![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dobry fryzjer w ŁODZI!!!!!!
uff...byłam u agnes. i się nie zawiodłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Jako że Maciec z Ricci e Capricci się urlopuje, a weselicho w sobote (nie moje na szczęście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki, przeczytałam cały wątek z bardzo prostego powodu - szukam fryzjera
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Wtajemniczenie
|
Kelsie, oczywiście ralację zdam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
Czekam na nią niecierpliwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Nakłoniona opiniami z tego forum poszłma do salonu Agnes Płoszaj. byłam już trzy rzy, pierwsze dwa, tylko końcówki i gzrywka, bardzo mi się podobało. robiłam tez farbę, ale bez rewelacji. pod koniec zcerwca poszłam z zamiarem zrobienia sobie boba, tylko że w dłuzszej wersji. jak wyszłma z salonu to nei wiedziałam co mam myslec, bo włosy sa baaardzo krótkie, byłam niezbyt zadowolona, ale wiecie jak to jest. Albo sie wychodzi od fryzjera w skowronkach a poznije płacz przed lustrem, albo odwrotnie. i rzeczywsicie musiałam sie pzrekonac do tej fryzury, bo tak szybko włosy nie odrosną, ale wszyscy sa zachwyceni moim nowym wizerunkiem i -chyba szczerze- mówią że swietnie wygladam. wieć wroce jeszcze do Agnes, chciałabym sie u niej uczesac na wesele znjaomych wiec tez bede czekac na relacje jak było. a swoją droga swietna reklama, tak na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
Agnes jest świetna. Chociaż nie tak bezpieczna, jak Maciek z ReC - obcięła mnie bardzo konkretnie z długości, ale przyznam ze podswiadomie na lato tak chciałam. Pokazałam jej kilka fryzurek i przedstawiłam moje oczekiwania a ona wytłumaczyła co i jak będzie się sprwadzać. Poprosiłam ją równiez o to zeby fryurka sprawdzała się przy włoskach kręconych i niesuszonych, żebym nad bałtykiem stresowac się nie musiała
![]() Obcięła prawie do ramion, ułozyła na szczotkę i mimo że planowałyśmy wyprostować żelazkiem skończyło się na bardziej naturalnej, potarganej fryzurce. Gruba skosna grzywa - troszę za dużo włosów zasłaniających twarz, takie było pierwze wrażenie. I ogólnie stwierdziłam że wyglądam jak muminek. Zdecydowanie fryzurka odjęła mi lat i była bardo lekka, fajna wyraźna gzrywa. Ale przyznam, że plułam sobie w brodę że Maciek na urlopie. Jakoś tak dziecinnie i za krótko, w sumie. Bez tego seksownego pazura maćkowego. Az do dzisiaj w ramach relaksu bo weselu ![]() Ogólnie efekt całkiem inny niż po Maćku - mniej drapieżnie, bardziej uniwersalanie i na pewno wygodnie. I zdecydowanie więcej do powoiedzenia miała nt. fryzury dla mnie. Acha - pracuje tam dziewczyna - praktykantka chyba, super wystylizowana - fajne cięcie, to podolone, tu króciutkie, tak mocno wyżelowane, mocny makijaż, ciuszki - super wrażenie robi choć w sumie nie chciałabym żeby mnie cięła. |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Przyczajenie
|
Aha, czyli nie robiłaś jakiegoś specjalnego fryza weselnego? No cóż, jestem i tak na 95% zdecydowana na Agnes. Chyba ze ktoś mnie przekona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Kelsie - nie robiłam, stwierdziłam że będę się źle czuła w upiętych włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
No cóż, u mnie upięcia się raczej nie zrobi, ale nie chcę mieć takiego zwykłego uczesania, myślałam o jakichś lokach z wpietymi kwiatami, albo fryzurce coś w stylu lat 20-30. Myślisz ze Agnes będzie mi potrafiła pomóc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno będzie potrafiła Ci doradzić, a że dziewczyna ma talent w rękach, sądze że z uczesniem nie będzie również najmniejszego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ta dziewczyna mi miyła głowę i modelowała na szczotkę...jest niesamowita, ma świetny styl...ale ja bym się tak chyba źle czuła... all in all, AGNES polecam i już. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
No to postanowione - idę do Agnes i oczywiście zdam relację jak wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Przyczajenie
|
Jeżeli Agnes jest dobra, to p. Julita z Gabriela na Kościuszki jest po prostu rewelacyjna i bezkonkurencyjna. Byłam ostatnio u Agnes i niestety nie mogę powiedzieć, że wyszłam zadowolona. Włosy są obcięte nierówno i nie układają się. Dodatkowo podkreślałam kilka razy, że chcę wymodelować włosy tak, aby utrzymały się całą noc (wybierałam się na imprezę). Tymczasem ledwie wróciłam do domy, a fryzurka opadła i musiałam ją sama ratować (ostatecznie włosy miałam upięte). Może Agnes miała akurat gorszy dzień, trudno mi powiedzieć. W każdym razie wracam do p. Julity i to ją zawsze szczerze będę polecać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
widze ze nie tylko ja mam skośna grzywkę zasłaniajaca twarz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Przyczajenie
|
Mnie obcinała Agnes, ale czesała asystentka i może dlatego wyszło jak wyszło... Fryzura niestety w ogóle się nie utrzymała. Jedyny plus to cena, bo za podcięcie włosów i "modelowanie" zapłaciłam 50zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
Ja się wybieram do Agnes jutro na farbę i cięcie i oczywiście zdam relację i zamieszcze fotki. Ciekawa tylko jestem ile powinnam wziąść pieniążków, żeby się wyplacić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Przyczajenie
|
ja u Agnes byłam 2 krotnie i prawdopodobnie wkrótce znów się wybiorę; robilam baleyage i cięcie - zawsze płacilam 120 zł; b. miła atmosfera i wszelkie moje uwagi odnośnie fryzurki były akceptowane
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Przyczajenie
|
Mhh, to nie tak drogo, bardzo się z tego cieszę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Przyczajenie
|
Natomiast jeśli chodzi o manicure pedicure, tipsy i te sprawy z najczystszym sumieniem mogę polecić p. Ewę. Pracuje w niedużym salonie (jest tam również fryzjer) na ul. Kopernika. Bardzo przykłada się do tego co robi, a efekt jest rewelacyjny (robiłam u niej ostatnio zwykły french i jestem zachwycona). W dodatku ceny mają przystępne. Także szczerze polecam. Jeszcze poszperam i poszukam numeru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Kurcze już zgłupialam. NIe jestem z łodzi wiec musze wybrac jakis salon na odleglosc, a kompletnie nie wiem jaki.
Czy w salonie Piotr Alexander naprawdę dobrze obcinają? Czy to tylko przereklamowany przeciętniak? |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Bylam w salonie Piotra Alexander dzisiaj po poludniu =) Jestem bardzo zadowolona a to w sumie dość sporo znaczy bo jeszcze nigdy nie bylam =) Zaplacilam 80zł za samo strzyzenie z modelowaniem. Salon bardzo przyjemny, pracuja na swietnych kosmetykach i widac, że znaja sie na rzeczy. bardzo polecam zdesperowanym =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Przyczajenie
|
Witam
Ktoras z dziewczyn pisala cos o salonie Lovely Look, slyszalam ze maja tam dobre promocje, a czy rowniez dobrze scinaja? Mam wlosy do ramion z prosta grzywka za brwi i chcialabym cos zmienic , choc nie mam pojecia jak, najchetniej to bym powiedziala fryzjerowi a niech pan zaszaleje:P . |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Przyczajenie
|
Ja można powiedzieć dopiero co wróciłam z salonu Piotr Aleksander. Może ogólnie obcinają i modelują dobrze. Nie wiem do konca tego bo była to pierwsza moja wizyta w tym salonie i myslę że raczej ostatnia. Pełno obsługi, naliczyłam jakieś 6 albo 7 osób w tym Piotr Aleksander i jakaś kobieta, z ich zachowania było mocno widać że to szefostwo. Reszta to albo młodsi pracownicy albo praktykanci pouczani chwilami w średnio przyjemny sposób. Atmosfera ciężka, brak klimatu typowego dla tzw salonów piękności, który ja akurat lubię bo miło sie wtedy spędza czas a już szczególnie jest to niezbędne jak się siedzi 2-3 godziny przy pasemkach czy innych dłuższych zabiegach. U Piotra Aleksandra byłam 30 minut i się umęczyłam. Pan Piotr obsługiwał swoją znajomą klientkę więc poświęcił sie jej bez reszty... Fajnie, ale słychać było tylko ich rozmowe o hotelu nad morzem i takie tam. Reszta pracowała jak trusie.
Co do fryzurki to poszłam tylko ułożyć włosy, fryzura w sumie jest dobrze zrobiona, podwiniete i uniesione włosy, fajny przedziałek ale o trwałości tej fryzury nie wspomnę (a miała być na wesele). Muszę sama teraz zadbać by się utrzymała. Lakier jakiego uzyli dawno już "wywietrzał". W ich obronie przemawia fakt iż jest dziś dośc ciepło i wszystko "spływa" z człowieka :P Zapłaciłam 45 zł i trochę mi szkoda tych pieniędzy prawdę powiedziawszy... Ale ogólnie myślę, że ocena każdego fryzjera to rzecz bardzo subiektywna i chyba każdy powinien sam się przekonać na własnej skórze znaczy własnych włosach. |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta. Cóż, chciałabym wybrać się do dobrego fryzjera w Łodzi. Przewertowałam te parenaście stron tematu i znalazłam sporo adresów. Problem w tym, że opisujecie przede wszystkim skutki cięcia, farbowania i modelowania. A mi marzy się trwała. znacie jakiegoś fryzjera, który wykonuje dobrze taki zabieg? Proszę o pomoc (:
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam w Lokckersie i nie polecam. Trwala mi sie wyprostowala mimo pielegnacji odpowiednimi preparatami a wlosy zniszczone masakrycznie (tepe, suche, lamliwe, wymagaja sporo zabiegow regeneracyjnych...ech). Nie wiem jak twoje wlosy to zniosa ale moje sa dosc cienkie i slabe tal wiec efekt byl mizerny. Mysle ze juz lepiej krecic na lokowkach ![]() ![]() Nat
![]() |
#538 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cześć ![]() Czy możesz mi powiedzieć mniej więcej, w którym miejscu jest ten salon na Kopernika i jakie są tam ceny? Ja akurat mam ochotę na jakiś fajny pedicure ![]() Z góry dziekuję za odpowiedź. A po pani Agnieszce z Narutowicza nadal mi odrastają włosy, tak mi je zepsuła bleeeee Pozdrawiam wszystkich, oollaa7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
Czść dziewczyny, nareszcie wróciłam i opisuję swoje przezycia fryzjerowe. Byłam w salonie Agnes Płoszaj 3 razy w przeciagu tygodnia. Wizyta 1 - farbowanie. Całkiem fajne wyszło, balejaż z dwóch kolorów: ciemna czekolada i jasne pasemka, dla mnie ważne że tych jasnych nie było zbyt dużo. Często robiłam dwukolorowy balejaż i równie często na moją prośbę o to że drugi kolor to mają być tylko refleksy, i ma ich być dużo mniej dostawałam normalny balejaż z dwóch kolorów - nie chodzi o to że było mi w tym xle, ale nie o to prosiła. Tutaj jasnych pasm było rzeczywiście dużo mniej i zrobione w taki sposób aby podkreślać fryzurkę, która była w planie na później. Zapłaciłam 115 zł, więc tak raczej standardowo. Wizyta 2 - dzień następny:fryzura na slub i wesele, gdzie byłam świadkową. Bardzo fajna fryzurka, na bazie loczków ściagniętych do tyłu, popodinanych, ze srebrnymi ozdobami. Przód gładki z 1 luźnym pasmem-wytrzymała prawie 20 godzin. Duży plus, za to ze do zakręcania włosów używa się termoloków, co znacznie skraca czas całej operacji jak i jest przyjemniejsze od godzinnego siedzenia pod buczącą suszarką-cena 40zł, jak dla mnie bardzo przyzwoicie. Wizyta 3-niecały tydzień później. Cięcie do fryzury "bob" a la Victoria Beckham. Bardzo fajne ścięcie aczkolwiek nie do końca tak jak chciałam-wynagradza to bardzo dobre ścięcie tyłu, które od razu wymodelowało włosy-cena 40zl. Jestem zadowolona i raczej na pewno tam wrócę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
O Kelsie jak dobrze, że jesteś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.