Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 11:15   #1021
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
to strasznie drogo u Ciebie jest......22zl za cycka!!!!!!!!!!przesada!p oszukaj tanszego sklepu....warto przejsc sie do sklepu z dala od domu chociaby tylko dlatego zeby kupic cos taniej
no drogo dlatego mięsa wcale nie jem.. mąż wcina wieprzowinkę na sto różnych sposobów
Mój ojciec jeździ do swojej matki na wieś i tam ubijają czasem jakiegoś cielaczka albo indyka.. ale niestety ostatnio same świnki idą na rzeź więc też nie bardzo mam co zjeść z tego
W markecie też nie uśmiecha mi się już mięsa kupować bo ostatnio wywaliłam prawie 30zł na kawał indyka.. chciałam upiec, wyjęłam go w domu z folii a on tak śmierdział, że prawie się porzygałam... pokryty był spienionymi bąbelkami.. fuj, na samo wspomnienie mi niedobrze.
A w dużych marketach to co im się nie sprzeda przy ladach to myją, płukają.. foliuja i siup na lodówki.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:21   #1022
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
Fenris gratki

Cytat:
oj troche przegięlas:/ 11 zł to kosztuje prawie kilogram piersi z kurczaka... u mnie np jest kg za 12-14 zl, wiesniak?? 5 zł??? a to jaki to??mały kosztuje 1,50 - 2zl??a twaróg??2,5 zl góra....
5,00zł - serek wiejski 500g
1,90zł - serek wiejski mały
2,50zł - twaróg 200g
3,20zł- twaróg 250g
3,50zł - twaróg 330g
17-18,00zł - 1kg filetu z kurczaka
14,00zł - 1kg mielonego drobiowego
+/- 4,00 - makrela
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:32   #1023
MrsVargas
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Gratuluję wszystkim spadków

Nikita na hali są te otręby, duże opakowanie 500g kosztuje zaledwie 3,60 zł, a do tego są takie grube, porządne Jak chcesz to wytłumaczę Ci w którym boksie.
Ja po duże wieśniaki light jeżdżę nocą do Tesco lubię nocne zakupy kiedy sklep jest prawie pusty Ale duże pojawiły się też w Kaufie.

Edytowane przez MrsVargas
Czas edycji: 2010-11-24 o 11:43
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:32   #1024
Fenris
Czekam na Ragnarok

Jak dla mnie dieta jest bardzo droga i jestem już spłukana (a w weekend szkoła 2x po 10h... i PW).
Stary 2010-11-24, 11:33   #1025
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek

Cytat:
oj troche przegięlas:/ 11 zł to kosztuje prawie kilogram piersi z kurczaka... u mnie np jest kg za 12-14 zl, wiesniak?? 5 zł??? a to jaki to??mały kosztuje 1,50 - 2zl??a twaróg??2,5 zl góra....
No też takie wrażenie mam....
Dziś płaciłam 17zł za 1,5kg piersi. Normalna cena koło 14 zł, mają dziś promocje że za 11zł, to wzięłam. Skoro mogę te 3zł oszczędzić to biorę,
Udka też jakiś czas temu kupiłam za 3,69za kilo, normalnie koło 5zł stoi.
Grosik do grosika....
Jeżeli coś jest drogie, to tego nie biorę, szukam tańszego zamiennika. Np lubię colę czy pepsi light, ale za tą samą cenę w lidlu mam 2x2l tańszego zamiennika.

Gdy serki dali na promocję wzięłam więcej, bo tak cz siak zjem je. Patrzę tylko na datę.
Tuńczyka w puszce kupiłam za 1,99 u nas w sklepiku, normalna cena 3,20 więc wzięlam 5.
Przecież zjem to...
Poza tym nie samą piersią z kurczaka człowiek żyje.
I nie rozumiem tłumaczenia, że mąż musi jesć coś innego... Mój maż gdy zjeżdża żywi się tym co ja, czasem inaczej przygotowane jest. Np sobie kotlety z kurczaka zrobiłam w panierce z otrębów, usmażyłam na teflonie, później jemu usmażyłam na teflonie w normalnej panierce tylko dodałam oliwy trochę.
Jemu do tego ziemniaki. Jeśli jestem na PW to jakąś suróweczkę do tego, albo mizerię na bazie ogórka zamiast śmietany(mąż sie nie zorientował).
Je moją pizzę(chwali sobie),roladki z kurczaka, sałatkę, mięso z piekarnika, je wszystkie moje wydziwiane potrawy. Tym sposobemnie muszę kombinować.
Rozumiem, że dieta nie należy do najtańszych, ale nie powiedziałabym, że jest mega droga.
Moja koleżanka, która zarabia na rękę 1200zł, ma na utrzymaniu mieszkanie i córkę jest na tej diecie, radzi sobie bez problemów. Nie narzeka że drogo.
Bo coś za coś. Wydaję, ale chudnę.
A tak naprawdę wcześniej zamiast kupić mleka odtłuszczonego kupiłabym czekoladę.
Paczka mleka starcza mina wiele pysznych deserów. Za tą samą cenę kupiłabym 2 tańsze czekolady, które bym miała na 2-3 dni.
Zamiast ciastek, którymi sie zajadałam kupuję otręby.
Zamiast monte i tym podobnych zelatyna. A więcej będzie.
Mleka zawsze piłam litry więc teraz schodzi do kawy i deserów.
Słodzik? Jestem na diecie 3 m-ce. Od początku diety kupiłam 1 w proszku i 1 w tabletkach. Ten w proszku bardzo szybko się skończył, stwierdziłam,ze wolę tabletki.
I cały czas je mam.
Zużyłam 3/4
O coli już pisałam, tańsza wersja jest i w lidlu i w biedronce....
Wystarczy się porozglądać....
Takie jest moje zdanie.

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:33   #1026
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asio90 Pokaż wiadomość
Córko i matko!
Jak mi waga tak będzie dalej leciała, to ja na święta będę ważyć 60 kg a nie 65!

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
heeeeeej dziewczynki
u mnie dzisiaj pozytywnie przez duze P

otoz zaliczylam dzisiaj mega spadziora bo slowo spadek by sie nie nadawało
spadło mi - 1.2kg
!
Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim
dzis mialam wazenie i kolejny kg w dol jak ja sie ciesze...
jestem w trakcie sniadania...
omlet z 3 jajek + 150 g szynki w srodku wiesniaczek z tunczykiem, zielona herbatka i moze serniczek jesli bede miec ochote
Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Dzisiaj na wadze -400g Razem -3,5kg. Trzymajcie kciuki, żebym w 6 dni zrzuciła jeszcze 500g, to wtedy będzie 4kg w miesiąc!
gratki wszystkim za spadeczki

nadrobiłam choc nie jest to proste

co do dietki rzeczywiscie jest droga dltego ja tez objezdzam sklepy i w kazdym cos innego kupuje, w lidlu sery w auchan wiesniaki, mięcho, ryby tez na zapas do lodowki a że staram sie nie jesc za duzo kurakow to indyk, wolowina wychodzi duzo drozej
w biedronce kupuje łososia wedzonego i pstraga tez jest tanszy i pyszny..takze najezdzi sie czlowiek
na dodatek my na diecie razem z tzetem wiec lodowka pelna dukanowego zarcia w miare roznorodnego żeby miec sie czym zapchac...a calosci staram sie nie liczyc

siala bala - cycki za 22 to jakis absurd, w bedzinie od groma biedronek tam jest duzo tansze miesko a i niedaleko real w czeladzi mozna podjechac po miecho i zamrozic...mnie sie nie zdazylo kupic nieswierzego jak jest promocja to wszystko schodzi na pniu

a my za to oszczedzamy na piwku i pizzy w knajpach sa i dobre strony diety
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:47   #1027
kmtt
Przyczajenie

rzeczywiście okropnie drogo, ja w Warszawie wczoraj kupowałam piersi po 14 zl za kilogram a udka np były po 8zl, serki to tak 2,28 , wędlina z kurczaka np była na promocji i po 12 zł nie wydaje mnie się żeby to wszystko było aż tak dużo droższe, jak policzę normalne jedzenie, chleb,masło, serki, wędlinę, jogurty, owoce, soki, chipsy, cole, słodycze mięso itd to dopiero mnie to masakrycznie kosztowało
a dzisiaj to nawet już jogurtu nie wypiłam na 2 śniadanie bo wcale nie jestem głodna i dopiero coś na obiad zjem

Edytowane przez kmtt
Czas edycji: 2010-11-24 o 11:52
kmtt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:48   #1028
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez katkasiek Pokaż wiadomość
Moja koleżanka, która zarabia na rękę 1200zł, ma na utrzymaniu mieszkanie i córkę jest na tej diecie, radzi sobie bez problemów. Nie narzeka że drogo.
W to akurat nie uwierzę. Kawalerka to wydatek ok 1400zł z opłatami (przyn. w moim mieście). Chyba, że ma dom własnościowy.
A jedzenie i dziecko? Musi mieć jakieś inne dochody.
Dla mnie dieta jest droga, nigdy tyle nie wydawałam na żarcie i tak często nie robiłam zakupów.

Kostka -
Stary 2010-11-24, 11:48   #1029
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
siala bala - cycki za 22 to jakis absurd, w bedzinie od groma biedronek tam jest duzo tansze miesko a i niedaleko real w czeladzi mozna podjechac po miecho i zamrozic...mnie sie nie zdazylo kupic nieswierzego jak jest promocja to wszystko schodzi na pniu

a my za to oszczedzamy na piwku i pizzy w knajpach sa i dobre strony diety
wlasnie w czeladzkim realu kupiłam takiego indyka :/
biedronki są 3, lidl i kaufland.. wszędzie trza jeździć jak wariat.. mam w ciągu dnia godzinę na załatwianie spraw, nie tylko zakupów... od 18:30-19:30

Stary 2010-11-24, 11:50   #1030
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez katkasiek Pokaż wiadomość
No też takie wrażenie mam....
Dziś płaciłam 17zł za 1,5kg piersi. Normalna cena koło 14 zł, mają dziś promocje że za 11zł, to wzięłam. Skoro mogę te 3zł oszczędzić to biorę,
Udka też jakiś czas temu kupiłam za 3,69za kilo, normalnie koło 5zł stoi.
Grosik do grosika....
Jeżeli coś jest drogie, to tego nie biorę, szukam tańszego zamiennika. Np lubię colę czy pepsi light, ale za tą samą cenę w lidlu mam 2x2l tańszego zamiennika.
bravo! mam to samo...wiem ze dieta jest droga ale jak cos jest drogie to sobie to odpuszczama jak jest proma na jakies miąsko to kupuje wiecej i zamrazam na pozniej.... ja zarabiam 1030zl i .. dietuje razem z narzeczonymod ponad poł rokudajemy rademoja propozycja: zakupy z głowąno i dieta tez z głowa.... bo ..
w płocku jest w szpitalu 37 letnia kobitka ktora byla na dukanie... jest stan jest niedoodratowania.....nies tety! nie znam szczegołow ale....pewnie ostro przesadzala.... moze jadla same proteiny, albo do tego intensywnie cwiczyla...nie wiem jak poznam szczegoly to dam znac
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:52   #1031
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
W to akurat nie uwierzę. Kawalerka to wydatek ok 1400zł z opłatami (przyn. w moim mieście). Chyba, że ma dom własnościowy.
Dla mnie dieta jest droga, nigdy tyle nie wydawałam na żarcie i tak często nie robiłam zakupów.

Kostka -
no ja też nie uwierzę. Bo my mieszkamy w kawalerce, mamy małe dziecko (4 miesięczne). Mąż zarabia ok 1200-1500, ja póki na macierzyńskim jestem (a się kończy lada dzień) to dostaję z pracy 930zł i jakoś sobie radzimy ale nie ma mowy o odkładaniu kasy na cokolwiek i właściwie z opresji finansowych ratują nas "datki" od mojej mamy. Nie wyobrażam sobie życia z samej pensji męża bo moje macierzyńskie starcza akurat na opłaty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 12:01   #1032
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
w płocku jest w szpitalu 37 letnia kobitka ktora byla na dukanie... jest stan jest niedoodratowania.....nies tety! nie znam szczegołow ale....pewnie ostro przesadzala.... moze jadla same proteiny, albo do tego intensywnie cwiczyla...nie wiem jak poznam szczegoly to dam znac
albo była na Duncanie....
Stary 2010-11-24, 12:05   #1033
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
hehehhe nie wiem moze i takjak na Duncanie to nie nasza broszka:P
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-11-24, 12:06   #1034
ShaMi85
Raczkowanie

GG do ShaMi85

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dieta jest droga.. na śniadanie wieśniak duży - 5zł.. pół kilo piersi z kurczaka - 11zł, twaróg 3zł, 5 jajek - niech będzie 2 zł i makrela - 4zł -->mamy 5 posiłków niby tak jak powinno być, wychodzi: 25zł na jeden dzień.. ale zakładając, że nie zjemy tyle (choćby w dni warzywne) to opuśćmy do 20zł, w skali miesiąca to jest 600zł. Tyle to ja z mężem wydawaliśmy razem na wspólne żarło a teraz na samo moje.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Makaron?!

Po powrocie do dukania... wczoraj -1,5kg a dziś - 400g
Niedługo powinnam dojść do wagi jaką mam w podpisie (to najniższa waga jaką osiągnęłam niespełna miesiąc temu podczas tej diety)
Pelnoziarnisty, do pomidorowej - mialo byc 2/0 - to chyba nie uwazasz, ze to "eksces" cytujac doktorka?
Stary 2010-11-24, 12:06   #1035
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
no drogo dlatego mięsa wcale nie jem.. mąż wcina wieprzowinkę na sto różnych sposobów
Mój ojciec jeździ do swojej matki na wieś i tam ubijają czasem jakiegoś cielaczka albo indyka.. ale niestety ostatnio same świnki idą na rzeź więc też nie bardzo mam co zjeść z tego
W markecie też nie uśmiecha mi się już mięsa kupować bo ostatnio wywaliłam prawie 30zł na kawał indyka.. chciałam upiec, wyjęłam go w domu z folii a on tak śmierdział, że prawie się porzygałam... pokryty był spienionymi bąbelkami.. fuj, na samo wspomnienie mi niedobrze.
A w dużych marketach to co im się nie sprzeda przy ladach to myją, płukają.. foliuja i siup na lodówki.
Ja bym chyba zaniosła im to mięso i zrobiła awanturę. No jak tak może być??

Cytat:
bravo! mam to samo...wiem ze dieta jest droga ale jak cos jest drogie to sobie to odpuszczama jak jest proma na jakies miąsko to kupuje wiecej i zamrazam na pozniej.... ja zarabiam 1030zl i .. dietuje razem z narzeczonymod ponad poł rokudajemy rademoja propozycja: zakupy z głowąno i dieta tez z głowa.... bo ..
A mieszkacie już razem?
Stary 2010-11-24, 12:08   #1036
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez ShaMi85 Pokaż wiadomość
Pelnoziarnisty, do pomidorowej - mialo byc 2/0 - to chyba nie uwazasz, ze to "eksces" cytujac doktorka?
A ja nie rozumiem co to znaczy 2/0. Chodzi Ci o 2/2? 2 dni P na 2 dni PW?
Stary 2010-11-24, 12:09   #1037
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

A mieszkacie już razem?
nie jeszcze nie mieszkamy razem, ale u niego pomieszkuje np w weekendy pewnie to kwestia czasu bo takie nocowanie to strasznie meczące i problematyczne jest....zawsze musze sie zastanawiac czy mam w czym u niego spac albo czy mam czyste skarpetki:P hehehehe
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-11-24, 12:10   #1038
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Dobre.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
nie jeszcze nie mieszkamy razem, ale u niego pomieszkuje np w weekendy pewnie to kwestia czasu bo takie nocowanie to strasznie meczące i problematyczne jest....zawsze musze sie zastanawiac czy mam w czym u niego spac albo czy mam czyste skarpetki:P hehehehe
Wiem jak to jest.

ALE MI SIĘ NIE CHCE PRACOWAĆ!
Stary 2010-11-24, 12:16   #1039
ShaMi85
Raczkowanie

GG do ShaMi85

Cytat:
A ja nie rozumiem co to znaczy 2/0. Chodzi Ci o 2/2? 2 dni P na 2 dni PW?
To zobacz do ksiazki, w trybach 2-go fazowych jest taki 2/0, ktory pozwala zgubic kilogramy z dolnych partii ciala i pozbyc sie cellulitu i wybralam go, dlatego, ze jestem szczupla w pasie i ramionach, ale nogi mam beznadziejne, moja waga na dzien dzisiejszy to 57,7kg przy wzroscie 166cm, wiec nie mam duzo do zrzucenia - wiec mysle, ze to moze byc dla mnie dobre.
Szczerze mowiac sama nie wiem co jesc, bo Dukan pisze, ze 2 dni bialkowe a 5 raczej luznych bez specjalnej diety ale tez "bez zbytnich ekscesow".

Jakies rady?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 12:22   #1040
sQuaara
Zakorzenienie

Droga droga!!
ja normalnie 40-50zl na tydzien na zakupy a teraz minimum 80 idzie..
to otreby to jakies mieso(ktorego tak duzo nie jadlam)
kiedys ryz warzywa i bylam szczesliwa
a spegetti bez miesa bylo moim rajem! i daniem glownym ;]

wiec mam roznice wielka... jak mam 450na utrzymanie(bez mieszkania, jestem studentka)
Stary 2010-11-24, 12:34   #1041
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie w czeladzkim realu kupiłam takiego indyka :/
biedronki są 3, lidl i kaufland.. wszędzie trza jeździć jak wariat.. mam w ciągu dnia godzinę na załatwianie spraw, nie tylko zakupów... od 18:30-19:30
auchan w sosnowcu tez nie daleko a ja cale mieso kupuje w auchan i jeszcze mi sie nie zdazylo nieswierze...i czesto promocje sa fajne bo cycki kupuje max po 11,99 a czesem i po 10zł a udka po 3,79kg indyk tez tanszy i to sporo nie mowiec o serkach wiejskich i rybach
a, że najezdzic sie jak wariat trzeba to pewne..

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2010-11-24 o 12:36
Stary 2010-11-24, 12:38   #1042
asio90
Raczkowanie

GG do asio90

Noo, babcia pięknie mi zwęziła kurtkę, więc wyglądam jak człowiek, a nie kukła.

Idę sobie zrobić shake'a proteinowego
asio90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:43   #1043
katkasiek
Rozeznanie

GG do katkasiek

Cytat:

Kostka -
Cytat:
no ja też nie uwierzę. Bo my mieszkamy w kawalerce, mamy małe dziecko (4 miesięczne). Mąż zarabia ok 1200-1500, ja póki na macierzyńskim jestem (a się kończy lada dzień) to dostaję z pracy 930zł i jakoś sobie radzimy ale nie ma mowy o odkładaniu kasy na cokolwiek i właściwie z opresji finansowych ratują nas "datki" od mojej mamy. Nie wyobrażam sobie życia z samej pensji męża bo moje macierzyńskie starcza akurat na opłaty.
Nie ma innych dochodów.
Za mieszkanie i wszystkie opłaty ma 550-600zł,
Ubiera sie w tanich ciuchach, wiele rzeczy dla dziecka dostaje od znajomych po ich dzieciach.
Gdy facet odszedł powiedziała, że nie chce zadnej pomocy. Rodzice mogą tyle, ze gdy przyjadą to kupią coś dziecku, jedyny dodatek jaki ma to nie płaci za przedszkole... załatwione to było z mopsem.
Ano i 2 razy do roku dostaje premię w bonach 300-500zł. Na święta BN i wielkanocne.

Dziewczyny, są ludzie, którzy całą rodziną muszą wyrzuć za 1000zł.
WIem, bo tak żyłam. Nie pracowałam, bo jak przy malutkim dziecku. A mąż zarabiał 1100zł. Rodzice... no cóż... moi nie żyją, a jego nie są bogaczami. Owszem, starali się nam pomóc, ale przecież nie da się ciagnąć od nich, prawda?

I nie ma zmiłuj się.

Wiele osób wstydzi się wyciągnąć rękę po pomoc, wolą żyć w ubóstwie niż powiedzieć "tak potrzebuję pomocy"

The Hidden Wiki
katkasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:52   #1044
asio90
Raczkowanie

GG do asio90

Ale pyszności!
Napiszę przepis, bo napewno wam będzie smakowało!

Shake proteinowy:
1 szklanka mleka
5 łyżek serka homo (ja dałam 6)
aromat (ja dałam śmietankowy)
2 łyżki mleka w proszku
2 łyżki płaskie słodzika w proszku

Wszystko wymieszać w blenderze.

PYCHA! Jest taki kremowy, puszysty
Możnaby z tego nawet zrobić sernik na zimno, wytarczyłoby dodać tylko żelatyny.
Stary 2010-11-24, 12:56   #1045
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
narobilas mi smaka a musze sie zbierac juz do pracy...ale chyba jeszcze zdążę
Stary 2010-11-24, 12:59   #1046
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katkasiek
Dziewczyny, są ludzie, którzy całą rodziną muszą wyrzuć za 1000zł.
WIem, bo tak żyłam. Nie pracowałam, bo jak przy malutkim dziecku. A mąż zarabiał 1100zł. Rodzice... no cóż... moi nie żyją, a jego nie są bogaczami. Owszem, starali się nam pomóc, ale przecież nie da się ciagnąć od nich, prawda?

I nie ma zmiłuj się.

Wiele osób wstydzi się wyciągnąć rękę po pomoc, wolą żyć w ubóstwie niż powiedzieć "tak potrzebuję pomocy"
kochana ja mam male dziecko pensja na cala rodzine okolo 1100-1200 zl rachunki 400 - 500zł pampersy 100 zł mleko 100 zł minimu do tego jakies kaszki bo moj maly tylko to najbardziej ze smakie je czzyli kolejne 50 zł jakis sok od czasu do czasu paliwo do pracy 200 zl nie ma miejskich autobusow a zima ciezko jezdzic na roerze czyli nie wiele zostaje na zycie a sa i wypadki losowe niestety wiec rozumiem o czym dziewczyny mowia i naprawde zyjemy bardzo oszczednie niestety braki miesieczne sie zdarzaja

Edytowane przez kasssikk19
Czas edycji: 2010-11-24 o 13:00
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:00   #1047
ShaMi85
Raczkowanie

GG do ShaMi85

Cytat:
Ale pyszności!
Napiszę przepis, bo napewno wam będzie smakowało!

Shake proteinowy:
1 szklanka mleka
5 łyżek serka homo (ja dałam 6)
aromat (ja dałam śmietankowy)
2 łyżki mleka w proszku
2 łyżki płaskie słodzika w proszku

Wszystko wymieszać w blenderze.

A ile dajesz aromatu? Kilka kropli czy cala buteleczke? Bo ja jeszcze nie robilam niczego z aromatem i nie wiem jak to ma wygladac a w sumie smakowac
Stary 2010-11-24, 13:02   #1048
SimplyDivine
Zakorzenienie

Gratuluje wszystkim spadkow

U mnie 500 na plusie - dziwie sie, ze tak malo po moich wczorajszych ekscesach weglowodanowych Pozniej cala noc mnie bolal brzuch i kibelek odwiedzialam chyba tryliard razy - gdyby nie to to pewnie ze 2 kilo by bylo na plusie

Dzis juz grzecznie dukam na PW
Stary 2010-11-24, 13:05   #1049
asio90
Raczkowanie

GG do asio90

Cytat:
Napisane przez ShaMi85 Pokaż wiadomość
A ile dajesz aromatu? Kilka kropli czy cala buteleczke? Bo ja jeszcze nie robilam niczego z aromatem i nie wiem jak to ma wygladac a w sumie smakowac
Kilka kropelek. Jakbys wlała całą buteleczkę, to byś chyba
Stary 2010-11-24, 13:09   #1050
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
kochana ja mam male dziecko pensja na cala rodzine okolo 1100-1200 zl rachunki 400 - 500zł pampersy 100 zł mleko 100 zł minimu do tego jakies kaszki bo moj maly tylko to najbardziej ze smakie je czzyli kolejne 50 zł jakis sok od czasu do czasu paliwo do pracy 200 zl nie ma miejskich autobusow a zima ciezko jezdzic na roerze czyli nie wiele zostaje na zycie a sa i wypadki losowe niestety wiec rozumiem o czym dziewczyny mowia i naprawde zyjemy bardzo oszczednie niestety braki miesieczne sie zdarzaja
czyli 150zł starcza Wam na jedzenie na miesiąc...??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości