Straszny Wątek ;) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-23, 13:39   #2641
izoolka
Raczkowanie

Dot.: Straszny Wątek ;)

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ahahahaha w to akurat nie wierzę. Myślę, że w większej mierze to jak się potem człowiek zachowuje zależy od jego psychiki. Bo jak zacznie wywoływać duchy, coś przypadkiem trzaśnie, to już wpada w panikę, że to pewnie duch, a później się nakręca coraz bardziej. Nasza wyobraźnia często płata nam figle i staramy się zobaczyć coś, czego tak naprawdę nie ma. Coś co uroiło nam się tylko w głowie.
no z tym sie zgadzam.:P często po jakiś horrorach czy coś mam fest schizy...i jakieś głupie trzaśnięcie w dachu czy podmuch wiatru to od razu xD
człowiek jak sobie już coś ubzdura to faktycznie sie nakręca i wyobraźnia działa ;P
a ja czytałam ostatnio że psy widzą duchy..wierzycie w to ? miałyście/mieliście może jakieś przypadki z tym związane ??
izoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 13:49   #2642
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izoolka Pokaż wiadomość
no z tym sie zgadzam.:P często po jakiś horrorach czy coś mam fest schizy...i jakieś głupie trzaśnięcie w dachu czy podmuch wiatru to od razu xD
człowiek jak sobie już coś ubzdura to faktycznie sie nakręca i wyobraźnia działa ;P
a ja czytałam ostatnio że psy widzą duchy..wierzycie w to ? miałyście/mieliście może jakieś przypadki z tym związane ??
ja w to wierzę, bo psy sąsiada często na mnie szczekają, a ja podobno jestem otoczona przez jakieś energie :d
a tak serio, nie wiem. Jestem sceptyczką, uwierzę w coś jeśli zobaczę to na własnej skórze. Miałam psa przez pare lat i jednak nie wyczuł żadnej energii, więc albo to nieprawda, abo po prostu mieszkam w bezpiecznym domu :d

śmieszy mnie też to, że w programach o duchach jakieś medium idzie do nawiedzonego domu to o dziwo nie znajduje tam jednego ducha tylko od razu kilka :d
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 13:57   #2643
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
A koty to co, ułomne?
W zasadzie to nie mam zdania, nigdy nie zwracałam uwagi na dziwne zachowanie kotów. Zdarzało się, że się gapiły w jeden punkt, ale tłumaczyłam sobie że widzą jakąś muchę czy coś, nigdy się tym nie interesowałam.
To jest ciekawe jednak, że poznawały kroki domowników z odległości kilku metrów na ulicy. Za każdym razem gdy kot siadał na oknie, wiadomo było, że ktoś idzie do nas - z okna widać tylko bramkę, a koty kroki "słyszały" (?) znacznie wcześniej, ale to kwestia, podejrzewam, lepszego słuchu.
Teraz planuję zdobyć kota, żeby się uważniej przyjrzeć jego zachowaniu.

Kilka stron wcześniej jedna dziewczyna wrzuciła link do forum Dogomanii, tam jedna kobietka opisywała, jak pies się nagle ku niej rzucił, zapieniony etc., ale, co dziwne, nie zaatakował jej - tylko zachowywał się, jakby jej przed czymś bronił, bardzo zawzięcie. Podczas gdy ona nic nie widziała. Mucha by wywołała takie psie zachowanie?
Z drugiej strony, gdy pomagałam w schronisku wyprowadzałam pieska, który na widok pszczoly/osy/bzyka zwiewał gdzie pieprz rośnie, najwyraźniej go kiedyś coś użarło.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 14:19   #2644
izoolka
Raczkowanie

ja właśnie czytałam na ten temat na jakimś forum o psach i tam pisali o różnych historiach swoich psów związanych z tym..ja sama nie wiem co o tym myśleć.:P mój pies czasami gapi sie w jedno miejsce takim dziwnym bezwyrazowym wzrokiem ale nie wiem o co chodzi.xD pewnie widzi jakąś muche czy coś.:P
Stary 2009-07-23, 14:24   #2645
Wenress
Zakorzenienie

Z tymi psami to pewnie w większości przypadków ludzkie przewrażliwienie. Suczka mojej babci ogólnie jest cichutka, ale zdarza jej sie nagle warczeć, niby bez powodu. Tyle, że babcia mieszka w bloku, i nawet jeśli my nie słyszymy, że np ktoś idzie, to pies ma o wiele lepszy słuch

Kiedyś widziałam w tv program, gdzie pies zawsze czekał w oknie na właściciela, i kiedy specjalnie ta osoba wróciła o zupełnie innej godzinie niż zwykle, pies też czekał, i na tyle wcześnie, że nie mógłby usłyszeć że ktoś wraca Ciekawe.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:36   #2646
Baby14
Zakorzenienie

Nie wiem czemu się boję.

Tzn. nie boje sie ich tak zeby od razu dostac zawał serca czy coś w tym stylu ale zawsze sobie wyobrazam ze to jakiś zły duch i że chce mi krzywde zrobić. Chyba za dużo się naczytałam o jakiś historyjkach zamieszczonych w necie.
Chociaz z duchami jest tak że jak je widziesz i chcesz krzyczec to nie dajesz rady bo "coś" cię blokuje.

Mam do Was jeszcze 1 pytanie ;P
Jak ktoś się Wam śni to widzicie jego twarz? Bo z kimkolwiek bym nie rozmawiala to wszyscy mowia ze pamietaja caly sen ale nigdy w tym snie nie widzą kogoś twarzy. Jak jest u Was?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:42   #2647
niewazne.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ze-smutnymi-oczami Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak przeglądałam ten wątek przeczytałam o psach i znowu mi się coś przypomniało {może coś mnie prześladuje ? }. No więc, na początku tego roku szkolnego przetrzymywałam w domu psa mojej babci, która wyjechała do swojej córki. Pewnego dnia moja mama wyszła rano do {hmm} sklepu i ja zostałam rano sama w domu z psem. Poszłam do łazienki, żeby się ubrać i umyć, i zostawiłam psa w przedpokoju. Nagle zaczął szczekać, myślałam że ktoś przyszedł więc wyszłam, a on patrzył na duży pokój, szczekał i uciekał do drzwi. Wystraszyłam się, ale musiałam pójść jeszcze po jakieś rzeczy do pokoju, więc weszłam {na początku nie rozumiałam o co chodzi dla tego psa} i zaczęłam go wołać do siebie, ale on stał nieruchomo wpatrzony w jakiś punkt. W końcu się wkurzyłam, bo nie rozumiałam czemu nie chce wejść do pokoju i go pociągnęłam do niego, a on zaczął piszczeć, wyrywać się, i uciekać. Wzięłam wszystko z pokoju i poszłam do drugiego pokoju włączyć głośno muzykę. Ale i tak się bałam cholernie, bo ten pies siedział przy drzwiach i tak piszczał jakby ktoś chciał go skrzywdzić. Nie wytrzymałam nerwowo, złapałam plecak, klucze i wybiegłam jak oparzona z domu. Zamykając pies siedział przy drzwiach strasznie wystraszony, następnie słyszałam jak piszcząc uciekł do kuchni... Stałam przy drzwiach i słuchałam... Ale bałam się wrócić. Czułam się winna, że zostawiłam go samego, no ale... przeżył.

Pytałam Siostry, która uczy mnie religii czy to możliwe, że pies widzi duchy ,itp.{co zresztą było tu pisane} . Powiedziała, że tak. Opowiedziała mi też różne tego typu historie. Niestety na tą chwilę nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę - napisze na pewno.
to tak o psach. a ogólnie to w wątku jest mnóstwo historii.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 10:58   #2648
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Jak ktoś się Wam śni to widzicie jego twarz? Bo z kimkolwiek bym nie rozmawiala to wszyscy mowia ze pamietaja caly sen ale nigdy w tym snie nie widzą kogoś twarzy. Jak jest u Was?
raczej pamiętam twarze... no chyba,ze po prostu we śnie wiem, kto to, a tej twarzy tak naprawdę nie ma

a nie widzą twarzy, czyli co ,taką rozmazaną plamę?
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:02   #2649
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę twarze. Ba, żeby tylko znajomi mi się śnili. A mi się śnią też obcy ludzie, nigdy niewidziani, normalnie, z twarzami

Ogólnie nie lubię śnić.

"Śniło mi się, że byłem motylem i teraz nie wiem, czy jestem człowiekiem, który śnił, że jest motylem, czy motylem, który śni teraz, że jest człowiekiem"...

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:05
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:30   #2650
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malinka1 Pokaż wiadomość
Hejka Wam wszystkim mam takie pytanko czemu boicie się tak duchów? jak do tej pory ja się z duchem nie spotkałam itp. ostatnio zaczęłam się nimi interesować nie w sensie żeby je wywoływać czy coś w tym stylu tylko coś o nich wiedzieć itp.oglądam programy o DUCHACH osobiście uważam że duchy nic złego nie robią. To są dusze którym nie udało się przejsić na tam ten świat i wołają o pomoc żeby im pomuc
oglądanie programów, a "zobaczenie ducha" to dwie rózne sytuacje :d
Poza tym sama byś się bała jakbyś usłyszała jakieś hałasy. Gdybyś usłyszała jakieś kroki, czy przesuwanie krzesła w pokoju, raczej nie pomyślałabyś sobie "ojej Kacperek duszek do mnie przyszedł" tylko przestraszyłabyś się.
Ludzie się boją nieznanego.

Cytat:

Często tak mam, że nie widzę twarzy, ale "czuję", że jest to ta osoba. Często też jest tak, że jestem pewna, że śni mi się ta osoba, chociaż naprawdę we śnie wygląda ona zupełnie inaczej

Co do snów... Ostatnio często sni mi się, ze przed czymś ucieka. Albo przed babcią, mamą, mafią, a nawet Niemcami (parę razy śniło mi się, że przeniosłam się do czasów II wojny światowej i szykowałam zamach na wroga )
Stary 2009-07-27, 11:43   #2651
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Co do snów... Ostatnio często sni mi się, ze przed czymś ucieka. Albo przed babcią, mamą, mafią, a nawet Niemcami (parę razy śniło mi się, że przeniosłam się do czasów II wojny światowej i szykowałam zamach na wroga )
mi tematy II wś i ogólnie zagłady, armagedonu itp. śnią się regularnie
a ostatnio śniło mi się, że chodzę po cmentarzu w moim mieście i spotykam jakiegoś faceta, który gadał o jakiejś alternatywnej rzeczywistości, że w równoległym wszechświecie miałam innych rodziców i tu jest ich grób. Matko kochana, skąd mój mózg bierze takie rzeczy?
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 12:05   #2652
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka1 Pokaż wiadomość
Hejka Wam wszystkim mam takie pytanko czemu boicie się tak duchów? jak do tej pory ja się z duchem nie spotkałam itp. ostatnio zaczęłam się nimi interesować nie w sensie żeby je wywoływać czy coś w tym stylu tylko coś o nich wiedzieć itp.oglądam programy o DUCHACH osobiście uważam że duchy nic złego nie robią. To są dusze którym nie udało się przejsić na tam ten świat i wołają o pomoc żeby im pomuc
To nie zawsze muszą być biedne duszyczki którym coś nie wyszło. Zdarzają się różne świństwa - jak na przykład dom nawiedzony przez demona - na nautiliusie jest mnóstwo takich historii. I jak coś do mnie przyjdzie, to nie wiem, jakie ma zamiary.
Jednakowoż żywię sobie cichutką nadzieję, że kiedyś przybyła by do mnie zbłąkana duszyczka, której mogłabym pomóc. Staram się "ładować" pozytywną energią i nie bać się, żeby nie przegapić, ale i nie wyolbrzymiać ew. sygnałów.

Cytat:
Nie wiem czemu się boję.

Tzn. nie boje sie ich tak zeby od razu dostac zawał serca czy coś w tym stylu ale zawsze sobie wyobrazam ze to jakiś zły duch i że chce mi krzywde zrobić. Chyba za dużo się naczytałam o jakiś historyjkach zamieszczonych w necie.
Chociaz z duchami jest tak że jak je widziesz i chcesz krzyczec to nie dajesz rady bo "coś" cię blokuje.

Ja podejrzewam, że bym nawet nie krzyczała, tylko po prostu nogi by się pode mną ugięły, a podłoga wybiegła mi na spotkanie.

Na ogół nie pamiętam, nie widzę twarzy - tylko czuję, jak napisała SamaraMorganx, że to ktoś znajomy. A moje sny są ostatnio bardzo pogięte, oj bardzo.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:18   #2653
izoolka
Raczkowanie

''Mam do Was jeszcze 1 pytanie ;P
Jak ktoś się Wam śni to widzicie jego twarz? Bo z kimkolwiek bym nie rozmawiala to wszyscy mowia ze pamietaja caly sen ale nigdy w tym snie nie widzą kogoś twarzy. Jak jest u Was?''

w sumie to teraz jak sie zastanowie to faktycznie nie widze twarzy...tzn twarze z najomych to jakoś tak 'lepiej' niż nieznajomych...bo tych co nie znam to praktycznie we śnie nigdy nie widze ich twarzy.:P a jak są znajomi to jakoś tak ogólnie po całokształcie rozpoznam że to jest dana osoba xD
Stary 2009-07-27, 14:58   #2654
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość

a nie widzą twarzy, czyli co ,taką rozmazaną plamę?
no ja nie wiem bo zawsze widze twarze ,ale jak innym to mowie to mi nie wierza bo mowią ,że to niemożliwe bo we śnie nie ma twarzy tylko poznaje się ludzi z przeczucia ze to oni.

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Widzę twarze. Ba, żeby tylko znajomi mi się śnili. A mi się śnią też obcy ludzie, nigdy niewidziani, normalnie, z twarzami

Nie jestem sama

"Śniło mi się, że byłem motylem i teraz nie wiem, czy jestem człowiekiem, który śnił, że jest motylem, czy motylem, który śni teraz, że jest człowiekiem"...
Fajne A to jakieś motto ?

Cytat:
a nawet Niemcami (parę razy śniło mi się, że przeniosłam się do czasów II wojny światowej i szykowałam zamach na wroga )
A Niemcy to podobno się wielu ludziom śnią Mi się raz Hitler śnił i chciałam przeżyć i próbowałam go w sobie rozkochać No po prostu głupoty jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
a ostatnio śniło mi się, że chodzę po cmentarzu w moim mieście i spotykam jakiegoś faceta, który gadał o jakiejś alternatywnej rzeczywistości, że w równoległym wszechświecie miałam innych rodziców i tu jest ich grób. Matko kochana, skąd mój mózg bierze takie rzeczy?
Też nie wiem skąd takie coś się bierze.. Najgorsze jest to ze o tym nie myslimy a tu się nam takie głupoty snią.
A co do cmentarzy to bardzo często mi się śnią Ale na szczescie potem wszystko mi się w zyciu układa. Np. niedawno śniło mi się że chodziłam po cmentarzu i się w jakimś grobie zmkłam. Rano wstałam i zapytałam duszy po jaką cholerę łazi we śnie po jakiś grobach
Teraz mam nadzieje ze w realnym zyciu bedzie ok.

Ogólnie wierze w sny. Bardzo często pojawia się u mnie motyw schodów. Albo po nich wychodze ,albo z nich schodze. Za kazdym razem sa to inne schody , których na oczy nigdy nie widziałam. I jak po nich wychodze to zawsze potem mam jakies problemy , a jak z nich schodze to wszystko idzie gładko i udaje mi sie co mam zrobić. Dziś sobie w nocy schodziłam z takich wieelkich schodów.
Macie coś takiego ? Nie koniecznie schody ale podobne sytuacje?
Stary 2009-07-27, 15:11   #2655
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

a jak zrozumiec sny, ktore snia sie raz, a po jakims czasie znow sie to samo sni i jakby kontynuacja... bo doskonale pamietam moment, ktory wiedzialam ze mi sie przysnil..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:49   #2656
alexiana
BAN stały

Straszny wątek... weźcie sobie drogie kobitki po ciemku same obejrzyjcie film REC... to dopiero będziecie się bały... Ja w dzień oglądałam i się pozbierać nie mogłam
alexiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:58   #2657
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alexiana Pokaż wiadomość
Straszny wątek... weźcie sobie drogie kobitki po ciemku same obejrzyjcie film REC... to dopiero będziecie się bały... Ja w dzień oglądałam i się pozbierać nie mogłam
No kurczę, ja nie mam pojęcia co strasznego jest w tym filmie. Ot, kolejny film w stylu "... żywych trupów" tylko produkcji hiszpańskiej i kamerą "od ręki."
Jestem bardzo strachliwa, mam wybujałą wyobraźnię, ale oglądałam ten film późno w nocy i jakoś się nie bałam zasnąć.
Stary 2009-07-27, 17:15   #2658
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Ot, kolejny film w stylu "... żywych trupów" tylko produkcji hiszpańskiej i kamerą "od ręki."
Chodzi o " Noc żywych trupów" ? Jak tak to faktycznie beznadzieja. Najgorszy horror jaki oglądałam;p
Stary 2009-07-27, 17:43   #2659
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Chodzi o " Noc żywych trupów" ? Jak tak to faktycznie beznadzieja. Najgorszy horror jaki oglądałam;p
noc, poranek i te inne badziewia z Zombie
Stary 2009-07-27, 17:50   #2660
izoolka
Raczkowanie

a właśnie jaki jest ten film ? bo zastanawiam sie czy go obejrzeć czy nie :P
Stary 2009-07-27, 18:02   #2661
talkshit
Zakorzenienie

czasem wydaje mi sie ze cos chodzi po mieszkaniu xD
no ale coz , 7 h i znowu jasno . xD

a co do horrorow , to uwielbiam . I nie boje
sie juz na nich , a szkoda lubilam ten dreszczyk

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

ogladalam to na cyfrze , kolo 3 lecial ostatnio ,
nic nadzwyczajnego , zasnelam w polowie xd
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 18:05   #2662
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
REC nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia, wręcz przeciwnie, wyszłam z kina śmiejąc się Dużo lepszy jest Resident Evil, w podobnej konwencji.
Stary 2009-07-27, 18:59   #2663
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
a właśnie jaki jest ten film ? bo zastanawiam sie czy go obejrzeć czy nie :P
Prawdę mówiąc mnie się nie podobał, nie wiem dlaczego wszyscy go tak zachwalają. No, tylko końcówka podniosła poziom
Ale sama go obejrzyj, by ocenić
Stary 2009-07-27, 19:12   #2664
izoolka
Raczkowanie

ok =]
a wy jakie wolicie horrory ? takie co sie ciągle zarzynają i leci krew itd ? czy takie co bardziej działają na psychike ? ^^
Stary 2009-07-27, 19:18   #2665
strawberry daiquiri
Raczkowanie

Cytat:
ok =]
a wy jakie wolicie horrory ? takie co sie ciągle zarzynają i leci krew itd ? czy takie co bardziej działają na psychike ? ^^
oczywiście, że te drugie

a najbardziej przerażają mnie te na podstawie książek Kinga
strawberry daiquiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 19:56   #2666
Wenress
Zakorzenienie

Przeczytałam 3 albo 4 książki Kinga, i tylko jedna wydała mi sie straszna... no ale jakiś film też z chęcią obejrzę
Dla mnie REC był śmieszny, ale odrobinę straszny też
A właśnie, kupiłam sobie Piłe na dvd, muszę obejrzeć zachęciła mnie muzyka fear factory...
Dawno sie nie bałam

Ćwiczę!
Stary 2009-07-27, 20:00   #2667
strawberry daiquiri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Przeczytałam 3 albo 4 książki Kinga, i tylko jedna wydała mi sie straszna... no ale jakiś film też z chęcią obejrzę
Dla mnie REC był śmieszny, ale odrobinę straszny też
A właśnie, kupiłam sobie Piłe na dvd, muszę obejrzeć zachęciła mnie muzyka fear factory...
Dawno sie nie bałam
a które przeczytałaś, jeśli można wiedzieć?
strawberry daiquiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:07   #2668
Wenress
Zakorzenienie

"Podpalaczka", "Martwa Strefa", jakaś której nie pamiętam, i "Ręka Mistrza" Tyko ta ostatnia mnie troche wystraszyła Problem w tym, że te książki są dość grube i nie da sie przeczytać w krótkim czasie, a to psuje klimat :P A Ty, jakie widziałaś filmy? Książki też czytasz? Może coś polecisz?

Ćwiczę!
Stary 2009-07-27, 21:16   #2669
PaLLitQa
żona

Ja tez lubie horrory a film REC niby taki beznadziejny na poczatku sie wydawal... a pierwszy raz ogladalam go z Tż i w pewnym momencie odruchowo zaslonilam oczy i odwrocilam do niego glowe fajny))

A jakie horrory polecacie na faktach autentycznych? takie najbardziej lubie
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:41   #2670
izoolka
Raczkowanie

ja miałam fest stracha p egzorcyzmach emily rose....brrr...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości