Straszny Wątek ;) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 17:08   #4621
Margaretja
Raczkowanie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Cytat:
Napisane przez czokled Pokaż wiadomość
Myślałam, że może od kogoś dostaliście, albo gdzieś z antykwariatu, to by dodało dreszczyku całej sytuacji

Robiłam sobie to kiedyś, byłam w szoku jak wiele informacji się zgadzało

Hehe... Miałam jeden zegar, który dostałam niejako w spadku po dziadkach, ale... oddałam go szybko w dobre ręce osoby, która kolekcjonuje takie rzeczy. Było w nim zbyt dużo... powiedzmy energii tych, którzy odeszli.
A ten niby zupełnie niewinny, nówka sztuka i popatrz co za niespodzianki robi.

Właśnie! Jeśli jeszcze dołoży się do tego horoskop natalny, to mamy doskonały wgląd we własne/ lub kogoś bliskiego możliwości.
Margaretja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:33   #4622
19kacha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margaretja Pokaż wiadomość
Hehe... Miałam jeden zegar, który dostałam niejako w spadku po dziadkach, ale... oddałam go szybko w dobre ręce osoby, która kolekcjonuje takie rzeczy. Było w nim zbyt dużo... powiedzmy energii tych, którzy odeszli.

Właśnie! Jeśli jeszcze dołoży się do tego horoskop natalny, to mamy doskonały wgląd we własne/ lub kogoś bliskiego możliwości.
zaciekawiłas mnie tym portretem numerologicznym do tego stopnia,że zajrzałam na pierwsza z brzegu stronke,która pod tym hasłem wyrzuca wujek google ale nie wyglądała wiarygodnie/ a z braku czasu mogę poszukać porządniej dopiero jutro.Chyba że masz sprawdzone źródło,to bardzo poproszę
19kacha90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:21   #4623
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
To może ta energia zadomowiła się z czasem w tym zegarze?

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:41   #4624
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19kacha90 Pokaż wiadomość
zaciekawiłas mnie tym portretem numerologicznym do tego stopnia,że zajrzałam na pierwsza z brzegu stronke,która pod tym hasłem wyrzuca wujek google ale nie wyglądała wiarygodnie/ a z braku czasu mogę poszukać porządniej dopiero jutro.Chyba że masz sprawdzone źródło,to bardzo poproszę
Sorry, ale portret numerologiczny uwzględniający nazwisko (np. liczbę liter w nim) to jakaś ściema.
Jak dla mnie najbardziej wiarygodny jest horoskop urodzeniowy, wiele osób w niego wierzy i wielu osobom się sprawdza. Od setek lat prowadzi się na jego potrzeby tabele gwiezdne; możesz coś takiego wypożyczyć nawet w bibliotece publicznej.
W takim horoskopie uwzględnia się datę, godzinę i miejsce urodzenia. Na tej podstawie rysujesz (lub znajdujesz w necie program, który narysuje to za Ciebie) mapę nieba w momencie czyichś urodzin. Zwracasz szczególną uwagę na planety znajdujące się na linii horyzontu oraz na północy i południu. Skomplikowana sprawa, ale opłaca się w to zagłębiać, naprawdę

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:54   #4625
Margaretja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19kacha90 Pokaż wiadomość
zaciekawiłas mnie tym portretem numerologicznym do tego stopnia,że zajrzałam na pierwsza z brzegu stronke,która pod tym hasłem wyrzuca wujek google[IMG]file:///C:\DOCUME~1\ANIA\USTAWI~1 \Temp\msohtmlclip1\01\cli p_image001.gif[/IMG] ale nie wyglądała wiarygodnie/ a z braku czasu mogę poszukać porządniej dopiero jutro.Chyba że masz sprawdzone źródło,to bardzo poproszę[IMG]file:///C:\DOCUME~1\ANIA\USTAWI~1 \Temp\msohtmlclip1\01\cli p_image002.gif[/IMG]
Wujek Google jest mistrzem ściemy. Nigdy nie korzystałam z „portretów netowych”, chociaż nie… zdarzyło mi się dla zabawy.
Ja polecałabym dobre książki na ten temat.

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Sorry, ale portret numerologiczny uwzględniający nazwisko (np. liczbę liter w nim) to jakaś ściema.
Jak dla mnie najbardziej wiarygodny jest horoskop urodzeniowy, wiele osób w niego wierzy i wielu osobom się sprawdza. Od setek lat prowadzi się na jego potrzeby tabele gwiezdne; możesz coś takiego wypożyczyć nawet w bibliotece publicznej.
W takim horoskopie uwzględnia się datę, godzinę i miejsce urodzenia. Na tej podstawie rysujesz (lub znajdujesz w necie program, który narysuje to za Ciebie) mapę nieba w momencie czyichś urodzin. Zwracasz szczególną uwagę na planety znajdujące się na linii horyzontu oraz na północy i południu. Skomplikowana sprawa, ale opłaca się w to zagłębiać, naprawdę [IMG]file:///C:\DOCUME~1\ANIA\USTAWI~1 \Temp\msohtmlclip1\01\cli p_image003.gif[/IMG]
Tzn. portret numerologiczny, zrobiony właściwie i uwzględniający imię i nazwisko (nie liczbę liter w nim, a wibracje poszczególnych liter) potrafi naprowadzić na predyspozycje i określić osobowość. Natomiast uwzględnienie daty urodzenia może wskazać punkty zwrotne itd. No, ale z dobrym portretem jest tak samo jak z horoskopem natalnym (urodzeniowym). To trochę pracy.
A’propos horoskopów- bez porządnych efemeryd, tj. tablic astrologicznych nie da rady wyliczyć wpływów konkretnych planet, ASC (ascendentu), MC (Medium Coeli) itp. Cukraktywna, masz rację, teraz jest ułatwienie w programach komputerowych. Kiedyś trzeba było liczyć na tzw. „piechotę”, z kalkulatorem w ręku hi hi. Bo horoskop urodzeniowy to bynajmniej nie horoskop taki, jakie znaleźć można w gazetach czy w Internecie. Interpretacja zwykle zajmuje kilkanaście stron.

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
To może ta energia zadomowiła się z czasem w tym zegarze?

Nie mam pojęcia, ale dałyście mi dziewczyny do myślenia. Chyba się go jednak pozbędę.
Stary 2013-08-15, 09:40   #4626
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Widzę, że cisza na forum, więc opowiem historię mamy mojej koleżanki. Kiedy ta kobieta (bardzo skromna i miła tak na marginesie) była w ciąży właśnie z moją koleżanką to któregoś dnia była sama w domu. W pewnym momencie otworzyła się szafka w kuchni i wypadła mąka. Nie przestraszyło jej to jeszcze jakoś bardzo, bo to stare meble były i szafki się dobrze nie zamykały. Jednak kiedy po mące zaczęły być widoczne ślady to nieźle się przestraszyła, jednak apogeum strachu miała kiedy obok niej na sofie zrobiło się wgniecenie jakby ktoś usiadł. Zamknęła oczy i nie otwierała ich z dobre 30 minut. Mówiła mi potem, że myśli, że to była matka jej męża, która jej dużo pomagała jeszcze za życia.

Treningi

Stary 2013-08-15, 10:03   #4627
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że cisza na forum, więc opowiem historię mamy mojej koleżanki. Kiedy ta kobieta (bardzo skromna i miła tak na marginesie) była w ciąży właśnie z moją koleżanką to któregoś dnia była sama w domu. W pewnym momencie otworzyła się szafka w kuchni i wypadła mąka. Nie przestraszyło jej to jeszcze jakoś bardzo, bo to stare meble były i szafki się dobrze nie zamykały. Jednak kiedy po mące zaczęły być widoczne ślady to nieźle się przestraszyła, jednak apogeum strachu miała kiedy obok niej na sofie zrobiło się wgniecenie jakby ktoś usiadł. Zamknęła oczy i nie otwierała ich z dobre 30 minut. Mówiła mi potem, że myśli, że to była matka jej męża, która jej dużo pomagała jeszcze za życia.
Ja bym chyba dostała zawału gdyby takie coś mi się przydarzyło... ale bym raczej nie potrafiła uciekać, za bardzo bym się bała.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-15, 10:44   #4628
Petrycja
Zakorzenienie

Mój dziadek opowiadał jak był młodym chłopakiem i sam kiedyś wracał na wozie do domu przez las. W pewnym momencie koniu było jakby coraz ciężej jechać, wydawało się jakby coś jeszcze było na tym wozie. Kiedy dojechał do cmentarza (zawsze przejeżdżał koło niego) coś jakby zeskoczyło z wozu i znów koń zaczął jechać normalnie.

I tak się składa, że ja również mieszkam koło cmentarza. Raz wracałam z pracy około 22, zima, ulice zupełnie puste. Patrze a tu przy nagrobku stoi blada dziewczyna ubrana cała na czarno, długie czarne włosy i czerwone oczy.
W życiu się tak nie bałam jak wtedy jak uciekałam do domu. Tyle, że gdy to opowiedziałam w domu dowiedziałam się, że często tam przychodzi wieczorem taka dziewczyna, która po prostu się tak ubiera, no ale wyglądała strasznie wtedy potem ją widziałam kiedyś w dzień, nosi czasami czerwone soczewki i stąd te czerwone oczy.
Stary 2013-08-15, 11:20   #4629
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petrycja Pokaż wiadomość
Mój dziadek opowiadał jak był młodym chłopakiem i sam kiedyś wracał na wozie do domu przez las. W pewnym momencie koniu było jakby coraz ciężej jechać, wydawało się jakby coś jeszcze było na tym wozie. Kiedy dojechał do cmentarza (zawsze przejeżdżał koło niego) coś jakby zeskoczyło z wozu i znów koń zaczął jechać normalnie.

I tak się składa, że ja również mieszkam koło cmentarza. Raz wracałam z pracy około 22, zima, ulice zupełnie puste. Patrze a tu przy nagrobku stoi blada dziewczyna ubrana cała na czarno, długie czarne włosy i czerwone oczy.
W życiu się tak nie bałam jak wtedy jak uciekałam do domu. Tyle, że gdy to opowiedziałam w domu dowiedziałam się, że często tam przychodzi wieczorem taka dziewczyna, która po prostu się tak ubiera, no ale wyglądała strasznie wtedy potem ją widziałam kiedyś w dzień, nosi czasami czerwone soczewki i stąd te czerwone oczy.
To się często tu przewija, diabeł chyba leniwy jest skoro ciągle łapie się na podwózki.

Niektórzy ludzie to mają pomysły.

Treningi

Stary 2013-08-15, 11:59   #4630
Margaretja
Raczkowanie

Cytat:
To się często tu przewija, diabeł chyba leniwy jest skoro ciągle łapie się na podwózki.

Niektórzy ludzie to mają pomysły.

Akurat "podwózka" diabła na miejsce docelowe jest głęboko zakorzeniona w naszej tradycji. Przekazy i opisy tego typu sytuacji sięgają kilku wieków wstecz. No, a kiedy jeszcze dodamy cmentarz...

No to ja tym razem z gatunku historie prawdziwe. Jak zapewne wiecie, jeszcze w początkach XX wieku zdarzały się pochówki ludzi, którzy byli w letargu. Pal licho, jak się "nieboszczyk" obudził w domu, podczas tradycyjnych modlitw za duszę zmarłego, albo w kostnicy przed pogrzebem. Gorzej było, gdy taki delikwent wybudził się ze śpiączki już w grobie. Za przykład posłużyć nam może choćby historia Piotra Skargi- wybitnego duchownego, jezuity i kaznodziei króla Zygmunta Wazy. Otóż wszystko wskazuje na to, że nieszczęśnika pochowano jeszcze za życia. Kiedy bowiem otwarto grób, znaleziono uszkodzenia kości palców i... zadrapania na wewnętrznym wieku trumny.

Podobna historia zdarzyła się w rodzinie mojej znajomej. Jej prababka zmarła gdzieś na początku XX wieku. Została pochowana na miejscowym cmentarzu. Gdy po wielu... wielu dziesiątkach lat grób rozkopano, znaleziono szczątki, ale przewrócone na brzuch.

Edytowane przez Margaretja
Czas edycji: 2013-08-15 o 14:52
Stary 2013-08-15, 12:11   #4631
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat "podwózka" diabła na miejsce docelowe jest głęboko zakorzeniona w naszej tradycji. Przekazy i opisy tego typu sytuacji sięgają kilku lat wstecz. No, a kiedy jeszcze dodamy cmentarz...

No to ja tym razem z gatunku historie prawdziwe. Jak zapewne wiecie, jeszcze w początkach XX wieku zdarzały się pochówki ludzi, którzy byli w letargu. Pal licho, jak się "nieboszczyk" obudził w domu, podczas tradycyjnych modlitw za duszę zmarłego, albo w kostnicy przed pogrzebem. Gorzej było, gdy taki delikwent wybudził się ze śpiączki już w grobie. Za przykład posłużyć nam może choćby historia Piotra Skargi- wybitnego duchownego, jezuity i kaznodziei króla Zygmunta Wazy. Otóż wszystko wskazuje na to, że nieszczęśnika pochowano jeszcze za życia. Kiedy bowiem otwarto grób, znaleziono uszkodzenia kości palców i... zadrapania na wewnętrznym wieku trumny.

Podobna historia zdarzyła się w rodzinie mojej znajomej. Jej prababka zmarła gdzieś na początku XX wieku. Została pochowana na miejscowym cmentarzu. Gdy po wielu... wielu dziesiątkach lat grób rozkopano, znaleziono szczątki, ale przewrócone na brzuch.

Opowiadałam identyczną niemal historię tylko bardziej z dreszczykiem, przypomnę. Kiedy moja babcia była jeszcze mała (miała jakieś 14 lat) na wsi pochowano dziewczynę, też młodą (miała jakieś 18-20). Matce jednak ciągle się ona śniła, jak woła o pomoc. W końcu odkopano grób i się okazało, że dziewczyna faktycznie musiała się tam obudzić, ponieważ miała poobgryzane paznokcie i zaschniętą krew pod nimi.

Jeszcze z takich historii przypomniało mi się jak kiedyś moja mama szykowała się do pracy (wychodzi bardzo wcześnie, bo o 4:30), a ja się akurat przebudziłam. Była już 4:15 czy 4:20 i mama się czesała na przedpokoju. Rozmawiałam z nią i w tym momencie ktoś zadzwonił do nas do drzwi. Miałyśmy dosłownie do drzwi jeden krok, otworzyłyśmy a tam nikogo nie było, nawet się światło nie świeciło. Osoba nie miałaby gdzie zwiać, bo gdyby się schowała za drzwiami wahadłowymi to byłoby to słychać, piwnicę też widać z naszych drzwi, na górę nie zdążyłaby wejść.
Edit: Z bramy też nie zdążyłaby wyjść, bo pomimo, że mieszkamy na parterze to na wysokim i z jednej strony mamy aż 11 schodków, a z drugiej 8, byłoby słychać i widać, szczególnie od strony podwórka.

Treningi

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2013-08-15 o 12:17
Stary 2013-08-15, 12:34   #4632
Petrycja
Zakorzenienie

Moja babcia z kolei opowiadała mi, że jak była mała zmarł jej dziadek i wtedy jeszcze trumna była w domu, w pokoju, reszta rodziny w drugim pomieszczeniu. I chociaż dziadek już nie żył całą noc słyszeli szuranie, chodzenie, pojękiwanie w pokoju. I to słyszało 4 osoby, ale nikt nie miał odwagi tego sprawdzić.

Ta sama babcia opowiadała mi też inną historię. Będąc w szpitalu poznała chłopca w ciężkim stanie. Przychodził on codziennie do niej chociaż na chwilę porozmawiać. A że babcia przechodziła nowotwór dość długo tam była. Pewnej nocy ciągle słyszała pukanie w okno sali szpitalnej, ale padał deszcz, myślała, że to drzewo. Ale pukanie nie ustawało. Rano dowiedziała się, że chłopiec tej nocy zmarł, a przy jej oknie nie było żadnych drzew.
Stary 2013-08-15, 15:26   #4633
Kornella
Zadomowienie

Cytat:
Ta sama babcia opowiadała mi też inną historię. Będąc w szpitalu poznała chłopca w ciężkim stanie. Przychodził on codziennie do niej chociaż na chwilę porozmawiać. A że babcia przechodziła nowotwór dość długo tam była. Pewnej nocy ciągle słyszała pukanie w okno sali szpitalnej, ale padał deszcz, myślała, że to drzewo. Ale pukanie nie ustawało. Rano dowiedziała się, że chłopiec tej nocy zmarł, a przy jej oknie nie było żadnych drzew.
Smutne to i zarazem straszne..

~Erica Spindler
Kornella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 10:05   #4634
Nefrytka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kornella Pokaż wiadomość
i kto to wtedy pukał po północy do Ciebie ?
Kolega przyszedł po klucze, które wcześniej zostawił.

Przyznam, że podczytuję ten wątek, bo jestem zainteresowana. Zjawiska paranormalne (na szczęście!) mnie omijają.
Do tej pory pamiętam jednak, że gdy zmarła moja koleżanka, przyśniła mi się w moim domu. Nie byłyśmy nigdy blisko, ale ten sen bardzo zapadł mi w pamięć.
Ja stałam w przedpokoju (z którego widać część dużego pokoju, w tym stół). Ona siedziała przy stole razem z moimi rodzicami, ale oni zdawali się jej nie widzieć. Ona tak po prostu siedziała i patrzyła mi w oczy, mówiąc coś, ale telewizja + szum rozmowy moich rodziców i moja niechęć do usłyszenia tego, co ma do powiedzenia sprawiła, że nic nie słyszałam.
Obudziłam się z mocno bijącym sercem i do tej pory nie mogę zapomnieć o tym śnie.
(dziwnym faktem jest to, że siedziała przy tym stole ubrana na fioletowo, a gdy opowiedziałam ten sen mamie, ona odpowiedziała, że w sukience takiego koloru została pochowana. (ja niestety nie widziałam z racji mojego wzrostu))

Edytowane przez Nefrytka
Czas edycji: 2013-08-16 o 10:06
Nefrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 10:14   #4635
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Do takiego portretu potrzebna jest data urodzenia oraz imię i nazwisko. Na tej podstawie wylicza się portret numerologiczny, który daje wgląd w predyspozycje charakteru i zawodu, typ osobowości, słabe i mocne strony, określa punkty zwrotne w życiu, kiedy łatwiej o zmiany w różnych dziedzinach oraz wyznacza drogi, którymi można (lecz bynajmniej nie trzeba) podążać. W sumie to taki swoisty drogowskaz z zaznaczonymi ścieżkami. Fajna i ciekawa sprawa.
Ok, dzięki za informację
Cytat:
Robiłam sobie to kiedyś, byłam w szoku jak wiele informacji się zgadzało
I jak, bardzo trudno było to zrobić? Muszę przyznać, że naprawdę mnie to zaciekawiło.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-16, 10:43   #4636
cukraktywna
Zadomowienie

W mojej miejscowości w latach 90-tych dziewczynka zemdlała podczas pierwszej komunii świętej. W szpitalu stwierdzili, że zmarła (udar czy coś). Pochowali ją, jednak grabarz słyszał jakieś hałasy, więc ją odkopali... Już za późno - nie żyła, tym razem na pewno. Sukienkę komunijną (w której ją pochowano) miała w strzępach, paznokcie zdarte do krwi. Wieko trumny całe podrapane.

Szekspir kazał przed pochówkiem przebić swoje serce szpadą żeby na pewno się nie przebudzić.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Ok, dzięki za informację

I jak, bardzo trudno było to zrobić? Muszę przyznać, że naprawdę mnie to zaciekawiło.
http://www.eraastrologii.pl/Oblicz-s...op-urodzeniowy

Kosmogram jest lepszy, tylko dużo bardziej skomplikowany...

Stary 2013-08-16, 12:14   #4637
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

A nie, to ja jednak coś innego robiłam, udało mi się nawet znaleźć co - Droga Życia Sumuje się datę urodzenia z tego co pamiętam. Niby to takie banalne i zwykłe dodawanie cyferek ale powiem Wam że meeega dużo mi się zgadzało, byłam zaskoczona. Zrobiłam też mamie i u niej też się bardzo pokrywało. Nie wiem na ilę to prawda Enneagram też sobie robiłam.
Cytat:

http://www.eraastrologii.pl/Oblicz-s...op-urodzeniowy

Kosmogram jest lepszy, tylko dużo bardziej skomplikowany...
O, zrobiłam sobie, i na co tu patrzeć, jak to interpretować?

Edytowane przez czokled
Czas edycji: 2013-08-16 o 12:16
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:55   #4638
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
A nie, to ja jednak coś innego robiłam, udało mi się nawet znaleźć co - Droga Życia Sumuje się datę urodzenia z tego co pamiętam. Niby to takie banalne i zwykłe dodawanie cyferek ale powiem Wam że meeega dużo mi się zgadzało, byłam zaskoczona. Zrobiłam też mamie i u niej też się bardzo pokrywało. Nie wiem na ilę to prawda Enneagram też sobie robiłam.

O, zrobiłam sobie, i na co tu patrzeć, jak to interpretować?
Przecież enneagram to nie jest żadne wróżenie ani magia, tylko stworzenie archetypu osobowości na podstawie kwestionariusza charakteru.

To bardzo skomplikowane. Są tu domy, znaki zodiaku i planety. Patrzysz na to w jakim domu masz jakie znaki i planety, zwracasz też szczególną uwagę na ascendent (koniec tej linii po lewej stronie) i na relacje między planetami.

Prawdziwa interpretacja każdego kosmogramu wymaga wielu godzin i ogromnej wiedzy. Gdyby nie ten program, który Ci wszystko sam narysował, spędziłabyś nas tym tygodnie rysując, obliczając i analizując. Jeśli znasz angielski, to możesz klikać na poszczególne znaki i przeczytać objaśnienie, ale nic nie jest proste; znaczenie położenia jakiejś planety może być inne, jeśli ta planeta znajduje się w opozycji do innej. Itd itp... To bardzo skomplikowane, ja sama interesuję się tym od miesięcy a jeszcze wiem niewiele.

Stary 2013-08-16, 13:12   #4639
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Przecież enneagram to nie jest żadne wróżenie ani magia, tylko stworzenie archetypu osobowości na podstawie kwestionariusza charakteru.

To bardzo skomplikowane. Są tu domy, znaki zodiaku i planety. Patrzysz na to w jakim domu masz jakie znaki i planety, zwracasz też szczególną uwagę na ascendent (koniec tej linii po lewej stronie) i na relacje między planetami.

Prawdziwa interpretacja każdego kosmogramu wymaga wielu godzin i ogromnej wiedzy. Gdyby nie ten program, który Ci wszystko sam narysował, spędziłabyś nas tym tygodnie rysując, obliczając i analizując. Jeśli znasz angielski, to możesz klikać na poszczególne znaki i przeczytać objaśnienie, ale nic nie jest proste; znaczenie położenia jakiejś planety może być inne, jeśli ta planeta znajduje się w opozycji do innej. Itd itp... To bardzo skomplikowane, ja sama interesuję się tym od miesięcy a jeszcze wiem niewiele.
Przecież nie napisałam nigdzie że enneagram to jakieś czary mary Po prostu przypomniało mi się że go robiłam i o tym wspomniałam w jednym zdaniu, pamiętam w jakiej był formie.

Dzięki za odpowiedź, powoli właśnie próbuję to ogarnąć.
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-16, 15:21   #4640
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dla mnie to na razie za trudne, ogarnę to kiedy indziej.

Treningi

Stary 2013-08-16, 15:51   #4641
201612291251
Konto usunięte

wierzycie w nawiedzone/opętane przedmioty? ja wczoraj natchnięta filmem Obecność poczytałam trochę o 2 najbardziej nawiedzonych lalkach na świecie - Annabelle i Robercie
obie znajdują się obecnie w muzeach i można je odwiedzać Annabelle podobno rusza się w swojej szklanej gablocie a nawet i warczy na zwiedzających dobrze, że nie mam w domu żadnych lalek, bo mogłabym zacząć schizować, że chodzą mi po domu

Annabelle
http://cf.badassdigest.com/_uploads/...element218.jpg

Robert
http://farm5.static.flickr.com/4059/...b97251d1ea.jpg

padły też przypuszczenia, że Robert był inspiracją dla twórców laleczki Chucky, ale nie wiadomo czy to prawda.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 15:53   #4642
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Ja kilka dni temu oglądałam obecność, niby to prawdziwa historia. A inspiracja do filmu wzięła się dopiero wtedy kiedy nie tak dawno najstarsza z córek tych państwa napisała książkę. Tylko powiem szczerze, że nie skumałam tego wątku na początku filmu właśnie z tą lalką, jak to się miało do reszty filmu?

Treningi

Stary 2013-08-16, 16:06   #4643
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Ja kilka dni temu oglądałam obecność, niby to prawdziwa historia. A inspiracja do filmu wzięła się dopiero wtedy kiedy nie tak dawno najstarsza z córek tych państwa napisała książkę. Tylko powiem szczerze, że nie skumałam tego wątku na początku filmu właśnie z tą lalką, jak to się miało do reszty filmu?

początek filmu przedstawia historię tej nawiedzonej lalki i jak dla mnie to nijak się ma ona do reszty filmu i do historii tej rodziny. tak jakby film zawierał 2 różne wątki - historia Annabelle nawiedzonej lalki, która znajdowała się w okultystycznym pokoju Warrenów i historia rodziny borykającej się ze swoim nawiedzonym domem, której Warrenowie postanawiają pomóc. Film jest oparty na prawdziwych wydarzeniach, ale mimo tego trudno uwierzyć w takie historie.
I to muzeum Warrenów z nawiedzonymi przedmiotami. Chętnie bym je zwiedziła
Stary 2013-08-16, 17:04   #4644
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Gdzieś czytałam, że obecna rodzina też doświadcza dziwnych zjawisk w tym domu, ale nie aż takich jak tamta. Natomiast przed tamtą rodziną mieszkał jakiś ojciec z synem i na odchodne dał im radę aby nigdy nie gasili świateł, uznali go za dziwaka czy coś.

Treningi

Stary 2013-08-17, 11:17   #4645
simsa22
Zadomowienie

Na sam widok tych lalek można dostać zawału
większość wizażowej elity studiuje na renomowanych uczelniach,rozwijają swoje ambitne hobby, spędzają aktywnie czas, mają swoich idealnych TŻ, i przyjaciół- więc skąd do cholery macie jeszcze czas na codzienne kilkugodzinne przesiadywanie na wizażu?
simsa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:51   #4646
201612291251
Konto usunięte

no Robert jest nieco przerażający ja się tyle o tych lalkach naczytałam, że dzisiaj pół nocy mi się śniły
Stary 2013-08-17, 12:43   #4647
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
no Robert jest nieco przerażający ja się tyle o tych lalkach naczytałam, że dzisiaj pół nocy mi się śniły
Ja po tych zdjęciach przeczytałam historie tych lalek i są straszne pewnie zaraz mi się przed samym snem przypomną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 13:03   #4648
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Podeślijcie linki, sama chętnie przeczytam.

Treningi

Stary 2013-08-17, 13:05   #4649
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Podeślijcie linki, sama chętnie przeczytam.
Historia Anabelle jest tu, a Roberta tu
Stary 2013-08-17, 13:25   #4650
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Historia Anabelle jest tu, a Roberta tu
Dziękować. Zaraz się zapoznam.

Treningi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości