|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
tabinga dieta strukturalna nie ma za bardzo zasad, podana jest lista produktow i musza stanowic 2/3 tego co jemy (wiec ciezko na dukanie zeby tak bylo)
do tego jezeli potrzubujemy mozemy pic koktaile, ale one są na rozne dolegliwosci
![]() |
#1413 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]()
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Witam Was po przerwie
![]() Ostatnie dni były dla mnie baaardzo męczące, generalnie nie mialam kiedy jeść a jak już się dorwałam w międzyczasie do jakiejś knajpy to wiadomo-śmieciowe żarcie ![]() A poza tym dostałam @ i czuję się fatalnie a brzuch mam jak balon ![]() Wczoraj piłam dosłownie hektolitry różnych płynów i podobnie jak u Was chyba ze mnie parowało bo toalety nawet nie nawiedziłam ![]() Podsumowując- zaliczyłam wzrościk ![]()
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Dzięki za info. Melduję,że na wadze ładnie sie utrzymuje 57,8kg. Dietkuję grzecznie i upały znoszę lepiej. Jakoś na pragnienie nie woda a ciepła herbata mi pomaga. Emilko a jak u Ciebie? Jak się czujesz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Poza tym chciałam żeby obeszło się bez gotowania. To może fasolę z puszki wciągnę, albo zrobię jakąś sałatkę z makaronu lub kaszy - jakoś przeżyję to gotowanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bobu nie lubisz? chyba najlepszy bedzie mrozony groszek prosto z torebki jesc ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Witam!
Już za chwileczkę d was dołączę ![]() To znaczy za pół kilo. Mam stracha przed tą III fazą. No nic, pożyjemy zobaczymy.
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od dziś oficjalnie jestem na III fazie ![]() ![]() powiedzcie mi jak zacząć wprowadzać te nowe produkty? np. mogę dziś sobie tylko wprowadzić jabłko ?? a od jutra np. dodac kromkę chlebka??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jezeli jak tabinga pisala zeby powoli wprowadzac chleb, to musisz porcje tej maki czyms zastapic chociazby po to zeby przerwac ketoze i juz dalej nie chudnac a nie wiem jak jest z mlekiem, na 3 liscie bylo i normalnie na 2 fazie dozwolone
![]() |
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jabłuszko zjedzone ![]() ![]() ![]() ok, to po przyjściu z pracy zjem chlebem z serem żółtym a jaki chleb polecacie?? można taki zwykły wieloziarnisty z biedronki?? ja kupiłam w aldi, taki paczkowany za 3 zl chyba tylko strasznie cięzki on jak dla mnie a ser żólty to do ilu % tłusty?? mama zakupiła mi jakis 18% ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
kurde bób jako posiłek skrobiowy?? o kurcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- MILKA ja wypowiem się w sprawie chleba bo Emilka miała tu ze mną urwanie głowy jak chleb wprowadziłam. Zaczęłam od samodzielnego pieczenia z mąki specjalnie do tego przeznaczonej, potem z mieszanki w proszku-chleb, potem testowałam inne rodzaje chleba. Bardzo źle się czułam-były wzdęcia i inne sensacje. Ja mam wrażliwe jelita i dlatego. Nie u wszystkich jest tak samo. Ostatecznie wybrałam dla siebie chleb orkiszowy-bardzo dobrze czuję sie po zjedzeniu tego gatunku chleba i chyba zostanę przy nim na stałe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do chleba to ja jadłam ten z biedronki i jak dla mnie był ok - 2 kromki dziennie a ser można do 40% więc każdy żółty się nadaje - zakazany jest pleśniowy jako za tłusty
![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
LAKSZMI a ja tez mam dziś dzień skrobiowy i zrobiłam:
pokroiłam pierś, pieczarki dodałam 1/4szklanki wody i przyprawa gyros, cury, mielony kminek, pieprz ziołowy-dusiłam 15 min. Dolałam 1 łyżkę jogurtu. Ugotowałam makaron pełne ziarno z Lubelli-10min do tego zielona sałata pycha. Tylko 20 minut mi to zajęło. Inna propozycja kasza kuskus tuńczyk, łyżka jogurtu, zielony groszek i pietruszka. Jeszcze inna propozycja: do gara 20 dkg zielonego ogórka, trochę wody, wegeta albo kostka rosołowa, 1 mały ziemniak, 1/2 cebulki-ugotować zmiksować i podać z grzanką. W inne dni mozna skrobią albo serem żółtym zagęścić. Powstaje zupa krem która posypana natka pietruszki wybornie smakuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jako skrobiowy robiłam spagetti po bolońsku (makaron ciemy, mielone z indyka), czasem zapiekane z żółtym serem (jeśli nie zjadłam go wcześniej) - też bardzo dobre. Raz zrobiłam pulpeciki gotowane w sosie koperkowym (woda od gotowania klopsików zagęszczona skrobią kuku) z kaszą gryczaną - pycha. Sos pieczarkowy z kaszą gryczaną lub jęczmienną też jest bardzo dobry. Wszystko fajnie, ale nie w te upały. Zachmurzyło się - jest nadzieja, że się trochę ochłodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
ja pierdziele laseczki, jaka jestem spuchnięta
![]() ![]() ![]() woda zamiast wyjśc najłatwiejszą drogą to zostaje w komórkach i się ewnetualnie się wytopi ![]() ![]()
![]() |
#1431 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wlasnie boje sie tego poczatku III - co bedzie jak rzuce sie na to wszystko- a jeszcze wyjazd-ze znajomymi wynajmujemy duzy dom wiec wszyscy beda cos palaszowac pysznego -sama moglam sie kontrolowac i meza, a teraz to sie boje, ze zaczne pochlaniac straszne ilosci roznych pysznosci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki, czy mozna jeszcze kupic truskawki? wprawdzie moja rodzinka mi zamrozila(moja siostra byla nadgorliwa i zamrozila juz takie zgniecione z cukrem -kilka kg ![]() Mam ochote na takie swieze truskaweczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No mam nadzieje, ze sprobuje jeszcze tych truskawek -tu mam caly rok ale wiadomo to nie to samo, no i jeszcze ogoreczki gruntowe ![]() Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-07-13 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
zjadłam kromeczkę chleba z tym serem żółtym ale mi nie smakowało
![]()
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje taki chleb paczkowany - ten taki mokry i ciezki, dlugoterminowy - nie wiem jak tak sie nazywa, jest kilka rodzajow tego chleba, bez dodatku mąki pszennej
co do mleka sojowego to nie mam pojecia, mi ogolnie nie smakuje tak zeby go pic, ale ostanio wypijam 3 kawy mrozone dziennie (a juz bylam bliska odstawienia ![]() ogolnie zauwazylam ze jak widze ze fajnie wygladam (wreszcie ![]() a co do skrobi u mnie bylo ostatnio kasza gryczana + gulasz z sosem cebulowo-grzybowym + brokul z pary (oczywiscie cala porcja kaszy mi nie weszla) ale jakbym miala groszek czy bób to moglabym z 5 kilo zjesc bobu tez mozna tylko 200 g (czy gdzies pol paczki)
![]() |
#1436 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dzielne Dukanki.
Jestem na III fazie prawie od 3 tygodni ale z dnia na dzień jest gorzej. Nie potrafię sobie poradzić z tym wszystkim. Powtarzam sobie, że nie warto zaprzepaścić tego co już osiągnęłam. Ale jedzenie jest silniejsze. Wiem, to brzmi głupio. Jednak tak właśnie się czuję. Nie jestem głodna, bo staram się zapychać chudym serem, wieśniakami i kurczakiem. Wręcz wcale nie czuję apetytu. ale... jak tylko zostaję sama przy lodówce nie potrafię się opanować. Jem i jem i jem. To straszne. Jednocześnie powtarzam sobie "co robisz dziewczyno?!" ale nadal jem. Wszystko co wpadnie mi w dłonie. Chowam się przed resztą rodziny, żeby nie widzieli że nie daję rady. Ale strasznie mnie to męczy. Nie wiem co mam robić. Co dzień rano powtarzam sobie, że dziś będzie idealny trzeciofazowy dzień ale od pięciu dni non stop grzeszę. Czuję się źle i beznadziejnie, brzuch mam okropnie wywalony, a mimo to nadal jem. Pomocy. ![]()
![]() |
#1437 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
poniedziałki, środy, czwartki i soboty jem : śniadanie 8.00-pól godziny przed 1owoc na jaki mam w danym dniu ochotę potem 2 kromki chleba z warzywkami, piję kawę, potem 2 plasterki szynki z kurczaka koło 9.30- piję ziołowa herbatkę-pokrzywa albo yerba mate albo mieta albo czerwona 10.30-owoc 11.00-albo serek wiejski albo tuńczyk albo dukanowski sernik albo jajko z warzywem 14.00-obiad albo pierś albo filet indyka albo ryba z warzywami, sałatką 15.00- kawa 16.00 -placki otrębowe 19.00 kolacja albo sałatka z tuńczyka albo twaróg chudy z rzodkiewka i łyzką jogurtu albo serek wiejski 20.00 zielona herbata W międzyczasie oczywiście woda mineralna, czasami od wielkiego dzwonu pepsi. We wtorki mam dzień skrobiowy, w niedziele ucztę a w piątek protopiątek Moim zdaniem lepiej częściej jeść a po trochę. W Twoim przypadku mam wrażenie że pochłaniasz jedzenie bo: -nie zapisujesz co jesz a to pomaga -czekasz aż czujesz głód a to błąd bo wtedy trudno się opanować -w lodówce masz za dużo-policz co zjedzą inni tak by było mało a uzupełnij lodówkę tym co Ty możesz. Zapisuj nade wszystko zapisuj i planuj posiłki na następny dzień, baw sie tym, ciesz się odkrywając na naszym wątku nowe przepisy-zrób z tego dobra zabawę. Pisz codziennie co jadłaś, pukaj tu po wsparcie. Jest jeszcze kwestia słodkiego-rób dozwolone desery-po dukanowskim serniku, zebrze się chudnie. Postaraj się polubić gotowanie, pichcenie zdobienie potraw dla siebie. Kochana jeszcze jedno nie jestem taka mądrala bo przecież to,że stosuję diete znaczyło,że tez miałam nadwagę na skutek złych nawyków. Przeszłam dwie fazy tej diety i opisałam to,co mnie pomogło jesli do czegoś Ci się przyda weź. Jeżeli tego co napisałam nie czujesz to niech ten post zainspiruje Cię do własnych pomysłów. Wytrwasz ja w Ciebie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- truskawki miksowane i zamrażane są lepsze chyba. Zamroziłam w całości truskawki i miksowane. Te w całości jakieś wodniste bardziej po rozmrożeniu są.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Trzeciofazianki, powiedzcie laikowi, jak się na III fazie zrzuci jakieś kiloski, to należy je wliczyć do utrwalenia i przedłużyć je o 10 dni na każdy zrzucony kg?
Mam plan łagodnie wejść w trzecią fazę. To znaczy włączać nowe produkty stopniowo, nie wszystko na raz. Na III należy uważać z kaloriami? A co z cukrem? Nadal zakazany? Proszę nie bijcie i nie wyganiajcie za te podstawowe pytania ![]() Strasznie skołowana jestem...
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie powolne wchodzenie w 3 faze nie jest dobrym rozwiazaniem bo utrwala sie kiedy je sie wszystko
cukru jesc nie mozna - ale odrobine mozesz zjesc, nic sie nie stanie - np. dac dla drozdzy ![]() kalorii musi byc sporo nadal, ale ja ani razu nie liczylam jak chcesz stopniowo to pierwszego dnia = chleb + owoce + ser drugiego dnia skrobie trzeciego uczte u mnie tydzien wyglada tak: poniedzialek - zwykly wtorek - skrobia sroda - uczta czwartek - PP piatek - zwykly sobota - skrobia niedziela - uczta
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Emilia3000 właśnie o takim wchodzeniu w III fazę myślałam.
Dzięki za rozpiskę na tydzień. A co dokładnie oznacza "zwykły" ? To klasyczne P+W jest? oj, a ta skrobia to jest to o czym Dukan pisał w książce 200g np makaronu lub strączkowych, a może też ziemniaczki? Bo uczta to klasyczne danie np w knajpie. Bez szukania (tak jak ja dzisiaj) dorsza z grilla. Moi zajadali swoją sporadyczną ucztę w McDonald's a ja latałam do Wikinga po rybę z grilla...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.