|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zapachy Demeter
Z recenzji Sabbath na KWC widzę, że mamy dokładnie odwrotne wrażenia co do Sawdust
Ja właśnie chiałabym w nim poczuć ciepłe, nadpalone i heblowane właśnie deski, czyli Sabbathowe trociny (no, może nie te "trocinki"), a czuję świeżą żywicę...
|
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
i kolejne testy...
New Zaeland - piękny, przestrzenny...wyczuwam tę samą ozonowa nutę, którą uwielbiam w Rain - ale tutaj jest jeszcze soczystość trawy, zapach ziemi na której rośnie ( coś ma z Firefly) i wiatru, który ja kołysze...niesamowity... Heart Breaker- zupełnie Amor Amor..nie trzeba nic więcej pisać ![]() Lily on the Valley - niby pachnie konwalią..ale nie tak do końca..jest coś chemicznego, syntetycznego w tym zapachu. Jęsli chodzi o odwzorowanie zapachu - to na razie jest to najlepsza kompozycja ze wszystkich kwiatków Demeter - które znam. Jednakowoż..o wiele ładniejsza konwalia jest w Lilly on the Valley Penhaligon's i Lilia Bella AA Guerlain.
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Ja przetestowałam ostatnio Fireplace, Sushi i Basil
Fireplace jest bardzo w moim klimacie. Czuję zapach fajkowego tytoniu, herbaty lapsang souchong (czarna wędzona ), sadzy. Nie jest to zapach świeżego drewna, ognia, kominka buzującego zimą, gdy za oknem czarna noc i mróz - tylko kominka wiosną, w czasie przedświątecznych porządków. Robi się coraz cieplej, wiaterek targa ci włosy, trawka nieśmiało strzela w górę, a to zapaprane ustrojstwo trzeba w końcu na dobre wygasić, wygarnąć popiół, oczyścić komin i przewietrzyć po tym procederze cały dom. Świeże, ostre powietrze i wspomnienie dymu... Nigdy nie lubiłam tego robić, ale teraz nie mam już kominka i zatęskniłam nawet za tymi uciążliwymi aspektami jego posiadania.Sushi Producent mówi: It's not what you think. No i faktycznie, surowej rybki tam jak na lekarstwo Podają, że składa się z następujących nut zapachowych: wodorosty, ryż, imbir, cytrusy. Zgodziłabym się z tym po części - faktycznie czuję cytrusy, cytrusy, cytrusy, a na końcu dalekim echem pobrzmiewa coś cytrusopodobnego. Imbir się gdzieś przyczaił, a ryżu w życiu nie potrafiłabym wywąchać, tym bardziej wodorostów, choć może to i lepiej... Ale muszę przyznac, że są to najładniejsze cytrusy, jakie w życiu wąchałam, takie prawdziwe. Może to trawa cytrynowa?Basil rozczarowuje na całej linii. Uwielbiam zapach świeżej bazylii, jest to mania posunięta do tego stopnia, że czasem nacieram sobie nadgarstki świeżym listkiem owego ziółka. Jest to jednak kłopotliwe i szybko wietrzeje. Basil Demeter też przynajmniej szybko wietrzeje - i to byłoby jedyne podobieństwo z jego realowym odpowiednikiem. A zapach jest swoją drogą przedziwny - w pierwszej nucie faktycznie jakieś rozgniecione, podwiędłe liściory (ale nie bazylii . Gdyby w ofercie Demeter były perfumy o zapachu tegoż serka, z pewnością bym je wzięła z czystej ciekawości, no ale nie za to płaciłam... Wielbicielkom bazylii w nieprzepoczwarzonej postaci polecam szampon Rene Furterer Fioravanti.Edit: Minęła godzina i po "bazylii" na moim nadgarstku nie został nawet ślad. Edytowane przez lietuva Czas edycji: 2008-03-17 o 16:06 Powód: dopisek - kwestia trwałości |
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam Cinnamon Bun i jestem rozczarowana- wyobrażałam sobie coś bardziej maślano-cynamonowego, tymczasem czuję zapach bardziej korzenny... Takie moje odczucie. Buteleczka powędrowała spowrotem na allegro
|
|
|
|
|
#546 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Firefly - nuta, która jak wnioskuję z opisów jest specjalnością Demeter - zielsko i mokra ziemia. Za pierwszym razem, kiedy wyczułam to w Thuderstorm - byłam zaskoczona i zachwycona. Teraz jestem lekko zniesmaczona, a sądząc po opisach zapachów - pojawia się ona (i dominuje) w dużo większej ilości zapachów tej firmy. Robi się to nudne. Zapuszczę się chyba w inne Demeterowe rejony, coś spożywczego może?...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Truskawo dokładnie
![]() Ja np zauważyłam że w większości słodkości dominuje nuta rumowego aromatu do ciast - czy to w drinkach czy pralinkach..ta sama nuta:-(taka chemiczna... A nuta ziemisto - "robaczana" (niektóre zgniecione małe owady tak ..jak by to nazwać.."pachną") najintensywniej pojawia się w Firefly i Dirt, w Thunderstorm jest mniej, bo tam jest dodatek tej ozonowej świeżosci z Rain, w New Zaeland tez jest ta ziemistość, ale mniej wyczuwalna- bo tam dominuje świeżość trawy i wietrznej atmosfery(tez z Rain). Musze pochwalić Salt Air..to jeden z nielicznych wilgotniaków obok Rain - w którym nie ma tej ziemistości... Salt Air jest jak morska bryza, którą czuć w powietrzu, na twarzy w bardzo wietrzny dzień..spacerując brzegiem morza....Chapeau dla Demeter..niesamowita wierność w oddaniu zapachu..To mój nr 1 po Rain Inny niż wszystkie dotychczas poznane przeze mnie wilgotniaki
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Wizażanki, gdzie jest ten zapach Sugar Addict na stronie Demeter? Przeglądam listę i chyba znowu ślepa kura jestem
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-03-22 o 19:32 Powód: literówka |
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.demeterfragrance.com/Prod...ProductID=1123 |
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
http://www.demeterfragrance.com/Prod...ProductID=1123
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
O ja gapa -zapomniałam, że to seria
Dziękuję
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy pojawiły się tu już jakieś opinie o waniliowych zapachach Demeter - np. Vanilla Cake Batter albo Vanilla Ice Cream?
Bo coś nic na ich temat mogę znaleźć a bardzo mnie te zapachy ciekawią... Któraś z Was testowała?
|
|
|
|
|
#553 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
A tu masz opinie o VIC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23381
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Już po śniadanku - ale obżarstwo
- teraz czas na inne małe przyjemności. Siedzę właśnie w bibliotece Demetry i szukam czegoś męskiego, ze wskazaniem dla Mężczyzny, nie dla mnie. Przeczytałam, że w New Zeland jest jakiś cień, może gdzieś jeszcze? Z kolei któraś z Was napisała, że w Thunderstorm - po początkowej elektryzującej nucie - pojawia się zapach taniej wody kolońskiej... Hmmm.... Może Ktoś posieje ploteczki z własnego ogródka na temat Whiskey Tabacco i Humidor? Będę wdzięczna.Jako, że początek wiosny - już się pokazują!!! Fiołki!!! Jakie opinie na temat Violet? Jaki on jest? Czy faktycznie czysto fiołkowy, czy raczej z domieszką innych leciuchnych kwiatków? Czy ma w sobie tę aksamitną, ziemistą nutę? Nie ukrywam: uwielbiam, MUSZĘ mieć; jestem na niego zdecydowana, ale chciałabym zasięgnąć języka. Kto już po królikach i leniuchuje? |
|
|
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam pytanie: czy ktos z Was wachal juz zapachy "alkoholowe" tzn. mojito, between the sheets, kamikaze itp? Czy mozna je nosic na sobie, czy tylko czuc alkohol czy inne nuty?
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
z alkoholowych mam tylko sex on the beach i w lecie bede go nosic z przyjemnoscia. czekam na kamikaze i sotb south beach, no i zamawiam mojito, red head in bed - ale to w kwietniu
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie tez sie zastanawiam na sexem
na bank biore black russian, uwielbiam tego drinka, kocham jego zapach, wiec mam nadzieje, ze demeter tez mi sie spodoba zastanawiam sie tez nad mojito i nawet wezme w ciemno
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Twitter
![]() Ja niedługo będę miała Violet..oby to rzeczywiście były fiołki..bo większość kwiatków u Demeter to porażka... Dzisiaj miałam okazję wąchać prawdziwe fiołeczki - zrobiłam z nich bukiecik...i próbowałam zakodować ten zapach w pamięci..taki, jaki dokładnie jest..lekko ziemisty, landrynkowy, słodziutki ale nie duszący..cudny... Dla mnie alkohole u Demeter-to mało alkoholu, dużo aromatu rumowego do ciast..zwłaszcza w Ruskach
|
|
#560 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Ale niestety nie miałam okazji wąchać żadnego z nich. Może jeszcze Leather?...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
a wiec sama sprobuje, black russian jest numer 1 na mojej wishliscie
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Mną się nie sugeruj..bo ja nie przepadam za takimi słodkościami
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezczelnie kupię je (Violet) w ciemno i to już zaraz natychmiast, bo miłość na ich punkcie jest to ślepota ostatnia! U mnie na ogródku jeszcze się nie pokazały złośniki, za to u sąsiadki już tak :-D Z Twojego opisu wnioskuję, że też nimi nie gardzisz? Szkoda, że kwitną przez taki krótki okres czasu. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie tak natychmiast, tak jakoś w połowie kwietnia, Olu. ![]()
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W bibliotece, między stadami moli mignęły mi opisy This Is Not A Pipe oraz Leather, ale myślałam, że dostanę jeszcze jakieś ploteczki od Perfumeryjnych Bab W kwestiach męskich: dalej niezdecydowanie. ![]() Kogo moje piękne oczęta widzą Ja Ci dam!!! Połowa kwietnia tuż tuż, ani się obejrzysz a tu sesja na karku (i tu wyłania się strach, czyli jeden egzamin |
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad piwonią (Peony). Wąchał ktoś? Jestem zachwycona piwoniową wersją Angela (w którym nut Angelowatych nie czuję zresztą, tylko piwonie właśnie ), więc mam nadzieję, że Demeter będą podobne?
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w moim ogródku zakwitną fiołki, to po nich przyjdzie czas na piwonie. Podrzucę Ci ze dwie jak chcesz?
|
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rano przyjdą moderatorki i nam wtłuką za offtop.
|
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny - mam pytanie
![]() Otóż nie mogę się zdecydować między zapachami: Incense, Holy Smoke, Myrrh. Najchętniej zamówiłabym wszystkie, ale że mam ograniczone zasoby finansowe to muszę wybrać jeden . Który polecacie? Z opisu wnioskuję, że są do siebie bardzo podobne, no ale nie chcę kupować tak całkiem w ciemno...
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Ja właśnie chiałabym w nim poczuć ciepłe, nadpalone i heblowane właśnie deski, czyli Sabbathowe trociny (no, może nie te "trocinki"), a czuję świeżą żywicę...

. Gdyby w ofercie Demeter były perfumy o zapachu tegoż serka, z pewnością bym je wzięła z czystej ciekawości, no ale nie za to płaciłam... Wielbicielkom bazylii w nieprzepoczwarzonej postaci polecam szampon Rene Furterer Fioravanti.

Bo coś nic na ich temat mogę znaleźć a bardzo mnie te zapachy ciekawią... Któraś z Was testowała?