Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 18:28   #3211
SimplyDivine
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Przystopujcie z tą liczbą mnogą, bo przecież wyraźnie napisałam, że to MOJA MAMA, a nie my. Ja dziś zjadłam tylko jajecznicę, kawę z mlekiem 0,5% i ze słodzikiem, tuńczyka z wody, activię naturalną z otrębami i wypiłam puszkę coli. Czyli wszystko jak być powinno. To ona szaleje, pomimo tego, że jej powiedziałam wyraźnie jakie są zasady. Książkę i pierwsze posty z tego wątku mam przeczytane, zrobiłam też test i wiem dokładnie ile mają trwać moje poszczególne fazy. Natomiast mamuśka cały czas powtarza, że jedno odstępstwo nic nie zmieni Ta, jedno nie, ale u niej odstępstwo zamienia się w regułę, a to co miało być regułą staje się odstępstwem...
Żalę się tylko Wam, że mama chciała się tą dietą odchudzać i mnie namówiła, a teraz sama robi badziewie i nie da sobie przetłumaczyć, że nie wolno
Zdecydowanie za malo zjadlas - o tej godzinie powinnas juz byc dawno po obiedzie - pamietaj by dziennie zjesc 5 posilkow - 3 glowne i 2 male, tak co 3 godziny. Ale reszta ok No i wiecej pic!
Stary 2011-01-03, 18:31   #3212
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
ok sorry z pospiechu zle przeczytalam... pamietaj tylko ze jogurt ma byc chudy Bialko > weglowodany + tluszcze
Spoko, dlatego wyjaśniłam Ja za jogurtem naturalnym nie przepadam, więc dziś w sklepie wybierałam serki homogenizowane i twarożki, patrząc na ilość tłuszczu, żeby było poniżej 4%. Ale teraz sprawdziłam to równanie i też je spełniają. Wychodzi jednak, że Activia naturalna to nie jest dobry pomysł, bo choć w wątku o niej przeczytałam, że nie ma cukru, to w składzie są węglowodany i to ok. 5,1 g na 100g, więc chyba za dużo, bo białka tylko 4,5g...
A powiedzcie mi proszę jeszcze taką rzecz: uwielbiam twarożek ze szczypiorkiem, ale nic w książce nie znalazłam o tym, czy jest traktowany jako przyprawa czy jako warzywo? Bo przyprawy można w sumie używać jakie się chce (mam na myśli takie jak papryka w proszku czy zioła prowansalskie, nie sól i cukier). Myślicie, że mogę dołożyć do twarożku szczypiorek w I fazie, czy też dopiero od II?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Zdecydowanie za malo zjadlas - o tej godzinie powinnas juz byc dawno po obiedzie - pamietaj by dziennie zjesc 5 posilkow - 3 glowne i 2 male, tak co 3 godziny. Ale reszta ok No i wiecej pic!
Na obiad zjadłam tego tuńczyka Po prawdzie to mało tego wyszło, bo rano miałam z tych produktów dopuszczalnych w I fazie w lodówce tylko jajka, dopiero koło 14 wybrałam się na zakupy. Teraz piję drugi kubek herbaty pu-erh, więc nie jest tak źle. Jutro już będę się bardziej kontrolować. Najgorzej w te dni, kiedy jestem na uczelni (2x w tygodniu) i mam zajęcia 4,5 h bez przerwy

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:38
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:37   #3213
JegoKrolewna
Zadomowienie

Dziewczyny podpowiedzcie mi jaki serek homo kupujecie? i czy znaleźliście jakiś ketchup light?
Stary 2011-01-03, 18:47   #3214
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, dlatego wyjaśniłam Ja za jogurtem naturalnym nie przepadam, więc dziś w sklepie wybierałam serki homogenizowane i twarożki, patrząc na ilość tłuszczu, żeby było poniżej 4%. Ale teraz sprawdziłam to równanie i też je spełniają. Wychodzi jednak, że Activia naturalna to nie jest dobry pomysł, bo choć w wątku o niej przeczytałam, że nie ma cukru, to w składzie są węglowodany i to ok. 5,1 g na 100g, więc chyba za dużo, bo białka tylko 4,5g...
A powiedzcie mi proszę jeszcze taką rzecz: uwielbiam twarożek ze szczypiorkiem, ale nic w książce nie znalazłam o tym, czy jest traktowany jako przyprawa czy jako warzywo? Bo przyprawy można w sumie używać jakie się chce (mam na myśli takie jak papryka w proszku czy zioła prowansalskie, nie sól i cukier). Myślicie, że mogę dołożyć do twarożku szczypiorek w I fazie, czy też dopiero od II?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Na obiad zjadłam tego tuńczyka Po prawdzie to mało tego wyszło, bo rano miałam z tych produktów dopuszczalnych w I fazie w lodówce tylko jajka, dopiero koło 14 wybrałam się na zakupy. Teraz piję drugi kubek herbaty pu-erh, więc nie jest tak źle. Jutro już będę się bardziej kontrolować. Najgorzej w te dni, kiedy jestem na uczelni (2x w tygodniu) i mam zajęcia 4,5 h bez przerwy
Puszka tunczyka na obiad to za malo. Musisz jesc odpowiednio duzo i regularnie inaczej organizm zemsci sie na Tobie przy okazji nastepnego posilku.
Ja twarozek ze szczypiorkiem jem caly czas - robie wielka porcje z 3 - 4 kostek twarogu, peczka szczypiorku i jogurtu naturalnego i jem zarowno na PP jak i na PW.
Stary 2011-01-03, 18:48   #3215
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
ranyyyy tak dawno mnie tu nie było, z miesiąc chyba

Witam wszystkie "stare" i "nowe" Dukanki

u mnie wczoraj minęły równo 2 miesiące Dukania, straciłam ponad 10 kg , w święta i Sylwester się grzeszyło, ale teraz już bezgrzesznie dukam sobie dalej, chcę jeszcze zrzucić 3,5kg i III faza, chciałabym zrobić to do końca stycznia, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Mikołaj, chooojny w tym roku, przytaszczył mi pod choinkę sprzęty agd do kuchni i wreszcie mam czynny, nowy piekarnik , wczoraj upiekliśmy z TŻ dukanową pizzę, po prostu bajka , zakocham się chyba teraz, dzięki potrawom z piekarnika, w Dukanie na nowo, bo tyle nowych możliwości pichcenia teraz powstało

powodzenia wszystkim, udanych powrotów i startów i samych pięknych spadeczków!

btw: są tu może jakieś Dukanki z Łodzi??
ja tez jestem z łodzi
wlasnie dojechalam do świebodzina i od razu wskoczyłam na moja wagę, ktora pokazała 4kg mniej niż waga u rodzicow teraz którą wagę brać pod uwagę :rolleyeS: chyba tą moja
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:58   #3216
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Dziękuję Na pewno spróbuję zrobić.
Tylko skąd wziąć dozwolony przecier pomidorowy?
ja sobie sama przesmażyłam pomidory, doprawiłam i wyszła mi taka papka ala przecier rzadsze, ale do posmarowania placka ok

Cytat:
dzięki )

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ja tez jestem z łodzi
wlasnie dojechalam do świebodzina i od razu wskoczyłam na moja wagę, ktora pokazała 4kg mniej niż waga u rodzicow teraz którą wagę brać pod uwagę :rolleyeS: chyba tą moja
ooo super
Ciebie poznać, to tak jakby poznać guru od przepisów dukanowych, Twoja strona jest moją ulubioną, no i, tak jak pisałam, pizzę dziś 2 dzień z rzędu z Twojego przepisu jadłam
pyszna wyszła
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:01   #3217
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
no tak na inny przepis spojrzalam xD
nieszkodzi :P co do drozdzy to ja tez daje te w proszku

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

ciasto sobie siedzi pod sciereczka za godzinke bede wcinac pizze mniam

-
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg

Edytowane przez pauledda
Czas edycji: 2011-01-03 o 19:06
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 19:01   #3218
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Puszka tunczyka na obiad to za malo. Musisz jesc odpowiednio duzo i regularnie inaczej organizm zemsci sie na Tobie przy okazji nastepnego posilku.
Jutro już będzie lepiej, bo zrobię obiad z prawdziwego zdarzenia - jakiegoś łososia z grilla albo pierś kurzą... Jeszcze nie wiem

Cytat:
Ja twarozek ze szczypiorkiem jem caly czas - robie wielka porcje z 3 - 4 kostek twarogu, peczka szczypiorku i jogurtu naturalnego i jem zarowno na PP jak i na PW.
No to mnie bardzo pocieszyłaś, bo ja sobie twarożku nie wyobrażam bez szczypiorku A jeszcze jak w dni PW będą mogły do tego dojść ogórek i rzodkiewka, to w ogóle będzie bal
A jak widzę po składzie (przynajmniej tych produktów, które mam w lodówce po dzisiejszych zakupów), to twarożek bije na głowę jogurt naturalny i serek homo, bo ma najlepszy stosunek białka do węglowodanów i tłuszczów.
Jeszcze jedno pytanie: czerwona fasola jest warzywem zakazanym? Bo biała jest na liście zakazanych, czerwonej nie ma ani na liście dozwolonych, ani zakazanych, ale pewnie tak jak biała - odpada?

Stary 2011-01-03, 19:08   #3219
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
ooo super
Ciebie poznać, to tak jakby poznać guru od przepisów dukanowych, Twoja strona jest moją ulubioną, no i, tak jak pisałam, pizzę dziś 2 dzień z rzędu z Twojego przepisu jadłam
pyszna wyszła

dziękuje
bez przedasy z tym guru
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:43   #3220
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Cytat:
Przystopujcie z tą liczbą mnogą, bo przecież wyraźnie napisałam, że to MOJA MAMA, a nie my. Ja dziś zjadłam tylko jajecznicę, kawę z mlekiem 0,5% i ze słodzikiem, tuńczyka z wody, activię naturalną z otrębami i wypiłam puszkę coli. Czyli wszystko jak być powinno.
a gdzie jedzenie? Poczatki nie sa najlatwiejsze, mi sie wydawalo, ze malo co mozna jesc, ale tyyyyyle przepisow wspanialych mozna znalezc ze czlowiek w ogole nie zauwaza ze jest na diecie, wszyscy mu zazdroszcza dobrego jedzonka i jeszcze chudnie!

Edytowane przez Dunka
Czas edycji: 2011-01-03 o 19:45
Dunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:55   #3221
pauledda
Rozeznanie

chcialam zyczyc wszystkim smacznego, moja pizza wyszla boska mniam
II cel 68 kg
III cel 65 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 20:08   #3222
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
nieszkodzi :P co do drozdzy to ja tez daje te w proszku

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

ciasto sobie siedzi pod sciereczka za godzinke bede wcinac pizze mniam

-
no to na dniach powstanie moja pizza

życzę miłego wieczorka ja ide już spać
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:13   #3223
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
no to na dniach powstanie moja pizza

życzę miłego wieczorka ja ide już spać
tak wczesnie? no to milej nocki zycze do jutra
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 20:16   #3224
karmeelek
Zadomowienie

Widzę mnóstwo nowych osób - witajcie!

U mnie niestety przyszedł czas na kryzys... Końcówka grudnia i sam sylwester to była masakra (mnóstwo złych zdarzeń i zapiernicz w pracy) - powoli dochodzę do siebie ale ciężko idzie.... Jeszcze się wczoraj okazało, że teść na święta zrobił mi rybkę po grecku z dodatkiem cukru! A ja wszamałam calusieńką! Na sylwka z nerwów prawie nic nie zjadłam i następnego dnia również... Ogólnie niewiele jem i niewiele pije a najgorsze jest to, że zjadłam dziś 3 wafelki familijne i nie mam wyrzutów
Zastanawiam się czy nie wskoczyć na III i utrwalić prawie 10kg czy jednak próbować walczyć dalej na II. Chyba muszę porządnie odpocząć bo niedługo to wrak ze mnie będzie....
Proszę pomóżcie jakkolwiek bo popłynę...
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:43   #3225
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie: czerwona fasola jest warzywem zakazanym? Bo biała jest na liście zakazanych, czerwonej nie ma ani na liście dozwolonych, ani zakazanych, ale pewnie tak jak biała - odpada?
odpada poniewaz to nadal ta sama grupa warzyw- skrobiowych czyli zakazanych

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:55   #3226
Meg65
Przyczajenie

Witam wieczorową porą, pierwszy dzień zaliczony. Zjadłam kolacje i usiadłam nadrobić zaległości w lekturze i co? wrrr poczytałam o tych wszystkich pysznosciach które robiłyście i masakra! głodna jestem! o tej porze bedąc na innych dietach jeść zakazano ale nam wolno prawda tak więc wieśniak na słodko z odrobina aromaty migdałowego to chyba odpowiednia przekąska
Meg65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:55   #3227
Veredise
Zakorzenienie

Tak myślałam, ale dzięki za potwierdzenie Czyli dopiero od III fazy jako produkt skrobiowy można.

Stary 2011-01-03, 22:07   #3228
Meg65
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Widzę mnóstwo nowych osób - witajcie!

U mnie niestety przyszedł czas na kryzys... Końcówka grudnia i sam sylwester to była masakra (mnóstwo złych zdarzeń i zapiernicz w pracy) - powoli dochodzę do siebie ale ciężko idzie.... Jeszcze się wczoraj okazało, że teść na święta zrobił mi rybkę po grecku z dodatkiem cukru! A ja wszamałam calusieńką! Na sylwka z nerwów prawie nic nie zjadłam i następnego dnia również... Ogólnie niewiele jem i niewiele pije a najgorsze jest to, że zjadłam dziś 3 wafelki familijne i nie mam wyrzutów
Zastanawiam się czy nie wskoczyć na III i utrwalić prawie 10kg czy jednak próbować walczyć dalej na II. Chyba muszę porządnie odpocząć bo niedługo to wrak ze mnie będzie....
Proszę pomóżcie jakkolwiek bo popłynę...
Karmelek głowa go gory!!!! Dasz rade!!!! Ja tam expert nie jestem, ale moim zdaniem powinnaś o rybce i wafelkach zapomnieć i jazda do celu!!! A odpoczynek zalecany jest!!! Trzymaj sie będzie dobrze!!!
Meg65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:11   #3229
achilla
Raczkowanie

Witajcie moje drogie!
I ja dolaczam do szacownego grona dukajacych, jesli pozwolicie.
Na diecie jestem juz ponad pol roku, zrzucilam 26 kg, a drugie tyle przede mna. Postanowilam sie przylaczyc, po przeczytaniu kilku watkow, bo w kupie razniej, a i przepisami mozna sie powymieniac, i wesprzec dobrym slowem.

Zatem - WITAM!!!

Edytowane przez achilla
Czas edycji: 2011-01-03 o 22:17
achilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:27   #3230
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez achilla Pokaż wiadomość
Witajcie moje drogie!
I ja dolaczam do szacownego grona dukajacych, jesli pozwolicie.
Na diecie jestem juz ponad pol roku, zrzucilam 26 kg, a drugie tyle przede mna. Postanowilam sie przylaczyc, po przeczytaniu kilku watkow, bo w kupie razniej, a i przepisami mozna sie powymieniac, i wesprzec dobrym slowem.

Zatem - WITAM!!!
piekny wynik naprawde jestem pelna podziwu
witamy w naszym gronie
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-03, 22:32   #3231
Fenris
Czekam na Ragnarok

Uff, skończyłam pisać esej zaliczeniowy Masakra, ale przynajmniej mogę teraz się skupić na nauce z materiałów, a nie na pisaniu. Trzymajcie w weekend kciuki

Zjadłam na noc kurczaczka, ale to chyba dobrze po takim wysiłku psychicznym

achilla - fajny awek Gratuluję 26kg.

Dobranoc.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:35   #3232
achilla
Raczkowanie

Witaj Pauledo!
Dziekuje...
Podczytywalam dzis ten watek i "zarazilam" sie od Ciebie pizza.
Robie w czwartek na PW
Juz raz probowalam, ale nie wyszla, ciasto bylo za zadkie i sie przerazilam, a dzis wydaje mi sie, ze nie potrzebnie, takie mialo byc...

No nic, kolejna proba przede mna - jakies wskazowki "pizzowego mistrza"?

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
achilla - fajny awek Gratuluję 26kg.

Dobranoc.
Dzieki, dzieki. W avatarku to moja kociczka

Edytowane przez achilla
Czas edycji: 2011-01-03 o 22:39
Stary 2011-01-03, 22:47   #3233
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Pauledo!
Dziekuje...
Podczytywalam dzis ten watek i "zarazilam" sie od Ciebie pizza.
Robie w czwartek na PW
Juz raz probowalam, ale nie wyszla, ciasto bylo za zadkie i sie przerazilam, a dzis wydaje mi sie, ze nie potrzebnie, takie mialo byc...

No nic, kolejna proba przede mna - jakies wskazowki "pizzowego mistrza"?
ciasto wychodzi zadkie, nie jak na tradycyjna pizze, przypomina geste ciasto nalesnikowe... mase wylewam na papier do pieczenia i rozmarowuje.. do piekarnika wkladam na sama gore aby wierzch sie zcial, jak widze ze jest juz "suche" daje troche nizej. nastepnie wyciagam pizze daje przecier mozzarelle light i inne skladniki i pieke na samym dole az spod sie troszeczke zarumieni nawet mojej malej smakowala moja pizza
II cel 68 kg
III cel 65 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 23:10   #3234
maimeri
Raczkowanie

Małe pytanko, szukałam ale nie mogę znaleźć tej informacji w wątkach o 2.000 odpowiedzi o_O
Co z kapustą kiszoną? W tabelach jej nie ma, bo to raczej typowo polski przysmak 8/ Czy można ją jeść, i w jakiej fazie? Będę wdzięczna za odp. 8)
Stary 2011-01-03, 23:21   #3235
achilla
Raczkowanie

Tak, kiszona mozna na PW

Pauledo - a powiedz mi jeszcze prosze czy po mozarelli light nie zauwazylas zastojow? No bo ona oficjalnie zabroniona...

Stary 2011-01-03, 23:34   #3236
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maimeri Pokaż wiadomość
Małe pytanko, szukałam ale nie mogę znaleźć tej informacji w wątkach o 2.000 odpowiedzi o_O
Co z kapustą kiszoną? W tabelach jej nie ma, bo to raczej typowo polski przysmak 8/ Czy można ją jeść, i w jakiej fazie? Będę wdzięczna za odp. 8)
dozwolona od II fazy na PW, czesto pomaga na porcelanke
ja czesto robie z niej bigos

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Tak, kiszona mozna na PW

Pauledo - a powiedz mi jeszcze prosze czy po mozarelli light nie zauwazylas zastojow? No bo ona oficjalnie zabroniona...
na razie nie ( nie licze swiat, bo grzeszylam) mozzarella ktora uzywam ma 20,5 g protein, 1,5 g weglowodanow, 8,5 g tluszczy... wiem ze ma za duzo tluszczu ale zasada B > W+T jest zachowana... do tej pory schodzilam 1 kg tygodniowo jedzac 2 razy w tygodniu mozzarelle...

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

dodam ze mozzarelle wcinam na wlasna odpowiedzialnosc
II cel 68 kg
III cel 65 kg
Stary 2011-01-04, 00:22   #3237
karinka711
Raczkowanie

Witam szanowne Dukanki(a może dukające dziewczyny??)...podpinam sie jeśli oczywiście mogę bo od dzis jestem jedną z Was....z okazji nowego roku życzę Wam (i sobie)wytrwałości i mnóstwa straconych kilogramów.
karinka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 01:10   #3238
Roougee
Zadomowienie

Witam po dłuższej przerwie. Ech jestem załamana... przez ten okres świąteczno-noworoczny za bardzo sobie pofolgowałam i od raz 2,5kg do przodu Najgorsze jest to, że nie mogę się znowu zmobilizować do diety

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 06:46   #3239
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Witam
Jestem po pierwszym dniu,głowa mnie boli i strasznie słaba jestem .Mam nadzieje,że za 2 dni minie.
Stary 2011-01-04, 08:20   #3240
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BunnyZukino333 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem po pierwszym dniu,głowa mnie boli i strasznie słaba jestem .Mam nadzieje,że za 2 dni minie.
Minie, minie.... "wstępujesz" w stan ketozy
Chociaż każdy organizm inaczej reaguje, Ty masz malutko do zrzucenia, więc nie wiadomo czy będzie stawiał zaciekły opór czy pójdzie jak burza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości