|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
kudlata83 aa tam wstyd,kazdy ma coś do zrzutu wkońcu wątek ku temu
![]() ale damy rade prawda ![]() ![]() ![]() ide robic moje first sniadanie z otrębami ooch ![]() ![]()
#3212 | ||
Zadomowienie
|
DUK DUK Skarby moje.
przy sniadaniu Wam szybko melduje ze zaraz wyruszam ![]() waga od tygodnia ta sama... przez@ nie wiem. dobrze ze nie rosnie. od dzis PW. zabieram ze soba lodoweczke bialka (w tym dwa serniki, denat i kokosowy krol ![]() nie wiem jak bedzie tam z czasem na forum.. zobaczymy. nie grzeszcie przez weekend duzo!! bo beda baty ![]() trzymam kciuki za Wasze spadki, a Wy trzymajcie za mnie, zebym miala sile oprzec sie ciastom z kremem, salatkom z majonezem i innym pysznosciom (tescia impreza urodzinowa). Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3213 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ehh to zjadanie końcóweczek to właśnie robi swoje a jeszcze o ile dobrze pamiętam masz trójeczkę ? to kochana mamy odpowiedz skąd się fałdki wzięły - ale stop! po połowie porcji dla każdego i dokładeczki minimum co by nie zostawało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aleksandara udanego pobytu u teściowej ![]() ja dzisiaj też dzień z teściami ...
![]() |
#3214 |
Zadomowienie
|
a ku ku Fląderki
![]() u mnie po 6 dniowym(najkrótszym podczas diety) spoznieniu pojawila sie @ ![]() ![]() ![]() co do dukania? od poniedzialku nie grzesze bo... chce szybciej ukonczyc 2 faze i przejsc na 3, bo juz czuje ze sie męcze ![]() ![]() ps: gratki za spadki ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Mniej soli to mniej wody w organizmie się zatrzyma, ale na 2gi dzień i tak schodzi bo to nie tycie tylko woda.
#3216 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochaniutkie!!! Jakiż piękny mamy dzionek
![]() Jestem po śniadanku, na razie pełna energii i optymizmu ![]() Plany na dziś - zabrać się do pracy, bo wakacje się kończą a u mnie wszystko w rozsypce. Jeszcze 1,5 tygodnia i zacznie się ponowne wbijanie do główek dzieci wiadomości zupełnie abstrakcyjnych dla nich ![]()
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | ||
Rozeznanie
|
Duk Duk
Przez dwa poprzednie warzywne dni przybywało mi po 200g, dziś jedno 200g spadło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Juz nie będę zjadała końcówek, mężowi też raczej podtykać ich nie bedę, bo to tak jagby zjeść dwie porcje, niby juz nie możesz, ale żeby nie zmarnować, to dojesz. Dzisiaj nałozyłam im mało - pyszny ryż zapiekany z jabłkami na słodko - zjedli. Z 3latkiem czasami jest problem, bo zdarza się, że przy kolacji zasypia i zostaje prawie cała jego porcja, ale będę mu robiła kolacje wcześniej. Mam mocne postanowienie. Już zobaczyłam kolejny pozytywny aspekt bycia na diecie. Przecież normalnie bym tego nie zobaczyła, że jem jakieś nadwyżki. (Tak mam trójkę) Co do bycia tutaj, to jeśli zdrowie pozwoli, to też długo posiedzę, tylko, że jak za parę dni wrócę do pracy, to tylko wieczorem zajrzę, a szkoda. U nas dziś gril na kilkanaście osób. Swoje żarełko przygotowałam, dla gości w trakcie przygotowań. Dziś mam PW więc zrobię sobie sałatkę grecką taką, żebym też mogła ją zjeść. Obczaiłam tabelkę serka favita żółtego i B-14g, W-3g, T- 12g - nie jest dobry ten tłuszczyk, serek zostawię na talerzu, ale pozostałe warzywa i aromat z tego sera zjem z grilowanym kurczakiem, chyba, że zrobię też sos jogurtowy z czosnkiem dla wszystkich, to będę mogła zjeść bez ograniczeń i nikt nie zauważy, że wydziwiam. Muszę podjechać jeszcze do kosmetyczki wyregulować brwi, a i wiecie co? przefarbowałam kiedyś włosy na czarno (granatowa czerń, ale tego niebieskiego nie widać za bardzo, jest dobrze - pasuje do moich niebieskich oczu. Jeszcze muszę w trakcie robienia sałatek pomyśleć w czym wystąpię, żebym wyglądała uroczo. Może ktoś zauważy, że mi ubyło 6,5kg ![]() Zmykam do garów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Raczkowanie
|
Gratki za spadki
![]() Miałam nadzieję, ze w ten sobotni poranek powitam was z spadkiem godnym pochwalenia się. A tu ![]() ![]() ![]()
#3219 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Idę pracować papa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Raczkowanie
|
Duk Duk
![]() Dzisiaj na wadze +0,3 kg ![]() ![]() Za pięknie mi szło ![]() W tamtą sobotę -0,2kg, niedziela i poniedziałek bez wagi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3221 | |
Rozeznanie
|
DUK DUK
witam weekendowo ![]() ![]() kosmiczny wzrost warzywny pokonany ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po dzisiejszym śniadaniu pomyślałam sobie, że ta dieta nie powinna sie nazywać proteinowa tylko proteinowo-rozpustna. Wciągnęłam na śniadanie gofry z serkiem cytrynowym na słodko, powidłami rabarbarowymi i pseudo bitą śmietaną. I pytam się na jakiej diecie tak można- tylko na naszej proteinowo-rozpustnej. ![]() Miłych spotkań z teściami.
Kubuś (11.08.2009) Piotruś (14.10.2011) 108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72 Edytowane przez Ulcia2512 Czas edycji: 2010-08-21 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dziewczyny, zrobiłam bigos z mięskiem z szynki ( wszystkie tłuszcze wycięłam) z kapusty kiszonej. Cholerka tylko nie mogę sobie przypomnieć czy my możemy sam bigos z kiszonej czy lepiej połączyć z młodą kapuchą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochane! Obudziło mnie piękne słonko, a poza tym... wchodzę na wagę, a tam -0,8kg!!!!!! ![]() ![]() ![]() buziaki
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zadomowienie
|
ja tez mam wyksztalcenie pedagogiczne: nauczanie klas 1-3 i przedszkole
![]() ale niestety na wsi takiej jak PŁOCK, nie ma pracy bez PLECÓW:/WRRR!!!!!!!! ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Raczkowanie
|
Hej laski
Wpadlam sie pochwalic spadeczkiem -1 ![]() matko jak mi sie humor poprawil ![]() ![]() Juliette pisalam ale chyba mi gdzies umknal post nie wiem bylam w h&m niestety nie ma tych sukienek ![]()
#3229 |
Zadomowienie
|
witam i gratuluję spadków
![]() ja pokutuję za wczorajsze późne obżarstwo kotletami sojowymi ![]() ![]() ![]() idę jeść jakieś śniadanie, sprzątać i pisać cholerną pracę bo zaostał mi tydzień tylko ![]()
#3230 |
Wtajemniczenie
|
Dobry dzień. Gratki spadków wszystkim i wytrwałości wyjezdzającym
![]() Dziś od rana moja rodzinka uparła się, by mnie budzić. Najpierw ok.7 tato myszkował mi po pokoju, potem o 9 mama akurat w tej sekundzie musiała miec sukienke i płaszcz :sciana: Wiec nie czuje sie jak skowroneczek. Ale za to coraz bardziej moje kostki biodrowe wystają ![]() Trzymajcie za mnie kciuki, cobym nie nagrzeszyła. Ciasta sie najadłam - sernik sniadaniowy był mniam, nawet moj niedukanowy tatuś się zajadal ![]() Pozdrawiam cieplo!
![]() |
#3231 |
Raczkowanie
|
jest spadek, -0,2. zachwycona to ja nie jestem bo liczylam ze po takim obzarstwie zleci cos wiecej. eh..! uparte bydle i z mojego organizmu i z tej wagi.
tym sposobem mam 65,8, przynajmniej ta 65 znowu, co z tego ze to praktycznie 66 :P czy ja wreszcie pokonam ten wzrost? bo z tygodnia na tydzien na warzywach coraz wiecej przybieram =/ nie podoba mi sie to! |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Raczkowanie
|
Nie zrobiłam bo 1. boję się
![]() ![]() Lecę Was nadrabiać. Acha, wspomnę tylko, że dziś wzrost +800g No czym ja zawiniłam Dukciowi?? ![]()
![]() |
#3233 |
Rozeznanie
|
Gratuluję spadeczków
![]() ![]() u mnie się polepszyło. To chyba na serio na ta woda. A już się przestraszyłam. ![]()
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
Gratuluję spadków
![]() ![]() Ja odnotowałam dziś kolejny spadeczek - 0,6 kg ![]() Postanowiłam wynagrodzić to sobie ptasim mleczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gratuluje wszystkich spadków!!!
![]() Ja aktualnie osiągnęłam wagę, którą wskazał Dukan (test). Moim zamiarem jest jednak stracić jeszcze około 2kg i... przechodzę na III fazę ![]() A tak poza tym to nie zniechęcajcie się jeśli nie tracicie wagi. Pomyślcie, że każdy dzień, który minął na tej diecie to Wasz sukces na drodze prawidłowego i dobrego żywienia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Raczkowanie
|
Czy może mi ktoś powiedzieć czy będąc na II fazie na dniach czysto proteinkowych mam się odżywiać tak jak na uderzeniówce? Tzn. jesć tak jak na I fazie czy mogę cuś jeszcze? Bo zrobiłam sobie kuleczki nutelkowe i jest tam kakao i tak się zastanawiam czy mogę będąc na tych dniach proteinkowych.
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
No gratuluję celu!!!! Ja to chyba za rok do Ciebie dołącze ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- oh i jeszcze jedno czy któraś z Was stosuje Ksylitol? Prosiłam brata żeby mi kupił słodzik w proszku i kupił mi właśnie takie coś. Tak się zastanawiam czy ten słodzik nadaje się także do pieczenia, bo tam nic na temat składu, tzn. jest napisane ,,naturalny słodzik stołowy z drewna brzozy". Mam taki w tabletkach też ale jest tam aspartam a już tyle pisałyście o szkodliwości tego składnika...
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Przyczajenie
|
Witam,
postanowiłam się do Was dołączyć. Jestem dziś 2 dzień na dietce ![]() W przepisach podajecie serek homo 0%. Przeszukałam już wiele sklepów i go nie znalażłam. Może cie mi zdradzić gdzie go kupujecie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście kupuję 3% najtańsze i najchętniej najgęstsze (pilos, w kauflandzie brakło mi gotówki żeby spróbować a kart nie przyjmują).
![]() |
#3239 |
Rozeznanie
|
Dukaneczki.. zrobiłam sobie taką zupkę ogórkową z knora. Taką do kubka. Ona ma około 3%. Można?
![]()
#3240 |
Raczkowanie
|
przesadzilam z dzienna porcja otrebow - wlasnie jem breje ktora ani nalesnika ni plaka nie przypomina. chyba nigdy nie naucze sie ich robic xd
anyway, niezbyt mi to smakuje x_x dzis powrot do krakowa, na mieszkanko, zrobie jakies bialkowe zakupy w tesco (poszukam tez kokoskow ![]() eh.. chyba tez zmienie tryb na 4/3. nie do konca ufam stabilizacji na biezaco w takim ukladzie, ale jak widze jak z was leci to ogarnia mnie ZAZDROSC ;D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.