Straszny Wątek ;) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 14:01   #4651
manieczka02
Rozeznanie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Na yt jest cala seria o nawiedzonych lalkach chyna 13 czezci ma. Polecam

http://instagram.com/mhm_what_else

Fuck them so called "friends" they are all fake. Now it's time for love, me and future
manieczka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 15:05   #4652
simsa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka02 Pokaż wiadomość
To nie na moje nerwy
większość wizażowej elity studiuje na renomowanych uczelniach,rozwijają swoje ambitne hobby, spędzają aktywnie czas, mają swoich idealnych TŻ, i przyjaciół- więc skąd do cholery macie jeszcze czas na codzienne kilkugodzinne przesiadywanie na wizażu?
simsa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 11:43   #4653
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka02 Pokaż wiadomość
Ooo nie wiedziałam, a właśnie się zastanawiałam, co tu sobie dzisiaj obejrzeć. Dzięki.

Edit: Nie mogę tego znaleźć na youtube, czy mogłabyś link podać?

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2013-08-18 o 12:18
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:27   #4654
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Ooo nie wiedziałam, a właśnie się zastanawiałam, co tu sobie dzisiaj obejrzeć. Dzięki.

Edit: Nie mogę tego znaleźć na youtube, czy mogłabyś link podać?
nie wiem czy to o tą serię chodziło
1 część o Robercie
http://www.youtube.com/watch?v=b3GLJEQO6NQ
potem 2 część o Annabelle, 3 część o Mandy i tak dalej, chyba 11 części.

15 części jednak
http://www.youtube.com/user/VirtualInsanity15/videos

Edytowane przez 201612291251
Czas edycji: 2013-08-18 o 16:29
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:16   #4655
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Heh....zacznę od tego, że uważam się za osobę trzeźwo myślącą, zresztą obrany przeze mnie kierunek studiów i specjalizacja ( mroczniejsza strona ludzkiego umysłu) sprawia, że większość 'zjawisk' potrafię jakoś zracjonalizować.

Ale jest jedna rzecz, w którą wierzę, mimo, że komuś wydaje się to głupie a oczywiście ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że tak jest, czy tak nie jest. Wierzę, że zmarły przychodzi się z tymi, którzy zostają pożegnać tuż po śmieci, czy w jakiś czas po smierci . Albo we śnie albo 'na jawie'.

Podam tylko dwa przykłady:

1. Moja ukochana Babcia odeszła kilka lat temu. Była to dobra, prawa i szlachetna kobieta, mentorka mądra tą mądrością, której uczy doświadczenie ale której nie nabywa się na żadnym uniwerku. Przed śmiercią straszliwie cierpiała, morfina już nie działała, więc śmierć była dla niej wybawieniem od bólu. Na dzień przed śmiercią, w chwili przytomności oświadczyła, że jutro odejdzie bo powiedział jej to jakiś młody pan, z którym długo rozmawiała. Nie potrafiła go opisać, powiedziała tylko, że bardzo chce już do niego iść ( na oddziale kobiecym był żeński personel poza dwoma starszymi już lekarzami. Studentów nie było wtedy). Zgodnie z zapowiedzią- odeszła dnia następnego.
Mi się Babcia przyśniła w noc po pogrzebie: była taka, jaką zapamiętałam ją z dzieciństwa, uśmiechnięta i wydawała się szczęsliwa. Powiedziała, że nie mam za nią tęsknić i płakać bo jej jest teraz dobrze. To bylo takie...realne, zbyt realne jak na sen. Mama wchodząc rano do pokoju (wtedy mieszkałam jeszcze w domu rodzinnym) spytała, czy zaczęłam używać Evasion. Nie, nie zaczęłam. Nikt z nas nie używał Evasion. Tylko Babcia zawsze nim pachniała. W jakiś czas potem kupiłam sobie flakonik tych perfum. Nie używam ich ale lubię je wąchać.

2. W marcu zmarła Mama mojej koleżanki. Ta pani była jednocześnie moją sąsiadką, kilka dni przeleżała w szpitalu, w śpiączce, stan był krytyczny. Któregoś dnia, parę minut po dwunastej w południe wołam w domu koty. Zawsze przybiegały. Tym razem-nie. Wszystkie trzy siedziały na szafie wpatrując się w coś w powietrzu, co widziały jedynie one ( nie, o tej porze roku owady nie latają). I tak dłuższą chwilę. W jakiś czas potem zadzwoniła do mnie płacząca koleżanka: jej Mama a moja sąsiadka umarla. Kilka minut po godzinie dwunastej w południe. Myślę, że wtedy własnie przyszła się pożegnać. Bardzo się lubiłyśmy.

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2013-08-18 o 22:18
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 00:19   #4656
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez simsa22 Pokaż wiadomość
Na sam widok tych lalek można dostać zawału
Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
no Robert jest nieco przerażający ja się tyle o tych lalkach naczytałam, że dzisiaj pół nocy mi się śniły
Ooo, znam te opowieści

Dawno mnie tu nie było i chyba mi odbiło że o tej porze nadganiam kilkanaście stron

Co do lalek, to sama posiadam 4 duże, porcelanowe - są piękne, 3 babcia przywiozła mi z Włoch, 4 kupiłam sama, jako jedyna jest stojąca.
Mam też 8 mniejszych z gazet, może któraś pamięta ,,Damy z minionych epok'', ale nie są straszne

Niezła jest ta 4, stojąca - oczy ma w fajnym odcieniu brązu, strasznie się błyszczą, dużo bardziej niż u jej ,,sióstr''. Co nietypowe, w sztucznym oświetleniu niekiedy wydają się czerwone/ciemnoczerwone/albo takie refleksy mam je już ładnych parę lat, ale do tej pory niekiedy się wzdrygam wieczorami, jak na nią spojrzę moja mama ma takie samo wrażenie, mój były mówił tak samo, jak u mnie bywał, ale cykał jej się nawet w dzień.

Kiedyś urządziłyśmy sobie z przyjaciółką popijawkę w Halloween (pogasiłyśmy światła, były tylko świeczki) u mnie w domu i obie byłyśmy lekko wstawione, poszłam do ubikacji i zostawiłam ją w pokoju. Jak wróciłam, to ona mówiła że te lalki są straszne, zwłaszcza ta największa, jak ja mogę w nocy z nimi siedzieć i w ogóle

Lecę spać, po Waszych historyjkach mam małe ciarki

Boję się iść siku

A jeśli chodzi o rzeczy paranormalne to u mnie zawsze spokój. To chyba dobrze?

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 00:25   #4657
Ginger90
Raczkowanie

Dawno tu nie zaglądałam, odniosę się więc do tego, co dziewczyny pisały jakieś 3 strony wcześniej:

Cytat:
bo to faktycznie tak brzmi jak jakieś zaburzenia psychiczne.

mi się za to parę raz zdarzyło, że spałam i obudziłam się mając wrażenie że ktoś krzyknął mi do ucha. nawet nie jakieś konkretne słowa tylko jakby ktoś pochylił się nade mną i centralnie do ucha wykrzyknął coś aby mnie obudzić i wtedy wyrywałam się ze snu przestraszona, niezbyt miłe uczucie
To pewnie omamy hipnagogiczne

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Sorry, ale portret numerologiczny uwzględniający nazwisko (np. liczbę liter w nim) to jakaś ściema.
Jak dla mnie najbardziej wiarygodny jest horoskop urodzeniowy, wiele osób w niego wierzy i wielu osobom się sprawdza. Od setek lat prowadzi się na jego potrzeby tabele gwiezdne; możesz coś takiego wypożyczyć nawet w bibliotece publicznej.
Dla mnie też jest najbardziej wiarygodny chociaż astrologia to skomplikowana sprawa... Ale to może przez to, że nigdy nie miałam zrobionego dobrego portretu numerologicznego, a i z numerologią się nie polubiłyśmy

Czytałam o zegarze "chodzącym do tyłu"... okropne. Ja kiedyś miałam nawiedzony magnetofon - sam czasami się włączał. Przed snem zawsze wyciągałam wtyczkę z kontaktu tak w razie czego

A na te nawiedzone lalki boję się chociażby spojrzeć...
Ginger90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 07:03   #4658
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy to o tą serię chodziło
1 część o Robercie
http://www.youtube.com/watch?v=b3GLJEQO6NQ
potem 2 część o Annabelle, 3 część o Mandy i tak dalej, chyba 11 części.

15 części jednak
http://www.youtube.com/user/VirtualInsanity15/videos

A tak w ogóle, co do dziwnych zjawisk to spałam z soboty na niedzielę na działce i wyszłam o 2:00 w nocy na siusiu i co widzę? Czerwone niebo. Nie na całości, ale na pewnym dosyć sporym obszarze, zawołałam kumpla i próbowaliśmy rozkminić, co to może być. Początkowo myśleliśmy, że może dziwnie księżyc świeci, ale to nie mógł być on, bo jego mieliśmy po naszej lewej stronie. Na wschód słońca też jeszcze za szybko było. Nie mam pojęcia, co to mogło być.

Treningi

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2013-08-19 o 07:06
Stary 2013-08-19, 13:13   #4659
manieczka02
Rozeznanie

Odp: Straszny Wątek ;)

To te lalki przepraszam ze nie podrzucilam linka dopiero zajrzalam od tamtej pory na watek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:

A tak w ogóle, co do dziwnych zjawisk to spałam z soboty na niedzielę na działce i wyszłam o 2:00 w nocy na siusiu i co widzę? Czerwone niebo. Nie na całości, ale na pewnym dosyć sporym obszarze, zawołałam kumpla i próbowaliśmy rozkminić, co to może być. Początkowo myśleliśmy, że może dziwnie księżyc świeci, ale to nie mógł być on, bo jego mieliśmy po naszej lewej stronie. Na wschód słońca też jeszcze za szybko było. Nie mam pojęcia, co to mogło być.
Haha przypomnialo mi sie jak kiedys w nocy cala rodzina stalismy przy oknie bo cos blyszczacego tak powoli latalo po niebie niezbyt wysoko. Bylo czerwone i nie wygladalo za wesolo na tle czarnego nieba nocy. Wszyscy stoimy, rozkminiamy co to moze byc i przychodzi moja mama taka zaspana. Co sie dzieje? My mowimy jej ze cos lata. On sekunde popatrzyla na to: przeciez to balon. fakt, miala racje to byl balon w kaztalcie serca czerwony ktos go wypuscil i tak latal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://instagram.com/mhm_what_else

Fuck them so called "friends" they are all fake. Now it's time for love, me and future
manieczka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:52   #4660
pancziita
Raczkowanie

GG do pancziita

Cytat:

moze luna bila od latarni ulicznych jakiegos wiekszego miasta?
Stary 2013-08-19, 14:29   #4661
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia. Często już spałam na tej działce i nigdy nic takiego miejsca nie miało.

Treningi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 08:01   #4662
kaha2
Raczkowanie

O ile mi wiadomo czerwone niebo jest wynikiem wschodu bądź zachodu słońca , rozproszeniu promieni słonecznych czy jakoś tak :P
Jak słońce jest nad horyzontem albo pod nim , nie pamiętam już
Ale o 2 w nocy ?
kaha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:51   #4663
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaha2 Pokaż wiadomość
O ile mi wiadomo czerwone niebo jest wynikiem wschodu bądź zachodu słońca , rozproszeniu promieni słonecznych czy jakoś tak :P
Jak słońce jest nad horyzontem albo pod nim , nie pamiętam już
Ale o 2 w nocy ?
No właśnie gdyby to była 3:00-3:30 to bym się nie zdziwiła, ale 2:00 mnie trochę zszokowała. W końcu poszliśmy spać, bo nie mieliśmy pojęcia co to.

Treningi

Stary 2013-08-20, 12:40   #4664
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie gdyby to była 3:00-3:30 to bym się nie zdziwiła, ale 2:00 mnie trochę zszokowała. W końcu poszliśmy spać, bo nie mieliśmy pojęcia co to.
Widziałam takie niebo wielokrotnie. Jest piękne, ale dziwne. Zimą zwiastuje śnieg, wygląda ponuro i ciężko. Ale latem też widziałam, nic dziwnego w tym nie ma
A jak za tymi chmurami jeszcze jest księżyc w pełni, to nawet twarze robią się od tej poświaty czerwonawe, super efekt
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:44   #4665
kaha2
Raczkowanie

Skopiowałabym z jakiegoś forum historie, ale nie wolno chyba
kaha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:28   #4666
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś tu już podawał historie przeczytane gdzie indziej, więc chyba można
Stary 2013-08-20, 20:19   #4667
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Widziałam takie niebo wielokrotnie. Jest piękne, ale dziwne. Zimą zwiastuje śnieg, wygląda ponuro i ciężko. Ale latem też widziałam, nic dziwnego w tym nie ma
A jak za tymi chmurami jeszcze jest księżyc w pełni, to nawet twarze robią się od tej poświaty czerwonawe, super efekt
Muszę sobie aż poczytać o tym, od czego to może być. Bo, że zimą się czasem robi czerwone to wiem. Dzisiaj jedna kobieta mi powiedziała (aczkolwiek ona trochę taka chwalipięta i średnio jej wierzę), że to wpływ księżyca, że to zależy od tego na jakiej jest wysokości na niebie.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Można, można. Dawaj.

Treningi

Stary 2013-08-20, 20:36   #4668
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

U mnie zimą niebo jest zółte

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2013-08-21, 10:47   #4669
201604280909
Konto usunięte

Podczytuje Was i niektóre historie mrożą krew w żyłach

Mam pytanie: powiedzmy,że znam kogoś kto ma problem z pomieszczeniem, w ktorym ktos odebral sobie zycie. Nie korzysta z tego pomieszczenia bo ono nie jest w domu,ale chciałby zaczac z niego korzystac. Czy tam trzeba poswiecic woda czy jakies inne sposoby ludowe lub jakies egzorcyzmy??
201604280909 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 12:21   #4670
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baby_Spice Pokaż wiadomość

Mam pytanie: powiedzmy,że znam kogoś kto ma problem z pomieszczeniem, w ktorym ktos odebral sobie zycie. Nie korzysta z tego pomieszczenia bo ono nie jest w domu,ale chciałby zaczac z niego korzystac. Czy tam trzeba poswiecic woda czy jakies inne sposoby ludowe lub jakies egzorcyzmy??
A dzieje się tam coś konkretnego, że potrzebna jest interwencja?
Stary 2013-08-21, 13:12   #4671
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
A dzieje się tam coś konkretnego, że potrzebna jest interwencja?

Od tamtej pory byla tam jedna osoba czegoś poszukać i nic sie nie dzialo. Ciezko powiedziec,bo nikt tam nie chodzi. Ale boja sie tam chodzic z racji tego co sie tam wydarzylo.
Stary 2013-08-21, 14:14   #4672
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
U mnie zimą niebo jest zółte
u mnie pomarańczowe od śniegu, i latarni

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-21, 14:14   #4673
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Od tamtej pory byla tam jedna osoba czegoś poszukać i nic sie nie dzialo. Ciezko powiedziec,bo nikt tam nie chodzi. Ale boja sie tam chodzic z racji tego co sie tam wydarzylo.
Bo niekoniecznie musi się dziać. Znajomi wynajmują od lat mieszkanie, gdzie w łazience utopiła się dziewczyna i nic się nie dzieje.
Stary 2013-08-21, 14:18   #4674
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Bo niekoniecznie musi się dziać. Znajomi wynajmują od lat mieszkanie, gdzie w łazience utopiła się dziewczyna i nic się nie dzieje.
O kurcze...ja to bym miała stracha
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:03   #4675
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:

jak się nic nie dzieje, to nic nie róbcie
jak uważasz, że musisz coś zrobić, to zapal świeczkę i pomódl się za tą duszę. Można też posypać sól w rogach pomieszczenia.
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:30   #4676
Kukunia23
Rozeznanie

Uwaga - dziś na TVN o 20.50 Przepowiednia, a po nim wasz ulubiony schizowy film - RING

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:33   #4677
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
u mnie pomarańczowe od śniegu, i latarni
Oo taki właśnie kolorek

A ja to myślałam, że w zimę jakieś inne niebo jest

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Uwaga - dziś na TVN o 20.50 Przepowiednia, a po nim wasz ulubiony schizowy film - RING
Dzięki może obejrzę kawałek Ringa, ale mało bo o 4 wstaję do roboty

There is no cure.
Stary 2013-08-21, 23:03   #4678
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Oo taki właśnie kolorek

A ja to myślałam, że w zimę jakieś inne niebo jest

Dzięki może obejrzę kawałek Ringa, ale mało bo o 4 wstaję do roboty
ja też.aż mnie w końcu ktoś życzliwy doinformował

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-22, 08:24   #4679
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
O matko, balaby sie tam kąpać

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
jak się nic nie dzieje, to nic nie róbcie
jak uważasz, że musisz coś zrobić, to zapal świeczkę i pomódl się za tą duszę. Można też posypać sól w rogach pomieszczenia.
Dzięki
Stary 2013-08-22, 09:08   #4680
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja też.aż mnie w końcu ktoś życzliwy doinformował
Hah
Cytat:
O matko, balaby sie tam kąpać
Do kawalerki mojej przyjaciółki (starej dosyć) została przeniesiona wanna, w której prawdopodobnie ktoś się utopił. W domu nic się nie dzieje, a łazienki mało kto używa, bo kawalerka w zasadzie stoi pusta

There is no cure.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości