![]() |
#2341 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
gdy główna bohaterka odnalazła tajemnicze drzwi w jakimś schowku ![]() Co do horrorów to wolę te, w których jest mało krwi a które działają na psychikę i trzymają w napięciu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Przyczajenie
|
DariaKom
"Przerażają mnie chyba właśnie niedopowiedzenia i takie tajemnicze ujęcia..." o tak, mnie też. są tak specyficzne zrobione, że niby zwykła czynność, a jednak coś przerażającego w niej jest. ![]() a oglądała któraś z Was "Koszmar z ulicy Wiązów"? to dopiero masakra ![]() ![]() tak a'propo duchów... kiedyś mi się tak zdarzyło, że siedziałam w domu, bo byłam chora. to był taki okres, gdzie rankiem było jeszcze ciemno. zawsze zamykam u siebie w pokoju drzwi i tak też zrobiłam. coś tam przeglądam na necie i nagle słyszę, jak moja mikrofalówka piszczy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem co to w ogóle było, a miałam niezłego stracha. ![]() ![]() ![]()
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się całkowicie z Tobą, mnie też straszy nie to przez co aż mi niedobrze ale to co tajemnicze i klimatyczne. Obecnie moim najstraszniejszym horrorem jest sobotnia obrona pracy lic. Czy coś poza obroną mgr może to przebić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z horrorów tak powyżej roku 2000 to mój ukochany Silent Hill (za jakiś czas powienien wyjść II), Sierociniec, Oko (tajskie), Klątwa (japońska), Szepty w mroku, Piła (wszystkie ![]() Luknijcie na to ![]() http://www.filmweb.pl/f298736/Ring+T...The,2009/opisy super się zapowiada ![]() ![]() Kochana, dobrze robisz, że odpuszczasz sobie Nieznajomych w kinie. To jest tragedia ten film. Nic się nie dzieje... Typowy niskobudżetowy gniot. Przez cały film się ganiają a beznadziejne zakończenie jest w stanie popsuć humor na cały wieczór. Nawet na kompie nie polecam... Kevin sam w domu był straszniejszy ![]() Patrze z niekłamanym zachwytem na te duble i inne kwiatki, które wykonuję dziś. Teraz zacytowałam sama siebie... to nie jest efekt mojej megalomanii tylko przeuczenia hihih |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O to straciłaś najlepsze:/ otóż oględnie mówiąc, okazało się, że w tym schowku przez cały czas ten jej synuś był... oczywiście teraz był już martwy... babka sobie zaczęła przypominać, że jak kiedyś go szukała, to zastawiła mu czymś wyjście, czyli to ona tak naprawdę go zabiła... potem jednak udało jej się go ożywić (w filmie jest to dosyć mocno uzasadnione, w tej chwili nie pamiętam jak)... i potem synuś dołączył do reszty "dzieciaczków", a one wszystkie zaczęły do niej mówić "mamo"... z tego by wynikało, że zaczęła nimi się opiekować. W sumie taki był koniec tej historii... niedługi czas potem (przynajmniej tak to wygląda w filmie) jej mężuś się zjawił z powrotem, ale w domu już nikogo nie było i wyglądał jak od dawna nie zamieszkany. Jak coś pomyliłam, to proszę, niech mnie któraś poprawi, bo nie jestem pewna czy dobrze wszystko pamiętam ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam za offtop, ale nie mogłam się nie wyżalić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Od strony technicznej ja sie totalnie nie znam wiec nie bedę oceniac. Jak dla mnie sam film fajny. Po 1. podoba mi sie wątek miłosny w filmie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Perfumoholik z wyboru
|
![]()
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sama mysl co przeszla ta dwoja az ciarki przechodza przez cialo .... jesli chodzi i koncowke hmmm .. co myslalas ze sciagnac maski i krzykna "niespodzianka !! bo nie bardzo rozumiem i to z Kevinem slaby zarcik ![]() ja osobiscie polecam "White Noise" dosc stary ale naprawde swietny !! http://www.youtube.com/watch?v=X7oHd...eature=related |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej.. troszkę więcej dystansu...bronisz filmu bo Ci się podobał, ale mi się wcale nie podobał (mimo, że też wolę takie filmy,które działają bardziej na głowę niż na brzuch). Wyraziłam swoją opinię a taka właśnie jest i myślę, że mam do niej pełne prawo. Powiem, żebyś już się nie denerwowała, że Ty też masz do swojej opinii pełne prawo. Ale nie masz prawa, mówić czy przesadziłam czy nie, bo to są tylko moje odczucia. Nie narzucam Ci swojego punktu widzenia, bo każdy ma swój mózg i potrafi samodzielnie ocenić. A jak żarcik z Kevinem Cię uraził, to już nic na ten temat nie poradzę. Albo poradzę jeszcze raz...troszkę dystansu do filmów. To naprawdę nie są powody do takiego wzburzenia. A jeśli chodzi o to, że na faktach...hhmmm taaaa Blair Witch Project też był na faktach... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rowniez napisalam moja opinie na temat filmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Rozeznanie
|
http://wiadomosci.onet.pl/1857560,135,item.html
Dla ożywienia wątku poczytajcie o pochowanych żywcem. Z tego co kojarzę niektóre te historie były tu wspominane.
![]() |
#2358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i potem te wszystkie dzieci sie pojawily, chcialy zeby ona sie nimi zaopiekowala i ona sie zgodzila i potem jej maz poszedl na ich grob (chyba jak sie zgodzila na opieke nad tymi niezyjacymi dziecmi to sama umarla ![]() cos takiego ![]()
![]() |
#2359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2360 |
... choć nie Westwood
|
Kilka dni temu przydarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja, powiem szczerze- myślałam, że umrę ze strachu
![]() Był wieczór, siedziałam sobie u mnie w mieszkaniu razem z TŻ, byliśmy sami, ale w ciągu pół godziny miał się pojawić ojciec lub mój brat. Po jakimś czasie usłyszeliśmy głośne pukanie, więc poleciałam szybko do drzwi. Tu muszę wspomnieć, że w drzwiach wejściowych mam okrągłą klamkę z wbudowanym zamkiem i często jest tak, że jak równocześnie się ten zamek przekręca (z jednej strony kluczykiem, z drugiej "uchwytem") to się zacina. I tym razem tak się stało. Byłam wkurzona, że ktoś szarpie tą klamką zamiast poczekać aż otworzę i miałam zamiar porządnie na brata lub ojca się wydrzeć. No więc w ciągu sekundy odblokowałam zamek, otwieram z impetem drzwi żeby zrobić któremuś burę... i zamarłam! ![]() Nawet nie wiecie jak się wystraszyłam, nie da się tego logicznie wytłumaczyć, a niemożliwością jest by ktoś szybko uciekł spod naszych drzwi, bo to była kwestia sekund i na pewno byłoby kogoś widać lub słychać. Poza tym TŻ też słyszał pukanie. Od tej pory boję się sama zostawać w domu...
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2008-11-25 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Brrr po czytaniu takich wątków i historii zawsze się w nocy boję zasnąć, mam z łóżka widok na okno a za plecami drzwi, co jeszcze bardziej potęguje strach...
Kilka lat temu, kiedy jeszcze mała byłam, nocowałam u koleżanek z tej samej klatki blokowej. Obudziłam się przed ranem, była to może 3, 4 godzina (a kiedyś słyszałam, że 3 to najstraszniejsza godzina). Wszyscy jeszcze śpią, w domu egipskie ciemności, to chciałam się położyć z powrotem spać. Nagle usłyszałam przerażający hałas - coś, jakby ktoś się próbował bezszelestnie poruszać po mieszkaniu, a jednak byłoby go słychać. Przestraszyłam się okropnie, w pierwszej chwili pomyślałam, że to złodzieje. Po chwili do tego stąpania po ziemi dołączył się cichy odgłos... używania piły. Wtedy już niemal zemdlałam ze strachu, zrobiło mi się gorąco, spociłam się i leżałam pod kołdrą, wpatrując się w miejsce, gdzie mógłby się ktoś pojawić. Nie zasnęłam do samego rana, odmawiając nieustannie modlitwy. Gdy zrobiło się jasno, hałasy ustały, a ja dopiero po jakimś czasie mogłam znów cieszyć się życiem. Nikomu nie życzę usłyszenia w nocy hałasów, gdy cały dom śpi...
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem ![]() Tez miałam taką sytuację , tylko że u mnie są drzwi na schody gdzie sie idzie na pietro. I kiedys w nocy cos je szarpalo i poszlismy zobaczyc czy ktos weszedl ale nikogo nie bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno mi się przypomniało, bo gdzieś w tym wątku była rozmowa o Klątwie. Nigdy, przenigdy nie obejrzę tego filmu, ale uczynna przyjaciółka
![]() I jeszcze do Ringa - przyśnił mi się kiedyś sen, że wieczorem, przy zgaszonym świetle, weszłam do łazienki - a w mojej wannie siedzi dziewczynka z Ringa i patrzy się na mnie spod tych swoich włosów ![]()
#2364 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie ma nowych historii?
![]() Ja znalazłam tylko anime, ponoć straszne, ale osobiście bałabym sie może jakbym miała z 8 lat ![]() Niemniej, podobają mi sie rysunki i ogólnie klimat, więc polecam, może jednak ktoś sie wystraszy ![]() klik
#2365 |
Raczkowanie
|
Jelly Bean też miałam taki schizy po klątwie
![]() ![]() ![]() Aa a co do grzebania żywcem- jak byłam mała usłyszałam gdzieś, że takie coś się zdarza i była szczerze przerażona, że mnie też to spotka ![]() Edytowane przez monique* Czas edycji: 2008-11-27 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Aż mam ochote jeszcze raz oglądnąć Klątwe
![]() Ale co pamiętam, to to, że potrafię wydawać ten sam dźwięk, o ten http://www.youtube.com/watch?v=o-Y82...ture=related:D ![]() ![]() ![]()
#2367 |
Konto usunięte
|
http://www.gwiazdy.com.pl/17_99/2.htm
![]() Polecam dwa ostatnie akapity. |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
.
![]() Edytowane przez Kasik_M Czas edycji: 2008-12-09 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj rano ogladalam z tz film "lustra"
![]() ![]() ale filmik polecam, ciekawie zrobiony ![]()
#2370 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.