|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
Nie martw sie o wlosy bo moze to nie tylko stres ale poprostu na wiosne czesto wlosy leca. A wogole to witam Wszystkich i gratuluje spadkow choc widze ze sa one dzisiaj malo popularne wsrod zainteresowanych. U mnie to samo - wzrost +0,4 ale sie nie przejmuje. Wiem ze w najblizszym czasie spadnie bo od jutra na porzadne PP po przedluzonym PW. Na cuda juz nie licze ale chce dociagnac do wymarzonej wagi. Wiem tylko ze za tydzien porzadnie zgrzesze i nie zamierzam sie przejmowac - bedzie dlugo wyczekiwana impreza. Jedyne co to postaram sie zrobic jakies dukanowe pysznosci zeby nie zgrzeszyc kazda potrawa i napojem ![]() Czy na PP uzywacie jakis warzyw jako polepszacza smaku np plasterek pomidora, ogorka, czy rzodkiewki (nie mowie o korniszonach i tego typu "przyprawach")????? Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-06-27 o 13:48 |
|
|
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
a najgorsze ze ja wlasnie skonczylam 5 dni pp i nie ma mega spadku ..dzis zaczynam 5 dni na pw i ciekawe czy kg wzrosna...
co do mleka w proszku to ja kupilam jakis czas temu i nawet nie otworzylam go jeszcze
|
#4953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj wrzuca torebke meliski i torebke pokrzywki do duuuzego kubka i pije to na wieczór Cytat:
...... Ja che 6 z przodu i juz!!!!!!!!![]() Cytat:
Cytat:
Jest po prostu za dobre zeby zjesc go w dozwolonej ilosci.......... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Katia... cierpliwosci Słonce... Jeszcze i Tobie zleci.... A moze zmien sobie system... np.. 3 PW i 4 PP.... ja własnie sobie zmieniam.... chce zaostrzyc rygor ....
|
||||
|
|
|
#4955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co patrzylam juz Za przesylke do ie nie raz trzeba zaplacic drugie tyle co za przedmiot wiec chyba sie wstrzymam i poczekam az sie pojawia w tk maxxie ![]() dzieki Cytat:
wiesz zastanawialam sie jak robic czy 5/5 czy inaczej i juz nie wiem ,Dukan w ksiazce pisze ze 5/5 jest najbardziej skuteczny ale chyba na mnie sie to nie sprawdza ![]() czytajac tu posty dziewczyn to wszystkie jedza DUZO wiecej niz ja i chudna
|
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka, miśku, ja też popłynęłam i płynę jeszcze dziś
I wiesz co? Zapomnijmy o tym co było i skupmy się na tym co możemy zrobić z obecnym stanem. Na szczęście kilogramy maja to do siebie, że można je zrzucić
|
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwalisz się jak już upieczesz? ![]() Cytat:
co prawda na PW niewiele mi to daje, bo i tak wiem, że zbieram wodę z warzyw, ale jak jestem na P i są wzrosty, to raczej łatwo mi stwierdzić po czym i czego potem unikać albo ograniczyć i to się sprawdzaWeszłam dzisiaj na wagę, a wskazówka machnęła tuż przed 80 za drugim razem tak samo za trzecim już było idealnie na 80 |
||
|
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki,ale mamy fajną niedzielę
. Wlaśnie się wybieram na zakupy,mam zamiar kupić pierwszy raz surimi.Proszę napiszcie mi jak to smakuje,co w smaku przypomina.Ja jeszcze nie miałam nigdy przyjemności koztować i trochę sie obawiam.
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, trzeba się skupiać na tym jak coś zmienić a nie myśleć tylko o tym co sie stało bo samo myślenie kg nie ruszy
|
|
|
#4960 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie, ze sie pochwale
ale z uwagi na dzisiejszy upal, wypieki pr enosze na jutro. wystarczy mi gotowanie obiadu dla mnie i TZ i dla dzieci osobno, bo te mlodsze 2 chlopaki sie buntuja ze nie sa na diecie![]() pomimo wielkiego goraca w kuchni - jest b sloneczna - upieklam juz pizze, ktora wlasnie szamam na drugie sniadanie wiem u Was juz obiad ale ja mam godzine do tylu i pozno wstalam![]() Waze sie codziennie aby wiedziec po czym mam ewent wzrost lub spadki.
Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-06-27 o 14:58 |
|
|
|
#4961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, mam ochotę upiec ten sernik, ale mój talent kulinarny jakby... nie istnieje więc boję się, że mi nie wyjdzie. Powiedzcie, trudno go zrobić? Czy trzeba mieć wybitny antytalent, żeby nie wyszedł? ![]() Ooo i chlebek bym upiekła albo bułki.. no ale wiecie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
Witam, moje kochane.
Ja byłam na mini wyjeździe u mamy (piątek popołudnie - niedziela do teraz) i nie było najlepiej... Wczoraj byliśmy cały dzień poza domem, ja naszykowałam sobie jedzenie ale zapomniałam go zabrać Najpierw zjadłam 5 kapeluszy pieczarek pieczonych z malutkimi kawałkami boczku (takie 2x2 cm i na 1 mm wysokie) - w menu były z serem i z sosem czosnkowym, ale wzięłam bez tego + jeszcze odlałam ze środków kapeluszy to co w nich było, zjadłam krem pomidorowy - z samych pomidorów i papryki, bez śmietany, ale nie wiem czy w kostce był cukier ale to byo malutko więc zjadłam jeszcze 1,5 kawałka piersi z kurczaka z kfc ( ) ale ściągnęłam panierkę całą. Wiem, że to bardzo bardzo źle ale wolałam to niż zemdleć... Strasznie zbłądziłam? Rano zjadłam proteinowe śniadanie, to był dzień P+W i dużo piłam. Ale i tak byłam dzielna... Oni mieli przepyszną zapiekankę makaronową z kurczakiem, sosem serowym i warzywami, aż mnie skręcało i potem jedli pyszne lody z mojej ulubionej lodziarni ;( , ale nie spróbowałam, trzymałam się twardo! Ogółem mama zauważyła, że schudłam - ja sama to widzę, dla mnie to ogromna motywacja. Ale ogółem na Dukanie czuję się coraz gorzej i słabiej, a to już 2 tyg prawie... Martwi mnie to. |
|
|
|
#4963 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trza się od nowa się zmobilizować i tyle ![]() A ja tak szczerze się przyznam, że nie żałuję bo raz się żyje... a zrzucić to i tak to zrzucę prędzej czy później (no do października by pasowało) No i w końcu coś się należało za te wszystkie egzaminy itd... ale nie bierzcie ze mnie przykładu Dukanki nie bierzcie!! ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() Jak jeszcze tydzień temu byłam pokorną Dukanką to jadłam duuużo i to bardzo duuużo ciągle coś jadłam albo podjadałam (oczywiście z dozwolonych rzeczy ![]() I spadki były po 1,5-2 kg - zależy ile zjadłam ![]() Więc u mnie jest tak: Im więcej zjem tym więcej schudnę
|
|
|
#4964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie ukończyłam Zebrę. Nie mogę się doczekać pory podwieczorku (17) by ją pożreć. Mrrr
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
lubiecukierki
Surimi jest zabronione na dukanie! sprawdź sobie skład - jest w nich mąka, cukier! A sio. We Francji mają chyba takie czystorybne... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czy można się dołączyć ? ![]() Jak głosi mój podpis dukam od 5 czerwca i mam 20 kg do zrzucenia, a raczej miałam 20 kg Z każdym dniem jest ich mniej Dukan jako dieta odpowiada mi niesamowicie ( jestem mięso- i nabiałożercą ) a jeśli przy okazji chudnę to tym lepiej. Do tej pory żadna z stosowanych diet nie dała mi takich rezultatów , przede wszystkim w obwodzie ud, co w przypadku mojej gruszkowatej figury jest rzeczą granicząca z cudem I nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale skóra na udach jest ładnie napięta i gładka, nie widać tak bardzo cellulitu, a nie smaruję się niczym poza balsamem nawilżającym najzwyklejszym ![]() W związku z tym, że jestem było-nie-było nowicjuszką w tej kwestii mam pytanie do dziewczyn, które dukają przez dłuższy czas Ostatnio robiłam badania krwi i wykryto mi śladowe ilości białka w moczu. To coś niedobrego, czym powinnam się martwić ? Piję po 3 litry dziennie, filtruję nerki jak się patrzy a jednak coś wyszło....I pytanie drugie czy faze II mogę przedłużyć do uzyskania wymarzonej wagi, która jest niższa niz przewiduje Dukan ? Ofkors III fazę przedłużę również odpowiednio Właśnie wszamałam miskę zebry w ramach niedzielnego deseru - uwielbiam Lidlowe surimi z pewnością odpada - ma praktycznie same węgle, ale udało mi się trafić w Almie na takie z wysoką zawartością białka Dla mnie smakują jak biała rybka, tylko w wygodniejszej formie Lubię dodać do sałatki
Edytowane przez Myszołapka Czas edycji: 2010-06-27 o 15:52 |
|
|
|
#4967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twarz mam b. szczupłą i po samej twarzy nikt by nie pomyślał, że jestem tłuścioch ![]() Ale masakrą są uda i tyłek, brzuch jest całkiem ok ![]() Kochana, ta dieta tak działa na nogi moje też są szczuplejsze, jędrniejsze i mniej na nich cellulitu ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- A właśnie ile można kakaa użyć dziennie? ![]() Bo ja robię sobie coś w stylu monte
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tą zebrę właśnie z kakaem odtłuszczonym zrobiłam
Dałam 1.5 łyżeczki na mały - 150 g jogurt naturalny.Ja mam ten sam problem, mam wystające obojczyki bardzo i im bardziej szczupła jestem, tym bardziej to widać, a mimo nadal dość słusznej wagi policzki zaczynają mi się zapadać, ale z tego to się akurat cieszę, w końcu będzie widać moje kości policzkowe
|
|
#4970 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się melduję
|
|
|
|
#4971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w końcu kobieta zawsze coś mężczyźnie udowodni!![]() Zebra jest pyszna!!!! ![]() A co do białka w moczu też miałam, jeszcze przed dietką i właśnie duuuużo wody miałam zalecone jeszcze mi oś wspomagającego dali ale z wodą zapamiętałam bo do dzisiaj nawyk został Witam Was dość późno, myślicie że ważenie się co tydzień (przy zmianach z PP na PW) jest dobrym pomysłem?
|
|
#4972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba, że Ci chodzi o to co mi czyli, że ważenie się co 5 dni przy zmienia białka na warzywa i na odwrót
![]() Edytowane przez bruunetka Czas edycji: 2010-06-27 o 16:19 |
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie to samo mogę powiedzieć o sobie To był ostatni raz, kiedy pozwoliłam sobie na takie wybryki. Do 5 sierpnia niewiele zostało, wytrzymam bezgrzesznie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha ja już licze tydzień wg Dukana ![]() poważnie teraz się zorienowałam tak, mi chodziło o ten czas co 5 dni, tak więc ciesze się że nie tylko ja się tak zachowuje no i że ktoś mnie zrozumiał ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- kurczę teraz przeczytałam Twój podpis coś tam o rozmiarze 34 gratki!![]()
|
|
#4975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i zależy, w którym sklepie to 34 i jakiej sztuki odzieży dotyczy
|
|
|
#4976 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ayu witaj ![]() A ja dziewczyny mam dziś okropnego kaca. Dopiero ledwo co wstałam.Byłam na tej imprezie. Jednym się nie złamałam to to, że były chipsy, paluszki, sałatki z oliwą z oliwek a ja jadłam swoją Dukanowską i zresztą najszybciej ona zeszła ze stołu Tak jak myślałam. Jedyne czym zgrzeszyłam to wódką ..piłam kieliszkami z cola light oczywiście, na którą kusili się też oczywiście wszyscy..ehhh będzie wzrost na pewno...nie mam siły nic dziś jeść... ale już więcej nie chcę tak pić, nie dość że kac to jeszcze człowiek ma wyrzuty sumienia ![]() Czarownico a jak Twoja imprezka?
|
|
#4977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja jeszcze muszę się z 2 fazą pewnie do końca września użerać bo chcę zrzucić z 10-12 kg no ale może jak dodam ćwiczenia... bo tu też w końcu chodzi o wygląd sylwetki a nie samą wagę ![]() Ayu no ale chyba nas nie opuścisz z dniem 6. 08. 2010? ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Dziewczyny a powiedzcie mi ile łyżek odtłuszczonego kakaa można dziennie? ![]() O Sparta jak tam Weider u Ciebie bo jeśli się nie mylę, to miałyśmy ćwiczyć "razem"
|
|
|
#4978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
No co Ty, nie ma mowy, sama stąd nie pójdę
![]() Chyba, że się zdenerwuję albo mnie usuniecie ![]() A kakao można 1 łyżeczkę do herbaty dziennie.
|
|
#4980 |
|
Rozeznanie
|
Hej,wszystkie przepisy są na popzedniej stronie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

Dobrze mi idzie, tempo zabójcze jest.
Czemu nikt mi tego wcześniej nie powiedział!
Dziewczyny z nadwyżkami, noski do góry
U mnie po nadwyżce 0,2kg waga spada w tempie ekspresowym, aż się boję - 1 dnia 0,8kg, z wczoraj na dzisiaj cały i to po warzywkach 

A już tyle fajnego jedzonka dukanowego umiem robić i w ogóle...staram się a tu takie coś
...... Ja che 6 z przodu i juz!!!!!!!!
najfajniejsze uczucie czuc sie super w zamalych ciuchach