|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: urodziłaś się z suchymi/przetyłuszczającymi/cienkimi etc i z takimi umrzesz;-(
ehhhh czytam o tych suchych włoskach i widze swoje..... mam ich dużo, puszą sie lekko kręcą i na dodatek sa suchutkie ;(. obecnie stosuje nowa linie Nivea do włosów suchych i trudno sie układajacych... kilka godzin po umyciu jest pieknie, gładko i lśniąco...gorzej jak wyjde na powietrze......znajdzmy jakis specyfik lub zabieg który nam pomoże!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Rozeznanie
|
Dot.: urodziłaś się z suchymi/przetyłuszczającymi/cienkimi etc i z takimi umrzesz;-(
andziullla,alez ja sie wcale nie poczulam urazona.
Ot uwazam,ze chyba niemozliwe jest umrzec z tymi wlosami ,co sie czlowiek urodzil. Hormony sa rozne -fakt.Jednak moja siostra prawie wylysiala od pigulek antykoncepcyjnych (triquilar) podczas gdy znowu inne pigulki (Juliette)z kolei moim wlosom zahamowaly wypadanie. Moze i w genach sie dziedziczy gestosc wlosa ,jednak trzeba szczescia aby ja zachowac i nie miec z wlosami problemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
ja też zawsze miałam suche i łamliwe włosy, w okresie dojrzewania kręcone jak nie wiem co!po ciąży i tabletkach wyprostowały mi sie
![]() ![]()
#604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tematu wątku - fakt, urodziłam się z suchymi włosami i takie mam do teraz - czasem mniej czasem bardziej, ale jednak ciągle suche. Ale, co ciekawe jak się urodziłam najpierw rosły mi proste włosy, a zaczęły mi się kręcić w wieku 3 lat ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz w lecie dosyć jasna blondynką, a teraz mam ciemne-mysie włosy... to raczej przez brak słońca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Jakby mi sie rozkręciły włosy....Boże jak ja bym wygladała
![]() cienki mysi ogonek.....a tak to mam 10 razy wiecej włosów optycznie.....i nie przesadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Przyczajenie
|
Może i to prawda :P Chociaż jak byłam dzieckiem miałam przepiękne długie włosy trochę mniej niż do pasa i do tego zdrowe, normalne. Może to kwestia używania szamponów dla dzieci typu Bobini itp. =] A teraz? Teraz mam włosy do ramion (bardziej mi się podobają) z pasemkami blond-mocca za to przetłuszczające się niemiłosiernie, ale za to świeżo po umyciu włosów wyglądam super a dzień później... tragedia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
ja mialam jako dziecko klaczki bardzo geste
![]() ![]() Jednak po tylu latach farbowania, suszenia, prostowania nie sa juz tak piekne i mocne jak kiedys..... A wszystko zaczelo sie od jednej farby..... |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy przetłuszxzające się-wszystkie rady w jednym miejscu
Bardzo podobają mi się takie lśniące, gładkie włosy. Wiem, że aby taki efekt otrzymać stosuje się różne maseczki do włosów i pewnie jeszcze inne tego typu preparaty, ale kompletnie się nie znam na doborze takich kosmetyków.
![]() Znacie jakieś dobre preparaty do PRZETŁUSZCZAJĄCYCH SIĘ włosów, dzięki którym moje włoski właśnie byłyby takie lśniące? Jak Wy pielęgnujecie swoje włosy? Co stosujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Kuracja" na przetłuszczające się włosy
Jeśli chodzi o Cosmetici Dora, maskę na bazie glinki zielonej do włosów przetłuszczających się to używam jej od ponad miesiąca i jestem po prostu wkurzona
![]() ![]()
![]() |
#615 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko przetłuszczające sie włosy:(
Niestety mam ten sam problem. Podobno moje włosy przetłuszczają się od zbyt długiego trzymania w ręczniku (zaraz po umyciu), codziennego prostowania i dotykania.
Niestety nie potrafię trzymać włosów w ręczniku krócej niż 10min. bo wtedy po prostu z nich cieknie (i nie ważne ile bym je wycierała). Druga sprawa- prostowanie... Prostuję włosy codziennie, ponieważ naturalnie mam lekkie fale ze skłonnością do puszenia się. Gdybym ich nie prostowała, miałabym na głowie urocze afro ![]() Chyba jestem skazana na codzienne mycie włosów (mam długie włosy i żeby je umyć, wysuszyć i wyprostować potrzebuję 30-40 minut :/), codzienne wczesne wstawanie... Przyzwyczaiłam się :P A tak swoją drogą, to moja fryzjerka potrafi chyba czarować :P Bo gdy przychodzę od niej, to włosy są świeże przez 3 dni, mimo, że nakłada na nie żele, lakiery i inne takie O_o |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami i muszę je myć codziennie. Właśnie w jakiejś gazecie znalazłam przepis na płukankę:
2 łyżki szałwi i rumianku zalać litrem gorącej wody, poczekać, aż ostygnie, odcedzić i po umyciu płukać włosy. Po jakimś czasie stosowania włosy mniej się przetłuszczają. Warto wypróbować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
hmm...wiele osob ma ten problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Raczkowanie
|
Ojjj,tak znam ten bol! Jak czasami wstane rano z loza to szok
![]() ![]() ![]()
#622 |
Przyczajenie
|
Tez mam ten problem, zazwyczaj myję włosy codziennie wieczorem, ale jeśli po umyciu nawinę wilgotne włosy na papiloty- trzymają się świeże przez 2 dni!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
ja mam wileki problem
![]()
#624 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetluszczajace sie wlosy- czy idzie oduczyc je codziennego mycia?
ja musze myc wloski codzinnie: nie mam wyjscia
![]() ![]()
#625 |
Raczkowanie
|
![]()
A jakby włoski potraktowac lekka trwałą. Słyszałam, że to może pomóc, ale boję się wypróbować
![]() A muszę coś zrobić bo juz mi sie odechciało codziennie rano je myć!!! Nic na nie nie działa, ani przetrzymanie ani szampony więc może trwała? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zadomowienie
|
Ja tak jak wszystkie:
1) delikatny szampon w zależności od potrzeb (żadne tam 'przetrzymanie' włosów i absolutnie ie do przetłuszczających się - te gwarantuja u mie siano na głowie i smalec przy nasadzie glowy i nie te o 48 godzinnej świeżości, bo mam sztywne i nienaturalne wlosy) 2) płukanie w zimnej wodzie 3) odżywki od połowy włosów 4) to wiem z artykułu na wizażu i u mnie działa jak najbardziej - czeste czesanie włosów dobrą szczotką z włosia. Nie mam takiej jeszcze co prawda, ale samo czesanie u mnie czyni cuda, bo to rozprowadza sebum na cały włos i nie dość, że naturalne się on w ten sposób nawilża, to jeszcze nie jest taki tłusty u nasady. Teraz u mnie włosy wytrzymują w naprawdę miłym stanie spokojnie dwa dni. Kiedyś jeden dzień lub półtora. |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
A znacie jakieś dobre szampony, które mogą pomóc wloskom przetluszczającym się? Mi juz powoli opadają ręce... Nie mam dobrego a co najważniejsze skutecznego sposobu, by zwalczyć przetluszczanie się wlosów
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Ostatnio użyłam Herbal Esences do włosów normalnych i nie musiałam ich myć przez dwa dni a normalnie robię to codziennie, poza tym godny polecenia jest Loreal Professionel Sebo Control, tylko że on jest dość drogi.
#629 |
Raczkowanie
|
dla wizazanek z przetluszczajacymi sie wlosami polecam suchy szampon w spraju...czasami nie ma czasu,sily (lub wlosy za szybko sa tluste) na umycie i to jest genialne rozwiazanie pomiedzy jednym a drugim myciem! mozna nosic go ze soba i uzyc w kazdej chwili....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam talku jako suchego szamponu.sprawdza sie tylko na jasnych wlosach.ostatnio kupilam seboradin niger i sprawdze czy zadziala :P jak narazie wlosy dluzej wytzymuja bez mycia!!! ostatnim razem jak go mialam nie bylo efektu takiego!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.