|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
hejo ludziki!
![]() oj jak daaawno tu nie zaglądałam ho ho..... wróciłam cala z Zakopca, zeby stoja juz sie schodza ladnie wiec w zasadzie góra to chyba tylko kosmetyczne poprawki ) chcoiaz ja jestem czepialska i wciaz mi sie nie podobają;/ dół aj stoi jak stał bez rożnicy;/ a poza tym to jezyk mnie jkoas od 2 dni boli od pierscienia hehe;Ppoza tym witam nowych aparatowców ![]() co do jakichs tabelek: w podpisie amy napisane kazda z nas kiedy zakladalysmy aparat góre i dół tak więc tabelka niepotrzebna;]yhh głowa mnie cosik boli. a tak w ogole to steskniłam sie, ale nie mam bardzo iedy siedziec na necie bo praca praca...
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2009-01-08 o 17:32 |
|
|
|
|
#2163 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mówiłam u mojego orto, że to dla mnie ważne żeby te kły weszły mi w jedną linię i nie były takie szpiczaste, w końcu to psułoby cały efekt. Powiedział, że jak się je poustawia na swoim miejscu to się to ładnie zrobi. Ja w razie czego po zdjęciu poproszę, żeby mi je podpiłował- ale jak sam określił- to już ostateczność. ![]() Tyłozgryzu nie mam, tylne zęby są dobrze poustawiane osiowo między górą a dołem, tylko ten przód mi tak kładzie i bałagani
|
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjazd się udał??ma nadzieję,że tak!! pozdrawiam
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się kiedy wreszcie do nas zawitasz! ![]() babki mam pytanie Jak zrobić, żeby w podpisie ORTO-FAQ zamiast adresu strony było samo ORTO-FAQ jako link? Widzę, że niektóre z Was tak mają, ja też chcę, a nie umiem tak zrobić
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-08 o 20:05 |
|
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
-klikasz ikonkę w prawym górnym rogu(takie 'a/a') -wtedy piszesz post w trybie html ![]() -wciskacz ikonkę 'dodaj odsyłacz'(ta ktorąnormalnei klikasz zeby dodać link) -wtedy masz no cos takiego [URL=" http://wp.pl"]http://wp.p l[/UR L] -pomiędzy jednym a drugim nawiasem kwadratowym wpisujesz to co chcesz zeby bylo wyświetlane ![]() ta daam
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym by weekend potrwał chociaż z tydzień bo nie wyszłabym chyba z łóżka....poza tym ząbki sa ładne prościutkie
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki stokrotne
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
I ja skorzystałam z tego przepisu bo mi się zapomniało jak to się robi ;P A to estetyczniejsze niż cały link :P
Jutro do orto lalalaaa ;] Chyba jakiegoś miksa sobie zapodam hmmm
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będzie, że ktoś nie może znaleźć czy cuś ![]() Już chyba bardziej na przeciw oczekiwaniom nowicjuszy nie mogłyśmy wyjść ![]() Kolorowe gumczasy-to za czym troszkę tęsknię
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
To skoro za 4 dni aparat, to i ja sie pochwale moimi krzywiznami, zeby bylo potem z czym porownywac
![]() na gorze najgorsza jest lewa dwojka, bo jakos tak od niedawna zaczela wystawac. No i te jedynki. Kiedys mialam szpare miedzy nimi jak Madonna ale nosilam aparat wyjmowany i mi sie styknely czubkami. Tylko jakos troche krzywo ![]() A na dole to juz wogole wolna amerykanka trojki w poprzek kompletnie...Aparat mam ze wzgledu na przesuniecie gory wzgledem dolu.
|
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 8 lutego minie rok z aparatem. Zleciało szybko, obyło się bez specjalnego bólu. Miałam stłoczenie zębów na górze i dole, usuwali mi wszystkie 4. Szpary już praktycznie zniknęły, a bynajmniej są malutkie.
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 22:13 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Blond forever!
|
E, Malwiana, nie jest źle
![]() Myślę, że Twoje ząbki szybko poradzą sobie z ustawieniem się na swoje przeznaczone miejsce ![]() A długo Twój orto przewiduje leczenie??
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Powiedziala tylko, ze "standardowo leczenie trwa ok 2 lata"
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
a od czego zalezy czy ma sie zakladane lancuszki albo takie druciki plecione jakby i inne "udziwnienia" ?
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak wyprostujesz będzie super ![]() Cytat:
![]() Malwiana zależy od tego co ortodonta chce właśnie zrobić z Twoimi zębami ![]() czy zbliżyć dwa zęby, czy zebrać do kupy kilka, czy obrócić któryś, wychylić itp
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-08 o 21:56 |
||
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
i zapewne w ktoryms momencie leczenia bede miala z powrotem ta piekna szpare miedzy gornymi jedynkami?
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam aktualnie piękny błękitny łańcuszek który rozświetla uśmiech
i nie bolało po wizycie jak się spodziewałam
|
|
#2181 |
|
Blond forever!
|
Malwiana, niekoniecznie będziesz mieć szparę akurat między górnymi jedynkami, ale musisz być przygotowana na wszystko zakładając aparat - na szpary w najmniej spodziewanych miejscach też :P
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam między 3 a 4
i jakoś nie chce się zejść ale do lutego chodzę z tymi łukami więc coś powinno zacząć się dziac
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Mi przerwy robiły i robią się między wszystkimi zebami.
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze.. niby na poczatku ortodontce powiedzialam, ze mam szczękościsk, ze chce zeby zeby były wysunięte na tyle, ze jak rozmawiam czy się lekko usmiecham to zeby było je widac.. i tak sobie mysle, czy ona pamieta co ja własciwie chcialam..
![]() nie macie takiej obawy?
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Ja ciągle myślę czy po wyprostowaniu one nadal będą mi się podobać. U mnie też cofają zęby. Pytanie jak mocno.
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Blond forever!
|
To chyba u każdego jest obawa, że może efekt nie będzie zadowalacjący...
Ale my i tak nic nie zrobimy. Nadmiernym zamartwianiem się - tym bardziej. Pozostaje jedno wyjście - zaufać orto. Jeżeli do tej pory jesteście zadowolone z tego jak Wasza orto kieruje leczeniem, to i efekt będzie najlepszy z możliwych. Tu poprawi, przykręci, spiłuje. Będzie dobrze ![]() Musi być!
|
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
Ja za tydzień o tej porze oficjalnie dołącze do grona aparatek
i powiem Wam, że nie mogę sie doczekać, mimo, że to powtórka z rozrywki.Blondi, zgodze się z Tobą co do orto - najważniejsze jest zaufanie do lekarza. Tym razem trafiłam do dobrego specjalisty i jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem, jak jestem traktowana jako pacjentka. Maricken pewnie wie o czy mówię ![]() edit: trochę mi wyszło "po polskiemu", ale z grubsza wiadomo o co chodzi
Georgia Thomas: Ally, dlaczego twoje problemy zawsze są najważniejsze? Ally McBeal: Bo są moje. Edytowane przez jagoda Czas edycji: 2009-01-09 o 11:43 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Ja powinnam nosić aparat, ale boje sie jak cholera!
Jedni mówią, że bede jęczeć z bólu, inni, że wogóle nie boli... zazwyczaj ci inni są starsi (mama? xD) a oni nosili dość dawno, więc sądze, że coś sie musiało w aparatach zmienić..? Nie wyobrażam sobie też, żeby przez czas dyskomfortu nie jeść.. albo ograniczać jedzenie. a powiem szczerze, że wolałabym nosić, bo mam dość krzywe zęby - mam trójki nad resztą zebów.. wapirzyca ze mnie . ale strach bardzo mnie blokuje... Nie lubie bólu... zębów najbardziej :pA jak wasze przeżycia co do bólu? Nie bolało kogoś? :p |
|
|
|
|
#2189 |
|
Blond forever!
|
TatteredAndTorn - jeżeli masz jakieś wątpliwości - miłej lektury --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post10375508
A bolec, to boli i czasem bardzo, ale musi bolec - w końcu bądź co bądź przesuwają się kości ![]() jagoda, czy to znaczy ("powtórka z rozrywki"), że zakładasz aparat po raz drugi?
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
aj dziewczynki nie mialam ardzo czasu tu zagladac poza tym troche mnie wkuyrzjaa te posty co ile i jka;P hehe
no i w ogole to mam ciężką sytuacje rodzinną ( umiera mi dziadek :-(((() wiec nawet nie mam bardzo ochoty wlaczac kompa czy cokolwiek robić... zycie jest niesprawiedliwe i tyla
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

) chcoiaz ja jestem czepialska i wciaz mi sie nie podobają;/ dół aj stoi jak stał bez rożnicy;/ a poza tym to jezyk mnie jkoas od 2 dni boli od pierscienia hehe;P