|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubella robi spagetthi, pióra (penne) i swiederki (fusilli) - jest pyszny (makaron trzeba moczyc w mleku - nie pamietam ile u mnie sie moczy z pol dnia bo zapominam ![]() tak samo ryz musi byc brązowy, dziki mąke tez lubella robi pelnoziarnistą - mozna sobie z niej zrobic wlasny makaron, niedawno mialam pierogi z jagodami wlasnie z takiej mąki
![]() |
![]() |
#1383 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Dzisiaj zaliczyłam mega wzrost (0 600g ![]() I śniadanie - kawałek sernika (czekałam, aż chleb mi się rozmrozi) II śniadanie - 2 kromki chleba (1 z serem, 1 z wędliną) + ogórek kiszony Obiad - kalafior i jajko na twardo, kawałek piernika dukanowego na otrębach, bez skrobii Podwieczorek - deser (jajko, serek homo, truskawki) Kolacja - 2 ogórki kiszone, jogurt ze słodzikiem, pół łyżeczki kakao i z łyżką otrębów (w pierniku nie zjadłam całej dziennej porcji). Wiem, nie ma mięsa, na obiad miał być łosoś, ale nie miałam ochoty - za gorąco. Ten kalafior z jajem ledwo wcisnęłam. Cały dzień dużo piłam, co prawda nie udało mi się wcisnąć pokrzywy. Macie jakiś pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie wczoraj był spadeczek spory i w ten sposób jestem poniżej celu o 0,3kg ![]() Dziś lekki wzrost po uczcie, ale i tak jestem poniżej celu ![]() A tak marudziłam, że mi waga nie zejdzie ![]() lakszmi - nie ma mięsa ![]()
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj staję an wagę i nie mogłam własnym oczom uwierzyć: 48,3 !!! To na II fazie tak nie chudłam, a wprowadziłam owoce itd.... ciekawa sprawa ,jednak chyba wysilek fizyczny jest dla mnie najlepszy ![]()
![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1387 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję pięknego spadku! I zazdroszę... ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Monia jak kiedys zjadla kalafior to wzrost kilogramowy jej sie przez tydziem trzymal
![]() ja mam dzisiaj brokula na obiad ![]()
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
eeee jedz, przeciez to tylko woda
![]()
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
już pisałam kiedyś, co zjadąłam na skrobiowy i było pyszne: kuskus z zielonym groszkiem i pietruszką, do tego udka z kuraka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj byliśmy w mężem na zakupach i nie było tego chleba, co zwsze kupujemy, więc stwierdziłam: to upieczemy ![]() no i tak też zrobiliśmy; mąka pszenna (prosto z młyna ![]() ![]() ![]() w piekarniku wyrósł na maxa ![]() ![]() po pół godziny odkroiłam mężowi kromeczkę posmarowałam masełkiem, które się tak pięknie rozpuściło .... miodzio propostu; chleb wyszedł przepuszny ... wiem, bo i tak posmakowałam ![]() ten chleb wyszedł naprawde mega wielki, a mój mąz jak sobie zrobił kanapki do pracy z niego i jeszcze wczoraj kolacje to już 3/4 nie było ![]() ![]() no i ja dziś na śniadanko oczywiście tez ten chleb miałam - jedna komka 80g ![]() ![]() ![]() ![]() jak i już tak się rozpisałam na pól strony, to napisze Wam jak ze mnie sierota: w pracy uderzyłam stopą o framugę drzwi, jak wychodziłam z pokoju i tak niefortunnie, że zahaczyłam małym palcem stopy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mówie Wam kolorki mam nieziemskie na stopie - palec jest w kolorze fuksji, więc w kolorze sezonu ..... ![]() no i jeszcze się Wam pochwalę: post z moimi zdjęciami na wątku ogólnym dukanek : http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2344
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-10 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A najlepsze to było to, że ja tak sobie zrobiłam bo leciałam otowrzyć dzrwi bo mega przystojniak stał przed drzwiami a tu sie później okazało, że to tylko Świadkowie Jehowy ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- oo teraz zobaczyłam fotki, jeju świetnie wyglądasz, ogromna zmiana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie
![]() ![]() ![]() przed śniadaniem na czczo połowę graipfruta śniadanie jajecznica plus kromka chleba orkiszowego II śniadanie deserek zebra-kawałek mały przed obiadem godzinę jabłko obiad-pierś w otrębach panierowana duszona na podwieczorek zjem wieśniaka kolacja uczta Nie wiem czy to przez to,że chleb orkiszowy mi służy-pierwszy raz nie miałam po chlebie wzdęcia. Czuję się bosko. Ani upał ani praca w domku mi nie przeszkadza. Paznokcie pomalowałam sukienka wisi już gotowa, bułeczki drożdżowe z wisienkami na ucztę upieczone. Idziemy na imprezę z tańcami ![]() ![]() ![]()
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
Ogromna zmiana!!! Gratuluję!!!
A ja jeszcze 2 tyg i kończe czyli 4 faza. Waga skacze u mnie +-1kg. Uczta połączona ze skrobia dała spadek potem czwartek ale nadal +0.4. Trudno, Ostatnie dni zrobie 2 proto a potem urlop i zobaczymy jak bedzie.Niemam zamiaru zmieniac nawyków i musze pilnowac słodyczy. Na II fazie nigdy nie tknełam slodkiego chocby stało przede mna wiadro słodkosci, na III mam tylko wyrzuty sumienia. Kupiłam stevie ale juz jej nie zamówie . Jak dla mnie ma dziwny smak i pozostawia posmak ktorego cięzko sie potem pozbyc. żeby zmienic posmak np budyniu dosypałam łyżke słodzika...wtedy jest to masakrycznie słodkie...cóż. Pozdrawiam goraco ![]()
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Monia, na smietnik do nas wpadaj
![]() a moczyc trzeba zeby makaron nasiąknąl proteinami z mleka, Ayu kiedys wkleiła taki cytat...
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za miłe słowa
![]() Cytat:
![]() ![]() wzrostu mam 171cm ![]()
![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
no to jest nadzieja na prosty palec
![]() ![]() wzrostu mam 171cm ![]() Slicznie wygladasz gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
Hej,. a Hej, a mi się cos poiełbasiło i nie jestem zadowolona
![]() ![]() Ostatnimi czasy na 3 fazie waga podskakwała o cały 1 kg! Przestraszyłam się i wróciłam na 2 faze. Trwała 3 dni. Doprowadziłam do 62 kg bo tak zaczełam i teraz juz mam 3 fazę znowu. ZAleży mi na niej, bo w poniedziałek wyjeżdżam w góry. Powiedzcie mi czy dobre dzis zjadłam będąc na 3 afzie, boje sie jutro wejść na wagę :< Ś: placki z wiejskim + 40 gram chleba razowego + pomidor + 3 rzodkiewki + herbata II Ś: sałatka z pomidora, ogórka i połowa papryki + kefir Obiad: 200 gram piersi indyka z cebulką. P: jogurt naturalny + ogórek + pół pomidora. K: 50 gram sera białego + parę rzodkiewek + 3 plastry wędliny z piersi indyka + pół tego pomidora. Ogólnie rzecz biorąc to zjadłam w ciagu dnia bardzo duzo warzyw! nie wiem czy nie przesadziłam.. ano i jeszcze do każdego posiłku oczywiście herbata lub woda. Płynów to wyszło gdzieś z 2 l. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Jak tu dzisiaj pusto, pewnie wszyscy pluskali się w wodzie. Ja wczoraj i dziś byłam nad jeziorem z rodzinką. Miałam trochę ruchu -pływałam. I z jedzonkiem też się ładnie trzymam bez grzeszków, no może jakiś mini był. Toksyczna - jak dla mnie menu super. Tak trzymaj.
Start Dukana 30.12.2009 - waga 66,4 (155 cm) ![]() Po II fazie 30.04.2010 waga 52,2 (-14,2) ![]() Ponowny start 11.03.2013 - waga 67 ![]() mój cel 58 kg http://tickers.TickerFactory.com/ezt...fa5/weight.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczęta
![]() W tym upale po prostu nie da się żyć ![]() ![]() Ale ja nie o tym... W sobotę miałam ucztę, po której był malutki spadeczek (pewnie dlatego, że woda po piątkowym kalafiorze zeszła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na sobotniej imprezie była mega uczta-zupa krem z ogórka, krokiety, tort, chleb ze smalcem i wino. Zdecydowanie za dużo mimo,że małe porcje zjadłam. Waga w niedziele wzrosła o 40dkg po uczcie a dziś rano spadła o 40dkg. Ważę już 57,8kg. Huraaa. Do chleba przywykłam nic sie nie dzieje. Owocki wcinam. Może sama w sobie trzecia faza jest super poprostu trzeba ostrożnie wprowadzać wchodząc na nią owoce i chleb- po kawałeczku. Miłego dnia i nie grzeszcie jedzeniowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
Minął tydzień IV fazy, wszystko fajnie, obżeram się czym chcę, ale trochę się boję, bo wróciła chęć na słodycze, a od nich jestem uzależniona
![]() Co robicie, aby znikła ochota na słodycze? Boję się, że jak tak dalej pójdzie, to znowu przytyje :/
![]() |
#1405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli jednak już musisz jeść słodycze, lepiej wybrać czekoladę niż ciastko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Rozeznanie
|
hejka chudzinki
![]() Ja tez sie juz tu do Was przymierzam, z pewna doza niesmialosci ![]() Mam nadzieje, ze mnie przygarniecie ![]() Wprawdzie do celu mi jeszcze daleko ale jest to jedyne wyjscie dla mnie. W piatek lece do Polski na cale wakacje a 21 lipca jade nad polskie morze, no i nie dalabym rady na II na fali grzechow nie poplynac ![]() Boje sie niesamowicie tej III, a tyle pokus bedzie na mnie czychalo ![]() Mam nadzieje, ze przy Waszym wsparciu uda mi sie jednak jakos dotrwac ![]() Mam tyle pytan i watpliwosci, musze sobie to wszystko ulozyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witajcie chudzinki ![]() Dziś przywitał mnie spadek - woda po kalafiorze schodzi ładnie ![]() Mam ostatnio problem z posiłkami skrobiowymi. Na obiad ostatnio tylko chłodniki albo koktaile owocowe bo nic innego nie daję rady w te upały. Nie wiem gdzie wcisnąć makaron lub kaszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dukaneczki
![]() ...) ) ...( ( ("'"'"'")o """""""" Dawno tu Was nie zagadywałam, ale jak tylko miałam okazję, podglądałam, co u Was, więc jestem na bieżąco. Muszę się przyznać, że III fazę zaczęłam kompletnie zaniedbywać. Praktycznie cały poprzedni tydzień codziennie jadłam nieregularnie i to co miałam pod ręką a niekoniecznie dukanowego. Po prostu jak jem według zaleceń doktorka, chudnę dalej i stwierdziłam, że żeby nadrobić bilans kaloryczny, muszę jeść coś extra. I tak poleciało, że nie pilnuję co jem. Tylko co to za utrwalane wagi... A do tego okazało się, że po tygodniu rozwiązłego jedzenia (hot-dogi, kebaby, frytki i smażone ryby, jakieś sosy na bazie majonezu), gdy weszłam na wagę, pokazała kolejny spadek. Ważę dokładnie 15kg mniej niż przed dietą, to znaczy 56,2kg. Czasem tak się czuję, jakbym już była w fazie IV, bo sięgam po wszystko na co ewentualnie przyjdzie mi ochota, ale... no właśnie z tą ochotą to raczej kiepskawo, bo apetytu przez te upały brak. Coś mi mówi, że dużo zdrowiej odżywiałam się na etapie II niż teraz. Zaniedbuję owoce, warzyw też mało jem, w ogóle na siłę czasem w siebie wieśniaka wepchnę i na nim tylko jadę do 14-15-tej... No nic, będę co jakiś czas zdawać Wam relacje, co ze mną dalej... Życzę Wam wzorowego utrwalania i sukcesów w stabilizacji. Miłego dzionka ![]()
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() jejaś, ja w tych upalach masakrycznie się czuję ![]() nie chce mi sie jeść ani nic .... pije baaaardzo duzo, bo przy takim upale to nie da się inaczej, ale siku nie chodze tak często jak wczesniej, więc ewidentnie to woda zatrzymuje mi sie w organiźmie, co czuję bo mam wrażenie, zę jestem mega spuchnięa i widze na wadze .... od dwóch dni lekki wzrost ![]() niech ta pogoda już sie skończy ![]()
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-13 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob sobie moze pierogow z owocami? lub jakis deser z ryzem i owocami? Lyra - chudniesz bo nie jesz, ja tez chudlam jak za malo jadlam, nie nabiajaj sobie kalorii smieciowym zarciem, ale jedz to co doktorek kaze, a dodtki kaloryczne w ramach grzechu, jak sie chudnie trzeba dolozyc uczte i skrobie (6 dni zarcia i 1 protodzien) jamapi - mi tez sie woda zatrzymuje, co wypije to wyparowuje ze mnie, przez pecherz niewiele przelatuje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.