|
|
#1531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Masakros, wyobraźcie sobie, że leżycie we własnym grobie, żywe, bez tlenu, ciemno, zimno, skazane na śmierć....Ja pierdziu, ale maniana
"Blair with project" był nawet straszny, pierwsza część "Piły" też wypas (II dno, 3 pewnie też ) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to duchy, nawiedzenia, choroby psychiczne i demony Za wyjątkiem "Emily Rose" To nie bylo straszne |
|
|
|
#1532 |
|
Rozeznanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3439907]Masakros, wyobraźcie sobie, że leżycie we własnym grobie, żywe, bez tlenu, ciemno, zimno, skazane na śmierć....Ja pierdziu, ale maniana
"Blair with project" był nawet straszny, pierwsza część "Piły" też wypas (II dno, 3 pewnie też ) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to duchy, nawiedzenia, choroby psychiczne i demony Za wyjątkiem "Emily Rose" To nie bylo straszne A co to jest maniana? wiem, ze moze jakas opozniona jestem, ale nie wiem.. :Pa emily Rose faktycznie straszna nie byla. Piła czeka w kolejce a ogladniecei i jakos nie moge sie do niej wziąść ![]() a ogolnie to watek fajny i historyjki super gorzej jakby sie je czytalo samemu w nocy w pustym domu brr..
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3439907]Masakros, wyobraźcie sobie, że leżycie we własnym grobie, żywe, bez tlenu, ciemno, zimno, skazane na śmierć....Ja pierdziu, ale maniana
"Blair with project" był nawet straszny, pierwsza część "Piły" też wypas (II dno, 3 pewnie też ) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to duchy, nawiedzenia, choroby psychiczne i demony Za wyjątkiem "Emily Rose" To nie bylo straszne Dokładnie Wtedy mogę się bać. A jak ktoś coś morduje, zabija, podcina żyły... Nic Nie rusza mnie to za bardzo ;P
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1535 |
|
Konto usunięte
|
"ja pierdziu, ale maniana" to cytat z "Włatców móch"
![]() A "maniana" znaczy "jutro" po hiszpańsku bodajże ![]() Fajne też było Amityville
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3442522]"ja pierdziu, ale maniana" to cytat z "Włatców móch"
![]() A "maniana" znaczy "jutro" po hiszpańsku bodajże ![]() Fajne też było Amityville [/quote]Ja oglądałam starą i nową wersję Amityville i wg mie stara była o niebo lepsza Chociaż film ogólnie mnie nie zachwycił
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1537 |
|
Konto usunięte
|
To są dwie? A czym sie roznią?
|
|
|
|
#1538 |
|
*sportaddict*
|
ale słowa "mańana" niektórzy używają też w znaczeniu "masakra", "porażka" itp
|
|
|
|
#1539 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam takie coś jak usypiam nie lubie tego hehe
a jak byłam mała to w TV leciała często Laleczka Chucky [czy jakos tak] no a wczensije mama mi kupiła lalke dużą z rudymi krótkimi włosami ;/ jak ta laleczka czaki ;d no i po tym jak obejrzalam kilka czesci tego filmu kazalam wyniesc tą lalke do piewnicy bo sie bałam zasnąć hehe straszna bylaa ! |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3442633]To są dwie? A czym sie roznią?[/quote]
No tak, są dwie wersje. Jedna z 197.. (nie wiem dokladnie) roku, a druga ta nowa. No różnią się ogólnie scenerią, muzyka jest badziej przeraźliwa w tym pierwszym, nie ma tylu efektów, ogólnie inaczej wygląda ze strony technicznej. Ogólnie tak jakoś z mniejszą "pompą". A obejrzałam starą wersję w zasadzie przez przypadek, póxniej dopiero nowszą. Pozdrawiam
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
A dzisiaj dla wszystkich zainteresowanych, o 1.00 na Discovery "prawdziwy horror: demony"
Jak wytrzymam to sobie obejrzę
|
|
|
|
#1543 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
] robi znacznie większe wrażenie ale faktycznie, raczej odrzuca i wstrząsa, niż przeraża
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedawno oglądałam The Blair witch Project, cieniizna a tak bardzo chciałam się przestraszyć, tata ciagle przewijał kasetę
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Mnie nadal bardzo przeraża na kanale ZONE...coś tam te nawiedzone miejsca jak z tym kolesiem(medium) chodzą i sprawdzają czy faktycznie są w danym miejscu duchy..br...czasami to naprawdę mam dosć jak to oglądam...a co do filmów to wczoraj oglądałam tą najnowszą część "Teksanską masakrę piłą łańcuchową.Początek" czyli sam poczatek jak to się zaczeło że ten koleś zaczął mordować..ale żadna rewelacja-zobaczyłam bardziej z nudów niż dlatego bo chciałam się bać
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
a propos kota... ciotka mojej kolezanki mieszka sama w mieszkaniu. czesto slyszala w nocy rozne odglosy ale zwalala wlasnie na kota. jednak jak kot umarl to odglosy nadal wystepowaly. pewnej nocy gdy spala poczula, ze ktos sciaga z niej koldre (!) i sie obudzila, ale w pokoju nikogo nie bylo. pozniej uslyszala jakby zza okna krzyk "o Boze!" ale mieszka na 11 pietrze wiec niemozliwe by uslyszala krzyk z dworu. przypomnialo jej sie wtedy, ze jak kot zyl, czesto lubil siedziec w takiej duzej szafie garderobianej, wiecie takiej z drzwiami przesuwanymi. pewnego jednak dnia gdy wszedl tam wybiegl momentalnie z tej szafy z piskiem i juz nigdy nei chcial do niej wrocic mimo ze probowali go tam wsadzac, zachecac itp. niedlugo potem zdechl. przypomnialo mi sie rowniez takie dziwne zjawisko. siedzialam jak zwykle u siebie w pokoju przy komputerze, bylo juz pozno wiec bylo ciemno i nagle moja uwage zwrocilo swiatlo przebiegajace po sasiednim bloku, tak jakby pochodzilo od reflektorow samochodu jednak nie moglo bo bylo na wysokosci dokladnie mojego pietra a mieszkam wysoko. nawet nie zdazylam zastanowic sie nad tym zjawiskiem gdyz przyszla mama z informacja ze wlasnie podali ze Papiez zmarl..
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
ja opowiem co sie zdarzylo mojej rodzince(ze akurat mnie przy tym nie bylo) siedzieli sobie przy stole moja siostra z mezem i mama, na stole lezalo pare rzeczy i puszka z piwem stala, i nagle puszka sama przesunela sie przez pol stolu, siedzieli jak zamurowani, i w ten dzien do siostry dzwonil na komorek ktos nic nie pisalo na ekranie i nikt sie nie odzywal....dziwne
|
|
|
|
#1550 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ostatnio(na początku tygodnia) poszłam z mamą przeczytać ogłoszenie które wywieszone jest w gablocie przed Kościołem,kiedy i gdzie są w tym tygodniu kolędy.Noi czytamy i idzie znajoma z sąsiedniego bloku,była z lekka przestraszona,bo powiedziała że jak się modliła,a nikogo nie było w Kościele(pustka),to coś zapukało mocno z 3 razy,nawet nie zdążyła do końca się pomodlić,bo wyszla wystraszona.Ciekawe co to było.
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
w nocy przytrafilo mi sie cos dziwnego
przebudzilam sie i naprzeciwko mojego lozka sa drzwi,wiec automatycznie spojrzalam w ich strone....a tam stala wysoka postac mezczyzny nie widzialam twarzy,ale widzialam,ze mial na sobie jakis sweter,spodnie...podniosl am glowe bo pomyslalam,ze to moze tata tam stoi ale za chwile zajarzylam,ze to niemozliwe ta postac stala zwrocona w moja strone,przestraszylam sie i weszlam pod koldre i po chwili usnelam.
|
|
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba przez tą gorączke...
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kiedys widzialam krasnoludka
nikomu o tym nie mowilam bo nikt by nie uwierzyl
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo krasnoludek mi skarpetki podwędza.... ciekawe co z nimi robi
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się, że kiedyś jak byliśmy mniejsi, ze znajomymi bawiliśmy się w chowanego po piwnicy. Do tej piwnicy było jedno wejście i wyjście, jedna wnęka. Zawsze gasiliśmy światła, żeby nas nie było widać, a osoba szukająca musiała wejść do piwnicy i rozpoznać każdą osobę.
Któregoś razu zostałam tylko ja i koleżanka, po drugiej stronie piwnicy zapaliło się światło, Wystraszone wyszłyśmy z tego miejsca. Chłopacy nas wyśmiali {w sumie istniała możliwość, że światło samo się zapala-trochę zepsute} Ale innym razem, jestem pewna, że to przeżyłam, choć nie powiedziałam tego chłopakom. Jak zawsze bawiliśmy się po prostu. Potem zostałam ja i kolega. On chodził po piwnicy, zaglądał itp. Ja stałam schowana za murkiem {on mnie prosił abym nie wychodziła}. Potem coś powiedział, nie usłyszałam, ale przyszedł i stanął przede mną. Stałam tak z nim, coś do niego mówiłam, ale nie odpowiadał. Nikt nas nie szukał więc byłam trochę zdenerwowana. Przykucnęłam, zaczęłam ciągać go za nogawkę i mówić 'wychodzimy, wychodzimy'. A on dalej stał i nic nie mówił. Powiedziałam 'jak se chcesz, ja idę'. Wstałam i poszłam. Wyszłam na dwór i co ujrzałam ? Chłopak, którego rzekomo ciągałam za nogawkę już dawno siedzi sobie na barierkach, wszyscy poodbijani siedzieli i się śmiali ze wszystkiego, a osoba która miała szukać już dawno tego nie robiła, bo po co ? Gra się skończyła. Ja nikomu o tym nie mówiłam. Jestem pewna, że kogoś ciągałam za tą nogawkę, widziałam w ciemności jakąś postać... Tylko kto to, skoro wszyscy siedzieli już dawno na podwórku ?... Dodam, że moja Siostra od religii mówiła, że to normalnie, że duchy z nami obcują. {'świętych obcowanie'}. |
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
niezle
|
|
|
|
#1558 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Albo ktoś się spowiadał w konfesjonale i otrzymał rozgrzeszenie ![]() Cytat:
O mama! Chyba bym umarła! Dobrze, że rzadko budzę się w nocy! ![]() Cytat:
Wizyta u psychiatry czeka ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3586776]
Albo ktoś się spowiadał w konfesjonale i otrzymał rozgrzeszenie ![]() [/QUOTE] |
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Mama mi jakoś niedawno opowiadała, że mojej babci siostra, wpłaciła na msze za swoją mamę {tylko}. Nie wiem co właściwie planowała, może chciała za swojego ojca w innym terminie. (?).
Ale parę dni później dla mojej babci przyśniła się mama i mówiła, że idzie na wesele {była ładnie ubrana i w ogóle}, a moja babcia pyta, dlaczego sama bez taty, na co ona odpowiedziała 'bo go nie zaprosili'. Jak dla mnie to było smutne. Msza była tylko za mojej babci mamę, o tacie jakby zapomnieli, jakby.. nie zaprosili.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to
Za wyjątkiem "Emily Rose"
To nie bylo straszne 
wiem, ze moze jakas opozniona jestem, ale nie wiem.. :P
Nie rusza mnie to za bardzo ;P 

przebudzilam sie i naprzeciwko mojego lozka sa drzwi,wiec automatycznie spojrzalam w ich strone....a tam stala wysoka postac mezczyzny