Straszny Wątek ;) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-12, 14:19   #1531
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Dot.: Straszny Wątek ;)

Masakros, wyobraźcie sobie, że leżycie we własnym grobie, żywe, bez tlenu, ciemno, zimno, skazane na śmierć....Ja pierdziu, ale maniana Okropność...
"Blair with project" był nawet straszny, pierwsza część "Piły" też wypas (II dno, 3 pewnie też ) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to duchy, nawiedzenia, choroby psychiczne i demony Za wyjątkiem "Emily Rose" To nie bylo straszne
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 14:35   #1532
lolitka123
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3439907]Masakros, wyobraźcie sobie, że leżycie we własnym grobie, żywe, bez tlenu, ciemno, zimno, skazane na śmierć....Ja pierdziu, ale maniana Okropność...
"Blair with project" był nawet straszny, pierwsza część "Piły" też wypas (II dno, 3 pewnie też ) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to duchy, nawiedzenia, choroby psychiczne i demony Za wyjątkiem "Emily Rose" To nie bylo straszne [/quote]

A co to jest maniana? wiem, ze moze jakas opozniona jestem, ale nie wiem.. :P
a emily Rose faktycznie straszna nie byla.
Piła czeka w kolejce a ogladniecei i jakos nie moge sie do niej wziąść
a ogolnie to watek fajny i historyjki super gorzej jakby sie je czytalo samemu w nocy w pustym domu brr..
Stary 2007-01-12, 18:25   #1533
paulagwiazda
Wtajemniczenie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3439907]Masakros, wyobraźcie sobie, że leżycie we własnym grobie, żywe, bez tlenu, ciemno, zimno, skazane na śmierć....Ja pierdziu, ale maniana Okropność...
"Blair with project" był nawet straszny, pierwsza część "Piły" też wypas (II dno, 3 pewnie też ) a "Teksańskiej..." nie oglądałam, sam tytuł mnie już odpycha. Dla mnnie rzeź to nie horror, horror to duchy, nawiedzenia, choroby psychiczne i demony Za wyjątkiem "Emily Rose" To nie bylo straszne [/quote]

Dokładnie Dla mnie horror jest horrorem jak są tam duchy i coś nawiedzonego Wtedy mogę się bać. A jak ktoś coś morduje, zabija, podcina żyły... Nic Nie rusza mnie to za bardzo ;P
Stary 2007-01-12, 19:20   #1534
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulagwiazda Pokaż wiadomość
Dokładnie Dla mnie horror jest horrorem jak są tam duchy i coś nawiedzonego Wtedy mogę się bać. A jak ktoś coś morduje, zabija, podcina żyły... Nic Nie rusza mnie to za bardzo ;P
lubie jak jest coś niewyjasnionego, tajemniczego w filmie.... a "ciachu ciachu" i pełno krwi nie jest straszne
Stary 2007-01-12, 20:03   #1535
Konto usunięte

"ja pierdziu, ale maniana" to cytat z "Włatców móch"
A "maniana" znaczy "jutro" po hiszpańsku bodajże
Fajne też było Amityville
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 20:09   #1536
wenedka
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3442522]"ja pierdziu, ale maniana" to cytat z "Włatców móch"
A "maniana" znaczy "jutro" po hiszpańsku bodajże
Fajne też było Amityville [/quote]

Ja oglądałam starą i nową wersję Amityville i wg mie stara była o niebo lepsza Chociaż film ogólnie mnie nie zachwycił
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 20:18   #1537
Konto usunięte

To są dwie? A czym sie roznią?
Stary 2007-01-12, 20:56   #1538
vadi
*sportaddict*

ale słowa "mańana" niektórzy używają też w znaczeniu "masakra", "porażka" itp
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 21:54   #1539
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez In_ThE_ShAdOwS Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny co to jest, takie uczucie, że spadasz w dół? Czyzby to moje ciało astralne tak powracało? Lubię to uczucie.
słyszałam też teorię, że to atawistyczny odruch - nasi przodkowie nocowali na drzewach, no i nie zawsze udawało im się wytrwać na gałęzi do rana
Stary 2007-01-12, 23:00   #1540
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

też mam takie coś jak usypiam nie lubie tego hehe

a jak byłam mała to w TV leciała często Laleczka Chucky [czy jakos tak] no a wczensije mama mi kupiła lalke dużą z rudymi krótkimi włosami ;/ jak ta laleczka czaki ;d no i po tym jak obejrzalam kilka czesci tego filmu kazalam wyniesc tą lalke do piewnicy bo sie bałam zasnąć hehe straszna bylaa !
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 14:16   #1541
wenedka
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3442633]To są dwie? A czym sie roznią?[/quote]

No tak, są dwie wersje. Jedna z 197.. (nie wiem dokladnie) roku, a druga ta nowa. No różnią się ogólnie scenerią, muzyka jest badziej przeraźliwa w tym pierwszym, nie ma tylu efektów, ogólnie inaczej wygląda ze strony technicznej. Ogólnie tak jakoś z mniejszą "pompą". A obejrzałam starą wersję w zasadzie przez przypadek, póxniej dopiero nowszą.
Pozdrawiam
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 23:55   #1542
trine_k
Raczkowanie

GG do trine_k

A dzisiaj dla wszystkich zainteresowanych, o 1.00 na Discovery "prawdziwy horror: demony"

Jak wytrzymam to sobie obejrzę
trine_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-14, 11:29   #1543
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez eM! Pokaż wiadomość
A ja wczoraj ogladalam 'Teksanska masakre pila mechaniczna' bo leciala na ale kino! i musze stwierdzic, ze spodziewalam sie czegos straszniejszego, na prawde! Wszyscy znajomi mowili, ze to najstraszniejszy film jaki widzieli i w ogole jedna wielka masakra po ktorej nie mozna spac. A ja ogladalam to sama, i patrzylam w ekran raczej z lekkim niesmakiem. Zazwyczaj trzese portami na strasznych filmach, a potem mam dziwne schizy i nie moge spac, ale ten film okazal sie dnem, wedlug mnie, strata czasu, nuda, zero napiecia, wiadomo co stanie sie za chwile. Krotko mowiac bajeczka pelna krwi
gwarantuję Ci, że w kinie [zwłaszcza z dolby surround ] robi znacznie większe wrażenie ale faktycznie, raczej odrzuca i wstrząsa, niż przeraża
Stary 2007-01-14, 12:08   #1544
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
słyszałam też teorię, że to atawistyczny odruch - nasi przodkowie nocowali na drzewach, no i nie zawsze udawało im się wytrwać na gałęzi do rana
hehe niezłe

Niedawno oglądałam The Blair witch Project, cieniizna a tak bardzo chciałam się przestraszyć, tata ciagle przewijał kasetę
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-15, 07:30   #1545
ASIA81
Raczkowanie

GG do ASIA81

Mnie nadal bardzo przeraża na kanale ZONE...coś tam te nawiedzone miejsca jak z tym kolesiem(medium) chodzą i sprawdzają czy faktycznie są w danym miejscu duchy..br...czasami to naprawdę mam dosć jak to oglądam...a co do filmów to wczoraj oglądałam tą najnowszą część "Teksanską masakrę piłą łańcuchową.Początek" czyli sam poczatek jak to się zaczeło że ten koleś zaczął mordować..ale żadna rewelacja-zobaczyłam bardziej z nudów niż dlatego bo chciałam się bać

ASIA81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-15, 17:38   #1546
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beauty1984 Pokaż wiadomość
A ja niezależnie od pory. Chociaż często zdarza mi się to zwalać na kota. Tzn. tłumaczyc sobie, że to on gdzieś grasuje i robi hałas.

Ale to nie pomaga zbyt często bo kocisko zazwyczaj śpi ze mną .
a propos kota... ciotka mojej kolezanki mieszka sama w mieszkaniu. czesto slyszala w nocy rozne odglosy ale zwalala wlasnie na kota. jednak jak kot umarl to odglosy nadal wystepowaly. pewnej nocy gdy spala poczula, ze ktos sciaga z niej koldre (!) i sie obudzila, ale w pokoju nikogo nie bylo. pozniej uslyszala jakby zza okna krzyk "o Boze!" ale mieszka na 11 pietrze wiec niemozliwe by uslyszala krzyk z dworu. przypomnialo jej sie wtedy, ze jak kot zyl, czesto lubil siedziec w takiej duzej szafie garderobianej, wiecie takiej z drzwiami przesuwanymi. pewnego jednak dnia gdy wszedl tam wybiegl momentalnie z tej szafy z piskiem i juz nigdy nei chcial do niej wrocic mimo ze probowali go tam wsadzac, zachecac itp. niedlugo potem zdechl. przypomnialo mi sie rowniez takie dziwne zjawisko. siedzialam jak zwykle u siebie w pokoju przy komputerze, bylo juz pozno wiec bylo ciemno i nagle moja uwage zwrocilo swiatlo przebiegajace po sasiednim bloku, tak jakby pochodzilo od reflektorow samochodu jednak nie moglo bo bylo na wysokosci dokladnie mojego pietra a mieszkam wysoko. nawet nie zdazylam zastanowic sie nad tym zjawiskiem gdyz przyszla mama z informacja ze wlasnie podali ze Papiez zmarl..

staram się ograniczać komputer

jak zaliczę to...
Lil' Hottie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-15, 17:55   #1547
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie Pokaż wiadomość
Kiedys, to byly jeszcze czasy jak bylam glupia (juz nie jestem ), wypozyczylam ksiazki o parapsychologii i kontakcie ze zmarlymi. Daleko sie nie doczytalam, bo nie chcialam wiedziec. Balam sie. A chcialam wejsc w kontak t z Dziadkiem. Pisalo tam, ze trzeba usiasc najlepiej przed lustrem, bo tylko tak mozna zmarlych zobatrzyc. Tylko ich odbicie, pisalo, ze dlatego ludzie widza (wtedy przez przypadek i sie przestraszaja) zmarlych w oknach, jakis szybach, lustrach. Wiec ja radze po nocach nie zzerkac w lustra. No i dlatego tez te "wrózki" maja ta niby magiczna kule ze szka przed soba, bo w nich ma sie duch odbijac
wiecie co to jest straszne, ale wlasnie dla mnie straszne jest to, ze te zmarle dusze po smierci gdzies tam sa, ze one sa w poblizu a my nie potrafimy nawiazac z nimi kontaktu, ze bliskie osoby ktore zmarly sa przy nas caly czas a my sie ich boimy, to dla nich musi byc przykre. fakt ja bym nie chciala zobaczyc ducha zmarlej osoby w lustrze (!) bo nie wiadomo jak taki duch wyglada i czy ten widok nie bylby zbyt straszny... w ogole samo takie przezycie kontaktu z kims tak "na spokojnie" ze podchodzimy do lustra w nocy i czekamy... wymaga duzej dojrzalosci i przygotowania psychicznego... zazwyczaj po prostu nie starcza nam odwagi by to zrobic. ale smutno mi ze jakas zmarla bliska mi osoba gdzies tam jest w poblizu a ja nawet nie wiem gdzie jest.. sama nie wiem jak to wytlumaczyc, po prostu chcialabym wiedziec gdzie sa te osoby, bo wiadomo dusza nie umiera umiera tylko cialo a przeciez w naszych bliskich kochalismy wlasnie dusze! wybaczcie moje zagmatwane pisanie ale chce cos przekazac ale nie wiem jak

jak zaliczę to...
Stary 2007-01-15, 19:02   #1548
Lil' Hottie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marmi Pokaż wiadomość
A jeszcze Wam powiem,ze tak jak pisalam interesowlam sie magia i w ogole parapsychologia. I kiedys ogladam z rodzicami "Z archiwum X" i bylo o kims kto umial chyba rzucac klatwy. Ja niestety robilam to kilka razy i mi sie udawalo... Teraz zaluje bo to do mnie wraca, ale nie wazne Ogladamy sobie, jest juz koniec i mowie moim Rodzicom ze ja tez tak umiem Oni sie ze mnie zaczeli smiac oczywiscie i to w dosc wredny sposob wiec sie wkurzylam. Zerwalam sie i wrzasnelam na nich - Co, nie wierzycie ?????? I w tym momencie zgaslo swiatlo w pokoju Dzieki wlaczonemu tv moglam zobaczyc ich miny a byly hehe nietegie Chyba mi uwierzyli

A, i Dziewczyny, ja tez spie cala nakryta koldra (zeby wampir nie ugryzl w szyje), piwnica to dla mnie koszmar, no i oczywsicie spac trzeba chodzic przy wlaczonym telewizorku
wiecie co, co do tych klątw to rpzypomniało mi się jedno głupie zdarzenie z mojego życia... kiedyś, jak byłam bardzo mała, miałam może z 7 lat, gdzieś usłyszałam że jak przebije się szpilką lub igłą czyjąś twarz na zdjęciu to tej osobie coś się stanie. oczywiście jak to dziecko musiałam sprawdzić i wzięłam zdjęcie nie za bardzo lubianej koleżanki i przebiłam szpilką. oczywiście nic się nie stało i zpaomniałam o całym wydarzeniu. kilka lat później... dowiedziałam się że ta dziewczyna zmarła na serce w wieku -nastu lat!! mam nadizeje jednak ze nie mialo to nic wspolnego z moim "eksperymentem" z dziecinstwa. jednak wystraszylam sie :/

jak zaliczę to...
Stary 2007-01-25, 22:14   #1549
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

ja opowiem co sie zdarzylo mojej rodzince(ze akurat mnie przy tym nie bylo) siedzieli sobie przy stole moja siostra z mezem i mama, na stole lezalo pare rzeczy i puszka z piwem stala, i nagle puszka sama przesunela sie przez pol stolu, siedzieli jak zamurowani, i w ten dzien do siostry dzwonil na komorek ktos nic nie pisalo na ekranie i nikt sie nie odzywal....dziwne
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 22:47   #1550
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lil' Hottie Pokaż wiadomość
wiecie co, co do tych klątw to rpzypomniało mi się jedno głupie zdarzenie z mojego życia... kiedyś, jak byłam bardzo mała, miałam może z 7 lat, gdzieś usłyszałam że jak przebije się szpilką lub igłą czyjąś twarz na zdjęciu to tej osobie coś się stanie. oczywiście jak to dziecko musiałam sprawdzić i wzięłam zdjęcie nie za bardzo lubianej koleżanki i przebiłam szpilką. oczywiście nic się nie stało i zpaomniałam o całym wydarzeniu. kilka lat później... dowiedziałam się że ta dziewczyna zmarła na serce w wieku -nastu lat!! mam nadizeje jednak ze nie mialo to nic wspolnego z moim "eksperymentem" z dziecinstwa. jednak wystraszylam sie :/
Chyba wypróbuje to na zdjęciu mojego byłego Dobra,żartowałam po po pierwsze nie posiadam już jego zdjęć,ale jakby tak mieć laleczke voodo

Ostatnio(na początku tygodnia) poszłam z mamą przeczytać ogłoszenie które wywieszone jest w gablocie przed Kościołem,kiedy i gdzie są w tym tygodniu kolędy.Noi czytamy i idzie znajoma z sąsiedniego bloku,była z lekka przestraszona,bo powiedziała że jak się modliła,a nikogo nie było w Kościele(pustka),to coś zapukało mocno z 3 razy,nawet nie zdążyła do końca się pomodlić,bo wyszla wystraszona.Ciekawe co to było.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 10:10   #1551
blueania
Zakorzenienie

w nocy przytrafilo mi sie cos dziwnego przebudzilam sie i naprzeciwko mojego lozka sa drzwi,wiec automatycznie spojrzalam w ich strone....a tam stala wysoka postac mezczyzny nie widzialam twarzy,ale widzialam,ze mial na sobie jakis sweter,spodnie...podniosl am glowe bo pomyslalam,ze to moze tata tam stoi ale za chwile zajarzylam,ze to niemozliwe ta postac stala zwrocona w moja strone,przestraszylam sie i weszlam pod koldre i po chwili usnelam.
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 10:58   #1552
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
w nocy przytrafilo mi sie cos dziwnego przebudzilam sie i naprzeciwko mojego lozka sa drzwi,wiec automatycznie spojrzalam w ich strone....a tam stala wysoka postac mezczyzny nie widzialam twarzy,ale widzialam,ze mial na sobie jakis sweter,spodnie...podniosl am glowe bo pomyslalam,ze to moze tata tam stoi ale za chwile zajarzylam,ze to niemozliwe ta postac stala zwrocona w moja strone,przestraszylam sie i weszlam pod koldre i po chwili usnelam.
Kilka dni temu miałam podobnie tylko, że ja widziałam krasnoludka naprawdę go widziałam a nikt mi nie chce uwierzyć na dodatek zaczęły mi znikać skarpetki do pary

to chyba przez tą gorączke...
Stary 2007-01-30, 11:05   #1553
blueania
Zakorzenienie

ja tez kiedys widzialam krasnoludka ale wtedy nie mialam goraczki i bylo ze mna wszystko w porzadku nikomu o tym nie mowilam bo nikt by nie uwierzyl
Stary 2007-01-30, 12:37   #1554
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez untouchable Pokaż wiadomość
na dodatek zaczęły mi znikać skarpetki do pary
Rozbawiło mnie to
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 17:10   #1555
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gonia1 Pokaż wiadomość
Rozbawiło mnie to

Bo krasnoludek mi skarpetki podwędza.... ciekawe co z nimi robi
Stary 2007-02-01, 07:05   #1556
ze-smutnymi-oczami
Raczkowanie

Przypomniało mi się, że kiedyś jak byliśmy mniejsi, ze znajomymi bawiliśmy się w chowanego po piwnicy. Do tej piwnicy było jedno wejście i wyjście, jedna wnęka. Zawsze gasiliśmy światła, żeby nas nie było widać, a osoba szukająca musiała wejść do piwnicy i rozpoznać każdą osobę.
Któregoś razu zostałam tylko ja i koleżanka, po drugiej stronie piwnicy zapaliło się światło, Wystraszone wyszłyśmy z tego miejsca. Chłopacy nas wyśmiali {w sumie istniała możliwość, że światło samo się zapala-trochę zepsute}
Ale innym razem, jestem pewna, że to przeżyłam, choć nie powiedziałam tego chłopakom. Jak zawsze bawiliśmy się po prostu. Potem zostałam ja i kolega. On chodził po piwnicy, zaglądał itp. Ja stałam schowana za murkiem {on mnie prosił abym nie wychodziła}. Potem coś powiedział, nie usłyszałam, ale przyszedł i stanął przede mną. Stałam tak z nim, coś do niego mówiłam, ale nie odpowiadał. Nikt nas nie szukał więc byłam trochę zdenerwowana. Przykucnęłam, zaczęłam ciągać go za nogawkę i mówić 'wychodzimy, wychodzimy'. A on dalej stał i nic nie mówił. Powiedziałam 'jak se chcesz, ja idę'. Wstałam i poszłam. Wyszłam na dwór i co ujrzałam ? Chłopak, którego rzekomo ciągałam za nogawkę już dawno siedzi sobie na barierkach, wszyscy poodbijani siedzieli i się śmiali ze wszystkiego, a osoba która miała szukać już dawno tego nie robiła, bo po co ? Gra się skończyła. Ja nikomu o tym nie mówiłam. Jestem pewna, że kogoś ciągałam za tą nogawkę, widziałam w ciemności jakąś postać... Tylko kto to, skoro wszyscy siedzieli już dawno na podwórku ?...

Dodam, że moja Siostra od religii mówiła, że to normalnie, że duchy z nami obcują. {'świętych obcowanie'}.
ze-smutnymi-oczami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 11:31   #1557
blueania
Zakorzenienie

niezle
Stary 2007-02-01, 21:31   #1558
Konto usunięte

Cytat:
ale słowa "mańana" niektórzy używają też w znaczeniu "masakra", "porażka" itp
I o to znaczenie mi chodziło

Cytat:

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość

Ostatnio(na początku tygodnia) poszłam z mamą przeczytać ogłoszenie które wywieszone jest w gablocie przed Kościołem,kiedy i gdzie są w tym tygodniu kolędy.Noi czytamy i idzie znajoma z sąsiedniego bloku,była z lekka przestraszona,bo powiedziała że jak się modliła,a nikogo nie było w Kościele(pustka),to coś zapukało mocno z 3 razy,nawet nie zdążyła do końca się pomodlić,bo wyszla wystraszona.Ciekawe co to było.
Pewnie duch święty Albo ktoś się spowiadał w konfesjonale i otrzymał rozgrzeszenie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
O mama! Chyba bym umarła! Dobrze, że rzadko budzę się w nocy!
Cytat:
Napisane przez untouchable Pokaż wiadomość
Kilka dni temu miałam podobnie tylko, że ja widziałam krasnoludka naprawdę go widziałam a nikt mi nie chce uwierzyć na dodatek zaczęły mi znikać skarpetki do pary

to chyba przez tą gorączke...
O mamoooo!! Wizyta u psychiatry czeka

Cytat:
Napisane przez ze-smutnymi-oczami Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że kiedyś jak byliśmy mniejsi, ze znajomymi bawiliśmy się w chowanego po piwnicy. Do tej piwnicy było jedno wejście i wyjście, jedna wnęka. Zawsze gasiliśmy światła, żeby nas nie było widać, a osoba szukająca musiała wejść do piwnicy i rozpoznać każdą osobę.
Któregoś razu zostałam tylko ja i koleżanka, po drugiej stronie piwnicy zapaliło się światło, Wystraszone wyszłyśmy z tego miejsca. Chłopacy nas wyśmiali {w sumie istniała możliwość, że światło samo się zapala-trochę zepsute}
Ale innym razem, jestem pewna, że to przeżyłam, choć nie powiedziałam tego chłopakom. Jak zawsze bawiliśmy się po prostu. Potem zostałam ja i kolega. On chodził po piwnicy, zaglądał itp. Ja stałam schowana za murkiem {on mnie prosił abym nie wychodziła}. Potem coś powiedział, nie usłyszałam, ale przyszedł i stanął przede mną. Stałam tak z nim, coś do niego mówiłam, ale nie odpowiadał. Nikt nas nie szukał więc byłam trochę zdenerwowana. Przykucnęłam, zaczęłam ciągać go za nogawkę i mówić 'wychodzimy, wychodzimy'. A on dalej stał i nic nie mówił. Powiedziałam 'jak se chcesz, ja idę'. Wstałam i poszłam. Wyszłam na dwór i co ujrzałam ? Chłopak, którego rzekomo ciągałam za nogawkę już dawno siedzi sobie na barierkach, wszyscy poodbijani siedzieli i się śmiali ze wszystkiego, a osoba która miała szukać już dawno tego nie robiła, bo po co ? Gra się skończyła. Ja nikomu o tym nie mówiłam. Jestem pewna, że kogoś ciągałam za tą nogawkę, widziałam w ciemności jakąś postać... Tylko kto to, skoro wszyscy siedzieli już dawno na podwórku ?...
O ****a. Ale mnie zatkało
Stary 2007-02-03, 00:13   #1559
Gonia1
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3586776]

Albo ktoś się spowiadał w konfesjonale i otrzymał rozgrzeszenie

[/QUOTE]

Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 23:10   #1560
ze-smutnymi-oczami
Raczkowanie

Mama mi jakoś niedawno opowiadała, że mojej babci siostra, wpłaciła na msze za swoją mamę {tylko}. Nie wiem co właściwie planowała, może chciała za swojego ojca w innym terminie. (?).
Ale parę dni później dla mojej babci przyśniła się mama i mówiła, że idzie na wesele {była ładnie ubrana i w ogóle}, a moja babcia pyta, dlaczego sama bez taty, na co ona odpowiedziała 'bo go nie zaprosili'.
Jak dla mnie to było smutne. Msza była tylko za mojej babci mamę, o tacie jakby zapomnieli, jakby.. nie zaprosili.
ze-smutnymi-oczami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości