![]() |
#2641 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
Cytat:
![]() człowiek jak sobie już coś ubzdura to faktycznie sie nakręca i wyobraźnia działa ;P a ja czytałam ostatnio że psy widzą duchy..wierzycie w to ? miałyście/mieliście może jakieś przypadki z tym związane ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak serio, nie wiem. Jestem sceptyczką, uwierzę w coś jeśli zobaczę to na własnej skórze. Miałam psa przez pare lat i jednak nie wyczuł żadnej energii, więc albo to nieprawda, abo po prostu mieszkam w bezpiecznym domu :d śmieszy mnie też to, że w programach o duchach jakieś medium idzie do nawiedzonego domu to o dziwo nie znajduje tam jednego ducha tylko od razu kilka :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W zasadzie to nie mam zdania, nigdy nie zwracałam uwagi na dziwne zachowanie kotów. Zdarzało się, że się gapiły w jeden punkt, ale tłumaczyłam sobie że widzą jakąś muchę czy coś, nigdy się tym nie interesowałam. To jest ciekawe jednak, że poznawały kroki domowników z odległości kilku metrów na ulicy. Za każdym razem gdy kot siadał na oknie, wiadomo było, że ktoś idzie do nas - z okna widać tylko bramkę, a koty kroki "słyszały" (?) znacznie wcześniej, ale to kwestia, podejrzewam, lepszego słuchu. Teraz planuję zdobyć kota, żeby się uważniej przyjrzeć jego zachowaniu. Kilka stron wcześniej jedna dziewczyna wrzuciła link do forum Dogomanii, tam jedna kobietka opisywała, jak pies się nagle ku niej rzucił, zapieniony etc., ale, co dziwne, nie zaatakował jej - tylko zachowywał się, jakby jej przed czymś bronił, bardzo zawzięcie. Podczas gdy ona nic nie widziała. Mucha by wywołała takie psie zachowanie? Z drugiej strony, gdy pomagałam w schronisku wyprowadzałam pieska, który na widok pszczoly/osy/bzyka zwiewał gdzie pieprz rośnie, najwyraźniej go kiedyś coś użarło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
ja właśnie czytałam na ten temat na jakimś forum o psach i tam pisali o różnych historiach swoich psów związanych z tym..ja sama nie wiem co o tym myśleć.:P mój pies czasami gapi sie w jedno miejsce takim dziwnym bezwyrazowym wzrokiem ale nie wiem o co chodzi.xD pewnie widzi jakąś muche czy coś.:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
Z tymi psami to pewnie w większości przypadków ludzkie przewrażliwienie. Suczka mojej babci ogólnie jest cichutka, ale zdarza jej sie nagle warczeć, niby bez powodu. Tyle, że babcia mieszka w bloku, i nawet jeśli my nie słyszymy, że np ktoś idzie, to pies ma o wiele lepszy słuch
![]() Kiedyś widziałam w tv program, gdzie pies zawsze czekał w oknie na właściciela, i kiedy specjalnie ta osoba wróciła o zupełnie innej godzinie niż zwykle, pies też czekał, i na tyle wcześnie, że nie mógłby usłyszeć że ktoś wraca ![]()
#2646 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu się boję.
Tzn. nie boje sie ich tak zeby od razu dostac zawał serca czy coś w tym stylu ale zawsze sobie wyobrazam ze to jakiś zły duch i że chce mi krzywde zrobić. Chyba za dużo się naczytałam o jakiś historyjkach zamieszczonych w necie. Chociaz z duchami jest tak że jak je widziesz i chcesz krzyczec to nie dajesz rady bo "coś" cię blokuje. Mam do Was jeszcze 1 pytanie ;P Jak ktoś się Wam śni to widzicie jego twarz? Bo z kimkolwiek bym nie rozmawiala to wszyscy mowia ze pamietaja caly sen ale nigdy w tym snie nie widzą kogoś twarzy. Jak jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie widzą twarzy, czyli co ,taką rozmazaną plamę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie nie lubię śnić. "Śniło mi się, że byłem motylem i teraz nie wiem, czy jestem człowiekiem, który śnił, że jest motylem, czy motylem, który śni teraz, że jest człowiekiem"... Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2009-07-27 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym sama byś się bała jakbyś usłyszała jakieś hałasy. Gdybyś usłyszała jakieś kroki, czy przesuwanie krzesła w pokoju, raczej nie pomyślałabyś sobie "ojej Kacperek duszek do mnie przyszedł" tylko przestraszyłabyś się. Ludzie się boją nieznanego. Cytat:
![]() Co do snów... Ostatnio często sni mi się, ze przed czymś ucieka. Albo przed babcią, mamą, mafią, a nawet Niemcami (parę razy śniło mi się, że przeniosłam się do czasów II wojny światowej i szykowałam zamach na wroga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio śniło mi się, że chodzę po cmentarzu w moim mieście i spotykam jakiegoś faceta, który gadał o jakiejś alternatywnej rzeczywistości, że w równoległym wszechświecie miałam innych rodziców i tu jest ich grób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednakowoż żywię sobie cichutką nadzieję, że kiedyś przybyła by do mnie zbłąkana duszyczka, której mogłabym pomóc. Staram się "ładować" pozytywną energią i nie bać się, żeby nie przegapić, ale i nie wyolbrzymiać ew. sygnałów. Cytat:
![]() Na ogół nie pamiętam, nie widzę twarzy - tylko czuję, jak napisała SamaraMorganx, że to ktoś znajomy. A moje sny są ostatnio bardzo pogięte, oj bardzo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
''Mam do Was jeszcze 1 pytanie ;P
Jak ktoś się Wam śni to widzicie jego twarz? Bo z kimkolwiek bym nie rozmawiala to wszyscy mowia ze pamietaja caly sen ale nigdy w tym snie nie widzą kogoś twarzy. Jak jest u Was?'' w sumie to teraz jak sie zastanowie to faktycznie nie widze twarzy...tzn twarze z najomych to jakoś tak 'lepiej' niż nieznajomych...bo tych co nie znam to praktycznie we śnie nigdy nie widze ich twarzy.:P a jak są znajomi to jakoś tak ogólnie po całokształcie rozpoznam że to jest dana osoba xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |||
Zakorzenienie
|
no ja nie wiem bo zawsze widze twarze ,ale jak innym to mowie to mi nie wierza bo mowią ,że to niemożliwe bo we śnie nie ma twarzy tylko poznaje się ludzi z przeczucia ze to oni.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do cmentarzy to bardzo często mi się śnią ![]() ![]() Teraz mam nadzieje ze w realnym zyciu bedzie ok. Ogólnie wierze w sny. Bardzo często pojawia się u mnie motyw schodów. Albo po nich wychodze ,albo z nich schodze. Za kazdym razem sa to inne schody , których na oczy nigdy nie widziałam. I jak po nich wychodze to zawsze potem mam jakies problemy , a jak z nich schodze to wszystko idzie gładko i udaje mi sie co mam zrobić. Dziś sobie w nocy schodziłam z takich wieelkich schodów. Macie coś takiego ? Nie koniecznie schody ale podobne sytuacje? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
a jak zrozumiec sny, ktore snia sie raz, a po jakims czasie znow sie to samo sni i jakby kontynuacja... bo doskonale pamietam moment, ktory wiedzialam ze mi sie przysnil..
#2656 |
BAN stały
|
Straszny wątek... weźcie sobie drogie kobitki po ciemku same obejrzyjcie film REC... to dopiero będziecie się bały... Ja w dzień oglądałam i się pozbierać nie mogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem bardzo strachliwa, mam wybujałą wyobraźnię, ale oglądałam ten film późno w nocy i jakoś się nie bałam zasnąć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
a właśnie jaki jest ten film ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
czasem wydaje mi sie ze cos chodzi po mieszkaniu xD
no ale coz , 7 h i znowu jasno . xD a co do horrorow , to uwielbiam ![]() sie juz na nich , a szkoda lubilam ten dreszczyk ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
ogladalam to na cyfrze , kolo 3 lecial ostatnio , nic nadzwyczajnego , zasnelam w polowie xd
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2663 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
|
ok =]
a wy jakie wolicie horrory ? takie co sie ciągle zarzynają i leci krew itd ? czy takie co bardziej działają na psychike ? ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam 3 albo 4 książki Kinga, i tylko jedna wydała mi sie straszna... no ale jakiś film też z chęcią obejrzę
![]() Dla mnie REC był śmieszny, ale odrobinę straszny też ![]() A właśnie, kupiłam sobie Piłe na dvd, muszę obejrzeć ![]() Dawno sie nie bałam ![]()
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
"Podpalaczka", "Martwa Strefa", jakaś której nie pamiętam, i "Ręka Mistrza"
![]() ![]() ![]()
#2669 |
żona
|
Ja tez lubie horrory
![]() ![]() ![]() A jakie horrory polecacie na faktach autentycznych? takie najbardziej lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
ja miałam fest stracha p egzorcyzmach emily rose....brrr...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.