Dobry fryzjer w ŁODZI!!!!!! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-04, 17:27   #511
yamiss
Zadomowienie

GG do yamiss
Dot.: Dobry fryzjer w ŁODZI!!!!!!

uff...byłam u agnes. i się nie zawiodłam dwie młode babeczki, kreatywne jak się okazało. tutaj kawka, gadu gadu, bla bla bla i ani się obejrzałam a miałam nową fryzurkę :P agnieszka tu obcięła, tu skróciła, tam podwinęła, tam zostawiła, gdzieś wycieniowała i efekt-no mnie się podoba teraz jeszcze idę do niej na farbowanie, jeśli przejdzie ten egzamin to chyba już przy niej zostanę a i sam salon fajniutki, taki mały, kameralny, dwa miejsca do 'obróbki' klientów :P fajnie, fajnie. polecam
yamiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 14:42   #512
pakosta
Wtajemniczenie

Jako że Maciec z Ricci e Capricci się urlopuje, a weselicho w sobote (nie moje na szczęście ), zapisałam się na 11:00 do Agnes Płoszaj. Zobaczymy.....
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 14:30   #513
Kelsie
Przyczajenie

Cześć dziewczynki, przeczytałam cały wątek z bardzo prostego powodu - szukam fryzjera. A sprawa jest poważna. Mam swoją fryzjerkę w salonie DOROTA na Nartuowicza (ktoś go nie polecał tu na forum), strzyżą mnie tam i kolorują już ładnych parę latek, różnie bywało-zdarzyły się ze dwa wypadki ale NIGDY nie było tak źle, żebym do nich nie wróciła. Przez ostatni czas zajmowała się mną Emilka i było super, w pszyszły weekend jestem "świadkową" i chcę sobie pokolorować łepek i mieć ładną fryzurkę na ślub: niekoniecznie kok, bo moje włoski są krótkie (tak mniej więcej do karku), ale też nie proste uczesanie ograniczone do porządnego ułożenia włosków. I nagle tragedia Emilka jest na urlopie!!! A druga panna jak mnie ostatnio ścieła to byłam wściekła, nie chodzi o to ze było bardzo źle, ale nie tak jak ja chciałam!! I teraz mam dylemat jednak oddać się w jej ręce czy wypróbować kogoś nowego, a pietra mam bo to wielka okazja i muszę wyglądać. Już prawie zdecydowałam się na salon Agnes, teraz tylko czekam na relacj Pakosty z czesania weselnego. Bardzo proszę ją o realcję> Pleas i sorki za taki długi tekst
Kelsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 15:12   #514
pakosta
Wtajemniczenie

Kelsie, oczywiście ralację zdam Już się nie mogę doczekać, uwielbiam chodzić do fryzjerów
Stary 2007-07-12, 16:01   #515
Kelsie
Przyczajenie

Czekam na nią niecierpliwie
Stary 2007-07-15, 16:58   #516
blewska
Raczkowanie

Nakłoniona opiniami z tego forum poszłma do salonu Agnes Płoszaj. byłam już trzy rzy, pierwsze dwa, tylko końcówki i gzrywka, bardzo mi się podobało. robiłam tez farbę, ale bez rewelacji. pod koniec zcerwca poszłam z zamiarem zrobienia sobie boba, tylko że w dłuzszej wersji. jak wyszłma z salonu to nei wiedziałam co mam myslec, bo włosy sa baaardzo krótkie, byłam niezbyt zadowolona, ale wiecie jak to jest. Albo sie wychodzi od fryzjera w skowronkach a poznije płacz przed lustrem, albo odwrotnie. i rzeczywsicie musiałam sie pzrekonac do tej fryzury, bo tak szybko włosy nie odrosną, ale wszyscy sa zachwyceni moim nowym wizerunkiem i -chyba szczerze- mówią że swietnie wygladam. wieć wroce jeszcze do Agnes, chciałabym sie u niej uczesac na wesele znjaomych wiec tez bede czekac na relacje jak było. a swoją droga swietna reklama, tak na forum jak ktoś nie wie do którego fryzjera iść to pojdzie tam choć cóż dziewczyna rzeczywiscie ma fach w reku i nie jest koszmranie droga.
blewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 22:08   #517
pakosta
Wtajemniczenie

Agnes jest świetna. Chociaż nie tak bezpieczna, jak Maciek z ReC - obcięła mnie bardzo konkretnie z długości, ale przyznam ze podswiadomie na lato tak chciałam. Pokazałam jej kilka fryzurek i przedstawiłam moje oczekiwania a ona wytłumaczyła co i jak będzie się sprwadzać. Poprosiłam ją równiez o to zeby fryurka sprawdzała się przy włoskach kręconych i niesuszonych, żebym nad bałtykiem stresowac się nie musiała

Obcięła prawie do ramion, ułozyła na szczotkę i mimo że planowałyśmy wyprostować żelazkiem skończyło się na bardziej naturalnej, potarganej fryzurce. Gruba skosna grzywa - troszę za dużo włosów zasłaniających twarz, takie było pierwze wrażenie. I ogólnie stwierdziłam że wyglądam jak muminek.

Zdecydowanie fryzurka odjęła mi lat i była bardo lekka, fajna wyraźna gzrywa. Ale przyznam, że plułam sobie w brodę że Maciek na urlopie. Jakoś tak dziecinnie i za krótko, w sumie. Bez tego seksownego pazura maćkowego.

Az do dzisiaj w ramach relaksu bo weselu pojechałam na działkę, umyłam włoski o wystawiłam na słońce - ułozyły się samiutke, ślicznie pokręciły, grzywka prawie prosta. Super ciecie. Jak będę miała fotki z wesela to pokażę .

Ogólnie efekt całkiem inny niż po Maćku - mniej drapieżnie, bardziej uniwersalanie i na pewno wygodnie. I zdecydowanie więcej do powoiedzenia miała nt. fryzury dla mnie.

Acha - pracuje tam dziewczyna - praktykantka chyba, super wystylizowana - fajne cięcie, to podolone, tu króciutkie, tak mocno wyżelowane, mocny makijaż, ciuszki - super wrażenie robi choć w sumie nie chciałabym żeby mnie cięła.
Stary 2007-07-16, 09:15   #518
Kelsie
Przyczajenie

Aha, czyli nie robiłaś jakiegoś specjalnego fryza weselnego? No cóż, jestem i tak na 95% zdecydowana na Agnes. Chyba ze ktoś mnie przekona
Stary 2007-07-16, 09:29   #519
pakosta
Wtajemniczenie

Kelsie - nie robiłam, stwierdziłam że będę się źle czuła w upiętych włosach
Stary 2007-07-16, 09:42   #520
Kelsie
Przyczajenie

No cóż, u mnie upięcia się raczej nie zrobi, ale nie chcę mieć takiego zwykłego uczesania, myślałam o jakichś lokach z wpietymi kwiatami, albo fryzurce coś w stylu lat 20-30. Myślisz ze Agnes będzie mi potrafiła pomóc?
Stary 2007-07-16, 09:49   #521
pakosta
Wtajemniczenie

Na pewno będzie potrafiła Ci doradzić, a że dziewczyna ma talent w rękach, sądze że z uczesniem nie będzie również najmniejszego problemu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-16, 09:56   #522
yamiss
Zadomowienie

GG do yamiss

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Agnes jest świetna. Chociaż nie tak bezpieczna, jak Maciek z ReC - obcięła mnie bardzo konkretnie z długości, ale przyznam ze podswiadomie na lato tak chciałam. Pokazałam jej kilka fryzurek i przedstawiłam moje oczekiwania a ona wytłumaczyła co i jak będzie się sprwadzać. Poprosiłam ją równiez o to zeby fryurka sprawdzała się przy włoskach kręconych i niesuszonych, żebym nad bałtykiem stresowac się nie musiała

Obcięła prawie do ramion, ułozyła na szczotkę i mimo że planowałyśmy wyprostować żelazkiem skończyło się na bardziej naturalnej, potarganej fryzurce. Gruba skosna grzywa - troszę za dużo włosów zasłaniających twarz, takie było pierwze wrażenie. I ogólnie stwierdziłam że wyglądam jak muminek.

Zdecydowanie fryzurka odjęła mi lat i była bardo lekka, fajna wyraźna gzrywa. Ale przyznam, że plułam sobie w brodę że Maciek na urlopie. Jakoś tak dziecinnie i za krótko, w sumie. Bez tego seksownego pazura maćkowego.

Az do dzisiaj w ramach relaksu bo weselu pojechałam na działkę, umyłam włoski o wystawiłam na słońce - ułozyły się samiutke, ślicznie pokręciły, grzywka prawie prosta. Super ciecie. Jak będę miała fotki z wesela to pokażę .

Ogólnie efekt całkiem inny niż po Maćku - mniej drapieżnie, bardziej uniwersalanie i na pewno wygodnie. I zdecydowanie więcej do powoiedzenia miała nt. fryzury dla mnie.

Acha - pracuje tam dziewczyna - praktykantka chyba, super wystylizowana - fajne cięcie, to podolone, tu króciutkie, tak mocno wyżelowane, mocny makijaż, ciuszki - super wrażenie robi choć w sumie nie chciałabym żeby mnie cięła.
uff...to dobrze żeś ino zadowolona jest mnie jak ścięła to na początku byłam nie zadowolona bo miałam włosy do łopatek z tyłu, wycieinowane wokół twarzy a ona mi bezczelnie obcięła tak, że ledwo dotykają ramion ale teraz...fajnie, bo mam roztrzepaną fryzurke, wystarczy, że przeczeszę palcami i jest super wakacyjny luz- no i znacznie wygodniej, na lato bosko same się układają, ja nic z nimi nie robię, bo nie muszę a dobrze, bo jestem leń i nie umiem nic zrobić z włosami oprócz ich roztrzepać
a ta dziewczyna mi miyła głowę i modelowała na szczotkę...jest niesamowita, ma świetny styl...ale ja bym się tak chyba źle czuła...
all in all, AGNES polecam i już.
Stary 2007-07-16, 10:03   #523
Kelsie
Przyczajenie

No to postanowione - idę do Agnes i oczywiście zdam relację jak wyszło
Stary 2007-07-17, 13:35   #524
Michalina_se
Przyczajenie

Jeżeli Agnes jest dobra, to p. Julita z Gabriela na Kościuszki jest po prostu rewelacyjna i bezkonkurencyjna. Byłam ostatnio u Agnes i niestety nie mogę powiedzieć, że wyszłam zadowolona. Włosy są obcięte nierówno i nie układają się. Dodatkowo podkreślałam kilka razy, że chcę wymodelować włosy tak, aby utrzymały się całą noc (wybierałam się na imprezę). Tymczasem ledwie wróciłam do domy, a fryzurka opadła i musiałam ją sama ratować (ostatecznie włosy miałam upięte). Może Agnes miała akurat gorszy dzień, trudno mi powiedzieć. W każdym razie wracam do p. Julity i to ją zawsze szczerze będę polecać!
Michalina_se jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 21:57   #525
blewska
Raczkowanie

widze ze nie tylko ja mam skośna grzywkę zasłaniajaca twarz a ta dziewczyna to rzeczywiscie wyglada swietnie, bo Agnes to taka szara myszka, ale dryg w rekach ma... przestraszyłam sie co do czesania, ze włosy Ci upadłyi mam teraz dylaemat u kogo sie uczesac...chociaz pamietam ze moja kolezanka trafiła do niej przez przypadekw piatek przed weselem które byłow sobote, czekała ją noc i długa podróż i uczesanie trzymało jej się bez zarzutu od piatku.... sama nie wiem, moje włosy klapia raz dwa, trzeba je naprawde dobzre ułożyć:/
blewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 09:54   #526
yamiss
Zadomowienie

GG do yamiss

Cytat:
Napisane przez blewska Pokaż wiadomość
widze ze nie tylko ja mam skośna grzywkę zasłaniajaca twarz a ta dziewczyna to rzeczywiscie wyglada swietnie, bo Agnes to taka szara myszka, ale dryg w rekach ma... przestraszyłam sie co do czesania, ze włosy Ci upadłyi mam teraz dylaemat u kogo sie uczesac...chociaz pamietam ze moja kolezanka trafiła do niej przez przypadekw piatek przed weselem które byłow sobote, czekała ją noc i długa podróż i uczesanie trzymało jej się bez zarzutu od piatku.... sama nie wiem, moje włosy klapia raz dwa, trzeba je naprawde dobzre ułożyć:/
hm..ja ci nie pomogę, bo sama się u niej nie czesałam i nie chcę żeby było na mnie mogę poweidzieć tylko tyle, że moja koleżanka jak u niej była to właśnie agnes czesała jakąś panią i obie (kolezanka i ta pani) były zachwycone no ale nie wiem, jak długo się efekt trzymał. myślę jednak, że jak jej powiesz jakie masz włosy to utrwali ci fryzurę odpowiednio mocno...
Stary 2007-07-19, 10:43   #527
Michalina_se
Przyczajenie

Mnie obcinała Agnes, ale czesała asystentka i może dlatego wyszło jak wyszło... Fryzura niestety w ogóle się nie utrzymała. Jedyny plus to cena, bo za podcięcie włosów i "modelowanie" zapłaciłam 50zł.
Stary 2007-07-19, 11:06   #528
Kelsie
Przyczajenie

Ja się wybieram do Agnes jutro na farbę i cięcie i oczywiście zdam relację i zamieszcze fotki. Ciekawa tylko jestem ile powinnam wziąść pieniążków, żeby się wyplacić A w sobotę idę na czesanie weselne. Zobaczymy co to będzie na moich mini woskach.
Stary 2007-07-19, 16:52   #529
kojoan
Przyczajenie

ja u Agnes byłam 2 krotnie i prawdopodobnie wkrótce znów się wybiorę; robilam baleyage i cięcie - zawsze płacilam 120 zł; b. miła atmosfera i wszelkie moje uwagi odnośnie fryzurki były akceptowane
kojoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 18:40   #530
Kelsie
Przyczajenie

Mhh, to nie tak drogo, bardzo się z tego cieszę Będę też tam robiła żelowe pazurki, po raz pierwszy w życiu Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie
Stary 2007-07-19, 19:44   #531
Michalina_se
Przyczajenie

Natomiast jeśli chodzi o manicure pedicure, tipsy i te sprawy z najczystszym sumieniem mogę polecić p. Ewę. Pracuje w niedużym salonie (jest tam również fryzjer) na ul. Kopernika. Bardzo przykłada się do tego co robi, a efekt jest rewelacyjny (robiłam u niej ostatnio zwykły french i jestem zachwycona). W dodatku ceny mają przystępne. Także szczerze polecam. Jeszcze poszperam i poszukam numeru.
Stary 2007-07-20, 21:02   #532
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Kurcze już zgłupialam. NIe jestem z łodzi wiec musze wybrac jakis salon na odleglosc, a kompletnie nie wiem jaki.

Czy w salonie Piotr Alexander naprawdę dobrze obcinają? Czy to tylko przereklamowany przeciętniak?
sapho16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 22:48   #533
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Bylam w salonie Piotra Alexander dzisiaj po poludniu =) Jestem bardzo zadowolona a to w sumie dość sporo znaczy bo jeszcze nigdy nie bylam =) Zaplacilam 80zł za samo strzyzenie z modelowaniem. Salon bardzo przyjemny, pracuja na swietnych kosmetykach i widac, że znaja sie na rzeczy. bardzo polecam zdesperowanym =)
sapho16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 13:49   #534
elzbietka55
Przyczajenie

Witam
Ktoras z dziewczyn pisala cos o salonie Lovely Look, slyszalam ze maja tam dobre promocje, a czy rowniez dobrze scinaja? Mam wlosy do ramion z prosta grzywka za brwi i chcialabym cos zmienic , choc nie mam pojecia jak, najchetniej to bym powiedziala fryzjerowi a niech pan zaszaleje:P .
elzbietka55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 10:57   #535
toskania
Przyczajenie

Ja można powiedzieć dopiero co wróciłam z salonu Piotr Aleksander. Może ogólnie obcinają i modelują dobrze. Nie wiem do konca tego bo była to pierwsza moja wizyta w tym salonie i myslę że raczej ostatnia. Pełno obsługi, naliczyłam jakieś 6 albo 7 osób w tym Piotr Aleksander i jakaś kobieta, z ich zachowania było mocno widać że to szefostwo. Reszta to albo młodsi pracownicy albo praktykanci pouczani chwilami w średnio przyjemny sposób. Atmosfera ciężka, brak klimatu typowego dla tzw salonów piękności, który ja akurat lubię bo miło sie wtedy spędza czas a już szczególnie jest to niezbędne jak się siedzi 2-3 godziny przy pasemkach czy innych dłuższych zabiegach. U Piotra Aleksandra byłam 30 minut i się umęczyłam. Pan Piotr obsługiwał swoją znajomą klientkę więc poświęcił sie jej bez reszty... Fajnie, ale słychać było tylko ich rozmowe o hotelu nad morzem i takie tam. Reszta pracowała jak trusie.

Co do fryzurki to poszłam tylko ułożyć włosy, fryzura w sumie jest dobrze zrobiona, podwiniete i uniesione włosy, fajny przedziałek ale o trwałości tej fryzury nie wspomnę (a miała być na wesele). Muszę sama teraz zadbać by się utrzymała. Lakier jakiego uzyli dawno już "wywietrzał". W ich obronie przemawia fakt iż jest dziś dośc ciepło i wszystko "spływa" z człowieka :P
Zapłaciłam 45 zł i trochę mi szkoda tych pieniędzy prawdę powiedziawszy...

Ale ogólnie myślę, że ocena każdego fryzjera to rzecz bardzo subiektywna i chyba każdy powinien sam się przekonać na własnej skórze znaczy własnych włosach.
toskania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 21:43   #536
Aureola
Przyczajenie

Witam dziewczęta. Cóż, chciałabym wybrać się do dobrego fryzjera w Łodzi. Przewertowałam te parenaście stron tematu i znalazłam sporo adresów. Problem w tym, że opisujecie przede wszystkim skutki cięcia, farbowania i modelowania. A mi marzy się trwała. znacie jakiegoś fryzjera, który wykonuje dobrze taki zabieg? Proszę o pomoc (:
Aureola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 22:13   #537
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aureola Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta. Cóż, chciałabym wybrać się do dobrego fryzjera w Łodzi. Przewertowałam te parenaście stron tematu i znalazłam sporo adresów. Problem w tym, że opisujecie przede wszystkim skutki cięcia, farbowania i modelowania. A mi marzy się trwała. znacie jakiegoś fryzjera, który wykonuje dobrze taki zabieg? Proszę o pomoc (:

Ja bylam w Lokckersie i nie polecam. Trwala mi sie wyprostowala mimo pielegnacji odpowiednimi preparatami a wlosy zniszczone masakrycznie (tepe, suche, lamliwe, wymagaja sporo zabiegow regeneracyjnych...ech). Nie wiem jak twoje wlosy to zniosa ale moje sa dosc cienkie i slabe tal wiec efekt byl mizerny. Mysle ze juz lepiej krecic na lokowkach Zdrowiej dla wlosow i dla kieszeni (trwala 130 pln z modelowaniem, 20 pln za suszenie suszarka z dyfizorem sobie licza ... cwaniaki).

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 10:49   #538
oollaa7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Michalina_se Pokaż wiadomość
Natomiast jeśli chodzi o manicure pedicure, tipsy i te sprawy z najczystszym sumieniem mogę polecić p. Ewę. Pracuje w niedużym salonie (jest tam również fryzjer) na ul. Kopernika. Bardzo przykłada się do tego co robi, a efekt jest rewelacyjny (robiłam u niej ostatnio zwykły french i jestem zachwycona). W dodatku ceny mają przystępne. Także szczerze polecam. Jeszcze poszperam i poszukam numeru.

Cześć

Czy możesz mi powiedzieć mniej więcej, w którym miejscu jest ten salon na Kopernika i jakie są tam ceny? Ja akurat mam ochotę na jakiś fajny pedicure

Z góry dziekuję za odpowiedź.

A po pani Agnieszce z Narutowicza nadal mi odrastają włosy, tak mi je zepsuła bleeeee

Pozdrawiam wszystkich,
oollaa7
oollaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 13:54   #539
Kelsie
Przyczajenie

Czść dziewczyny, nareszcie wróciłam i opisuję swoje przezycia fryzjerowe. Byłam w salonie Agnes Płoszaj 3 razy w przeciagu tygodnia. Wizyta 1 - farbowanie. Całkiem fajne wyszło, balejaż z dwóch kolorów: ciemna czekolada i jasne pasemka, dla mnie ważne że tych jasnych nie było zbyt dużo. Często robiłam dwukolorowy balejaż i równie często na moją prośbę o to że drugi kolor to mają być tylko refleksy, i ma ich być dużo mniej dostawałam normalny balejaż z dwóch kolorów - nie chodzi o to że było mi w tym xle, ale nie o to prosiła. Tutaj jasnych pasm było rzeczywiście dużo mniej i zrobione w taki sposób aby podkreślać fryzurkę, która była w planie na później. Zapłaciłam 115 zł, więc tak raczej standardowo. Wizyta 2 - dzień następny:fryzura na slub i wesele, gdzie byłam świadkową. Bardzo fajna fryzurka, na bazie loczków ściagniętych do tyłu, popodinanych, ze srebrnymi ozdobami. Przód gładki z 1 luźnym pasmem-wytrzymała prawie 20 godzin. Duży plus, za to ze do zakręcania włosów używa się termoloków, co znacznie skraca czas całej operacji jak i jest przyjemniejsze od godzinnego siedzenia pod buczącą suszarką-cena 40zł, jak dla mnie bardzo przyzwoicie. Wizyta 3-niecały tydzień później. Cięcie do fryzury "bob" a la Victoria Beckham. Bardzo fajne ścięcie aczkolwiek nie do końca tak jak chciałam-wynagradza to bardzo dobre ścięcie tyłu, które od razu wymodelowało włosy-cena 40zl. Jestem zadowolona i raczej na pewno tam wrócę.
Stary 2007-07-30, 22:21   #540
maleństwo
Raczkowanie

O Kelsie jak dobrze, że jesteś Czytam ten wątek już jakiś czas i nie dawno zdecydowałam się na fryzurkę a la Victoria Beckham (dłuższa wersja) i chciałam wlaśnie iść do Agnes, tak ją tu chwalicie lub Piotra Alexandra (choć trochę mi żal kasy, jeśli za samo ścięcie 80 zł...). Czy możesz sprecyzować - nie do końca tak jak chciałam? Czy fryzura dobrze się układa? Dobre cięcie? Proszę o więcej szczegółów
maleństwo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości