|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
\To jeszcze gim. 2 albo 3 i ci sami znajomi ![]() a nowa szkola nowi znajomi pomysla sobie niewiadomo co ze mialam zeby odsuniete 2 cm kazdy od kazdego
|
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ogarnij sie! ide lulac bo nie wytrzymam tu zaraz paprys, moze ty dasz rade... |
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ty tak serio? czy to jakies marne prowokacje ? eee ja szlam na uniwerek zadrutowa i jakos nikt sie nie krzywil i nie robil durnych uwag a zakladalam w liceum i tez to samo za to ludzie pytali o namiary na orto, zagladali w paszcze i byly pozytywnie nastawieni, zachwycali sie nowymi kolorami gumek, bylam na kursie angielskiego gdzie tez calkiem nowi ludzi i o dziwo ( ee ) tez NIKT sie krzywo nie patrzyl, za to okazalo sie ze nie ja jedna aparatka bylam i od razu zlapalam wspolny temat z dziewczyna, nie wiem jak mozna miec tak plytkie podejscie do swiata i ludzi, ty tez tak ludzi oceniasz skoro sadzisz ze inni tak reaguja? jesli tak to wspolczuje nie ma co, smiac sie z ludzi lub myslec ze mieli 3 km szpary bo nosza aparat, fakt to takie zle wydac ilestam tysiecy na leczenie i dbac o wlasnie zdrowie, brak slow. taki bulwers mi sie wlacza jak czytam takie farmazony ze szokedit: zapewne nowi znajomi duzo przychylniejszym okiem spojrza na krzywulce? jakos nie sadze Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2009-01-06 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo sa wyrozumiali ![]() ,ale ogolnie mowie o ludziach w szkole ![]() AHA ..... Czy zeby zalozyc aparat musza byc wszystkie zeby wyleczone ?
|
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
faQ pyt nr 4 a ty myslisz ze ja ludzi na roku ( 150 osob) znalam wczesniej albo tych z kursu? jaka wyrozumialosc co to aparat jest jakas ulomnoscia czy jak? |
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja myslalam sobie ze jak przezroczysty to ludzie ktorzy tylko mnie widza ,a nie rozmawiam z nimi czesto nie zauwaza tego
|
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
coś nie tak?
![]() Cytat:
w tamtym roku poszłam do liceum, sporo było osób z aparatami i bynajmniej nie zauważyłam żadnych złośliwości, uprzedzeń |
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2079 |
|
Blond forever!
|
Ja też przyszłam z aparatem na uczelnię na pierwszy rok i nie miałam żadnych dociekliwości w sprawie aparatu - co więcej do dziś! nikt mnie o niego nie zapytał - od kiedy noszę, czy to boli itp, a jestem na uczelni już 3 miesiące i swój rok (180 osób) już kojarzę i nikt! zupełnie nikt nie nosi aparatu, ja jedna...
I żyję A mam bezligaturowy metal |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
zrozumiałam, że w tym kończysz gimnazjum i idziesz do liceum, jeśli źle, to przepraszam
masz prawie 17 lat, więc po prostu zmieniasz szkołę? to trochę inna sytuacja, ale aparat Ci na pewno nie przeszkodzi w zdobyciu nowych znajomych i zaadaptowaniu się
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak napisalam ze zmieniam szkole ze wzgledu na dojazd ![]() W ogole na zdjeciu z 5 klasy ma proste zeby ![]() Skad to sie wzieło ? ![]() a czytam i czytam i niektorzy to maja aparaty na kilka miesiecy
|
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję świetnego FAQ
Ja też myślę, że lepiej założyć aparat, niż chodzić z krzywymi zębami, wtedy to dopiero ludzie się patrzą Poza tym nie macie tak, że zwracacie teraz znacznie większą uwagę na cudze zęby sami mając prościutkie, albo nosząc jeszcze aparat? Ja od kiedy wiem, że niedługo będę sama nosiła, przyłapuję się na tym, że mimochodem spoglądam komuś na zęby przy rozmowie Kiedyś tak nie robiłam, a teraz sam mi wzrok ucieka w tym kierunku.
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zęby mogą skrzywić się z czasem, szczególnie jeśli wtedy nie były ukształtowane, a teraz powstały stłoczenia |
|
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boli mnie to ze nie mam wielkiej wady ,ale jest ona widoczna ![]() Cytat:
![]() Moge was prosic o "porade" ![]() Nie nie to nie moje zeby !! ![]() ![]() Spojrzcie to duza wada ? aparat na kilka miesiacy rok dluzej ? ![]() Pytam bo taka fajna FAQ powstala wiec wiem ze sie znacie
|
||
|
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ogolnie nikt nic wiecej nie mowił, bo to już nic dziwnego, że ktoś dba o swój wyglad i zdrowie. Bardziej podziwia sie taka osobę, że jednak zdecydowała się na niedogodności dla wyższych celow i w ogole. Ludzie śmiejący się z osoby, która nosi aparat są głupi i nie wato zabiegać o względy takich osób.
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy byłam w Twoim wieku (ale to brzmi, jakbym miała z 70 lat Otóż teraz mam 24 lata, mam straszne problemy z dziąsłami, ze stawami, cierpię też na bruksizm. Pluję sobie w brodę, że nie założyłam aparatu właśnie w Twoim wieku, albo nawet wcześniej, uniknęłabym tych problemów, które mam teraz. Obecnie nie mam już żadnych zahamowań przed aparatem, czekam na niego niecierpliwie (choć też mam pewne obawy, ale dziewczyny z Wizażu to super kobitki i jak będziesz tu zaglądać, to wszystkie Twoje strachy znikną szybko Wadę zgryzu warto leczyć nie tylko ze względu na to, żeby ładnie zęby wyglądały. Ale też ze względu na dziąsła, które cierpią z powodu nieprawidłowego zgryzu, ze względu na stawy, na przeciążenia itd. Ty teraz tego nie widzisz, tak jak nie widziałam ja, bo mając 16,17 lat nie miałam problemów z dziąsłami, nie zaciskałam zębów w czasie snu, nie bolały mnie stawy, ale kiedyś możesz pożałować, tak jak ja żałuję teraz. Co do oceny tej wady, to najlepiej udać się do ortodonty. Lekarz zrobi to fachowo, a na forum to jest takie "przypuszczanie". |
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to z dwa lata noszenia. Znajoma z bardzo podobna wadą, bo jesli dobrze widze to jedynki wykrzywione i cała góra wystaje znacznie prawda?
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On już ma aparat, kity tu jakies wciska i sieje niepokój heh:P Ale wszystko co piszesz- prawda![]() Cytat:
Jezuu, ale jestem zmeczona.. Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem
,ale wiszyta dopiero za 2 tygodnie ![]() 2 lata
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas nawet dyrekto nosi aparat
a facet ma kolo 50 ![]() nie ma sie czego bac i wstydzic. ja kompeltnie zadnych nieprzyjemnosci nie mialam ze strony znajmoych,ani ze strony nieznjamoych,jest swietnie.
|
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś spadam do pracy ![]() Zaczyna się ![]() Cytat:
![]() Słuchajta! Kto chce-może sobie umieścić w podpisie link do FAQ będzie może "łatwiej dostępne" dla reszty ![]() Buziaki i spadam
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
świetny FAQ
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny! Wielki szacun za to FAQ! Jestem naprawdę pod mega wrażeniem i chylę czoła![]() Chociaż - co było widać kilka postów wyżej - nie obejdzie się bez tych samym pytań, bo "to FAQ takie długie"... ale jest na to sposób: a co do wątpliwości WweronikiWw (przepraszam, jeżeli pomyliłam któreś "w") - mam rozumieć, że krzywe zęby wywołują pozytywne reakcje otoczenia, przysparzając posiadaczowi takowych admiratorów i ogólnoludzkiego uwielbienia, natomiast aparat skazuje człowieka na banicję i zaniedbanie towarzysko-emocjonalne połączone z udręczeniem psycho-fizycznym? Nie no, litości... no to chyba wszystkie musimy te aparaty natychmiast pozdejmować, bo po tych dwóch latach leczenia starty moralne będą nie do odrobienia ![]() A tak btw. ja zakładam metal na górę 16.01 - częściowo (zamki) plus skierowanie na wyrwanie dwóch górnych czwórek, potem założona będzie reszta i jedziemy z tym koksem
Georgia Thomas: Ally, dlaczego twoje problemy zawsze są najważniejsze? Ally McBeal: Bo są moje. Edytowane przez jagoda Czas edycji: 2009-01-07 o 10:51 Powód: się w pisowni "WweronikiWw" pomyliłam zupełnie |
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#2095 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje zębiska są naprawdę w strasznym stanie (zdjęcia niedługo powklejam) i wstydzę się nawet uśmiechać a już nie mówię o robieniu mi zdjęć (obmyślaniu jak to zrobić by wyglądały prosto). Problem w tym, że jestem strasznie wesołą osobą i szczerzę się non stop. Więc teraz, gdy już dni tylko dzielą mnie od założenia aparatu wiem, że w nim będę się szczerzyć ze zdwojoną mocą. Co do znajomych i nieznajomych- wiele osób zazdrości innym aparatu- rzadko kto ma idealne zęby. Już połowa studiów za mną, ludzie swoje lata mają, a najczęściej słyszę "ojoj ale fajnie że się zdecydowałaś, ja się boję/ nie stać mnie/zastanawiam się/nie wiem czy nie za późno. Więc głowa do góry, jeśli Ty nie będziesz z tego robić problemu- to nikt nie będzie. A krzywe zęby na pewno przyjaciół Ci nie przysporzą.
|
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Blond forever!
|
Dziewczyny, a ja chciałam zapytać - co to jest wyciorek? I po co się go stosuje? I czy jest konieczny przy stałym aparacie?
Bo mi orto nie mówiła nic o tym, abym go używała, ale ta nazwa przewijała się na forum także wolałam zapytać.
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jakos też się mnie moje nowe kol. nie pytają nic o aparat
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
WweronikaWw - kobieto ale ty masz problemy
kombinujesz jak kon pod gore!!... a propos konia - sprawa jest prosta, masz dwa wyjscia -albo a) miec usmiech jak kobyla albo b) usmiechac sie jak hmmm, np. Jennifer Lopez(albo kto/co sie komu tam podoba ) sama musisz zdecydowac, i sory ale meczace sa te wydumane rozterki. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie! Im bardziej sie bedziesz obnosila ze swoja "niedola" tym gorzej dla Ciebie - osobiscie w takich przypadkach moj odruch jest zawsze taki sam - "idiota/ka jakas czy cos? zamiast skakac z radosci ze ja stac na leczenie to on/a jakies chore wymysly bredzi! sa ludzie ktorzy daliby sie pokroic za aparat a tej zle!?" Osobiscie mialam taka sytuacje ze sama musialam sobie na aparat zarobic a jak powiedzialam rodzicom o moich ortodontycznych zamiarach to spotkalam oportunizm, ojciec wprost powiedzial ze go odrzuca jak "stare krowy"(powyzej 20stki) w aparatach chodza - i gdyby nie moje "parcie na drut" i brak jakichkolwiek watpliwosci to kto wie jak sprawy by sie potoczyly!! A teraz tata fundna sis(22l) aparat(2 luki) i sam nam w paszcze zaglada! sie ludziom odmienia jak widac ![]() (to znaczy domyslam sie jakby sie sprawy potoczyly - 5 lat wczesniej sie uparalm na drut, ale rodzice stwierdzili ze jakas wiekowa orto napewno "wie lepiej" i tym sposobem w wieku 17 czy 18 lat dostalam ruchomy aparat z takim ustrojstwem ze go sie nosic nie dalo zeby normalnie funkcjonowac - wiec go porzucilam po krotkim czasie i nic sie nie zmienilo... obie ze sis to przeszlysmy bo brat ma filmowy usmiech) po prostu bulwers mi sie wlaczyl.... aaa i jeszcze jedno - a masz orto ktory ci aparat lingwalny zalozy, zrobi i da gwarancje?? hmmm no i oczywiscie zdajesz sobie sprawe ze z lingwalnym sie sepleni i jest 100 razy gorzej niz ze zwyklym?? o higienie to juz w ogole nie wspomne... No i jeszcze dorzuce dwa zdania - ja zalozylam aparat na ostatnim roku a wlasciwie semestrze studiow. Normalnie zdawalam egzaminy i bylo git. Potem szukalam pracy i ja znalazlam bez zadnych przygod jesli chodzi o aparat, a teraz w biurze nikt nawet okiem nie mrugnie jak ze szoteczka do lazienki maszeruje, albo mnie tam spotka, a kilka tygodni temu aparat zalozyl chlopak z pokoju obok, jeszcze starszy ode mnie Oczywiscie o jakims wytykaniu palcami albo wyalienowaniu mowy nie ma!Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-07 o 11:30 |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś mi właśnie świtało, że już jego wypowiedzi czytałam, ale bylo późno i stwierdziłam szukać nie będe. Nastepnym razem zaufam instynktowi;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

\To jeszcze gim. 2 albo 3 i ci sami znajomi 

, ogarnij sie! ide lulac bo nie wytrzymam tu zaraz
) tez NIKT sie krzywo nie patrzyl, za to okazalo sie ze nie ja jedna aparatka bylam i od razu zlapalam wspolny temat z dziewczyna, nie wiem jak mozna miec tak plytkie podejscie do swiata i ludzi, ty tez tak ludzi oceniasz skoro sadzisz ze inni tak reaguja? jesli tak to wspolczuje nie ma co, smiac sie z ludzi lub myslec ze mieli 3 km szpary bo nosza aparat, fakt to takie zle wydac ilestam tysiecy na leczenie i dbac o wlasnie zdrowie, brak slow. taki bulwers mi sie wlacza jak czytam takie farmazony ze szok
3/3/6-22/7/8

heh:P Ale wszystko co piszesz- prawda

dziś spadam do pracy

kombinujesz jak kon pod gore!!... a propos konia - sprawa jest prosta, masz dwa wyjscia -albo a) miec usmiech jak kobyla albo b) usmiechac sie jak hmmm, np. Jennifer Lopez(albo kto/co sie komu tam podoba
sie ludziom odmienia jak widac