Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 12:46   #4951
kataluna
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ja też czekam na moją 6 Dobrze mi idzie, tempo zabójcze jest.

Pokrzywa? Czemu nikt mi tego wcześniej nie powiedział!
Od jakichś 2 miesięcy (matura...) włosy wychodzą mi garściami dosłownie - tak jak miałam gęste i zdrowe tak są matowe, słabiutkie i połowa ich została. Tyle co ja wydałam pieniędzy na szampony, odżywki, wcierki, tabletki... masakra. A teraz oczywiście wszystko musiało się nasilić, bo za 2 dni poznam wyniki matury
A może macie sposoby na problemy ze snem?

Gratuluję spadków Dziewczyny z nadwyżkami, noski do góry U mnie po nadwyżce 0,2kg waga spada w tempie ekspresowym, aż się boję - 1 dnia 0,8kg, z wczoraj na dzisiaj cały i to po warzywkach Obiecałam sobie, że jak będzie 72 to zrobię sernik. Myślałam, że to potrwa z 2-3 dni a tu proszę, jedna noc i jest! Byle do szóstki z przodu
Na problemy ze snem swietna jest melisa. W marketach sa dostepne pyyyyszne herbatki melisa+pomarancza albo tez melisa+gruszka. Polecam.
Nie martw sie o wlosy bo moze to nie tylko stres ale poprostu na wiosne czesto wlosy leca.

A wogole to witam Wszystkich i gratuluje spadkow choc widze ze sa one dzisiaj malo popularne wsrod zainteresowanych.
U mnie to samo - wzrost +0,4 ale sie nie przejmuje. Wiem ze w najblizszym czasie spadnie bo od jutra na porzadne PP po przedluzonym PW. Na cuda juz nie licze ale chce dociagnac do wymarzonej wagi.

Wiem tylko ze za tydzien porzadnie zgrzesze i nie zamierzam sie przejmowac - bedzie dlugo wyczekiwana impreza. Jedyne co to postaram sie zrobic jakies dukanowe pysznosci zeby nie zgrzeszyc kazda potrawa i napojem
Czy na PP uzywacie jakis warzyw jako polepszacza smaku np plasterek pomidora, ogorka, czy rzodkiewki (nie mowie o korniszonach i tego typu "przyprawach")?????

Edytowane przez kataluna
Czas edycji: 2010-06-27 o 12:48
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 12:56   #4952
Katia25
Wtajemniczenie

a najgorsze ze ja wlasnie skonczylam 5 dni pp i nie ma mega spadku ..dzis zaczynam 5 dni na pw i ciekawe czy kg wzrosna...

co do mleka w proszku to ja kupilam jakis czas temu i nawet nie otworzylam go jeszcze
Stary 2010-06-27, 13:09   #4953
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
czy to ta?
http://www.lidl.ie/ie/home.nsf/pages...lectric_Mincer
kurcze troche droga zwazywszy na to ze uzyje ja raz na 100 lat

a u mnnie waga wciaz krazy ...plus /minus 200gram i tak wkolko .
no to ta sama, ale czemu taka droga? zerknij jeszcze na amazon i ebay maze tam cos tanszego znajdziesz np te reczne, one kosztuja ok £20

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 13:12   #4954
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ja też czekam na moją 6 Dobrze mi idzie, tempo zabójcze jest.

Pokrzywa? Czemu nikt mi tego wcześniej nie powiedział!
Od jakichś 2 miesięcy (matura...) włosy wychodzą mi garściami dosłownie - tak jak miałam gęste i zdrowe tak są matowe, słabiutkie i połowa ich została. Tyle co ja wydałam pieniędzy na szampony, odżywki, wcierki, tabletki... masakra. A teraz oczywiście wszystko musiało się nasilić, bo za 2 dni poznam wyniki matury
A może macie sposoby na problemy ze snem?

Gratuluję spadków Dziewczyny z nadwyżkami, noski do góry U mnie po nadwyżce 0,2kg waga spada w tempie ekspresowym, aż się boję - 1 dnia 0,8kg, z wczoraj na dzisiaj cały i to po warzywkach Obiecałam sobie, że jak będzie 72 to zrobię sernik. Myślałam, że to potrwa z 2-3 dni a tu proszę, jedna noc i jest! Byle do szóstki z przodu
Własnie meliska jest dobra na uspokojenie i przez to dobrze jest ja pic przed snem...
Ja zazwyczaj wrzuca torebke meliski i torebke pokrzywki do duuuzego kubka i pije to na wieczór

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
No coś widzę, że mamy dokładnie to samo...a jedzenie wg mnie ok i dlaczego? No dlaczego się pytam?!

Dziękuję za słowa otuchy

No ja oscyluję ciągle wokół wagi, którą miałam dobre 10 lat jak nie dłużej. I tym bardziej mnie to załamuje, jakoby ta waga miała być tą "przypisaną" mojej osobie

Dzięki za info o pokrzywie, warto wiedzieć

Chciałabym w to wierzyć ALE...
Prosta matematyka nie daje mi tutaj spokoju. Wg Dukana powinnam przejść na III fazę 4 sierpnia. Z tym że, niedługo będzie lipiec a ja mam do zrzucenia ok. 8 kilo (wg wyliczeń Dukana byłoby to 6 kg). To jest na logikę niemożliwe w ciągu miesiąca i paru dni. Dlatego tym bardziej mnie to załamuje A już tyle fajnego jedzonka dukanowego umiem robić i w ogóle...staram się a tu takie coś

Dziś na II śniadanie zjadłam sobie chlebek z serem żółtym maźniętym musztardą Dijon (bo serek to smaku zbytnio nie ma) i wędzoną mirunę. Na pierwsze był wieśniak z błonnikiem i kawa. Teraz doję zieloną herbatę.

Aaa mam pytanie, bo chyba będę miała możliwość wprowadzić w życie ten zamiar, czyli - rano wieśniak z blonnikiem i kawa, potem siłownia a po powrocie porządniejsze drugie śniadanie. Myślicie że to dobry plan?

I witam Ayu może mi coś doradzisz...
nie ma za co.... Ja własnie tez te 2 tyg. krąze koło mojej wagi co mialam przed ciązą przez okres jakis 3 lat...... Ja che 6 z przodu i juz!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

boski serniczek i kawa na śniadanie! to się nazywa dieta
wieczorem będę piekła bułeczki na jutro

a mam pytanie: codziennie się ważycie dziewczyny? ja się trochę boję nie wiem czego w sumie... ale wolę raz na tydzień, bo wtedy ewentualnie większa różnica i bardziej motywuje do kontynuacji
Ja sie waże codziennie bo jestem bardzo ciekawa ile waze i jaki ma wpływ to co jadłam danego dnia na wage

Cytat:
a najgorsze ze ja wlasnie skonczylam 5 dni pp i nie ma mega spadku ..dzis zaczynam 5 dni na pw i ciekawe czy kg wzrosna...

co do mleka w proszku to ja kupilam jakis czas temu i nawet nie otworzylam go jeszcze
To lepiej nie otwieraj...hihihihih ..zartuje...
Jest po prostu za dobre zeby zjesc go w dozwolonej ilosci..........

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Katia... cierpliwosci Słonce... Jeszcze i Tobie zleci....
A moze zmien sobie system... np.. 3 PW i 4 PP.... ja własnie sobie
zmieniam.... chce zaostrzyc rygor ....

Stary 2010-06-27, 13:18   #4955
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
no to ta sama, ale czemu taka droga? zerknij jeszcze na amazon i ebay maze tam cos tanszego znajdziesz np te reczne, one kosztuja ok £20
No drogo bo u nas wszystko drozej niz u was
wiesz co patrzylam juz Za przesylke do ie nie raz trzeba zaplacic drugie tyle co za przedmiot wiec chyba sie wstrzymam i poczekam az sie pojawia w tk maxxie
dzieki
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Katia... cierpliwosci Słonce... Jeszcze i Tobie zleci....
A moze zmien sobie system... np.. 3 PW i 4 PP.... ja własnie sobie
zmieniam.... chce zaostrzyc rygor ....

wiesz zastanawialam sie jak robic czy 5/5 czy inaczej i juz nie wiem ,Dukan w ksiazce pisze ze 5/5 jest najbardziej skuteczny ale chyba na mnie sie to nie sprawdza
czytajac tu posty dziewczyn to wszystkie jedza DUZO wiecej niz ja i chudna wiec juz nic nie wiem moze wlasnie nie chudne bo za malo jem
Stary 2010-06-27, 13:22   #4956
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Brunetka, miśku, ja też popłynęłam i płynę jeszcze dziś
I wiesz co? Zapomnijmy o tym co było i skupmy się na tym co możemy zrobić z obecnym stanem.

Na szczęście kilogramy maja to do siebie, że można je zrzucić
Stary 2010-06-27, 13:29   #4957
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Gratulacje najfajniejsze uczucie czuc sie super w zamalych ciuchach
Dzis mam zamiar upiec Twoj chlebek, mam nadzieje ze wyjdzie. Bedzie na dluzej i nie bede musiala co dzien piec bulek.
oj tak, świetne uczucie

pochwalisz się jak już upieczesz?

Cytat:
Dzień dobry!

a mam pytanie: codziennie się ważycie dziewczyny? ja się trochę boję nie wiem czego w sumie... ale wolę raz na tydzień, bo wtedy ewentualnie większa różnica i bardziej motywuje do kontynuacji
codziennie co prawda na PW niewiele mi to daje, bo i tak wiem, że zbieram wodę z warzyw, ale jak jestem na P i są wzrosty, to raczej łatwo mi stwierdzić po czym i czego potem unikać albo ograniczyć i to się sprawdza

Weszłam dzisiaj na wagę, a wskazówka machnęła tuż przed 80 za drugim razem tak samo za trzecim już było idealnie na 80 Szkoda, że to nie elektroniczna waga, ale to już coś jakby 79,9

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 13:32   #4958
lubiecukierki
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki,ale mamy fajną niedzielę. Wlaśnie się wybieram na zakupy,mam zamiar kupić pierwszy raz surimi.Proszę napiszcie mi jak to smakuje,co w smaku przypomina.Ja jeszcze nie miałam nigdy przyjemności koztować i trochę sie obawiam.
lubiecukierki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 13:35   #4959
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
I wiesz co? Zapomnijmy o tym co było i skupmy się na tym co możemy zrobić z obecnym stanem.

dokładnie, trzeba się skupiać na tym jak coś zmienić a nie myśleć tylko o tym co sie stało bo samo myślenie kg nie ruszy co najwyzej nas w depreche wrzuci
Stary 2010-06-27, 13:57   #4960
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
oj tak, świetne uczucie

pochwalisz się jak już upieczesz?
Pewnie, ze sie pochwale ale z uwagi na dzisiejszy upal, wypieki prenosze na jutro. wystarczy mi gotowanie obiadu dla mnie i TZ i dla dzieci osobno, bo te mlodsze 2 chlopaki sie buntuja ze nie sa na diecie
pomimo wielkiego goraca w kuchni - jest b sloneczna - upieklam juz pizze, ktora wlasnie szamam na drugie sniadanie wiem u Was juz obiad ale ja mam godzine do tylu i pozno wstalam
Waze sie codziennie aby wiedziec po czym mam ewent wzrost lub spadki.

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-06-27 o 13:58
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:02   #4961
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!

Ja tak samo, dlatego postanowiłam raz na tydzień się ważyć
Wiecie co, mam ochotę upiec ten sernik, ale mój talent kulinarny jakby... nie istnieje więc boję się, że mi nie wyjdzie. Powiedzcie, trudno go zrobić? Czy trzeba mieć wybitny antytalent, żeby nie wyszedł?
Ooo i chlebek bym upiekła albo bułki.. no ale wiecie
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:04   #4962
Achnes
Zadomowienie

Witam, moje kochane.
Ja byłam na mini wyjeździe u mamy (piątek popołudnie - niedziela do teraz) i nie było najlepiej...

Wczoraj byliśmy cały dzień poza domem, ja naszykowałam sobie jedzenie ale zapomniałam go zabrać Mama bała się że zemdleję, a o powrocie nie było mowy więc musiałam improwizować na mieście i nagrzeszyłam...
Najpierw zjadłam 5 kapeluszy pieczarek pieczonych z malutkimi kawałkami boczku (takie 2x2 cm i na 1 mm wysokie) - w menu były z serem i z sosem czosnkowym, ale wzięłam bez tego + jeszcze odlałam ze środków kapeluszy to co w nich było, zjadłam krem pomidorowy - z samych pomidorów i papryki, bez śmietany, ale nie wiem czy w kostce był cukier ale to byo malutko więc zjadłam jeszcze 1,5 kawałka piersi z kurczaka z kfc ( ) ale ściągnęłam panierkę całą. Wiem, że to bardzo bardzo źle ale wolałam to niż zemdleć... Strasznie zbłądziłam? Rano zjadłam proteinowe śniadanie, to był dzień P+W i dużo piłam.
Ale i tak byłam dzielna... Oni mieli przepyszną zapiekankę makaronową z kurczakiem, sosem serowym i warzywami, aż mnie skręcało i potem jedli pyszne lody z mojej ulubionej lodziarni ;( , ale nie spróbowałam, trzymałam się twardo!

Ogółem mama zauważyła, że schudłam - ja sama to widzę, dla mnie to ogromna motywacja. Ale ogółem na Dukanie czuję się coraz gorzej i słabiej, a to już 2 tyg prawie... Martwi mnie to.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:41   #4963
bruunetka
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie
Trza się od nowa się zmobilizować i tyle
A ja tak szczerze się przyznam, że nie żałuję bo raz się żyje... a zrzucić to i tak to zrzucę prędzej czy później (no do października by pasowało) No i w końcu coś się należało za te wszystkie egzaminy itd... ale nie bierzcie ze mnie przykładu Dukanki nie bierzcie!!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
No drogo bo u nas wszystko drozej niz u was
wiesz co patrzylam juz Za przesylke do ie nie raz trzeba zaplacic drugie tyle co za przedmiot wiec chyba sie wstrzymam i poczekam az sie pojawia w tk maxxie
dzieki

wiesz zastanawialam sie jak robic czy 5/5 czy inaczej i juz nie wiem ,Dukan w ksiazce pisze ze 5/5 jest najbardziej skuteczny ale chyba na mnie sie to nie sprawdza
czytajac tu posty dziewczyn to wszystkie jedza DUZO wiecej niz ja i chudna wiec juz nic nie wiem moze wlasnie nie chudne bo za malo jem
Możliwe, że dlatego nie chudniesz bo jesz za mało
Jak jeszcze tydzień temu byłam pokorną Dukanką to jadłam duuużo i to bardzo duuużo ciągle coś jadłam albo podjadałam (oczywiście z dozwolonych rzeczy
I spadki były po 1,5-2 kg - zależy ile zjadłam
Więc u mnie jest tak:
Im więcej zjem tym więcej schudnę

Cel - 60 do 1 września

78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56- 55

Z Weider'em od 10. 06. 2010 do 22. 07. 2010
bruunetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:42   #4964
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lubiecukierki Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki,ale mamy fajną niedzielę. Wlaśnie się wybieram na zakupy,mam zamiar kupić pierwszy raz surimi.Proszę napiszcie mi jak to smakuje,co w smaku przypomina.Ja jeszcze nie miałam nigdy przyjemności koztować i trochę sie obawiam.
Nie mam pojęcia, co przypominają w smaku, ale je uwielbiam Potrafie zjeść paczkę na raz (400g).

Właśnie ukończyłam Zebrę. Nie mogę się doczekać pory podwieczorku (17) by ją pożreć. Mrrr
Stary 2010-06-27, 14:44   #4965
Achnes
Zadomowienie

lubiecukierki
Surimi jest zabronione na dukanie! sprawdź sobie skład - jest w nich mąka, cukier! A sio. We Francji mają chyba takie czystorybne...
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 14:50   #4966
Myszołapka
Zakorzenienie

Dzień dobry Czy można się dołączyć ?

Jak głosi mój podpis dukam od 5 czerwca i mam 20 kg do zrzucenia, a raczej miałam 20 kg Z każdym dniem jest ich mniej

Dukan jako dieta odpowiada mi niesamowicie ( jestem mięso- i nabiałożercą ) a jeśli przy okazji chudnę to tym lepiej. Do tej pory żadna z stosowanych diet nie dała mi takich rezultatów , przede wszystkim w obwodzie ud, co w przypadku mojej gruszkowatej figury jest rzeczą granicząca z cudem I nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale skóra na udach jest ładnie napięta i gładka, nie widać tak bardzo cellulitu, a nie smaruję się niczym poza balsamem nawilżającym najzwyklejszym

W związku z tym, że jestem było-nie-było nowicjuszką w tej kwestii mam pytanie do dziewczyn, które dukają przez dłuższy czas Ostatnio robiłam badania krwi i wykryto mi śladowe ilości białka w moczu. To coś niedobrego, czym powinnam się martwić ? Piję po 3 litry dziennie, filtruję nerki jak się patrzy a jednak coś wyszło....
I pytanie drugie czy faze II mogę przedłużyć do uzyskania wymarzonej wagi, która jest niższa niz przewiduje Dukan ? Ofkors III fazę przedłużę również odpowiednio

Właśnie wszamałam miskę zebry w ramach niedzielnego deseru - uwielbiam

Lidlowe surimi z pewnością odpada - ma praktycznie same węgle, ale udało mi się trafić w Almie na takie z wysoką zawartością białka
Dla mnie smakują jak biała rybka, tylko w wygodniejszej formie Lubię dodać do sałatki

Edytowane przez Myszołapka
Czas edycji: 2010-06-27 o 14:52
Myszołapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:53   #4967
lubiecukierki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
lubiecukierki
Surimi jest zabronione na dukanie! sprawdź sobie skład - jest w nich mąka, cukier! A sio. We Francji mają chyba takie czystorybne...
Dzięki bardzo też tak myślałam,ale zmyliły mnie przepisy!!!!Bo wszędzie aż roi się od sałatek z surimi i ja myślałam,że coś nie doczytałam
Stary 2010-06-27, 15:01   #4968
bruunetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość

Jak głosi mój podpis dukam od 5 czerwca i mam 20 kg do zrzucenia, a raczej miałam 20 kg Z każdym dniem jest ich mniej

Dukan jako dieta odpowiada mi niesamowicie ( jestem mięso- i nabiałożercą ) a jeśli przy okazji chudnę to tym lepiej. Do tej pory żadna z stosowanych diet nie dała mi takich rezultatów , przede wszystkim w obwodzie ud, co w przypadku mojej gruszkowatej figury jest rzeczą granicząca z cudem I nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale skóra na udach jest ładnie napięta i gładka, nie widać tak bardzo cellulitu, a nie smaruję się niczym poza balsamem nawilżającym najzwyklejszym

W związku z tym, że jestem było-nie-było nowicjuszką w tej kwestii mam pytanie do dziewczyn, które dukają przez dłuższy czas Ostatnio robiłam badania krwi i wykryto mi śladowe ilości białka w moczu. To coś niedobrego, czym powinnam się martwić ? Piję po 3 litry dziennie, filtruję nerki jak się patrzy a jednak coś wyszło....
I pytanie drugie czy faze II mogę przedłużyć do uzyskania wymarzonej wagi, która jest niższa niz przewiduje Dukan ? Ofkors III fazę przedłużę również odpowiednio

Lidlowe surimi z pewnością odpada - ma praktycznie same węgle, ale udało mi się trafić w Almie na takie z wysoką zawartością białka
Dla mnie smakują jak biała rybka, tylko w wygodniejszej formie Lubię dodać do sałatki
Ja miałam 15 kg do zrzucenia i zostało mi niby 7 ale ja chcę jeszcze 10
Twarz mam b. szczupłą i po samej twarzy nikt by nie pomyślał, że jestem tłuścioch
Ale masakrą są uda i tyłek, brzuch jest całkiem ok
Kochana, ta dieta tak działa na nogi moje też są szczuplejsze, jędrniejsze i mniej na nich cellulitu

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

A właśnie ile można kakaa użyć dziennie?
Bo ja robię sobie coś w stylu monte Robię tak jak zebrę tylko daję mniej żelatyny i na 3-5 min. do zamrażarki i zamiast kawy kakao

Cel - 60 do 1 września

Stary 2010-06-27, 15:05   #4969
Myszołapka
Zakorzenienie

Ja tą zebrę właśnie z kakaem odtłuszczonym zrobiłam Dałam 1.5 łyżeczki na mały - 150 g jogurt naturalny.

Ja mam ten sam problem, mam wystające obojczyki bardzo i im bardziej szczupła jestem, tym bardziej to widać, a mimo nadal dość słusznej wagi policzki zaczynają mi się zapadać, ale z tego to się akurat cieszę, w końcu będzie widać moje kości policzkowe
Stary 2010-06-27, 15:06   #4970
lubiecukierki
Rozeznanie

To i ja się meldujęKurcze kiedy ja się będe mogła pochwalić jakimś spadkiem.....chyba w 165487części, więc do zobaczenia bo razem nie zginiemy-tylko to surimi nie daje mi spokoju
Stary 2010-06-27, 15:12   #4971
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość

witam: ) też startowałam z wagą do zrzucenia 20 a dukanowskie przepowiednie dały mi chyba 15kg zobaczymy w praniu w końcu kobieta zawsze coś mężczyźnie udowodni!

Zebra jest pyszna!!!!
A co do białka w moczu też miałam, jeszcze przed dietką i właśnie duuuużo wody miałam zalecone jeszcze mi oś wspomagającego dali ale z wodą zapamiętałam bo do dzisiaj nawyk został

Witam Was dość późno,

myślicie że ważenie się co tydzień (przy zmianach z PP na PW) jest dobrym pomysłem?

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 15:18   #4972
bruunetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
witam: ) też startowałam z wagą do zrzucenia 20 a dukanowskie przepowiednie dały mi chyba 15kg zobaczymy w praniu w końcu kobieta zawsze coś mężczyźnie udowodni!

Zebra jest pyszna!!!!
A co do białka w moczu też miałam, jeszcze przed dietką i właśnie duuuużo wody miałam zalecone jeszcze mi oś wspomagającego dali ale z wodą zapamiętałam bo do dzisiaj nawyk został

Witam Was dość późno,

myślicie że ważenie się co tydzień (przy zmianach z PP na PW) jest dobrym pomysłem?
Też miałam się ważyć co tydzień... no ale jak wiadomo tydzień ma 7 dni a jeżeli mamy 5 PP i 5 PW to ważenie się przypada na 2 dzień PW a wtedy wagę maskuje nam woda z warzyw... więc ja się ważę zawsze po dniach 5 PP potem po 5 dniach PW i mam wszystko jasne
Chyba, że Ci chodzi o to co mi czyli, że ważenie się co 5 dni przy zmienia białka na warzywa i na odwrót

Cel - 60 do 1 września

Edytowane przez bruunetka
Czas edycji: 2010-06-27 o 15:19
Stary 2010-06-27, 15:19   #4973
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez bruunetka Pokaż wiadomość
Dokładnie
Trza się od nowa się zmobilizować i tyle
A ja tak szczerze się przyznam, że nie żałuję bo raz się żyje... a zrzucić to i tak to zrzucę prędzej czy później (no do października by pasowało) No i w końcu coś się należało za te wszystkie egzaminy itd... ale nie bierzcie ze mnie przykładu Dukanki nie bierzcie!!
Hell yeah sis Dokładnie to samo mogę powiedzieć o sobie

To był ostatni raz, kiedy pozwoliłam sobie na takie wybryki. Do 5 sierpnia niewiele zostało, wytrzymam bezgrzesznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 15:34   #4974
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Też miałam się ważyć co tydzień... no ale jak wiadomo tydzień ma 7 dni a jeżeli mamy 5 PP i 5 PW to ważenie się przypada na 2 dzień PW a wtedy wagę maskuje nam woda z warzyw... więc ja się ważę zawsze po dniach 5 PP potem po 5 dniach PW i mam wszystko jasne
Chyba, że Ci chodzi o to co mi czyli, że ważenie się co 5 dni przy zmienia białka na warzywa i na odwrót

hahaha ja już licze tydzień wg Dukana
poważnie teraz się zorienowałam tak, mi chodziło o ten czas co 5 dni, tak więc ciesze się że nie tylko ja się tak zachowuje no i że ktoś mnie zrozumiał

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

kurczę teraz przeczytałam Twój podpis coś tam o rozmiarze 34 szczerze zazdroszczę gratki!

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 15:43   #4975
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
kurczę teraz przeczytałam Twój podpis coś tam o rozmiarze 34 szczerze zazdroszczę gratki!
To do mnie? Bo w tym momencie to już trochę nieaktualne Mieszczę się, ale z trudem
No i zależy, w którym sklepie to 34 i jakiej sztuki odzieży dotyczy
Stary 2010-06-27, 15:49   #4976
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Zrobiłam ser żółty W trakcie robienia nie wyglądał obiecująco - grudki, grudki, grudki. Sprawę tą świetnie załatwia soda. Ser biały zmieliłam w blenderze Teraz serek żółty sobie stygnie, ma taka budyniowatą konsystencję, już go trochę podjadłam przygotowując - przepyszny Inny niż zwykły żółty, ale jak na dukana to boski

Eksperyment z rozpuszczeniem marynaty w proszku w wodzie zamiast w oleju powiódł się. Ryba miała bardzo przyjemny smak, taki inny ale smaczna

A zgadnijcie co teraz siedzi w piekarniku
Podaj mi proszę przepis na ser
Cytat:
Napisane przez lubiecukierki Pokaż wiadomość
Hej, z tego co mnie wiadomo to orkiszowe nie mogą być,ale jak już upiekłaś to wcinaj.Smacznego napewno pyszny
Poproszę przepis na ten boski chlebek
Cytat:
Witam....
A ja się nie popisałam... byłam na wyjeździe i przez 6 dni jadłam jak świnia... Tzn. chipsy, kebaby, lody itd. itp.
Teraz muszę to bardzo porządnie odpokutować bo do września muszę zrzucić 8 kg... jestem gotowa na długi zastój i aż mi głupio
Jak sądzicie jeżeli przez miesiąc spadło 8 kg, to pomimo tych śmieci które zjadłam jestem szansa na spadek jeszcze 8 kg do końca wakacji? (nie wiem jakim cudem ale przez te 6 dni weszło na wagę tylko 20 dag... ale czuję się fatalnie )
Tak ja też uczciłam sobie ukończenie szkoły
Nic się nie przejmuj dasz radę ale bacisko Ci się należy
Ayu witaj

A ja dziewczyny mam dziś okropnego kaca. Dopiero ledwo co wstałam.Byłam na tej imprezie. Jednym się nie złamałam to to, że były chipsy, paluszki, sałatki z oliwą z oliwek a ja jadłam swoją Dukanowską i zresztą najszybciej ona zeszła ze stołu Tak jak myślałam. Jedyne czym zgrzeszyłam to wódką ..piłam kieliszkami z cola light oczywiście, na którą kusili się też oczywiście wszyscy..ehhh będzie wzrost na pewno...nie mam siły nic dziś jeść... ale już więcej nie chcę tak pić, nie dość że kac to jeszcze człowiek ma wyrzuty sumienia

Czarownico a jak Twoja imprezka?

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:17   #4977
bruunetka
Raczkowanie

Cytat:
Hell yeah sis Dokładnie to samo mogę powiedzieć o sobie

To był ostatni raz, kiedy pozwoliłam sobie na takie wybryki. Do 5 sierpnia niewiele zostało, wytrzymam bezgrzesznie
Kochana spokojnie wytrzymasz do 5 sierpnia
A ja jeszcze muszę się z 2 fazą pewnie do końca września użerać bo chcę zrzucić z 10-12 kg no ale może jak dodam ćwiczenia... bo tu też w końcu chodzi o wygląd sylwetki a nie samą wagę
Ayu no ale chyba nas nie opuścisz z dniem 6. 08. 2010?

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Dziewczyny a powiedzcie mi ile łyżek odtłuszczonego kakaa można dziennie?
O Sparta jak tam Weider u Ciebie bo jeśli się nie mylę, to miałyśmy ćwiczyć "razem"

Cel - 60 do 1 września

Stary 2010-06-27, 16:19   #4978
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana spokojnie wytrzymasz do 5 sierpnia
A ja jeszcze muszę się z 2 fazą pewnie do końca września użerać bo chcę zrzucić z 10-12 kg no ale może jak dodam ćwiczenia... bo tu też w końcu chodzi o wygląd sylwetki a nie samą wagę

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Dziewczyny a powiedzcie mi ile łyżek odtłuszczonego kakaa można dziennie?
O Sparta jak tam Weider u Ciebie bo jeśli się nie mylę, to miałyśmy ćwiczyć "razem"
Kochana nie pytaj, dziś nie jestem w stanie zrobić czegokolwiek

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:21   #4979
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
No co Ty, nie ma mowy, sama stąd nie pójdę
Chyba, że się zdenerwuję albo mnie usuniecie

A kakao można 1 łyżeczkę do herbaty dziennie.
Stary 2010-06-27, 16:22   #4980
lubiecukierki
Rozeznanie

Hej,wszystkie przepisy są na popzedniej stronie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości