przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-13, 19:51   #601
Karoline
Raczkowanie

Dot.: urodziłaś się z suchymi/przetyłuszczającymi/cienkimi etc i z takimi umrzesz;-(

ehhhh czytam o tych suchych włoskach i widze swoje..... mam ich dużo, puszą sie lekko kręcą i na dodatek sa suchutkie ;(. obecnie stosuje nowa linie Nivea do włosów suchych i trudno sie układajacych... kilka godzin po umyciu jest pieknie, gładko i lśniąco...gorzej jak wyjde na powietrze......znajdzmy jakis specyfik lub zabieg który nam pomoże!!!!
Karoline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-13, 23:03   #602
Xenia
Rozeznanie

Dot.: urodziłaś się z suchymi/przetyłuszczającymi/cienkimi etc i z takimi umrzesz;-(

andziullla,alez ja sie wcale nie poczulam urazona.
Ot uwazam,ze chyba niemozliwe jest umrzec z tymi wlosami ,co sie czlowiek urodzil.
Hormony sa rozne -fakt.Jednak moja siostra prawie wylysiala od pigulek antykoncepcyjnych (triquilar) podczas gdy znowu inne pigulki (Juliette)z kolei moim wlosom zahamowaly wypadanie.
Moze i w genach sie dziedziczy gestosc wlosa ,jednak trzeba szczescia aby ja zachowac i nie miec z wlosami problemu.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 11:30   #603
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

ja też zawsze miałam suche i łamliwe włosy, w okresie dojrzewania kręcone jak nie wiem co!po ciąży i tabletkach wyprostowały mi sie nigdy nie uzywałam prostownicy,miałam 2 razy baleyage w zyciu), żadna odżywka mi nie pomogła dlatego dałam sobie siana z wyszukiwaniem maseczek z nadzieją ze sprawią iż moje włosy będą sprężyste i gładkie,używam teraz rigenolu i mam po nim troszke bardziej gładsze włosy a szmpon to jaki wpadnie pod ręke ale głównie pantene

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 11:59   #604
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HolyBoy Pokaż wiadomość
mimo ze jestem chlopakiem mam ten sam oprioblem, sucha krecona szopa.... gdyby nie odzywki, mleczka, zele, gujmy,olejki, jedwab, prostownica to bym wygladal jak Fryderyk Chopin, az strach.....
Sorki, ale musiałam Rozbawił mnie ten tekst o Chopinie A tak po prawdzie, to wiem, co przeżywasz, sama mam kręcone, suche włosy I wiem co to znaczy "wyglądać jak wkurzony Chopin po koncercie"
Cytat:
Napisane przez chmurka80 Pokaż wiadomość
ja też zawsze miałam suche i łamliwe włosy, w okresie dojrzewania kręcone jak nie wiem co!po ciąży i tabletkach wyprostowały mi sie nigdy nie uzywałam prostownicy,miałam 2 razy baleyage w zyciu), żadna odżywka mi nie pomogła dlatego dałam sobie siana z wyszukiwaniem maseczek z nadzieją ze sprawią iż moje włosy będą sprężyste i gładkie,używam teraz rigenolu i mam po nim troszke bardziej gładsze włosy a szmpon to jaki wpadnie pod ręke ale głównie pantene
Mówisz o tabletkach anty? Bo mi się właśnie zdaje, że odkąd je biorę moje włosy zaczęły się mniej kręcić. Kiedyś miałam ładne loczki same z siebie, teraz są to bardziej fale, a nad loczkami muszę popracować, żeby były i ładne i trwałe. I ciekawi mnie, czy teraz, jak już nie biorę pigułek, znów zaczną mi się włosy kręcić mocniej Chciałabym Choć Twoje doświadczenia mnie martwią, nie chcę mieć po ciąży prostych włosów Nie żebym ją planowała teraz, ale kiedyś...

A co do tematu wątku - fakt, urodziłam się z suchymi włosami i takie mam do teraz - czasem mniej czasem bardziej, ale jednak ciągle suche. Ale, co ciekawe jak się urodziłam najpierw rosły mi proste włosy, a zaczęły mi się kręcić w wieku 3 lat No i kiedyś byłam ciemną blondynką, a teraz taką, hmm, średnią, choć od jakichś 2-3 miesięcy znów obserwuję ciemnienie włosów. Niby to normalne, że rozjaśniają się od słońca i ciemnieją z jego braku, ale też coś mi się wydaje, że mogą mieć na to wpływ hormony w końcu mniej więcej od tego czasu ich nie biorę...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 15:18   #605
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
No i kiedyś byłam ciemną blondynką, a teraz taką, hmm, średnią, choć od jakichś 2-3 miesięcy znów obserwuję ciemnienie włosów. Niby to normalne, że rozjaśniają się od słońca i ciemnieją z jego braku, ale też coś mi się wydaje, że mogą mieć na to wpływ hormony w końcu mniej więcej od tego czasu ich nie biorę...
Ja kiedys byłam...hm...platynową blondynką(jako dziecko)
a teraz w lecie dosyć jasna blondynką, a teraz mam ciemne-mysie włosy...
to raczej przez brak słońca
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 15:31   #606
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
z przykrością muszę się zgodizć z tym stwierdzeniem. od zawsze miałam puszące i skłonne do przesuszania się włosy. a rozjaśnianie i prostowanie dobiło je do końca. i pomimo stosowania samych profesjonalnych szamponów - L'oreal Intense Repair, odżywek- w sprayu Shwarzkopfa i masek- L'oreal Intense i Shwarzkopf moje włosy są nadal suche, końce się rozdwajają i łamią jak szalone
yh... też mam taki typ włosów ... rozjaśniam jest co ok. 1.5 miesiąca, poniewaz mam taki nijaki kolor blond. najgorsze jest to, ze myje włosy zawsze wieczorem, dosyc pozno, idę do szkoly na ok 6-7 godzin, wracam do domu i juz mam przetłuszczone ;/. to "nieswieze" powietrze w szkole tez im nie słuzy.
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-14, 15:46   #607
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Ja kiedys byłam...hm...platynową blondynką(jako dziecko)
a teraz w lecie dosyć jasna blondynką, a teraz mam ciemne-mysie włosy...
to raczej przez brak słońca
Wiem, że brak słońca wpływa na kolor włosów znacznie, ale jako dziecko naprawdę dużo przebywałam na dworze, a włosy miałam raczej ciemniejsze, rozjaśniły się parę lat temu, a teraz znów zaczynają przyciemniać. I w sumie teraz się zastanawiam czy to nie wiąże się z pigułkami, które też ładnych parę lat łykałam, a teraz przestałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-15, 16:06   #608
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość

Mówisz o tabletkach anty? Bo mi się właśnie zdaje, że odkąd je biorę moje włosy zaczęły się mniej kręcić. Kiedyś miałam ładne loczki same z siebie, teraz są to bardziej fale, a nad loczkami muszę popracować, żeby były i ładne i trwałe. I ciekawi mnie, czy teraz, jak już nie biorę pigułek, znów zaczną mi się włosy kręcić mocniej Chciałabym Choć Twoje doświadczenia mnie martwią, nie chcę mieć po ciąży prostych włosów Nie żebym ją planowała teraz, ale kiedyś...
tak chodzi mi o tabletki anty. myśle ze ciąża i i one spowodowały wyprostowanie sie włosow bo całą ciąże miałam kręcone a po zaczeły sie prostować ,teraz to nawet po umyciu nie chcą sie nawet troche zakręcić gdy próbuje je modelować tylko ze moje włosy nie od zawsze były krecone tylko mniej wiecej od 16 roku zycia,ale mojej znajomej też sie wyprostowały po ciązy ale po 2-3 latach znowu wróciły do normy tyle ze ona nie brałą tabletek i dlatego zastanawiam sie czy gdybym przestała brać to może

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 16:35   #609
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmurka80 Pokaż wiadomość
tak chodzi mi o tabletki anty. myśle ze ciąża i i one spowodowały wyprostowanie sie włosow bo całą ciąże miałam kręcone a po zaczeły sie prostować ,teraz to nawet po umyciu nie chcą sie nawet troche zakręcić gdy próbuje je modelować tylko ze moje włosy nie od zawsze były krecone tylko mniej wiecej od 16 roku zycia,ale mojej znajomej też sie wyprostowały po ciązy ale po 2-3 latach znowu wróciły do normy tyle ze ona nie brałą tabletek i dlatego zastanawiam sie czy gdybym przestała brać to może
Hmm... dziwne, ale z drugiej strony potwierdzałoby to i moje domysły, że przez hormony włosy mi się rozkręciły Jak się skręcą na nowo, to dam znać
Stary 2006-12-16, 13:29   #610
Maybebaby
Raczkowanie

Jakby mi sie rozkręciły włosy....Boże jak ja bym wygladała ....
cienki mysi ogonek.....a tak to mam 10 razy wiecej włosów optycznie.....i nie przesadzam
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-16, 14:54   #611
21st
Przyczajenie

Może i to prawda :P Chociaż jak byłam dzieckiem miałam przepiękne długie włosy trochę mniej niż do pasa i do tego zdrowe, normalne. Może to kwestia używania szamponów dla dzieci typu Bobini itp. =] A teraz? Teraz mam włosy do ramion (bardziej mi się podobają) z pasemkami blond-mocca za to przetłuszczające się niemiłosiernie, ale za to świeżo po umyciu włosów wyglądam super a dzień później... tragedia...
21st jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-16, 17:42   #612
motylek1007
Zakorzenienie

ja mialam jako dziecko klaczki bardzo geste teraz tez sa ale unormowalam je szamponami wygladzajacymi
Jednak po tylu latach farbowania, suszenia, prostowania nie sa juz tak piekne i mocne jak kiedys.....
A wszystko zaczelo sie od jednej farby.....
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-17, 10:20   #613
agata_wwl
Raczkowanie

Dot.: Włosy przetłuszxzające się-wszystkie rady w jednym miejscu

Bardzo podobają mi się takie lśniące, gładkie włosy. Wiem, że aby taki efekt otrzymać stosuje się różne maseczki do włosów i pewnie jeszcze inne tego typu preparaty, ale kompletnie się nie znam na doborze takich kosmetyków.

Znacie jakieś dobre preparaty do PRZETŁUSZCZAJĄCYCH SIĘ włosów, dzięki którym moje włoski właśnie byłyby takie lśniące?

Jak Wy pielęgnujecie swoje włosy? Co stosujecie?
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 13:19   #614
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Dot.: "Kuracja" na przetłuszczające się włosy

Jeśli chodzi o Cosmetici Dora, maskę na bazie glinki zielonej do włosów przetłuszczających się to używam jej od ponad miesiąca i jestem po prostu wkurzona bo po niej włosy przetłuszczają mi się jeszcze bardziej niż przedtem
Stary 2007-02-01, 06:06   #615
madziula157
Raczkowanie

Unhappy Szybko przetłuszczające sie włosy:(

Witam Mam problem z włosami. Kiedys myłam włosy co 2 lub 3 dni. A teraz musze myć codziennie. Jest to dla mnie duzy kłopot ponieważ myje włosy zawsze rano i nie codziennie chce mi sie wstawac wcześniej by umyć włosy.... Co zrobić? Macie jakieś dobre sprawdzone metody by włosy przetłuszczały sie wolniej? pomóżcie
madziula157 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 08:14   #616
goosja
Raczkowanie

Dot.: Szybko przetłuszczające sie włosy:(

Niestety mam ten sam problem. Podobno moje włosy przetłuszczają się od zbyt długiego trzymania w ręczniku (zaraz po umyciu), codziennego prostowania i dotykania.
Niestety nie potrafię trzymać włosów w ręczniku krócej niż 10min. bo wtedy po prostu z nich cieknie (i nie ważne ile bym je wycierała). Druga sprawa- prostowanie... Prostuję włosy codziennie, ponieważ naturalnie mam lekkie fale ze skłonnością do puszenia się. Gdybym ich nie prostowała, miałabym na głowie urocze afro No i zostaje jeszcze dotykanie włosów- To ju niestety mój nałóg, z którym nie będę walczyć :P

Chyba jestem skazana na codzienne mycie włosów (mam długie włosy i żeby je umyć, wysuszyć i wyprostować potrzebuję 30-40 minut :/), codzienne wczesne wstawanie...
Przyzwyczaiłam się :P

A tak swoją drogą, to moja fryzjerka potrafi chyba czarować :P Bo gdy przychodzę od niej, to włosy są świeże przez 3 dni, mimo, że nakłada na nie żele, lakiery i inne takie O_o
goosja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 14:56   #617
madziula157
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goosja Pokaż wiadomość
Niestety mam ten sam problem. Podobno moje włosy przetłuszczają się od zbyt długiego trzymania w ręczniku (zaraz po umyciu), codziennego prostowania i dotykania.
Ja trzymam włosy w reczniku, ale zawsze trzymałam... Więc to chyba nie przez to
Stary 2007-02-01, 15:11   #618
nadi111
Zakorzenienie

Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami i muszę je myć codziennie. Właśnie w jakiejś gazecie znalazłam przepis na płukankę:
2 łyżki szałwi i rumianku zalać litrem gorącej wody, poczekać,
aż ostygnie, odcedzić i po umyciu płukać włosy. Po jakimś czasie stosowania włosy mniej się przetłuszczają.
Warto wypróbować.
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 15:13   #619
nesiulkaa
Raczkowanie

hmm...wiele osob ma ten problem ja tez sie do nich zaliczam tyle,ze ja myje wloski co jakies 2 dni. a nie myslalyscie,zeby myc je wieczorem? ja tak robie na drugi dzien sa swieze,a nastepnego zwiazuje je w kitke albo jakies inne cuda niewidy pozdrawiam

RoCk AnD RoLL\
m/(OO)\m/

nesiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 18:05   #620
madziula157
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nesiulkaa Pokaż wiadomość
hmm...wiele osob ma ten problem ja tez sie do nich zaliczam tyle,ze ja myje wloski co jakies 2 dni. a nie myslalyscie,zeby myc je wieczorem? ja tak robie na drugi dzien sa swieze,a nastepnego zwiazuje je w kitke albo jakies inne cuda niewidy pozdrawiam
Mycie wieczorem odpada, ponieważ jak pójde spać ze świerzo umytymi włosami (nawet jak je dobrze wysusze) to wstaje rano dziwnie ułożoną fryzurą poniewaz ogólnie to ja mam u góry krótkie włoski do stawiania i one sie dziwnie odginają a wyprostować je trudno bo mam dość szeroka prostownice i trudno jest je złapac.
Stary 2007-02-03, 13:41   #621
nesiulkaa
Raczkowanie

Ojjj,tak znam ten bol! Jak czasami wstane rano z loza to szok ale jakos sobie radze moze idz do dermatologa czy cus

RoCk AnD RoLL\
m/(OO)\m/

nesiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 13:55   #622
Ewelkam1990
Przyczajenie

Tez mam ten problem, zazwyczaj myję włosy codziennie wieczorem, ale jeśli po umyciu nawinę wilgotne włosy na papiloty- trzymają się świeże przez 2 dni!! Do płukania włosów używam letniej wody (ponoć ciepła wzmaga przetłuszczanie)
Ewelkam1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 22:35   #623
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

ja mam wileki problem wlosy mam dlugie i zawsze mialam.teraz strasznie zaczely ni sie przetluszczac i to tak ze jak rano umyje to wieczorem mam tluste i ograniczenie mycia co 2 dni absolutnie nie wchodzi w gre poniewaz wlsoy poprosty zaczynaja smierdziec lojem i swedzi mnie glowa. jest jakis jeden i skuteczny sposob by to zniwelowac???? tak jak np antidral na pocenie to cos na zachamowanie wydzielanja loju???
Stary 2007-02-04, 22:39   #624
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie
Dot.: Przetluszczajace sie wlosy- czy idzie oduczyc je codziennego mycia?

ja musze myc wloski codzinnie: nie mam wyjscia nie raz jak rano je umyje to wieczorem sa tluste a mycie zadsze odpada bo wlosy zaczynaja smierdziec lojem i zaczyna mnie glowa swedziec .i nie wiem czy mi sie wydawalo czy nie ale bardziej mi wlosy wypadaja cz est jeden sprawdzoy sposob na zatrzymanie wydzielania loju jak antidral hamuje wydzielanie poty nawet na tydzien???
Stary 2007-02-06, 10:01   #625
diablica26_26
Raczkowanie

Question Dot.: Włosy przetłuszxzające się-wszystkie rady w jednym miejscu

A jakby włoski potraktowac lekka trwałą. Słyszałam, że to może pomóc, ale boję się wypróbować
A muszę coś zrobić bo juz mi sie odechciało codziennie rano je myć!!!
Nic na nie nie działa, ani przetrzymanie ani szampony więc może trwała?
diablica26_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 12:18   #626
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja tak jak wszystkie:

1) delikatny szampon w zależności od potrzeb (żadne tam 'przetrzymanie' włosów i absolutnie ie do przetłuszczających się - te gwarantuja u mie siano na głowie i smalec przy nasadzie glowy i nie te o 48 godzinnej świeżości, bo mam sztywne i nienaturalne wlosy)

2) płukanie w zimnej wodzie

3) odżywki od połowy włosów

4) to wiem z artykułu na wizażu i u mnie działa jak najbardziej - czeste czesanie włosów dobrą szczotką z włosia. Nie mam takiej jeszcze co prawda, ale samo czesanie u mnie czyni cuda, bo to rozprowadza sebum na cały włos i nie dość, że naturalne się on w ten sposób nawilża, to jeszcze nie jest taki tłusty u nasady. Teraz u mnie włosy wytrzymują w naprawdę miłym stanie spokojnie dwa dni. Kiedyś jeden dzień lub półtora.
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 16:41   #627
agata_wwl
Raczkowanie

A znacie jakieś dobre szampony, które mogą pomóc wloskom przetluszczającym się? Mi juz powoli opadają ręce... Nie mam dobrego a co najważniejsze skutecznego sposobu, by zwalczyć przetluszczanie się wlosów
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-06, 17:28   #628
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agata_wwl Pokaż wiadomość
A znacie jakieś dobre szampony, które mogą pomóc wloskom przetluszczającym się? Mi juz powoli opadają ręce... Nie mam dobrego a co najważniejsze skutecznego sposobu, by zwalczyć przetluszczanie się wlosów
Ostatnio użyłam Herbal Esences do włosów normalnych i nie musiałam ich myć przez dwa dni a normalnie robię to codziennie, poza tym godny polecenia jest Loreal Professionel Sebo Control, tylko że on jest dość drogi.
Stary 2007-02-06, 19:40   #629
Athii
Raczkowanie

dla wizazanek z przetluszczajacymi sie wlosami polecam suchy szampon w spraju...czasami nie ma czasu,sily (lub wlosy za szybko sa tluste) na umycie i to jest genialne rozwiazanie pomiedzy jednym a drugim myciem! mozna nosic go ze soba i uzyc w kazdej chwili.... calkowicie wclania tluszcz i wloski znow sa ok ....to ratuje zycie!
Athii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 22:10   #630
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

ja uzywam talku jako suchego szamponu.sprawdza sie tylko na jasnych wlosach.ostatnio kupilam seboradin niger i sprawdze czy zadziala :P jak narazie wlosy dluzej wytzymuja bez mycia!!! ostatnim razem jak go mialam nie bylo efektu takiego!!

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości