemistość, ale mniej wyczuwalna- bo tam dominuje świeżość trawy i wietrznej atmosfery(tez z Rain).

Musze pochwalić Salt Air..to jeden z nielicznych wilgotniaków obok Rain - w którym nie ma tej ziemistości...
Salt Air
jest jak morska bryza, którą czuć w powietrzu, na twarzy w bardzo wietrzny dzień..spacerując brzegiem morza....Chapeau dla Demeter..niesamowita wierność w oddaniu zapachu..To mój nr 1 po Rain Inny niż wszystkie dotychczas poznane przeze mnie wilgotniaki
Stary 2008-03-22, 19:31   #548
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Wizażanki, gdzie jest ten zapach Sugar Addict na stronie Demeter? Przeglądam listę i chyba znowu ślepa kura jestem

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-03-22 o 19:32 Powód: literówka
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 19:39   #549
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Wizażanki, gdzie jest ten zapach Sugar Addict na stronie Demeter? Przeglądam listę i chyba znowu ślepa kura jestem
Madziu, Sugar Addict jest w "dziale" HOTKISS

http://www.demeterfragrance.com/Prod...ProductID=1123
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 19:41   #550
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Proszę:
http://www.demeterfragrance.com/Prod...ProductID=1123
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 19:49   #551
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

O ja gapa -zapomniałam, że to seria Dziękuję

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 19:54   #552
Aggis
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a czy pojawiły się tu już jakieś opinie o waniliowych zapachach Demeter - np. Vanilla Cake Batter albo Vanilla Ice Cream? Bo coś nic na ich temat mogę znaleźć a bardzo mnie te zapachy ciekawią... Któraś z Was testowała?
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 21:28   #553
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy pojawiły się tu już jakieś opinie o waniliowych zapachach Demeter - np. Vanilla Cake Batter albo Vanilla Ice Cream? Bo coś nic na ich temat mogę znaleźć a bardzo mnie te zapachy ciekawią... Któraś z Was testowała?
Z tego co wiem, VCB ma olik04.
A tu masz opinie o VIC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23381
Stary 2008-03-23, 12:12   #554
Twitter
Zakorzenienie

Już po śniadanku - ale obżarstwo - teraz czas na inne małe przyjemności. Siedzę właśnie w bibliotece Demetry i szukam czegoś męskiego, ze wskazaniem dla Mężczyzny, nie dla mnie. Przeczytałam, że w New Zeland jest jakiś cień, może gdzieś jeszcze? Z kolei któraś z Was napisała, że w Thunderstorm - po początkowej elektryzującej nucie - pojawia się zapach taniej wody kolońskiej... Hmmm.... Może Ktoś posieje ploteczki z własnego ogródka na temat Whiskey Tabacco i Humidor? Będę wdzięczna.

Jako, że początek wiosny - już się pokazują!!! Fiołki!!! Jakie opinie na temat Violet? Jaki on jest? Czy faktycznie czysto fiołkowy, czy raczej z domieszką innych leciuchnych kwiatków? Czy ma w sobie tę aksamitną, ziemistą nutę? Nie ukrywam: uwielbiam, MUSZĘ mieć; jestem na niego zdecydowana, ale chciałabym zasięgnąć języka.

Kto już po królikach i leniuchuje?

Twitter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-23, 14:13   #555
dorotie85
Zadomowienie

a ja mam pytanie: czy ktos z Was wachal juz zapachy "alkoholowe" tzn. mojito, between the sheets, kamikaze itp? Czy mozna je nosic na sobie, czy tylko czuc alkohol czy inne nuty?
dorotie85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-23, 14:16   #556
zizou
Zakorzenienie

z alkoholowych mam tylko sex on the beach i w lecie bede go nosic z przyjemnoscia. czekam na kamikaze i sotb south beach, no i zamawiam mojito, red head in bed - ale to w kwietniu
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-23, 14:24   #557
dorotie85
Zadomowienie

wlasnie tez sie zastanawiam na sexem na bank biore black russian, uwielbiam tego drinka, kocham jego zapach, wiec mam nadzieje, ze demeter tez mi sie spodoba zastanawiam sie tez nad mojito i nawet wezme w ciemno
Stary 2008-03-23, 14:25   #558
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotie85 Pokaż wiadomość
wlasnie tez sie zastanawiam na sexem na bank biore black russian, uwielbiam tego drinka, kocham jego zapach, wiec mam nadzieje, ze demeter tez mi sie spodoba zastanawiam sie tez nad mojito i nawet wezme w ciemno
ano tak, zapomnialam o ruskach - dla mnie zarowno bialy jak i czarny pachna podobnie - duzko kawy i alkoholu, nie podoba mi sie a zapach kawy lubie bardzo.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-23, 15:39   #559
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Twitter

Ja niedługo będę miała Violet..oby to rzeczywiście były fiołki..bo większość kwiatków u Demeter to porażka... Dzisiaj miałam okazję wąchać prawdziwe fiołeczki - zrobiłam z nich bukiecik...i próbowałam zakodować ten zapach w pamięci..taki, jaki dokładnie jest..lekko ziemisty, landrynkowy, słodziutki ale nie duszący..cudny...

Dla mnie alkohole u Demeter-to mało alkoholu, dużo aromatu rumowego do ciast..zwłaszcza w Ruskach
Stary 2008-03-23, 16:13   #560
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Już po śniadanku - ale obżarstwo - teraz czas na inne małe przyjemności. Siedzę właśnie w bibliotece Demetry i szukam czegoś męskiego, ze wskazaniem dla Mężczyzny, nie dla mnie.
Ja bym typowała This Is Not A Pipe, albo Stable Ale niestety nie miałam okazji wąchać żadnego z nich. Może jeszcze Leather?...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-23, 16:50   #561
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie: czy ktos z Was wachal juz zapachy "alkoholowe" tzn. mojito, between the sheets, kamikaze itp? Czy mozna je nosic na sobie, czy tylko czuc alkohol czy inne nuty?
Cytat:
na bank biore black russian, uwielbiam tego drinka, kocham jego zapach, wiec mam nadzieje, ze demeter tez mi sie spodoba
Posiadam Black Russian i dla mnie zero w nim alkoholu. Tylko kawa i czekolada

Cytat:
Napisane przez Narnijkar Pokaż wiadomość
Dla mnie alkohole u Demeter-to mało alkoholu, dużo aromatu rumowego do ciast..zwłaszcza w Ruskach
Ciekawe spostrzeżenie, coś w tym jest. Jednakowoż, jak na razie, mnie to nie przeszkadza
Stary 2008-03-23, 18:05   #562
dorotie85
Zadomowienie

a wiec sama sprobuje, black russian jest numer 1 na mojej wishliscie
Stary 2008-03-23, 19:14   #563
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Mną się nie sugeruj..bo ja nie przepadam za takimi słodkościami
Stary 2008-03-23, 22:37   #564
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narnijkar Pokaż wiadomość
Twitter

Ja niedługo będę miała Violet..oby to rzeczywiście były fiołki..bo większość kwiatków u Demeter to porażka... Dzisiaj miałam okazję wąchać prawdziwe fiołeczki - zrobiłam z nich bukiecik...i próbowałam zakodować ten zapach w pamięci..taki, jaki dokładnie jest..lekko ziemisty, landrynkowy, słodziutki ale nie duszący..cudny...

Dzięki Narnijkar, tylko nie wiem czy "niedługo" to nie będzie już za późno Bezczelnie kupię je (Violet) w ciemno i to już zaraz natychmiast, bo miłość na ich punkcie jest to ślepota ostatnia! U mnie na ogródku jeszcze się nie pokazały złośniki, za to u sąsiadki już tak :-D
Z Twojego opisu wnioskuję, że też nimi nie gardzisz? Szkoda, że kwitną przez taki krótki okres czasu.
Pozdrawiam!
Stary 2008-03-23, 22:44   #565
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Narnijkar, tylko nie wiem czy "niedługo" to nie będzie już za późno Bezczelnie kupię je (Violet) w ciemno i to już zaraz natychmiast, bo miłość na ich punkcie jest to ślepota ostatnia! U mnie na ogródku jeszcze się nie pokazały złośniki, za to u sąsiadki już tak :-D
Z Twojego opisu wnioskuję, że też nimi nie gardzisz? Szkoda, że kwitną przez taki krótki okres czasu.
Pozdrawiam!

No nie tak natychmiast, tak jakoś w połowie kwietnia, Olu.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-24, 01:10   #566
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ja bym typowała This Is Not A Pipe, albo Stable Ale niestety nie miałam okazji wąchać żadnego z nich. Może jeszcze Leather?...
W bibliotece, między stadami moli mignęły mi opisy This Is Not A Pipe oraz Leather, ale myślałam, że dostanę jeszcze jakieś ploteczki od Perfumeryjnych Bab W kwestiach męskich: dalej niezdecydowanie.

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
No nie tak natychmiast, tak jakoś w połowie kwietnia, Olu.
Kogo moje piękne oczęta widzą Ja Ci dam!!! Połowa kwietnia tuż tuż, ani się obejrzysz a tu sesja na karku (i tu wyłania się strach, czyli jeden egzamin ) Sumując: Violecik już niedługo!!!
Stary 2008-03-24, 01:28   #567
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
W bibliotece, między stadami moli mignęły mi opisy This Is Not A Pipe oraz Leather, ale myślałam, że dostanę jeszcze jakieś ploteczki od Perfumeryjnych Bab W kwestiach męskich: dalej niezdecydowanie.

Kogo moje piękne oczęta widzą Ja Ci dam!!! Połowa kwietnia tuż tuż, ani się obejrzysz a tu sesja na karku (i tu wyłania się strach, czyli jeden egzamin ) Sumując: Violecik już niedługo!!!
Ja mam cztery egzaminy...

Zastanawiam się nad piwonią (Peony). Wąchał ktoś? Jestem zachwycona piwoniową wersją Angela (w którym nut Angelowatych nie czuję zresztą, tylko piwonie właśnie), więc mam nadzieję, że Demeter będą podobne?

Stary 2008-03-24, 02:07   #568
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
Ja mam cztery egzaminy...

Zastanawiam się nad piwonią (Peony). Wąchał ktoś? Jestem zachwycona piwoniową wersją Angela (w którym nut Angelowatych nie czuję zresztą, tylko piwonie właśnie), więc mam nadzieję, że Demeter będą podobne?
Teraz mówisz o dwóch kierunkach, ja mówiłam tylko o naszym wspólnym zainteresowaniu, z czego wychodzi, że ja mam tylko jeden!!!

Jak w moim ogródku zakwitną fiołki, to po nich przyjdzie czas na piwonie. Podrzucę Ci ze dwie jak chcesz?
Stary 2008-03-24, 02:12   #569
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Teraz mówisz o dwóch kierunkach, ja mówiłam tylko o naszym wspólnym zainteresowaniu, z czego wychodzi, że ja mam tylko jeden!!!

Jak w moim ogródku zakwitną fiołki, to po nich przyjdzie czas na piwonie. Podrzucę Ci ze dwie jak chcesz?
Ok.
A rano przyjdą moderatorki i nam wtłuką za offtop.

Stary 2008-03-24, 09:39   #570
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny - mam pytanie
Otóż nie mogę się zdecydować między zapachami: Incense, Holy Smoke, Myrrh. Najchętniej zamówiłabym wszystkie, ale że mam ograniczone zasoby finansowe to muszę wybrać jeden . Który polecacie? Z opisu wnioskuję, że są do siebie bardzo podobne, no ale nie chcę kupować tak całkiem w ciemno...

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości