|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Hej dziewczyny!
Mam mały problem i będę bardzo wdzięczna jeśli możecie mi coś doradzić... Od 4 miesięcy jestem na Dukanie, schudłam jakies 8,5 - 9kg. czyli nie jest źle ale szału tez nie ma... Wszystko robię jak należy, ale od ponad miesiąca już nie chudne... Dieta mnie nie męczy, ale bez przesady, nie zamierzam być na niej całe zycie, a zostało mi jakieś 5kg. do zgubienia... pomyślałam więc ze zamiast na 3 fazę przejdę na dietę turbo... co o tym myslicie? Może któraś z was juz tak próbowała? Drugiej fazy już na pewno nie bedę ciągnąć albo zmodyfikuję sobie 3 (tak żeby jeszcze chudnąć) albo ta dieta turbo... Proszę o rady... i z góry dziekuję ![]()
#3062 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja siedzę i pogłębiam swój nałóg ALLEGROWY i wypatruję se różnych rzeczy tam ciekawych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zjadłam tego śledzia na obiad i .... nigdy nie byłam tak szczęśliwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA wczoraj robiłam dżem z nektarynek, bo mi drzewko mocno obrodziło. Podobno nektarynki sa mega słodkie i pyszne ![]() ![]() No ale mam 8 słoiczków, bezcukrowego (prawie ![]() Zimą będę szamać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
Dieta turbo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Wtajemniczenie
|
Oooooo nieee jeszcze jedne wypasione mukluki wyszukałam będę musiała mieć znowu 5 par zimowego obuwia... ale to dobrze bo ja tak potrafie buty zciochrać jak nikt inny na świecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Raczkowanie
|
dieta turbo to 10dniowy program, w którym trzeba jechać 6 posiłkow dziennie skomponowanych wg czterech grup produktów, jest tam mnóstwo owoców, białka i warzyw, nawet orzechy wolno... ale nie ma np.: otrębów, boję się że mój organizm oszaleje jak go teraz uraczę owocami i orzechami i zabiore otręby...boję się ze zamiast schudnąć przytyję...a z drugiej strony na dukanie nie zostanę dłużej...
#3068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze jest mi tak głupio. Nawet przeszukałam swoje wpisy, bo bylam 100% pewna, że Ci gratulowałam, bo aż mi dech zaparło, jak zobaczyłam taki spadzior i nie wiem gdzie to jest co Ci napisałam - przepadło. No więc teraz gratuluję mega spadzioru ![]() ![]() Ja chyba też zacznę zliczać węgle tak jak Ty, bo u mnie 2 dni PW i dwa wzrosty po +200g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze pytanie
na pewno surowe jajka do serniczka i do lodówki? a nie do piekarnika? dodatek żelatyny to pieczenie odpada ale surowe nie upieczone jajka w lecie ... albo mi sie cos pokręciło ![]() nie zauważyłam też nic co do kasz: jaglana, gryczana, jęczmienna? zakazane czy we francji nie znane i dlatego przez Dukana nie użyte ?
#3070 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- zakazane, bo mają węgli dużo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
ale utrwalać wg książki powinnam przez jakieś 3 miesiące, a mi zależy żeby do tego czasu jeszcze zrzucić z 5kg... chyba że zmodyfikuje 3 fazę... bez królewskich posiłków, zamiast 2 kromek chleba razowego jedną, liczyć kalorie... to moze mimo ze na 3 fazie to i tak bedzie spadać?
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasz nie wolno bo to czyste węglowodany. Oj chyba ksiązki nie przeczytałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
bo tak naprawdę dukana nigdy się nie kończy... zostaje proteinowy czwartek i otręby, więc nawet gdybym przebrnęła fazę 3 to i tak grozi mi jojo bo i tak każda inna dieta kłóci się z tym co zostawia nam dożywotnio dukan, więc...
#3074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Raczkowanie
|
Witam!
Nie byłam na forum od 10 części. Ale zajrzałam by Was pocieszyć ![]() Od miesiąca nie stosuje żadnej diety (przerwałam dukana na początku lipca, bo wymarzona sukienka bez ramiączek, którą miałam włożyć na ślub mojej kuzynki - kupiłam ją w czerwcu zaczynała robić się za luźna i zsuwać z biustu). Wtedy, gdy przerwałam miałam 57kg ale teraz od miesiąca jem wszystko (nawet lody, frytki, pizzę, ciasta i kiełbasę z grilla!) a i tak nic nie przytyłam bo ważę 58 kg. Jedyne co mi zostało po diecie to niesłodzenie herbaty i niesmarowanie masłem pieczywa oraz oszczędniejsze używanie tłuszczów w kuchni. Jaki z tego wniosek? Otóż "DIETA DUKANA POPRAWIA NA STAŁE PRZEMIANĘ MATERII" ![]() Bo innego logicznego wytłumaczenia tu nie widzę... Jednak od dziś muszę powrócić do diety, by schudnąć jeszcze te 3 kg - żeby osiągnąć upragnione i założone na początku 55kg ![]() Chociaż babcia na mnie będzie krzyczała, bo mówiła do mnie ostatnio: "Tylko przestań się już odchudzać, bo będziesz źle wyglądać!" Eee tam... Mam nadzieję że nie zauważy :P Ja uważam że przy wzroście 162 cm 55kg to i tak nie jest mało...
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już miałam zaczepiać tych z pierwszych części i pytać "no i jak? no i jak? " ![]()
![]() |
#3077 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pn - zwykly Wt - skrobia Sr - uczta Czw - Protal Pt - zwykly So - skrobia Ndz - Protal ogolnie mieszanie diet, a tym bardziej w trakcie trwania jednej, jest bardzo zlym pomyslem - zrobisz sobie kuku, lec do konca dukanem, przeciez bylas zadowolona z rezulatatow, wiec badz mu wierna do konca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do liczenia sprobuj, pewnie, moze a noz beda zmiany, zawsze warto sprobowac czegos nowego ![]()
![]() |
#3078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też uważam że to nie jest mało lecz w sam raz ja mam 158 cm i jak ważyłam 53 kg to wcale a wcale do chudych nie należałam byłam taka akurat :0 ale z racji wieku to teraz te 56 mi wystarczy ktore mam nadzieje osiągnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
nadrobilam!<3
![]() w sumie mam na dzis duzo jedzenia ale zoladek bez dna (nie wiem jak to mozliwe na bialkach, zazwyczaj musze w siebie wpychac X_X) narazie zjadlam trzy polowki jajek faszerowanych, dukanowa kanapke z wedlinka, znowu wedlinke (babcia koniecznie chciala mnie czyms poczestowac a jedyne co mi odpowiadalo to szynka z indyka :P swoja droga jak mnie wychwalila *____* dobre podbudowanie ^^) oraz na obiad dwie nozki z kurczaka i deserowo trzy kawalki pana sernika. I KURDE COS BYM JESZCZE WRZUCILA ![]() zostaly mi jajka, kotlet mielony, jogurt i twarog, zawsze moge wyskoczyc jeszcze do sklepu ale ciaaaagnie mnie na cos dobrego. tyle ze tu w domu nie mam maizeny, poza tym obiecalam sobie nie stosowac w tym okresie bialkowym V_V myslalam nad pampuchami, ale przepis mam tylko ze skrobia - wychodza bez? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj odtworzyć co "zwiedzacz lodówki" jadł będzie trudne ... - 2 jajka + parę plasterków szynki z serem białym, - serniczek (wagowo ok 150g) - galaretka z kurczaka i jajek, wagowo nie wiem, z 1 piersi i 2 jajek + galaretka - placki (jajko+otręby+ser) + plasterki szynki - ok 150 g mięsa mielonego wieprzowego smażone - 2 jajka na twardo z serkiem homo - serek homo z sokiem lidlowym (serka homo w sumie ok 500g) -2l napoju na słodziku - woda - kawy (kilka, bo to mój nałog ![]() Chyba wszystko .... Dzisiaj: - placki otrębowe z szynką - pół pomidora + kawałek papryki (w sumie pół) + 2 jajka - 100g sardynek wędzonych + sałata lodowa - 100g homo z sokiem lidla
![]() |
#3082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro jadę na zakupy, bo praktycznie cała moja garderoba jest do wymiany... Nawet spodnie w które ledwo się dopinałam teraz wiszą na mnie jak na wieszaku :P Od października zaczynam magisterkę i będę musiała jednak mieć w co się ubrać w czym nie będę wyglądać jak w worku po ziemniakach ;P
![]() |
#3083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
ktos pytal o surowe jajka - ja wcinam w lodach dukanowych np, nic mi jeszcze po tym nie bylo :p
ehh sprobuje tych pampuch bez maki - zobaczymy co z tego bedzie, zdam relacje po fakcie;p do pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Raczkowanie
|
Dzięki za rady dziewczyny
![]() uświadomiłam sobie przy okazji, ze zwiazek z dukanem wyklucza stosowanie juz kiedykolwiek innych diet... nawet kiedy waga już przestanie spadać, mam do wyboru albo jojo albo wierność na dobre i złe... Ach...więc bede wierna... choć niestety nie mam tak dobrze i jak zgrzeszyłam dwa razy w ciągu tych 4 miesięcy, to moja waga od razu szła do góry...ale nieważne nie ma co się nad soba uzalać... tak jak mówiłam zmodyfikuję 3 fazę, ale dlaczego nie moge sobie odpuscić uczty?
#3086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak mi przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wynik niesamowity, patrzac ze przerwa byla miesieczna, znaczy ze dieta dziala, tylko ze kazdy organizm jest inny, chociazby ja, nie sadze, abym mogla tak zrobic jak ty, bo u mnie sa inne czynniki: ciaze, zle dobrane hormony, cukrzyca ciazowa, wiek, ilosc przebytych diet poprzednich, wszystko to nie wrozy mi dobrze jesli odrzuce zasady diety nawet na taki miesiac niestety ![]() trzymam wiec ![]() ![]()
![]() |
#3088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhh... nic sobie nie wsadze.. dzis mam lekką dietę i jest poki co tak sobie... poczekam sobie jeszcze to chyba nerwy, ręce mi się trzęsą ehhh szkoda gadac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3090 |
Raczkowanie
|
No nic, byłam napisała i już muszę uciekać, skoczyć do sklepu, bo zgłodniałam :P Dziś mam pierwszy proteinowy piątek (ja wolę proteinowy piątek niż czwartek ;P) od 1,5 miesiąca więc muszę zakupić sobie coś odpowiedniego
![]() Pozdrawiam i życzę POWODZENIA ![]() P.S. Nie martwcie się tylko stosujcie się dokładnie do diety jak ja to kiedyś robiłam a za jakiś czas będziecie kupować ciuchy o 1-2 rozmiary mniejsze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.