|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
a zmieniłam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- A może któraś z Was szuka fotografa ? ![]() http://pl-fotografia.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
No i jest
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
No to zazdroszczę Ci Twojego wzrostu, bo ja mam o cały okrąglutki KILOGRAM!!! Łaaaaaaaaa!!!!!! Porcelanki wprawdzie wczoraj nie było, ale jednak czarna rozpacz mnie ogarnęła dziś na tej wadze...
No nic to, Dziś P więc... nadzieja umiera ostatnia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Maricken;22243330.. .W ogóle to mam siniaka po pobieraniu krwi, który przez noc się zrobił "dłuższy" hmm
![]() To już nie ma znaczenia specjalnie,jaki jest siniak "długi",wchłonie się po prostu... Albo za słabo ucisnęłaś po pobraniu,albo taka Twoja uroda,no chyba,że żyłka pękła w trakcie pobierania krwi,ale wtedy,by "urosła"gula,już w trakcie pobrania... A ja witam w protoczwartek ![]() ![]() No i trzymam się schemaciku tak bardziej serio,ale jak coś zjem niedozwolonego,to już nie panikuję,pomału się oswajam,ze stabilizacją.. No i woda butelkowa mniej mi smakuje,to więcej herbatek popijam,a i cola zerowa,też mnie mniej cieszy (to akurat chyba na lepsze wyjdzie). Miłego dzionka...od rana słonko w Wielkopolsce.... ![]()
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ja po wczorajszych wędrówkach z wózkiem mam dzisiaj 0,7 na minusie... znaczy ruszyło w dól... oby tak jeszcze trochę "zeszło" i będzie gitarrra ![]() dzisiaj protodzień (jutro też) więc zobaczymy co będzie się działo ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
Ja robię bez serka,bo z nim, mi się też rozpadały.
Ubijam jajka,dodaję otręby i przyprawy i smażę na rozgrzanym teflonie...i trzymają się jak należy ![]() Twarożek daję na wierzch,a poza dniami proto,jeszcze do tego dżemik własnej produkcji i odrobina skrobi kuk.,do omleta.
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-23 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
to jutro spróbuję
![]() ![]()
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
A ja jestem łajzą i wczoraj ZAPOMNIAŁAM (macie pojęcie?) upiec babeczki. W związku z tym dziś mam w pracy twarożki, jajka i wędlinę - wymieszam sobie i pochłonę... Na obiad makrela wędzona - chodziła za mną aż ja wczoraj w sklepie ujrzałam i nabyłam... A na kolacyjkę to sobie może ten omlet zmajstruję, o którym tu wyżej dziewczynki pisały i mi smaka narobiły... W międzyczasie jeszcze jakieś podjadki się znajdą jeszcze, jak zawsze...
Dziś dzień musi byc wzorcowy, bo mus pozbyć się tego wzrostu - giganta ![]() A jutrzejszy pomiar (piątkowy-porównawczy) zdecyduje czy będzie jeden proto-dzień, czy dwa... Aha, otręby! Nie mam babeczek, nie mam otrąb! Na szczęście mam zadekowana w pracy paczkę, więc sobie do twarożka wsypię. O! Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-09-23 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie wzrost 0,3 kg to chyba bez tragedii.Na razie zjadłam owsiankę i się zastanawiam czy robic proto czy nie.Jak będzie znowu wzrost po proto ![]()
![]() |
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale mniejsze jest prawdopodobieństwo wzrostu po proto niz po nie-proto, prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry kobitki
![]() -300g po wczorajszej uczcie ![]() ![]() milego dnia, lece sie cieszyc Mamuska swoja ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
A ja zabrałam się za jesienny wystrój,zapraszając na jesienne spacerki,w poszukiwaniu "owoców jesieni"
![]() Szukam wszelkich inspiracji (gdyby ktoś miał pomysł)...zapraszam na bloga ![]() Z racji rozpoczynającej się jesieni,kilka jej ujęć... ![]() ![]() ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-23 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pisały, że na początku niby waga takie numery robi właśnie. Ja wciąz przemyśliwuję czy jeśli jutro będzie mierny spadek (czyli waga wyższa niż w dniu wejścia na III to czy już zaserwować sobie dwa dni proto w tyg., czy jeszcze ten trzeci tydzień III poczekać i zobaczyc co dalej nastąpi... Pomyślę o tym. Ale może Twoje wzrosty po proto to takie z opóźnionym zapłonem, co? A następnego dnia, w sobotę znaczy jak waga mówi do Ciebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
później po woli spada.Ten tydzień mam ogólnie zły.Myślę,że jak jutro jakimś cudem bym miała spadek to zrobię drugi dzień proto.
![]() |
#2566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie myślę czy Twoje ciało nie reaguje z opóźnieniem. Po dniu proto może Ci wzrastać jeszcze po uczcie, a w kolejnych dniach po białkach się obniża waga... Mi w poprzednim tygodniu po czwartku spadła waga dość ładnie, ale po piątku PW spadło mi jeszcze pół kilo, choć na II w dni PW zwykle mi podskakiwała waga troszkę... Nie wiem, skomlliokowane te nasze organizmy, nie trafisz, co kiedy odpowiedzą na który nasz ruch... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
zrobię dwa dni proto.Nie ważne czy będzie jutro spadek czy nie.
![]() |
#2568 |
Wtajemniczenie
|
Ja też ostatnio zrobiłam 2 dni proto i był lepszy spadeczek
![]() Mnie w ogóle nie ciągnie do makaronów i ryżu,wolę parówkę ![]() ![]() Ostatnio kupuję filety wędzone z Trewala,bo makrela już mi się nieco przejadła,polecam ![]() p.s.ale cudna jesień ![]() ![]()
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
a ja nie lubię jesieni
![]()
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Nooo, ja też ciepłolubna... Na jesie psuje mi się humor i tak aż do wiosny
![]() Jak jest piękna jesień jak teraz w ostatnich dniach to fajnie jest, ale ile takiej jesieni w tym kraju? Już nas śniegiem straszą, a dopiero co całe tygodnie hebla i deszczu... Brrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze żarełko
owsianka,wieśniak,filet z kurczaka,2 jajka,2 śledzie i jeszcze bedzie wieśniak. Zobaczymy co będzie jutro ![]()
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
czesc szczypiorki
![]() mam ogromna prosbe do was, czy moglybyscie podac patent na schudniecie jeszcze 6kg na III, jest w ogole jakis? ![]() mam zmeczenie materialu na II i ostatnio grzesze okropnie, 2 dni grzecznie dukam by potem zjesc cos niedozwolonego i tak w kolko, rece mi juz opadaja, nie moge sie za siebie wziasc ... ratunku ![]()
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja obecna waga Ci nie odpowiada ? ile masz wzrostu?
![]() |
![]() |
#2574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie powiem,bym była jej wzorcowym przykładem,ale mam schemat ,którego sie trzymam,bo wtedy trzymam stabilizację. No i jedno czego staram się wystrzegać,to niekontrolowanego obżarstwa !!...i ,by nabyte zdrowe nawyki towarzyszyły,w codziennej kuchni już na stałe. ![]() Nie panikuję jak zjem coś niedozwolonego,ale kontroluję,by był w tym umiar ![]()
![]() |
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
Twinsplus1, ja tu wyszpiegowałam, że dziewczyny mają patent taki i ja go podchwycam, że najpierw jakieś 2-3 tygodnie dukam zgodnie z zasadami III fazy i obserwuję wagę. Jeżeli stopniowo powolutku spada (nie wszyscy tego potrzebują, ale ja zdecydowanie tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie mogę napisać, że chudłam, gdy sumiennie i w 100% stosowałam się do fazy III. Natomiast, gdy w końcu zaczęłam dorzucać każdego dnia grzeszki extra w postaci skrobi na obiad, wcinać lody i czasem dorzucać czekoladowego cukierka, waga wreszcie się zatrzymała na 53,8 kg i teraz waha się zależnie od pory tygodnia pomiędzy 54,2 kg a 55,5 kg. Na początku nie byłam zadowolona z tak niskiej wagi, bo Dukan przecież wyznaczył mi w teście o 8 kilo więcej, ale to chyba jednak moja właściwa waga, ponieważ utrzymanie jej nie sprawia mi najmniejszego kłopotu. Dzisiaj protoczwartek. Lubię ten dzień. Nie muszę kombinować. Jem twaróg, wieśniaki, jajka i chodzę najedzona bardzo. Dukan kazał to czwartek proteinowy dla mnie świętość. Jeśli jutro za dużo mi spadnie, to nadrobię skrobią, albo chlebkiem, którego zjadam nawet do 4 kromek dziennie jeśli mi pasuje to w posiłkach. Wtedy na przykład rezygnuję z porcji otrąb, bo wiem, ile ich pakuję do pieczonego przez siebie chleba. Ale się rozpisałam... Pora coś białkowego wciągnąć przed TiVi i spać Do miłego...
![]() |
![]() |
#2577 |
Wtajemniczenie
|
Ano racja
![]() Ja stale mam w pamięci,zalecenie Dukana,by nie przerywać gwałtownie diety !!,zdecydowanie lepiej wcześniej zmienić fazę (jak trudno dalej trwać). Ale jak widzę jakie tu wytrwałe dziewczyny są,to naprawdę pełna podziwu jestem ![]() ![]()
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od jakiegoś czasu kupuję bo mi bardzo smakuje ![]() dobrej nocy i spadeczków babeczki ![]()
![]() |
![]() |
#2579 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.