|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() Wiem że to co tam jest napisane to zazwyczaj zwykłe farmazony i dyrdymały ale mówię Ci to na pocieszenie
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4443 |
|
Biała Dama
|
Jak sie śni ze ktos bliski umiera to symbolizuje przejscie waszej znajomosci na inny poziom
Mi sie sniło niedawno ze moj facet mial wypadek samochodowy, obudziłam sie w takim momencie ze nie wiedziałam co z nim w ogole, boże, ciagle czuje ten strach ze snu |
|
|
|
#4444 |
|
Konto usunięte
|
A mi się śniło, że ponownie miałam wyjść za mojego byłego, ślub był już na dniach, wszystko zaplanowane, nie mogłam tego odwołać.
Płakałam w tym śnie, co za koszmar, jak się obudziłam cieszyłam się, że to sen. |
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma już strasznych historii? wstyd się przyznać, ale obudziłam się przez pierwszą w nocy z pelnym pęcherzem i bałam się iść do kibelka w końcu poszłam, ale w lustro nie patrzyłam i migiem potem do łóżka Dobrze, że równo o 3.00 się nie obudziłam .
|
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, poczytałabym jakieś historie
![]() Mi brat kiedyś opowiadał że jego kolega o godzinie 3:00 w nocy postanowił stanąć przed lustrem. I tak, po obu stronach lustra ustawił dwie zwykłe świeczki i jedną trzymał przed sobą. Zgasił światło i zamknął drzwi od łazienki. Postał trochę wpatrzony w to lustro, i potem opowiadał jak rzeczywiście jego twarz się zmieniła, zmieniły się rysy i tak jakby "się postarzała", zrobiła się smutna. I nawet ta świeczka co trzymał w ręce to zgasła.. Ale nie wiem czy ten kolega faktycznie odważył sie coś takiego robić. Albo też coś było z tą "Krwawą Merry" nawet są filmiki na yt. Ale widać, że niezły fotomontaż i bajki. W to to nie wierzę ![]() A co do snów to miałam dzisiaj dziwny sen, niezwiązany z duchmi. Sniło mi się, że kupiłam sobie jogurta pitnego. W domu trochę wypiłam i patrzę na datę ważności a tam rok 2002, i myślę kurcze, on jest już baardzo stary a nadal normalnie smakuje. I postanowiłam pójść z tym do reklamacji, żeby mi babka oddała kasę. I podchodzę do kasy już miałam mówić i nagle budzik zaczął dzwonić i trzeba było wstawać. Teraz jestem ciekawa co było by dalej hehA macie coś takiego, że już prawie śpicie, już prawie a tu nagle jak wami potrzepie, tak jakbyście w dół leciały. Czytałam że doświadczyło tego 805 ludzi. Mnie to się często zdarza
|
#4448 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,...sticaid=610b8b Na pewno dużo więcej ludzi tego doświadcza. Ja mam np regularnie i nie musi mi się przy okazji śnić żaden upadek. Chociaż bywa. Matko, czemu ja czytam ten watek. Teraz leze na kanapie i tylko ogladam sie za siebie
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2013-06-06 o 19:50 |
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Straszny Wątek ;)
Mi tez sie to zdarza. Kiedys wlasnie przy "upadkach" we snie. Pozniej niekoniecznie przy upadku. Mam tak tez czasami przy zasypianiu w nieodpowiednim momencie (np. kiedy nie leze w lozku tylko ogladam film i przysypiam) ale to juz raczej typowe i bardzo czeste. Tak mi sie wydaje.
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam wątek od deski do deski, rewelacja, choć nie wiem, jak ja teraz sama w domu na noc zostanę
![]() Jeśli chodzi o sny... Dwa lata temu zmarła moja babcia. Bardzo się kochałyśmy i miałyśmy świetny kontakt. Śniła mi się dwa razy. Raz krótko po śmierci. Spotkałam ją w autobusie, wyglądała 20 lat młodziej, niż w chwili śmierci i była uśmiechnięta. Wiedziałam, że nie żyje, więc tylko spytałam, czy "tam" u niej wszystko w porządku. Powiedziała, że tak i żebym się nie martwiła. Drugi sen był bardziej przerażający... Babcia mieszkała na drugim piętrze w bloku. Śniło mi się, że szłam do niej i spotkałam ją płaczącą na półpiętrze. Wyglądała na zmęczoną. W tym śnie też miałam świadomość, że jej już nie ma. Spytałam, co się stało, dlaczego nie może wejść do mieszkania ( nie wiem jak to się stało, ale zdawałam sobie sprawę, że to jej mieszkanie symbolizowało "niebo" a ona utknęła na korytarzu, jakby w "czyścu"). Nie odpowiadała mi, więc spytałam, czy nie może o tym mówić. Przytaknęła. Wtedy przybiegł jej poprzedni pies, czarny pudelek i zaczął skamleć. Więc mówię do niej tak: "słuchaj, rano jak wstanę ( kurde, wiedziałam, że to jest sen), pójdę do kościoła i pomodlę się za Ciebie. Powiem też mamie, żeby zrobiła to samo. Czy to Ci wystarczy, czy to pomoże?" Przytaknęła. "A dasz mi znać, jeśli będziesz potrzebować pomocy? " Znowu tak. "Dobra, to ja teraz Cię tu zostawię, ale obiecuję, że rano zadzwonię do mamy i Ci pomożemy" Pamiętam jeszcze, że ten pudel pobiegł za mną i chciał wyjść ze mną z bloku, a ja mu tłumaczyłam, że musi zostać, bo tam za drzwiami to już nie jest jego świat. I jak ostatni raz na niego spojrzałam, to był biały ![]() Rano wytargałam do kościoła i od tej pory babcia już mi się nie przyśniła... Edytowane przez Pinsleepee Czas edycji: 2013-06-07 o 10:42 |
|
|
|
#4453 |
|
Konto usunięte
|
Up!
Co to nikt więcej nie został przestraszony?
|
|
|
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
Spotkałyście się kiedyś z "orbem" ?
Są to takie biało-przeźroczyste kule na zdjęciach. Może same kiedyś robiłyście zdjeciach na których właśnie były orby. ?
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam.
Cytat:
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi mi o to, że wczoraj i przed wczoraj zrobiłam parę zdjęć mojego podwórka przed domem, tak z nudów, był to późny wieczór. Z lampą błyskową. I.. na kilku zdjęciach widać kilka takich kul i nie wiem jak to sobie tłumaczyć. Czy jako jakiś pyłek, zanieczyszczenie czy jako energię paranormalną...
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi tym pewną sytuację z mojego dziecińswa. Jeszcze za czasów podstawówki pojechałam z przyjaciółką na obóz. Pewnego dnia robiłyśmy sobie jakieś głupie zdjęcia w naszym pokoju na łóżkach, akurat łóżko kumpeli było przy ścianie. Po powrocie do domu i wywołaniu kliszy okazało się, że na tych zdjęciach są takie białe, półprzeźroczyste, hmmm...paski? Coś jak kręgosłup. Na dodatek były one tylko na zdjęciach, które ja zrobiłam kumpeli, jakby tam nad łóżkiem, na ścianie. Duuużo później całkiem przypadkiem trafiłam w tv na jakiś program o zjawiskach paranormalnych i akurat pokazywali jakieś sytuacje z małymi dziećmi, które się tak jakoś dziwnie śmiały jakby coś widziały w konkretnych miejscach, i na zdjęciach wychodziły w tych miejscach właśnie takie 'kręgosłupy' ![]() Całkiem o tym zapomniałam, teraz a'propos zdjęć mi się przypomniało Pamiętam, że miałyśmy niezłego stracha jak pokazałam kumpeli te fotki Muszę ich poszukać
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to zwyczajnie wina lampy błyskowej czy czegoś podobnego w ogóle trudno mnie teraz przekonać do zjawisk paranormalnych, jako dziecko wyczerpałam chyba limit jeśli chodzi o ciekawość istnienia duchów w każdym razie zrobiłam kiedyś dwa takie zdjęcia jako dziecko i wmówiłam sobie że to duchy później byłam rozczarowana bo inne zdjęcia wychodziły normalnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast ja uważam, że to są cząstki energii unoszące się w powietrzu, energii innych ludzi, najczęściej takie orby wychodzą na zdjęciach gdzie jest b. dużo ludzi, lub chwile wcześniej było ich sporo Najlepsze są zdjęcia gdzie widać zróżnicowane orby, nawet czasem widać subtelny kolor. |
|
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Nastraszyć Was?
Czytałam ostatnio książkę Wojciecha Cejrowskiego: Rio Anacoda. Cejrowski podróżuje po dzikich ziemiach (gdzieś między Kolumbią a Brazylią). Spotyka tam szamana, z którym pomimo że jeden i drugi nie znają swojego języka to każdy wszystko rozumie... zawiązała się między nimi taka rozmowa (cytaty): gringo - inaczej biały człowiek (czyli Cejrowski) "Masz dryg do słów, gringo - rozdziawiona gęba spoważniała. - Radzisz sobie z nimi, a słowa ciebie słuchają. To jest Moc. Rzadki dar. Pożądany przez czarowników. Byłbyś groźny. W rzucaniu słów? Zaklęć? ...W odrzucaniu cudzych. Myślę, że umiałbyś odwrócić złe słowo, które ktoś inny cisnął. To najtrudniejsza ze sztuk. Coś jak złapać strzałęw locie i skierować w tego, kto ją wypuścił. Bardzo silne czary, bo wtedy złe słowo zachowuje całą Moc tego, od kogo pochodzi, a ty mu jeszcze dodajesz swojej Mocy. Stary Człowiek to potrafił. (...)A ten Stary Człowiek? Kim był? Uczył mnie. Od dnia, gdy rozpoznał, że jestem przeznaczony. A jak to zrobił? Zobaczyłem Potwora i pokazałem mu palcem. Normalny człowiek widzi Potwory, ale ich nie dostrzega. Ty też widzisz, gringo. Czasami, gdzieś na granicy oka, coś się pojawia, mignie, przemknie, albo siedzi nieruchomo i w pewnej chwili się poruszy. Odwracasz głowę, a tam już nic nie ma. Tłumaczysz sobie, że to tylko przywidzenie. że to może jakiś cień. A jednocześnie, w tej samej chwili, patrzysz na coś, co tam jest, ale tak dziwne albo przerażające, że twój rozum każe ci tego nie widzieć (przyp. tłumacza: Podobne zjawisko opisane naukowo. Mózg reaguje tak czasami pod wpływem strachu.). Każe ci tak, by się nie zarwać pod ciężarem przerażenia. Nieprzygotowany umysł nie ogarnia widoku Potwora. Szaman co innego. Szamana się przygotowuje na widzenie rzeczy niewidzialnych. Ale pierwszą z nich musi zobaczyć sam, bez przygotowania. I nie ulec przerażeniu. Po tym pierwszym razie idzie na naukę... Długa, trudna droga. Pełna samotności. Nawet własna matka, już nigdy nie zawoła cię po imieniu... Na zawsze zostajesz „Czarownikiem"." I ja to czytałam po północy sama w domu, oh God! |
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Straszny Wątek ;)
Wtrące swoje 3 grosze
![]() Ogólnie nie wierzę w żadne duchy czy inne demony, nie wierzę w boga, więc powinnam się śmiać z takich historii, ale ... Jestem odważna tylko jak jest jasno zawsze sobie mowię nie ma się czego bać, ale zaczyna się sciemniać i moja odwaga ucieka z krzykiem :P Chciałam podzielić się z Wami jedną sytuacją - byłam sama u chłopaka w domu, on poszedł na nockę do pracy (nie pierwszy raz, ale zawsze czuwałam aż wróci :P) W każdym razie byłam spiąca bardzo, położyłam się do łóżka i położyłam obok siebie misia który zawsze siedział na półce zasnęłam, ok. 5 obudziłam się i misia nie ma obok Misio siedzi na fotelu ... Wiem że to mało straszne w porównaniu z innymi historiami z watku, ale ja się poważnie wystraszyłam ... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Straszny Wątek ;)
Cytat:
A co do historii - dla mnie ona jest zdecydowanie bardzo straszna
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Straszny Wątek ;)
Cytat:
Ale jakoś mi to nie pasuje, bo pamietam że się przebudziłam, misia nie było i taka zaspana szukałam go za łóżkiem (myślałam ze spadł) a ten skubaniec na fotelu siedzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
Może to mało straszne jest, ale zawsze wiem kiedy ktoś z rodziny ma umrzeć...
![]() Najbardziej traumatyczne doświadczenie miałam, gdy zmarł mój brat. Pamiętam, ciężka sesja i moja niechęć do równie ciężkiego przedmiotu, nie mogłam się na niczym skupić, czułam że coś wisi w powietrzu... w nocy gdy spałam poczułam zapach wody kolońskiej mojego Taty (też nie żyje), był tak intensywny, że wybudziła mnie ze snu. Spojrzałam na meble instynktownie, w nich stał tv- który akuratnie był wyłączony z prądu na ekranie pojawiła mi się postać mężczyzny... zasnęłam ponownie. Rano wstałam wydawało mi się, że to tylko mara nocna była u mnie. Znów trudności z koncentracją, czułam że ktoś mnie obserwuje... w nocy powtórka z rozrywki, z tym, że czułam zapach fajki (Tato czasem pykał sobie) usiadłam na łóżku i zobaczyłam postać czarną w kapturze stała i patrzyła na mnie.. pokazała mi na tv, na ekranie zobaczyłam zdjęcie mężczyzny- zgadnijcie czyje? Już wiedziałam o co chodzi- naukę odłożyłam i zaczęłam przygotowywać moją Mamę na nieciekawą dla nas wiadomość. Po kilku nocach i później już aktywnych w wizje dniach, zostałyśmy z Mamą poinformowane o śmierci mojego brata... Jest to jedna z historii, które przeżyłam...jest ich jeszcze kilka, ale nie tak strasznych...
|
|
|
|
#4466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czasami w nocy jak po przebudzeniu czuję czyjąś obecność w pokoju i zawsze boję się odwrócić, bo ogarnia mnie wielki strach, ale w pewnym momencie jednak się odwracam i na szczęście nigdy nic nie wypatrzyłam, ale uczucie jest straszne! Cytat:
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
Jakis rok temu mialam dziwne zdarzenie. Tato mojego mezczyzny wyladowal w szpitalu, byl to okres, w ktorym jeszcze nie wiedzieli co mu jest, zakladano jedynie problemy z kregoslupem, ale mialo byc wiecej badan. Ktoregos razu, moj mezczyzn przyszedl odebrac mnie z pracy i w drzwiach mnie przwital i powiedzial "moj tato nie zyje", zapytalam, aby powtorzyl i okazalo sie, ze po prostu powiedzial mi, jak mi minal dzien. To bylo takie, takie realne i dziwne, jak wizja w czasie rzeczywistym, slyszalam te slowa, widzialam, jak je mowi, a w rzeczywistosci okazalo sie, ze mowi cos innego.
Niestety, miesiac pozniej, jego tato zmarl. Dopiero wtedy mu o tym powiedzialam. czesto tez potrafie przewidziec, co sie wydarzy, albo kogo spotkamy, nawet osobe, ktorej normalnie nie spodziewalabym sie spotkac, bo np. miala byc w innym miescie tego dnia. Zwalam to, na zgadywanie po prostu, ale nie wiem, nie mysle o tym, to jest po prostu takie przeczucie. Czesto tez, widze rzeczy, ktore mogly by sie wydarzyc, np. wypadek, itp. Te rzeczy nigdy sie nie dzieja i to jest po prostu moja wyobraznia, ale to jest creepy i czasami zaluje, ze jestem w stanie wyobrazic sobie wszystko i po prostu zobaczyc to, jakby dzialo sie to tu i teraz. Dodatkowo, boje sie korytarza na parterze u mnie w domu (dom, z trzema mieszkaniami). Uwazam, ze cos tam jest, jesli musze przejsc z kuchni do pokoju, nigdy nie patrze na parter, jestem przekonana, ze cos tam stoi (dom jest dosc stary) i moj kot zawsze jak w nocy przechodzi ze mna, to stanie i sie tak dziwnie wpatruje. Nie wiem, czy to dlatego, ze czuje kota od sasiadow (chociaz w dzien, jak go wyczuje zachowuje sie inaczej), czy faktycznie cos widzi. i nigdy, przenigdy nie spojrze po ciemku w lustro. Kiedys tak zrobilam i wpatrywalam sie kilka sekund, moja twarz sie zaczela zmieniac. Wiem, ze to tylko zludzenie optyczne, ale boje sie luster po ciemku i uwazam, ze maja w sobie cos dziwnego. Tak samo, z aparatem, zawsze musi byc wlozony do pokrowca, jak zostawie na noc bez, to boje sie przegladac zdjecia, w obawie, ze cos sie zlapalo w nocy, jakas zjawa, czy cos. Znowu bujna wyobraznia i wyplyw horrorow, ale tak mam
Edytowane przez madebyvirginia Czas edycji: 2013-06-28 o 15:41 |
|
|
|
#4468 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o pogrubione to też tak mam, czasem zdarza mi się przewidzieć kogo spotkam jak jestem na mieście, albo co mi ktoś powie. A z lustrami mam tak samo! Jak byłam bardzo młoda to szczególnie tak miałam, wkręciło mi się coś chyba, że odbicie to nie ja (? |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

.

heh

Misio siedzi na fotelu ...