Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 10:58   #3031
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cześć chudzinki moje
lecę was nadrabiać, sporo tego
Gratuluje wszystkim spadeczków
u mnie wzrost masakryczny po wczorajszym PW
Postanowiłam, że koniec tego, mam dość tego przestoju, tych wzrostów, cierpliwość się wyczerpała. Zmieniam tryb na 4/3, inaczej będe dukać na II do śmierci. Mało prawdopodobne, więc muszę ratować sytację.

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:05   #3032
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja tam wolę co dzień się ważyć gdyż ponieważ jak jeden dzień popuszcze mojej wadze i nękam jej psychicznie swoimi myślami to ona głupia odrazu zaczyna się rządzić i kuffa no wzrasta :P muszę ją codziennie szkolić jak mojego psa sukę Jadwigę
ja tez sie waze codziennie rano i wieczorem moj P sie juz ze mnie smieje, bo np. lezymy rano a on "to co na wage wskakujesz" hehehe ma przekichane, bo tez sie wazy
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:05   #3033
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Na razie jednak więcej zdrad nie będzie, bo chyba nie ma więcej smaków w lidlu?
Ale w Tesco są trzy: truskawkowy, malinowy i wisniowy
Stary 2010-08-20, 11:06   #3034
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Cześć chudzinki moje
Postanowiłam, że koniec tego, mam dość tego przestoju, tych wzrostów, cierpliwość się wyczerpała. Zmieniam tryb na 4/3, inaczej będe dukać na II do śmierci. Mało prawdopodobne, więc muszę ratować sytację.
ja przerzuciłam sie na 1/1 i narazie jestem zadowolona waga spada jak głupia ale nie to, zebym nie byla na to zla wrecz przeciwnie jeszcze 2kg i osiągnę swój kolejny cel
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:13   #3035
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
alo alo pieknoty
alez mam dzisiaj superancki humor!
wczorajsza rozmowa wychowawcza z waga poskutkowala!
zaliczylam dzisiaj spadek wkoncu -0,3kg
moze to nie duzo ale po prawie 2 tygodniach zastoju znowu mam nadzieje

Pisal ktos niedawno o trybie 5/2 nawet nie wiecie jak mnie on kusi cholera
Brawa się należą za spadek i 2 tyg cierpliwości.
Cytat:
a i zapomnialam napisac dzisiaj minal miesiac Dukania
sluchdlam 6.2kg
tak srednio jestem z siebie zadowolona bo uwazam ze mogloby byc o wiele lepiej, troszcze sie nagrzeszylo i ma sie ta swiadomosc ze cos przeszlo kolo nosa
Najwazniejsze ze o dukanie wiem naprawde duzo, nie mam problemow takich jak na poczatku co jesc zeby bylo dobrze i to sprawia ze jestem juz pewna w pelni tej diety i nastepny miesiac powinnien byc juz o wiele bardziej udany Bez potyczek, bez grzeszkow i wyapdek wynikajacych z niewiedzy
Chcialoby sie dobic do 60kg do 20 wrzesnia hehe
mam taki chytry plan zobaczymy
Ja też 6,1kg po miesiącu. To chyba nie najgorszy wynik. Trzeba się cieszyć. No, ale ja we wrześniu nie dam rady dobić do 60. Dukan mi wyliczył połowę listopada.
Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witam. U mnie najpierw wzrost +100g :/ Czyli to co zrzuciłam od niedzieli wróciło - ale poszłam się najpierw wykąpac, wysuszyłam włosy, wróciłam na wadze i w efekcie końcowym pokazała 56,5 czyli 100g mniej niż wczoraj.. Uznaję, że dziś zaliczyłam SPADEK
A teraz żegnam się z Wami, będę późnym wieczorkiem
Miłego dnia szczypiory!
Chyba musisz już zawsze po kąpieli się ważyć, bo to chyba nie pierwszy raz jak masz taką różnicę przed i po prysznicu.
Ile to Ci się skóry nałuszczyło przez noc

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:14   #3036
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
helooouł mirkooooooo Ja tysz mam zajefajny humor dziś i nikt mi nie popsuuuje bo szef właśnie wyjeeeechał se za miaaasto i go dziś juz nie będzie hehehehe A słodzika to ja w ogóle nie ograniczam żre hurtowe ilości

eee noo ja jezdem z ciebie zadowolona bardzo ładnie schudłaś i jeszcze schudniesz no mnie to juz dukanie to weszło w krew i czuje sie jak bym jadła normalnie zupełnie hahahahaha czadowo jest gitez majonez bomba lomba sukienke dziś chyba odbiere od krawcowej hłe hłe hłe ide zajarać zara bede YYEEAAA
alo alo lukrecjonee
to sie ciesze ze samopoczucie u ciebie tez elegancja francja ja wkoncu odetchnelam z ulga bo juz myslalam ze ze mnie jakis dziabag okrutniasty bedzie i do tego tlusty jak samlec na wieki, ale Nie!
Z waga sie dogadalam z sama soba tez, wszytsko zaczyna spadac, droga z kretej wkoncu sie wyprostowala. Mirka ma dzisiaj wolne wiec siedzi na tyłku i nic nie robi cieszy sie spadkiem
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:22   #3037
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Cześć chudzinki moje
Ja od poniedziałku pójdę 4/3 Ryzyk - fizyk
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ja tez sie waze codziennie rano i wieczorem moj P sie juz ze mnie smieje, bo np. lezymy rano a on "to co na wage wskakujesz" hehehe ma przekichane, bo tez sie wazy
Ja też i wieczorem mogę przewidzieć, czy rano będę miała z czego się cieszyć.
Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Nie mów Aleksandrze, bo będzie kolejna zdrada

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 11:22   #3038
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Brawa się należą za spadek i 2 tyg cierpliwości.

Ja też 6,1kg po miesiącu. To chyba nie najgorszy wynik. Trzeba się cieszyć. No, ale ja we wrześniu nie dam rady dobić do 60. Dukan mi wyliczył połowę listopada.
Dziekuje bradzo
Przyznam ze cierpliwosci brakowalo naprawde, ale teraz juz wiem i przestrzegam przed tym inne dziewczyny zeby sie nie zalamaywac bo najwazniejsze to przeczekac
Wynik taki sobie o, bez rewelacji moze dlatego ze liczylam na wiecej a nie mialo to przelozenia w praktyce, ale ciesze sie mimo wszytsko.

Co do wyliczen Dukana to wiesz co kochana, ten test zrobilam tak naprawde dla swietego spokoju, tak na odczep
Zeby nie bylo ze nie zrobilam
To co mi tam wyszlo to dla mnie g...o prawda wcale sie tym nie sugeruje i wszytsko u mnie przebiega zupelnie inaczej. Do tego Dukan mi wyliczyl ze dojde do wagi 57kg w styczniu
On chyba swiruje pawiana, ja zmierzam dobic do 50kg (bo tyle wazylam cale zycie, jeszcze 2 lata temu) i nie spoczne dopoki nie osiagne swojej wagi Nie mam zamiaru tez dukac dluzej niz do konca roku o nie nie. Dlatego wujka sie troszke oszuka
Stary 2010-08-20, 11:35   #3039
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
sluchdlam 6.2kg
tak srednio jestem z siebie zadowolona bo uwazam ze mogloby byc o wiele lepiej, troszcze sie nagrzeszylo i ma sie ta swiadomosc ze cos przeszlo kolo nosa
Kobito, ja to bym sie popłakała ze szcześcia po takim spadku!! U mnie to jak 3 kg w miesiąc to będzie cud!! Przez te grzeszki, póxniej zastój i to mega i teraz w ogole nic nie widać i waga jakoś tak słabo pokazuje róznicę W ogole to pewnie rzucilabym już tio w cholere, tyle że kuzynce sie udało i wyglądo cudnie, no i poza tym wielka impreza we wrzesniu to się chce wyglądac., więc trawam, chociaż nie powiem bo zaczynam słabnąć

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:

Spoko, to będzie tajemnica. moze sie nie skapnie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

A i jeszcze jedno, jak to jest w końcy z tymi warzywami: liczyc jako wegle czy nie??
Stary 2010-08-20, 11:38   #3040
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Kobito, ja to bym sie popłakała ze szcześcia po takim spadku!! U mnie to jak 3 kg w miesiąc to będzie cud!! Przez te grzeszki, póxniej zastój i to mega i teraz w ogole nic nie widać i waga jakoś tak słabo pokazuje róznicę W ogole to pewnie rzucilabym już tio w cholere, tyle że kuzynce sie udało i wyglądo cudnie, no i poza tym wielka impreza we wrzesniu to się chce wyglądac., więc trawam, chociaż nie powiem bo zaczynam słabnąć
Nie slabnij kochana!
A jak tylko jakies poczatki slabniecia dostrzezesz to wal do nas tutaj i odrazu pisz a my Cie tutaj szybko zmobilizujemy do dalszej pracy

Wiesz dla mnie taki spadek to nie spadek bo ja nic po sobie nie widze, mama mi truje caly czas glowe zebym to rzucila w cholere bo nic nie widac. Jasne jak sie kogos codziennie oglada to sie nie zauwaza.
Ja narazie w sumie tez sie nie ciesze bo wszedzie mi wyglada tam gdzie nie powinno i do tego zebym ja byla zadowolona jeszcze dluga droga. Ale jak juz dobije do 60 to bede dopiero uradowaana wtedy to sie posikam odrazu z radosci!
Obecnym spadkiem sie tak nie ciesze, ale za to cieszy mnie to ze juz sie wczulam w diete i mam nadzieje ze nic mi jej nierozwali dopoki nie osiagne celu. Do tego taki spadek mialam bo mam duzo do zrzucenia, teraz kazde nastepne 5kg bedzie szlo juz coraz wolniej i wolniej i to jest dopiero dol
Stary 2010-08-20, 11:44   #3041
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no jak sie ogląda kogoś codziennie to nie widac różnicy a mnie wczoraj koleżanka mojej koleżanki co mnie widziała ale to długo przed dietą jeszcze moze ze dwa miechy temu to powiedziała mi że widać ze spadła mi waga no jak ma n ie być widać jak jkieca prawdy i spodnie prawdy są very dobre a będą dobrzejsze jeszcze spodnie prawdy nr 2 hłe hłe hłe ale bede dupsztal no nie zniese najlepsza laska we wsi nie bedzie ch... na cicie Lucie hahahahaha

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2010-08-20 o 12:05
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:45   #3042
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
chciałabym już być zaręczona
hehe to ja ci powiem tak....
dokladnie za tydzien mija nam 4lata od dnia zareczyn i co? slubu ani widu ani slychu... a dziecko ma 2lata!!!
takze spokojnie... lepiej sie zareczyc i od razu brac slub... niz chodzic z tym pierscionkiem jak glupek
Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
3 kostki z szaszłyczka z wędzonego łososia, wieśniak lekki z pieprzem i herbata rooibos. w nocy piekłam sernik i.... no taki mało słodki. Jak go mogę naprawić? zrobić jakąś polewę czy cokolwiek...? doradźcie błagam, bo nie chcę go zmarnować
ja bym zmieszala serek homo ze slodzikiem, cynamonem, odrobinka jogurtu i polala ten serniczek, mozesz tez dac polewe robiac rzadka nutelle
Cytat:
Czy trzydniówka u maluszka może wystąpić drugi raz? Czytałam kiedyś, że na nią choruje się tylko raz. Mój mały już ją przechodził (gorączka 3 dni i potem krostki) Wczoraj dostał brzdąc gorączki i nie widzę żadnej innej dolegliwości, chyba żeby szedł mu 12 ząb, ale przy poprzednich nie gorączkował. Zostaje obserwacja. W razie czego pójdę prywatnie jutro do lekarza.
moja Majka ma 2lata i trzydniowke wg lekarza miala, a wg mnie nie... i dopiero przy czworkach miala goraczke i marudna byla.. a teraz jej dwie piatki wyszly nawet nie wiem kiedy takze lepiej do lekarza na konsultacje idz!!
Cytat:
jakaś nie dobra pokrywka. Moja też widziałam, że przy 4 się zagrzała, ale chwilkę dałam jej odpocząć i dokończyłam piątego. Póki co jest cała. Ostatecznie możesz robić w tej dolnej części, też próbowałam, a jak się nagrzeje to lepiej odczekać chwilę. Chociaż tak być nie powinno, bo przecież te naczynia powinny wytrzymywać dłuższe pieczenia, ludzie też gotują przecież w mikrofali.
dolna czesc nie istnieje od prawie nowosci... (tak mi szczerze szwagierka dala w prezencie ze po pierwszym pieczeniu mi pekla, przy zmywaniu, zostala pokrywka... a jak ja sobie u ruskich kupilam najtansze to mi 3lata juz sluzy :P )
Cytat:
Czytam Twój post i śmieję się jak walnięta, a mój 3latek, który zamiast słowa "dlaczego" używa "po co" pyta się mnie: "po co się śmiejesz?"
no moja ma 2latka i jak widzi ze ja sie smieje do kompa to ona siada kolo mnie, patrzy w monitor i za chwile tez sie smieje....
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dzisas dziewczyny, jeszcze daje rade z Agnes piszącą na fioletowo i Konczitą na niebieskawo, ale jak Lukrecja pojechała jasnym zielonym, to sobie musiałam posty kopiować do notatnika, żeby je przeczytac. Moje oczy
to ja od dzis pisze na niewidoczno, o tak: tez wole zoltka, na szczescie moje dziecko wyjada mi bialka...
Cytat:
ja tam wolę co dzień się ważyć gdyż ponieważ jak jeden dzień popuszcze mojej wadze i nękam jej psychicznie swoimi myślami to ona głupia odrazu zaczyna się rządzić i kuffa no wzrasta :P muszę ją codziennie szkolić jak mojego psa sukę Jadwigę
Lukrecja moja przyszla i od razu widac ze forum nakreca hihi
to sie zdecyduj czy masz psa czy suke
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:48   #3043
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Nie slabnij kochana!
A jak tylko jakies poczatki slabniecia dostrzezesz to wal do nas tutaj i odrazu pisz a my Cie tutaj szybko zmobilizujemy do dalszej pracy

Wiesz dla mnie taki spadek to nie spadek bo ja nic po sobie nie widze, mama mi truje caly czas glowe zebym to rzucila w cholere bo nic nie widac. Jasne jak sie kogos codziennie oglada to sie nie zauwaza.
Dzięki

U mnie mamuska tak samo. ja w sumie tez nie widze po sobie ostatnio różnicy wcale, tyle że ona porównuje mnie z kuzynka, po ktorej to móqwie wam to bardzo widać, po prostu inna laska po tej diecie. I mamucha ostatnio z tekstem wyjechała że może cos źle robie, że powinnam tak ja ta kuzynka. To sie wkułam i jej mówie, że wszystkie przepisy ode mnie miała. A po drugie jakby od samego poczatku w talerz mi nie zaglądała, ze za duzo jej to tez byłoby inaczej, bo później mialam opory, zeby tego kuraka więcej zjeśc jak byłam głodna, bo wydaawało mi się, że za dużo, no to teraz mam a same dobrze wiecie, ze o to chodzi, ze jeść, jeść i jeszcze raz jeść!! Tyle że ona na poczatku nie chciała mnie sluchac, a teraz mi wytyka wredna jedna
Stary 2010-08-20, 11:50   #3044
mirkaaa
BAN stały

dziewczyny mam ochote na sernik na zimno, poprosze o jakis szybciutki przepisik. Chodzi mi o taki z twarogu
Jak zmiksuje twarog tylko z czym z mlekiem/woda?
dodam do tego rozpuszczona zelatyne to cos z tego bedzie?

troche prymitywne aby sie kupy trzymalo hahah
Stary 2010-08-20, 11:50   #3045
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie slabnij kochana!

Ja narazie w sumie tez sie nie ciesze bo wszedzie mi wyglada tam gdzie nie powinno i do tego zebym ja byla zadowolona jeszcze dluga droga. Ale jak juz dobije do 60 to bede dopiero uradowaana wtedy to sie posikam odrazu z radosci!
Obecnym spadkiem sie tak nie ciesze, ale za to cieszy mnie to ze juz sie wczulam w diete i mam nadzieje ze nic mi jej nierozwali dopoki nie osiagne celu. Do tego taki spadek mialam bo mam duzo do zrzucenia, teraz kazde nastepne 5kg bedzie szlo juz coraz wolniej i wolniej i to jest dopiero dol
Aj tam dół, ważne, że leci. Pomyśl, na jakiej przestrzeni sie tyło, ciężko by było to teraz w tydzień zrzucić (i niezdrowo). Mi obecnie spadają może 3kg miesięcznie, ale nie narzekam, po pierwsze - bo w ogóle spadają, a po drugie - bo z dnia na dzień na dukanie czuje się coraz lepiej z sobą, niezależnie, czy waga leci w dol czy stoi (a tego nie wiem, bo waze sie raz na pół miesiąca)
Lepiej schudnąć wolniej, a trwale.
Stary 2010-08-20, 11:51   #3046
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witam. U mnie najpierw wzrost +100g :/ Czyli to co zrzuciłam od niedzieli wróciło - ale poszłam się najpierw wykąpac, wysuszyłam włosy, wróciłam na wadze i w efekcie końcowym pokazała 56,5 czyli 100g mniej niż wczoraj.. Uznaję, że dziś zaliczyłam SPADEK
A teraz żegnam się z Wami, będę późnym wieczorkiem
Miłego dnia szczypiory!
tak liczymy to za spadek. musialas byc mooocno brudna skoro az tyle mniej waga pokazala
Cytat:
sluchdlam 6.2kg
ciesz sie. ja po miesiacu mialam dopiero 4,4kg... i tak stoi ta waga od tygodnia... mam nadzieje ze to przez ten dziwny szybszy@ (pomimo pigulek).....
Cytat:
Pisal ktos niedawno o trybie 5/2 nawet nie wiecie jak mnie on kusi cholera
uspokoj sie łajzo jedna! ani mi sie waz na 5/2 przejsc.... zdrowie sobie popsujesz.. witaminki trzeba jesc.. prosze grzecznie na 4/3 jak ci pieknie tu wyliczylysmy i cicho juz o tym 5/2 bo
Stary 2010-08-20, 11:52   #3047
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny mam ochote na sernik na zimno, poprosze o jakis szybciutki przepisik. Chodzi mi o taki z twarogu

Ja robie z jogurtem, daje słodzik i zelatynkę.
Stary 2010-08-20, 11:54   #3048
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
o kurna... to przy okazji poszukam cukrawkowego

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Ja od poniedziałku pójdę 4/3 Ryzyk - fizyk

Ja też i wieczorem mogę przewidzieć, czy rano będę miała z czego się cieszyć.

hehe Aleksandra juz posta obczaila i planuje nalot na tesco

a 4/3 polecam, polecam. AGNESE nasza tez
Stary 2010-08-20, 11:54   #3049
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość

to ja od dzis pisze na niewidoczno, o tak: tez wole zoltka, na szczescie moje dziecko wyjada mi bialka...
Ha ha ha, dzięki Swoja droga, slyszalam, ze to wlasnie zoltka (wg. tej obalanej tu teorii) są tymi najgorszymi bo zrodlami podwyzszonego cholesterolu co niezdrowe i tuczy albo szkodzi, musi smakowac, tak? NIE! I dukan to udowadnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 11:56   #3050
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
ale bede dupsztal no nie zniese najlepsza laska we wsi nie bedzie ch... na cicie Lucie hahahahaha
o zesz Ty... dobre
Stary 2010-08-20, 12:01   #3051
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Dzięki

U mnie mamuska tak samo. ja w sumie tez nie widze po sobie ostatnio różnicy wcale, tyle że ona porównuje mnie z kuzynka, po ktorej to móqwie wam to bardzo widać, po prostu inna laska po tej diecie. I mamucha ostatnio z tekstem wyjechała że może cos źle robie, że powinnam tak ja ta kuzynka. To sie wkułam i jej mówie, że wszystkie przepisy ode mnie miała. A po drugie jakby od samego poczatku w talerz mi nie zaglądała, ze za duzo jej to tez byłoby inaczej, bo później mialam opory, zeby tego kuraka więcej zjeśc jak byłam głodna, bo wydaawało mi się, że za dużo, no to teraz mam a same dobrze wiecie, ze o to chodzi, ze jeść, jeść i jeszcze raz jeść!! Tyle że ona na poczatku nie chciała mnie sluchac, a teraz mi wytyka wredna jedna
u mnie jest to samo, wczoraj juz podnioslam glos na nia co mi sie prawie nigdy nie zdarza bo z mama zawsze sie super dogadywalam.
Mnie sie czepia cholesterolu a co za tym idzie jajek, tlumacze jej i prosze ze po to sie je orteby ktore wlasnie obnizaja poziom cholesterolu we krwi zeby byla zachowana rownowaga, ale ona nie wraz swoje. Do tego ja nigdy nie mialam podwyzszonego cholesterolu. Ja jem ok 2-4 jajek dziennie ona twierdzi ze powinno sie je jesc raz w tygodniu
I caly czas tylko ze po co mi to jak nic nie widac

Ale wiesz co my i tak musimy dac rade olac to, uodpornic sie, uzbroic w argumenty! Ciekawe co bedzie jak faktycznie schudniemy?
Wtedy szczeka w dol! Boze juz chcialabym miec widoczne efekty zebym im udowodnic jak bardzo sie myla!

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Aj tam dół, ważne, że leci. Pomyśl, na jakiej przestrzeni sie tyło, ciężko by było to teraz w tydzień zrzucić (i niezdrowo). Mi obecnie spadają może 3kg miesięcznie, ale nie narzekam, po pierwsze - bo w ogóle spadają, a po drugie - bo z dnia na dzień na dukanie czuje się coraz lepiej z sobą, niezależnie, czy waga leci w dol czy stoi (a tego nie wiem, bo waze sie raz na pół miesiąca)
Lepiej schudnąć wolniej, a trwale.
masz racje!!
ale wiesz chcialoby sie szybciej, widocznie zabardzo sie rozpedzilam.

Cytat:
ciesz sie. ja po miesiacu mialam dopiero 4,4kg... i tak stoi ta waga od tygodnia... mam nadzieje ze to przez ten dziwny szybszy@ (pomimo pigulek).....

uspokoj sie łajzo jedna! ani mi sie waz na 5/2 przejsc.... zdrowie sobie popsujesz.. witaminki trzeba jesc.. prosze grzecznie na 4/3 jak ci pieknie tu wyliczylysmy i cicho juz o tym 5/2 bo
no ciesze siecholera pewnie ze sie ciesze ale to nie jest taka radosc jakbym byla chociaz na polmetku
kurde ale ten 5/2 kusi skubany wydaje sie byc taki piekny powabny i efektowny i mowi do mnie idz ze mna mirko i jeszcze reke wyciaga
Stary 2010-08-20, 12:06   #3052
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jest to samo, wczoraj juz podnioslam glos na nia co mi sie prawie nigdy nie zdarza bo z mama zawsze sie super dogadywalam.
to sluchaj tego...
moja babcia slynie z kotletow w podwojnej panierce kladzionych na zimny tluszcz, a dzis jak jej mowilam przez telefon ile shucdlam to powiedziala, ze mam jej mailem wyslac liste rzeczy ktore mozna jesc i co i jak mniej wiecej to ona tez by mogla z 5-6 kilo zrzucic

moja babcia ma 79 lat!!!!

ale kiedys tez mnie probowala odciagnac od kazdej diety... nie wiem co jej sie w glowie poprzestawialo
Stary 2010-08-20, 12:11   #3053
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
masz racje!!
ale wiesz chcialoby sie szybciej, widocznie zabardzo sie rozpedzilam.
Jasne, że by się chciało. A masz jakies zdjęcia sprzed diety? Zerknij na nie, a sama zobaczysz, ze juz napewno widać. A później zacznie się zazdrosne "Moze juz bys skonczyla, za duzo schudlas i nie wyglada to korzystnie", "Jeszcze chcesz chudnąć? Zwariowałaś" i od razu zrobi się człowiekowi lepiej I powiem Ci, ze sama nie wiem, kiedy to mineło, trzy miesiące na dukanie jak z bicza strzelił!

Cytat:
to sluchaj tego...
moja babcia slynie z kotletow w podwojnej panierce kladzionych na zimny tluszcz, a dzis jak jej mowilam przez telefon ile shucdlam to powiedziala, ze mam jej mailem wyslac liste rzeczy ktore mozna jesc i co i jak mniej wiecej to ona tez by mogla z 5-6 kilo zrzucic

ale kiedys tez mnie probowala odciagnac od kazdej diety... nie wiem co jej sie w glowie poprzestawialo
Ha ha ha! Moja babcia tez ciągle narzeka, ze powinna schudnąć Ale mysle, ze na dukana by sie jednak nie pokusila
Stary 2010-08-20, 12:15   #3054
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
to sluchaj tego...

no widzisz, a moja mamuska jest cwana sama wazy53 kg jest mojego wzrostu wyglada 8 razy lepiej niz ja i jest madra no
takze ja musze dobic do 50 to wtedy moze przestanie mi sie madrzyc i cawaniakowac choleraaa

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Jasne, że by się chciało. A masz jakies zdjęcia sprzed diety? Zerknij na nie, a sama zobaczysz, ze juz napewno widać. A później zacznie się zazdrosne "Moze juz bys skonczyla, za duzo schudlas i nie wyglada to korzystnie", "Jeszcze chcesz chudnąć? Zwariowałaś" i od razu zrobi się człowiekowi lepiej I powiem Ci, ze sama nie wiem, kiedy to mineło, trzy miesiące na dukanie jak z bicza strzelił!
wlasnie nie bardzo mam bo zaczelam unikac zdjec, od pewnego czasu ich poprostu nienawidze, w ogole mam malo zdjec narazie to temat tabu
z ustesknieniem czekam az mi ktos powie ze juz wystraczy ze juz niepowinnam wieceji w ogole a ja wtedy zrobie wraz swoje hehehe

uciekam robic nalesniki niedluga zajrze
Stary 2010-08-20, 12:22   #3055
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

tak sie Was naczytałam troche jak chudniecie, że nie poczekałam na koniec @, a na jutro jeszcze zaproszenie mam na grill
zaczęłam dzisiaj 1 dzień z 3 I fazy, mam mało pomysłów na dania na razie, ale z Wami jakos to będzie mam nadzieje
w poniedziałek - czyli za jakieś 15 stron przyjde sie pochwalic ile mnie mniej jest (mam nadzieje)

Start:
63,7 kg

a na drugą faze plalunej 1/1
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:30   #3056
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie za tydzien mija nam 4lata od dnia zareczyn i co? slubu ani widu ani slychu... a dziecko ma 2lata!!!
takze spokojnie... lepiej sie zareczyc i od razu brac slub... niz chodzic z tym pierscionkiem jak glupek

ja bym zmieszala serek homo ze slodzikiem, cynamonem, odrobinka jogurtu i polala ten serniczek, mozesz tez dac polewe robiac rzadka nutelle

moja Majka ma 2lata i trzydniowke wg lekarza miala, a wg mnie nie... i dopiero przy czworkach miala goraczke i marudna byla.. a teraz jej dwie piatki wyszly nawet nie wiem kiedy takze lepiej do lekarza na konsultacje idz!!

dolna czesc nie istnieje od prawie nowosci... (tak mi szczerze szwagierka dala w prezencie ze po pierwszym pieczeniu mi pekla, przy zmywaniu, zostala pokrywka... a jak ja sobie u ruskich kupilam najtansze to mi 3lata juz sluzy :P )

no moja ma 2latka i jak widzi ze ja sie smieje do kompa to ona siada kolo mnie, patrzy w monitor i za chwile tez sie smieje....

Lukrecja moja przyszla i od razu widac ze forum nakreca hihi
to sie zdecyduj czy masz psa czy suke
no do kutwy nędzy no mam psa płci suka hahaha marki kundel o nazwie Jadzia

Cytat:

yyy no to ja z twarogu robie tak samo jak i z homo czyli:

ser jakiś jaki mam najlepiej zmielony juz jak kupie bo maszynki nie posiadam wiec se nie zmiele a jak mielonego nie mam to se z normalnego robie i blenderem go traktuje
no to biere kilo sera, do tego 3 żółtka i jedno jajo, bbiałak ubijam słodzika tyle ile kto chce rozdrabniam na proszek i wrzucam do syra i żółtek, do tego daję pół szkalnki gdzieś mleka 0% a ostatnio dałam kefiru naturalnego i był wyczepisty i to wszystko bełtam blenderem i bełtam i bełtam potem gelatyny rozpuszczam torebeczke taką chyba 20 gram ma czy ileś no na litr płynu tyle w odrobinie wrzątku znowu blenderem bełtam bełtam wrzucam biała i mieszam łychą z dżewa a potem siu w tortoenice( w moim przypadku miske lub brytwanke) i do lodziarni a i koniecznie aromat ja kocham arakowy lub rumowy ale mozna jaki sie chce. Jak dasz więcej troszke żelatyny to za godzine juz szamiesz Denata a jak mniej to na drugi dzień najlepszy

Ci mówie jest czaaad ja robie jeszcze dwuwarstwowy do drugiej daje se kawe albo kakao i jest gitez mozna soku świecącego i galaretke

Będę właśnie robiła w poniedziałek Denata z galaretką w środku galaretkę z herbatki truskawkowej i z barswnikiem spozywczym dla ładniejszego koloru pokroje w kostke i wymieszam z serem ale ja wole z Homo niewiadomo i bede miała czaaad i w maniunich foremkach sylikonowych go zrobie bede miała małe zimne serduszka Panów serników

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

ja pierdaczę ależ ja jezdem BOSKA Była taka klientka u mnie klientka pacjentka hahaha i mówi że tsak ślicznie wyglądam i ze chyba schudłam i kaze mi wstać i sie pokazać i wstałam a ona taaaaaki karp i mówi no noooo jaka piękna dziewczyna zgrabna no pięknie!! Także ogłaszam wszem i w obec że jestem taka czaderska i fajna sie wie i skromna

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2010-08-20 o 12:27
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:40   #3057
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
nie dobijaj mnie ja chcę juszzzzzzzz!!! a 4 lata to dość długawo
też kwestia tego czy chcecie cywilny czy kościelny z weselichem

a tak poza tym to jak się już zaręczę to wezmę sprawy w swoje łapki i nie ma zmiłuj!! będę planować ślub czym prędzej, mój TŻ wie że ze mną to nie ma takiej zabawy na 4 lata narzeczeństwa o nie nie nie ze mną takie numery
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:41   #3058
Izuszka
Raczkowanie

Cytat:

ser jakiś jaki mam najlepiej zmielony juz jak kupie bo maszynki nie posiadam wiec se nie zmiele a jak mielonego nie mam to se z normalnego robie i blenderem go traktuje
no to biere kilo sera, do tego 3 żółtka i jedno jajo, bbiałak ubijam słodzika tyle ile kto chce rozdrabniam na proszek i wrzucam do syra i żółtek, do tego daję pół szkalnki gdzieś mleka 0% a ostatnio dałam kefiru naturalnego i był wyczepisty i to wszystko bełtam blenderem i bełtam i bełtam potem gelatyny rozpuszczam torebeczke taką chyba 20 gram ma czy ileś no na litr płynu tyle w odrobinie wrzątku znowu blenderem bełtam bełtam wrzucam biała i mieszam łychą z dżewa a potem siu w tortoenice( w moim przypadku miske lub brytwanke) i do lodziarni a i koniecznie aromat ja kocham arakowy lub rumowy ale mozna jaki sie chce. Jak dasz więcej troszke żelatyny to za godzine juz szamiesz Denata a jak mniej to na drugi dzień najlepszy

Ci mówie jest czaaad ja robie jeszcze dwuwarstwowy do drugiej daje se kawe albo kakao i jest gitez mozna soku świecącego i galaretke

Będę właśnie robiła w poniedziałek Denata z galaretką w środku galaretkę z herbatki truskawkowej i z barswnikiem spozywczym dla ładniejszego koloru pokroje w kostke i wymieszam z serem ale ja wole z Homo niewiadomo i bede miała czaaad i w maniunich foremkach sylikonowych go zrobie bede miała małe zimne serduszka Panów serników

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

ja pierdaczę ależ ja jezdem BOSKA Była taka klientka u mnie klientka pacjentka hahaha i mówi że tsak ślicznie wyglądam i ze chyba schudłam i kaze mi wstać i sie pokazać i wstałam a ona taaaaaki karp i mówi no noooo jaka piękna dziewczyna zgrabna no pięknie!! Także ogłaszam wszem i w obec że jestem taka czaderska i fajna sie wie i skromna
Szalona kobieto, wpierdzielajmy serniki na zdrowie

Gratuluje spadków dziewczynki, jesteście boskie! Nie pozostaje mi nic innego tylko cieszyć się waszym szczęściem, u mnie constans od prawie miesiąca... Zjadłam zajefajne 'gołąbki bez zawijania' dawno tak dobrze nie pojadłam sobie
Izuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:42   #3059
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Spoko, to będzie tajemnica. moze sie nie skapnie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

A i jeszcze jedno, jak to jest w końcy z tymi warzywami: liczyc jako wegle czy nie??
ja licze, ale sparwa jest indywidualna ja sobie wbilam 1 g wegla na 1 kg masy ciala i sie tego trzymam. Dzis np mam PW, jem pieczarki, cebule, pomidory, ogorki zielone i troche czosnku, otreby pszenne (owsiane na razie dalam na bok bo ma problemy z porcelanka przez nie) do tego filety z cyckow i serki wiejskie i jajecznica i quorn i mleko i napoje tez licze, wszystkie herbaty i kawy - grzecznie zapisuje i dzis np mam B - 183, T - 29, W - 47, max wegli jak mialam na PW to bylo 68

ale to ja, tak jak pislalam kazdy podchodzi inaczej, sama musisz sobie odpowiedziac na to pytanie, ogolnie jest tak ze mam warzywa do 3 posilkow na PW, gdyz warzyw nie jem rano i na wieczor

witam sie wczesnym popoludniem, i melduje po wczorajszym spadku 1,3 kg - ktorego NIKT nie zauwazyl, takze spadeczek o - 0,400g dodam mam @ i jestem na PW wiec radocha podwojna a nawet potrojna

GRATULUJE WSZYSTKIM SPADECZKOW! a za pozostale szczypiorki trzymam

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:43   #3060
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:

lucia jak czytam te Twoje opisy to sama się gęba śmieje od ucha do ucha można zjechać z fotela ze śmiechu!!! genialna jesteś
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości