|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zapachy Demeter
A mnie bardzo bardzo ciekawią nowe zapachy:
Red Poppies i Christmas in New York (jablko i przyprawy, zapowiada się smakowicie)
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ma ktoś w planach zakupy Demeterów?
Wiem ,że Basiek organizuje,ale tam skąd biorą jest niewielki wybór......kurcze a w ogóle jak to jest że zagramanicą można kupić Demetery w Sephorach a u nas ni
|
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
podłączam się do pytania - ja też chętna na demeterki, acz organizacyjnie żałosna jestem więc może ktoś odpowiedzialny i zdolny podjąłby wyzwanie ?
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak nic w ciemno bym 120 ml. wzięła
|
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też on zaciekawił
ale najbardziej to mi ten Mulled Cider po głowie chodzi
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Olejki do masażu i do kąpieli na ebay-u wypatrzyłam ale oczywiście w Stanach
![]() Nie chce mi się już dziś buszować ale jutro zobaczę czy na stronie Demeterowej też mają takie cuś..... kurcze i jakieś nowe nazwy migają mi przed oczami,obłęd jakiś
|
|
|
#1029 |
|
biegam dla Zabawy
|
Mają, o ile to to:
http://www.demeterfragrance.com/Oils.aspx |
|
|
|
|
#1030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jestem mocno przejęta bo wpadło mi w oczy całe mnóstwo nie znanych mi nawet z nazwy Demeterów i co to będzie,co to będzie......
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś radośnie testowałam świeżo nabyte Chocolate Covered Cherries.
Zapach piękny, niesamowicie słodki, bardzo świateczny, więc w sam raz na porę roku Na pewno jest tu duuuużo czekolady wypełnionej po brzegi smacznym likierem.Jedna uwaga, dla mnie w likierze pływają nie wiśnie, ale suszone śliwki, tak właśnie dla mnie pachną śliwki w czekoladzie! Trwałość też niezła, około 4 godzin, jak na EDC jestem zadowolona.
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Christmas in New York i Sugar Cookie - zna ktoś i mogłby opisać?
![]()
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was zna zapach Funeral Home? Poważnie zastanawiam się nad jego zakupem, ale obawiam się rozczarowania... I podobnie jak poprzedniczkę, intryguje mnie bardzo Christmas in New York
|
|
|
#1035 |
|
Wpisz tu zomzing
|
ja mam. to są mokre, przykurzone trochę i podmoczone kwiateczki (z tych delikatniejszych, flokso-frezjowych, nie ma róż ani lilij), ale głównie kwiateczki. nawet chyba mam ochotę się go pozbyć
Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2010-01-02 o 15:49 |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spodziewałam się właśnie lelij, chryzantem i tym podobnego, "pogrzebowego" kwiecia, a poza tym jakiegoś intrygującego tła... Wielka szkoda, że ta obiecująca woń, obraca się głównie wokół delikatnych kwiotków i to na dodatek tych podmoczonych I dziękuje za odpowiedź ![]() A jest wogóle w ofercie Demetrowej jakiś tajemniczy, oryginalny zapach? Zastanawiałam się nad "Holy Smoke" i "Holy Water", ale opinie są baaaardzo podzielne xD
Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2010-01-02 o 17:14 |
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
Jedyne, które mi się z testowanych do tej pory Demeterów spodobały, to Patchouli (bardzo brzydal, dla miłośników nuty) oraz New Zealand. Inne "mokrości" (Wet Garden, Thunderstorm) rozczarowały (Wet Garden w sumie dość podobny do Funeral Home). O, i jeszcze Orchid wart uwagi - na mnie ciekawie zajeżdża goździkami (przyprawą). |
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Miciel, dziękuje za opinię, baardzo zaintrygowało mnie owo goździkowe Orchid
![]() Jakieś licho podkusiło mnie do przejrzenia całości wątku, w którym wizażanki z premedytacją kusiły niektórymi demetrowymi zapachami Szczególny ślinotok wywołały u mnie opisy Mulled Cider, Caramel i Devil's Food... Jedynie po Caramel, obawiam się zbyt mocnej kawowej nuty, a od zapachu kawy dostaję gęsiej skórki z obrzydzenia xDI jak tu dokonać wyboru, pośród tylu wspaniałości
|
|
|
#1039 |
|
Nindżopesz
|
Przeczekać :P Po krótkiej fascynacji Demetrami stwierdziłam, że są zbyt lekkie, ulotne, już lepiej poszukać zwykłych, ciekawych perfum... Chociaż Fireplace i Bonfire mam nadal ale na dłuższe wyjścia się kompletnie nie nadają.
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
CB wcale takie ulotne nie jest (a na CB demeterowe killery się nie kończą - ot, choćby taki Snow, czy Thunderstorm) ja Demeterki traktuję jako taką prawdziwą bibliotekę zapachów - czyli kiedy mam ochotę poniuchać sobie coś bardzo dosłownego, w domowym zaciszu, co niekoniecznie będzie mnie dusiło pół dnia trochę podobnie jest z IHP, ale to nie o tym wątek
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze niezupełnie ![]() Cinnamon Bun sprzedałam bo wkurzał mnie strasznie, czekam tylko na Snow. Zostawiłam sobie też splashe: Bonfire, Pumpkin Pie i Egg Nog. Ciekawa jestem paczuli - czekam na odlewkę. No i chciałabym złapać w swoje łapki Christmas in NY, ale wiele nie oczekuję. Ta cholerna nietrwałość mnie wkurza. ![]() Na lato ciekawiła mnie Pinacolada i ananas, ale jak pomyślę że będę musiała się co chwilę dopsikiwać alkoholem w upał na skórę, to już widzę te podrażnienia... Wolę poszukać czegoś trwalszego a równie ciekawego. |
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Nindżopesz
|
Ha, gdybym miała nieograniczone fundusze chętnie kolekcjonowałabym demeterki w formie biblioteki
Ale poza kasą, nadmiar perfum mnie przytłacza.Jednak w sumie nie znalazłam w danej grupie zapachowej nic lepszego niż Bonfire (ognisko idealne), Cinnamon Bun i Caramel (no może Flowerbomb Extreme ale za słodkie trochę). |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyjątek stanowią ewidentne killery, które wonieją na mnie od świtu aż do zmierzchu ![]() Rudowłosa Wiedźmo, skoro masz w posiadaniu Caramel, to może napisałabyś mi, czy ta wytykana niejednokrotnie kawowa nuta jest bardzo intensywna? Naprawdę nie znoszę kofeinopodobnych zapachów, wystarczy mi w zupełności, że muszę je znosić każdego poranka w kuchni
Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2010-01-04 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Czy ja wiem... Kawa jako mocna kawa nie, chwilami zalatywał mi śmietankowo-kawowym likierem, coś jak Sheridan's - słodki i z alkoholem, raz powąchałam jakąś przesłodzoną kawę 3 w 1 i myślałam, że to Demeter Ale bardziej podchodził mi pod nadzienie Kukułek i po prostu gorzki palony karmel.Więc jeśli masz awersję także do słodkiego cappucino to lepiej najpierw przetestuj próbkę. |
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I rzeczywiście, nie będe ryzykować z nietrafionym zakupem i najpierw zaopatrzę się w próbkę.Ostatecznie z mojej listy, zamówiłam szarlotkowca Mulled Cider i intrygująco brzmiącego splasha Devil's Food xD Oby nie zawiodły moich nadzieji
Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2010-01-05 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mi się tak wydaje... Trochę szkoda wydawać mi pieniądze na te zapachy, w większości ciekawią mnie nazwy i czy te wymienione w nich rzeczy rzeczywiście pachną Tym bardziej, że do tej pory trafionych było niewiele, w moim przypadku.Snow bylo piękne, ale bardzo lekko wyczuwalne. Angel's Food po 5 minutach pachniało spalonym piekarnikiem z mnóstwem dymu. Chocolate Covered Cherries jest strasznie słodkie, aż zęby bolą, choć zapach jest piękny i dlugotrwały. Czasem jednak zastanawiam się, czy nie pachna wyrobem czekoladopodobnym, a nie sama czekoladą. Heather, czyli w założeniu mój ukochany wrzos. Nie czuć nic. Bardzo lekki, ziołowawy aromat, a nos trzeba niemal rozpłaszczyć na nadgarstku, żeby go poczuć. Apple Pie- to chyba moje najwieksze rozczarowanie, bo na koleżankach pachniał przepięknie, a na mnie... cóż, jak cydr jabłkowy z sugestią cynamonu, zero słodyczy. Ale mimo wszystko wciąż wiele pozostałych mnie ciekawi
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
też zamowiłam Devil's food, wymienimy doświadczenia
. Także firefly, caramel, mulled cider i orange pop. Czytałam, ze trwałe i jak będą nuty zgodne z opisem, to
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
To i ja napiszę dwa zdania o zapachach, które miałam okazję posiadać/testować:
![]() New Zeland - mój absolutny faworyt duuuużo zieleni, kojarzy mi się z lasem deszczowym, przebija się też jakaś ziemista nutka, trochę chłodu (jakby górskie powietrze). Na mnie bardzo trwały.Orchid - ostry i wyraźnie chemiczny zapach, spodziewałam się łagodnej orchidei, a ta wierci mnie w nosie. Mulled Cider - intensywna woń cynamonu i tylko cynamonu. Myślałam, że poczuję w tym jabłko a tu nic. Może i lepiej, że mi się nie podoba bo i tak mnie uczulił. Baby Powder - nie powiem, lubię, ale nie powalił mnie na kolana. Liczyłam na puder, zapach otulający jak kołderka, jednak demeterowa Zasypka nie ma w sobie słodyczy ani miękkości (nie za bardzo wiem jak sprecyzowac swoje odczucia, jak napiszę, że BP jest sucho - kwiatowy to może ktos zrozumie :P ). Jest jednak w tym zapachu coś, co mi się podoba i używam z przyjemnością. Ocean - ogromnie mnie rozczarował, w zasadzie kojarzy mi sie tylko z moczem pozostawionym przez meneli w jakiejs bramie ![]() Beeswax - jeden z ulubionych. Typowy propolis, jeśli ktoś będzie szukał w nim miodu (wiem, że są tacy, którzy się doszukują), to raczej go nie znajdzie. Ciepły, miły i całkiem trwały ![]() Apple blossom - jest na prawdę śliczy, kojarzy mi sie z wiosną i świeżym praniem. Miałam ochotę zamówić większą jego ilość, niestety bardzo szybko sie ulatnia ( na mnie trwa ok. 15 minut :/ ). Wet Garden - zapach w stylu Nowej Zelandii, jednak glebowa nutka jest w nim dla mnie zbyt wyraźna. Trwałością nie grzeszy. Snow - dla mnie to nie świeży śnieg, a roztopy. Cytrusy + mokra ziemia. Mój nos go nie lubi. Sawdust - słabiutkie, ledwie wyczuwalne trocinki. Gdyby był mocniejszy pewnie bym go polubiła, bo nosi znamiona jakiegoś drewienka, jadnak trzeba wtulić nozdrza w nadgarstek aby się go doszukać. Sugar Cane - zapach cukru z kroplą alkoholu, nie wiem czy tak pachnie świeżo ucięta trzcina, ale mi się podoba. Na upartego nawet znajdę w nim amaretto ![]() Fruit salad - przepyszna owocowa sałatka. Mimo nut podanych przez producenta, ja wyczuwam w jej składzie głównie brzoskwinię i arbuza. Kojarzy mi sie też z jakąś gumą do żucia (może Turbo?). Trwały (jak na Demeter oczywiście). Leather - koszmarek, którego szybko sie pozbyłam. Stara skórzana kurtka, na dodatek z secondhandu (nie żebym coś miała do secondhand'ów, ale do starych kurtek owszem :P ). Incense - słodkie indyjskie kadzidełko. Nawet fajnie się je nosi. Strawberry ice cream - faktycznie lody, zapach nieco sztuczny, ale przecież w lodach jest masę chemii Nie mylić ze świeżą truskawą, bo tu mamy i śmietankę i woń zamrażarki. O dziwo bardzo trwały.Thunderstom - trochę przypomina mi NZ, tylko mniej w nim roślin, jest wilgotny, odrobinę przykurzony i czuć w nim pajęczynę. Może ktoś posiada i opiszę Popcorn, Lavender Martini, Fuzzy navel, Mojito, Between the sheets, Olive flower, Blueberry muffin
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Biblioteka właśnie wprowadziła nowy zapach - Amber
![]() http://www.demeterfragrance.com/Prod...ProductID=1185
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

ale najbardziej to mi ten Mulled Cider po głowie chodzi
klik!