|
|
#4651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Na yt jest cala seria o nawiedzonych lalkach chyna 13 czezci ma. Polecam
|
|
#4652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Nie mogę tego znaleźć na youtube, czy mogłabyś link podać?
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2013-08-18 o 12:18 |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1 część o Robercie http://www.youtube.com/watch?v=b3GLJEQO6NQ potem 2 część o Annabelle, 3 część o Mandy i tak dalej, chyba 11 części. 15 części jednak http://www.youtube.com/user/VirtualInsanity15/videos Edytowane przez 201612291251 Czas edycji: 2013-08-18 o 16:29 |
|
|
|
|
#4655 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Heh....zacznę od tego, że uważam się za osobę trzeźwo myślącą, zresztą obrany przeze mnie kierunek studiów i specjalizacja ( mroczniejsza strona ludzkiego umysłu) sprawia, że większość 'zjawisk' potrafię jakoś zracjonalizować.
Ale jest jedna rzecz, w którą wierzę, mimo, że komuś wydaje się to głupie a oczywiście ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że tak jest, czy tak nie jest. Wierzę, że zmarły przychodzi się z tymi, którzy zostają pożegnać tuż po śmieci, czy w jakiś czas po smierci . Albo we śnie albo 'na jawie'. Podam tylko dwa przykłady: 1. Moja ukochana Babcia odeszła kilka lat temu. Była to dobra, prawa i szlachetna kobieta, mentorka mądra tą mądrością, której uczy doświadczenie ale której nie nabywa się na żadnym uniwerku. Przed śmiercią straszliwie cierpiała, morfina już nie działała, więc śmierć była dla niej wybawieniem od bólu. Na dzień przed śmiercią, w chwili przytomności oświadczyła, że jutro odejdzie bo powiedział jej to jakiś młody pan, z którym długo rozmawiała. Nie potrafiła go opisać, powiedziała tylko, że bardzo chce już do niego iść ( na oddziale kobiecym był żeński personel poza dwoma starszymi już lekarzami. Studentów nie było wtedy). Zgodnie z zapowiedzią- odeszła dnia następnego. Mi się Babcia przyśniła w noc po pogrzebie: była taka, jaką zapamiętałam ją z dzieciństwa, uśmiechnięta i wydawała się szczęsliwa. Powiedziała, że nie mam za nią tęsknić i płakać bo jej jest teraz dobrze. To bylo takie...realne, zbyt realne jak na sen. Mama wchodząc rano do pokoju (wtedy mieszkałam jeszcze w domu rodzinnym) spytała, czy zaczęłam używać Evasion. Nie, nie zaczęłam. Nikt z nas nie używał Evasion. Tylko Babcia zawsze nim pachniała. W jakiś czas potem kupiłam sobie flakonik tych perfum. Nie używam ich ale lubię je wąchać. 2. W marcu zmarła Mama mojej koleżanki. Ta pani była jednocześnie moją sąsiadką, kilka dni przeleżała w szpitalu, w śpiączce, stan był krytyczny. Któregoś dnia, parę minut po dwunastej w południe wołam w domu koty. Zawsze przybiegały. Tym razem-nie. Wszystkie trzy siedziały na szafie wpatrując się w coś w powietrzu, co widziały jedynie one ( nie, o tej porze roku owady nie latają). I tak dłuższą chwilę. W jakiś czas potem zadzwoniła do mnie płacząca koleżanka: jej Mama a moja sąsiadka umarla. Kilka minut po godzinie dwunastej w południe. Myślę, że wtedy własnie przyszła się pożegnać. Bardzo się lubiłyśmy. Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2013-08-18 o 22:18 |
|
|
|
#4656 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Dawno mnie tu nie było i chyba mi odbiło że o tej porze nadganiam kilkanaście stron ![]() Co do lalek, to sama posiadam 4 duże, porcelanowe - są piękne, 3 babcia przywiozła mi z Włoch, 4 kupiłam sama, jako jedyna jest stojąca. Mam też 8 mniejszych z gazet, może któraś pamięta ,,Damy z minionych epok'', ale nie są straszne ![]() Niezła jest ta 4, stojąca - oczy ma w fajnym odcieniu brązu, strasznie się błyszczą, dużo bardziej niż u jej ,,sióstr''. Co nietypowe, w sztucznym oświetleniu niekiedy wydają się czerwone/ciemnoczerwone/albo takie refleksy mam je już ładnych parę lat, ale do tej pory niekiedy się wzdrygam wieczorami, jak na nią spojrzę moja mama ma takie samo wrażenie, mój były mówił tak samo, jak u mnie bywał, ale cykał jej się nawet w dzień.Kiedyś urządziłyśmy sobie z przyjaciółką popijawkę w Halloween (pogasiłyśmy światła, były tylko świeczki) u mnie w domu i obie byłyśmy lekko wstawione, poszłam do ubikacji i zostawiłam ją w pokoju. Jak wróciłam, to ona mówiła że te lalki są straszne, zwłaszcza ta największa, jak ja mogę w nocy z nimi siedzieć i w ogóle ![]() Lecę spać, po Waszych historyjkach mam małe ciarki Boję się iść siku ![]() A jeśli chodzi o rzeczy paranormalne to u mnie zawsze spokój. To chyba dobrze?
|
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Raczkowanie
|
Dawno tu nie zaglądałam, odniosę się więc do tego, co dziewczyny pisały jakieś 3 strony wcześniej:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytałam o zegarze "chodzącym do tyłu"... okropne. Ja kiedyś miałam nawiedzony magnetofon - sam czasami się włączał. Przed snem zawsze wyciągałam wtyczkę z kontaktu tak w razie czego ![]() A na te nawiedzone lalki boję się chociażby spojrzeć... |
||
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle, co do dziwnych zjawisk to spałam z soboty na niedzielę na działce i wyszłam o 2:00 w nocy na siusiu i co widzę? Czerwone niebo. Nie na całości, ale na pewnym dosyć sporym obszarze, zawołałam kumpla i próbowaliśmy rozkminić, co to może być. Początkowo myśleliśmy, że może dziwnie księżyc świeci, ale to nie mógł być on, bo jego mieliśmy po naszej lewej stronie. Na wschód słońca też jeszcze za szybko było. Nie mam pojęcia, co to mogło być.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2013-08-19 o 07:06 |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Straszny Wątek ;)
To te lalki
przepraszam ze nie podrzucilam linka dopiero zajrzalam od tamtej pory na watek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Często już spałam na tej działce i nigdy nic takiego miejsca nie miało.
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
O ile mi wiadomo czerwone niebo jest wynikiem wschodu bądź zachodu słońca , rozproszeniu promieni słonecznych czy jakoś tak :P
Jak słońce jest nad horyzontem albo pod nim , nie pamiętam już ![]() Ale o 2 w nocy ?
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie gdyby to była 3:00-3:30 to bym się nie zdziwiła, ale 2:00 mnie trochę zszokowała. W końcu poszliśmy spać, bo nie mieliśmy pojęcia co to.
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak za tymi chmurami jeszcze jest księżyc w pełni, to nawet twarze robią się od tej poświaty czerwonawe, super efekt
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
Skopiowałabym z jakiegoś forum historie, ale nie wolno chyba
|
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś tu już podawał historie przeczytane gdzie indziej, więc chyba można
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Można, można. Dawaj.
|
|
|
#4668 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
U mnie zimą niebo jest zółte
|
|
|
|
#4669 |
|
Konto usunięte
|
Podczytuje Was i niektóre historie mrożą krew w żyłach
![]() Mam pytanie: powiedzmy,że znam kogoś kto ma problem z pomieszczeniem, w ktorym ktos odebral sobie zycie. Nie korzysta z tego pomieszczenia bo ono nie jest w domu,ale chciałby zaczac z niego korzystac. Czy tam trzeba poswiecic woda czy jakies inne sposoby ludowe lub jakies egzorcyzmy?? |
|
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pomarańczowe
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo niekoniecznie musi się dziać. Znajomi wynajmują od lat mieszkanie, gdzie w łazience utopiła się dziewczyna i nic się nie dzieje.
|
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak uważasz, że musisz coś zrobić, to zapal świeczkę i pomódl się za tą duszę. Można też posypać sól w rogach pomieszczenia. |
|
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga - dziś na TVN o 20.50 Przepowiednia, a po nim wasz ulubiony schizowy film - RING
|
#4677 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Oo taki właśnie kolorek
![]() A ja to myślałam, że w zimę jakieś inne niebo jest Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4679 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4680 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Hah
Do kawalerki mojej przyjaciółki (starej dosyć) została przeniesiona wanna, w której prawdopodobnie ktoś się utopił. W domu nic się nie dzieje, a łazienki mało kto używa, bo kawalerka w zasadzie stoi pusta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie na całości, ale na pewnym dosyć sporym obszarze, zawołałam kumpla i próbowaliśmy rozkminić, co to może być. Początkowo myśleliśmy, że może dziwnie księżyc świeci, ale to nie mógł być on, bo jego mieliśmy po naszej lewej stronie. Na wschód słońca też jeszcze za szybko było. Nie mam pojęcia, co to mogło być.