|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Cytat:
![]() Mój ojciec jeździ do swojej matki na wieś i tam ubijają czasem jakiegoś cielaczka albo indyka.. ale niestety ostatnio same świnki idą na rzeź więc też nie bardzo mam co zjeść z tego ![]() W markecie też nie uśmiecha mi się już mięsa kupować bo ostatnio wywaliłam prawie 30zł na kawał indyka.. chciałam upiec, wyjęłam go w domu z folii a on tak śmierdział, że prawie się porzygałam... pokryty był spienionymi bąbelkami.. fuj, na samo wspomnienie mi niedobrze. A w dużych marketach to co im się nie sprzeda przy ladach to myją, płukają.. foliuja i siup na lodówki.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Cytat:
1,90zł - serek wiejski mały 2,50zł - twaróg 200g 3,20zł- twaróg 250g 3,50zł - twaróg 330g 17-18,00zł - 1kg filetu z kurczaka 14,00zł - 1kg mielonego drobiowego +/- 4,00 - makrela |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Gratuluję wszystkim spadków ![]() Nikita na hali są te otręby, duże opakowanie 500g kosztuje zaledwie 3,60 zł, a do tego są takie grube, porządne ![]() Ja po duże wieśniaki light jeżdżę nocą do Tesco ![]() ![]() Edytowane przez MrsVargas Czas edycji: 2010-11-24 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Czekam na Ragnarok
|
Jak dla mnie dieta jest bardzo droga i jestem już spłukana (a w weekend szkoła 2x po 10h... i PW).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś płaciłam 17zł za 1,5kg piersi. Normalna cena koło 14 zł, mają dziś promocje że za 11zł, to wzięłam. Skoro mogę te 3zł oszczędzić to biorę, Udka też jakiś czas temu kupiłam za 3,69za kilo, normalnie koło 5zł stoi. Grosik do grosika.... Jeżeli coś jest drogie, to tego nie biorę, szukam tańszego zamiennika. Np lubię colę czy pepsi light, ale za tą samą cenę w lidlu mam 2x2l tańszego zamiennika. Gdy serki dali na promocję wzięłam więcej, bo tak cz siak zjem je. Patrzę tylko na datę. Tuńczyka w puszce kupiłam za 1,99 u nas w sklepiku, normalna cena 3,20 więc wzięlam 5. Przecież zjem to... Poza tym nie samą piersią z kurczaka człowiek żyje. I nie rozumiem tłumaczenia, że mąż musi jesć coś innego... Mój maż gdy zjeżdża żywi się tym co ja, czasem inaczej przygotowane jest. Np sobie kotlety z kurczaka zrobiłam w panierce z otrębów, usmażyłam na teflonie, później jemu usmażyłam na teflonie w normalnej panierce tylko dodałam oliwy trochę. Jemu do tego ziemniaki. Jeśli jestem na PW to jakąś suróweczkę do tego, albo mizerię na bazie ogórka zamiast śmietany(mąż sie nie zorientował). Je moją pizzę(chwali sobie),roladki z kurczaka, sałatkę, mięso z piekarnika, je wszystkie moje wydziwiane potrawy. Tym sposobemnie muszę kombinować. Rozumiem, że dieta nie należy do najtańszych, ale nie powiedziałabym, że jest mega droga. Moja koleżanka, która zarabia na rękę 1200zł, ma na utrzymaniu mieszkanie i córkę jest na tej diecie, radzi sobie bez problemów. Nie narzeka że drogo. Bo coś za coś. Wydaję, ale chudnę. A tak naprawdę wcześniej zamiast kupić mleka odtłuszczonego kupiłabym czekoladę. Paczka mleka starcza mina wiele pysznych deserów. Za tą samą cenę kupiłabym 2 tańsze czekolady, które bym miała na 2-3 dni. Zamiast ciastek, którymi sie zajadałam kupuję otręby. Zamiast monte i tym podobnych zelatyna. A więcej będzie. Mleka zawsze piłam litry więc teraz schodzi do kawy i deserów. Słodzik? Jestem na diecie 3 m-ce. Od początku diety kupiłam 1 w proszku i 1 w tabletkach. Ten w proszku bardzo szybko się skończył, stwierdziłam,ze wolę tabletki. I cały czas je mam. Zużyłam 3/4 O coli już pisałam, tańsza wersja jest i w lidlu i w biedronce.... Wystarczy się porozglądać.... Takie jest moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nadrobiłam choc nie jest to proste ![]() co do dietki rzeczywiscie jest droga dltego ja tez objezdzam sklepy i w kazdym cos innego kupuje, w lidlu sery w auchan wiesniaki, mięcho, ryby tez na zapas do lodowki a że staram sie nie jesc za duzo kurakow to indyk, wolowina wychodzi duzo drozej ![]() w biedronce kupuje łososia wedzonego i pstraga ![]() ![]() na dodatek my na diecie razem z tzetem wiec lodowka pelna dukanowego zarcia w miare roznorodnego żeby miec sie czym zapchac...a calosci staram sie nie liczyc ![]() siala bala - cycki za 22 to jakis absurd, w bedzinie od groma biedronek tam jest duzo tansze miesko ![]() ![]() a my za to oszczedzamy na piwku i pizzy w knajpach sa i dobre strony diety ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Przyczajenie
|
rzeczywiście okropnie drogo, ja w Warszawie wczoraj kupowałam piersi po 14 zl za kilogram a udka np były po 8zl, serki to tak 2,28 , wędlina z kurczaka np była na promocji i po 12 zł nie wydaje mnie się żeby to wszystko było aż tak dużo droższe, jak policzę normalne jedzenie, chleb,masło, serki, wędlinę, jogurty, owoce, soki, chipsy, cole, słodycze mięso itd to dopiero mnie to masakrycznie kosztowało
a dzisiaj to nawet już jogurtu nie wypiłam na 2 śniadanie bo wcale nie jestem głodna i dopiero coś na obiad zjem Edytowane przez kmtt Czas edycji: 2010-11-24 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() A jedzenie i dziecko? Musi mieć jakieś inne dochody. Dla mnie dieta jest droga, nigdy tyle nie wydawałam na żarcie i tak często nie robiłam zakupów. Kostka - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedronki są 3, lidl i kaufland.. wszędzie trza jeździć jak wariat.. mam w ciągu dnia godzinę na załatwianie spraw, nie tylko zakupów... od 18:30-19:30 ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w płocku jest w szpitalu 37 letnia kobitka ktora byla na dukanie... jest stan jest niedoodratowania.....nies tety! nie znam szczegołow ale....pewnie ostro przesadzala.... moze jadla same proteiny, albo do tego intensywnie cwiczyla...nie wiem jak poznam szczegoly to dam znac ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
hehehhe nie wiem moze i tak
![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1035 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Czekam na Ragnarok
|
A ja nie rozumiem co to znaczy 2/0. Chodzi Ci o 2/2? 2 dni P na 2 dni PW?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zadomowienie
|
nie jeszcze nie mieszkamy razem, ale u niego pomieszkuje np w weekendy
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
404 Not Found
|
Dobre.
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ALE MI SIĘ NIE CHCE PRACOWAĆ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze mowiac sama nie wiem co jesc, bo Dukan pisze, ze 2 dni bialkowe a 5 raczej luznych bez specjalnej diety ale tez "bez zbytnich ekscesow". Jakies rady?
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Droga droga!!
ja normalnie 40-50zl na tydzien na zakupy a teraz minimum 80 idzie.. to otreby to jakies mieso(ktorego tak duzo nie jadlam) kiedys ryz warzywa i bylam szczesliwa ![]() a spegetti bez miesa bylo moim rajem! ![]() wiec mam roznice wielka... jak mam 450na utrzymanie(bez mieszkania, jestem studentka ![]()
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a, że najezdzic sie jak wariat trzeba to pewne.. ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2010-11-24 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
Noo, babcia pięknie mi zwęziła kurtkę, więc wyglądam jak człowiek, a nie kukła.
Idę sobie zrobić shake'a proteinowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Za mieszkanie i wszystkie opłaty ma 550-600zł, Ubiera sie w tanich ciuchach, wiele rzeczy dla dziecka dostaje od znajomych po ich dzieciach. Gdy facet odszedł powiedziała, że nie chce zadnej pomocy. Rodzice mogą tyle, ze gdy przyjadą to kupią coś dziecku, jedyny dodatek jaki ma to nie płaci za przedszkole... załatwione to było z mopsem. Ano i 2 razy do roku dostaje premię w bonach 300-500zł. Na święta BN i wielkanocne. Dziewczyny, są ludzie, którzy całą rodziną muszą wyrzuć za 1000zł. WIem, bo tak żyłam. Nie pracowałam, bo jak przy malutkim dziecku. A mąż zarabiał 1100zł. Rodzice... no cóż... moi nie żyją, a jego nie są bogaczami. Owszem, starali się nam pomóc, ale przecież nie da się ciagnąć od nich, prawda? I nie ma zmiłuj się. Wiele osób wstydzi się wyciągnąć rękę po pomoc, wolą żyć w ubóstwie niż powiedzieć "tak potrzebuję pomocy" |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Raczkowanie
|
Ale pyszności!
![]() Napiszę przepis, bo napewno wam będzie smakowało! Shake proteinowy: 1 szklanka mleka 5 łyżek serka homo (ja dałam 6) aromat (ja dałam śmietankowy) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki płaskie słodzika w proszku Wszystko wymieszać w blenderze. PYCHA! Jest taki kremowy, puszysty ![]() Możnaby z tego nawet zrobić sernik na zimno, wytarczyłoby dodać tylko żelatyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.suwaczki.com/tickers/uru7k1j5g6yfym7u.png Edytowane przez kasssikk19 Czas edycji: 2010-11-24 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim spadkow
![]() U mnie 500 na plusie - dziwie sie, ze tak malo po moich wczorajszych ekscesach weglowodanowych ![]() ![]() Dzis juz grzecznie dukam na PW ![]()
#1049 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.