|
|
#2131 |
|
Kokon pro
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
my se tu gadu gadu :P pewnie wyjdziemy na stare moralizatorki czy cos mie to rybka
kazdy aparat tak czy siak widac jak nie z daleka to z bliska ;] co racja to racja jak ktos zapracuje to bardziej doceni ja musialam poswiecic swoje pieniadze z 18-tych urodzin i nie zaluje ^^ |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
o wlasnie to !
![]() Ze pieniedzy tez mi troche szkoda ![]() Bo niestety to z moich pieniedzy funduje sobie aparat mama zaplaci mi tylko za wizyty
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to zalezy
z jednej strony chce najmniej widocny aparat ,a z drugiej pracowalam sama na te pieniazki 2 lata
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aparat Ci się spodoba, Twoim znajomym też. I przyszłym znajomym też. Córka mojej koleżanki jest w Twoim wieku, też nosi aparat i na początku nie chciała się uśmiechać. Okazało się, że wszyscy w szkole bardzo pozytywnie go(aparat) odebrali i każą jej się co chwilę uśmiechać no to szczerzy się dziewczyna pełną gębą. Słuchajcie możecie wypełnić taką ankietę? (tu był link, ale to już nieaktualne) Ktoś potrzebuje pomocy(nie ja ). Ankieta jest o zębach, ale jest warunek-TRZEBA BYĆ PEŁNOLETNIM. Z góry dziękuję.
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-22 o 16:37 |
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Podpinam się do wątku. Jeżeli tylko istnieje możliwość założenia aparatu to należy z tego korzystać. Sama przez dwa lata nosiłam aparat (na górze i na dole) i nie żałuję. Miałam zęby jak królik, a teraz - wszystkie równe! Warto przecierpieć i mieć takie ząbki --->
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Coś ktoś pisał o przezroczystym łuku - ile wiem to taki nie istnieje
Drut to drut ewentualnie w białej otulinie ale druta przezroczystego jak żyję nie widziałam ;> A te w białej otulinie obłażą i są naprawdę obleśne W ogóle to ja już nie mam siły pełnić roli psychoterapeuty...naprawd ę, ktoś tu musi dorosnąć I jak Papryka rzekła "skichaj się a nie ukryjesz tego" i taka jest prawda, była i będzie. Kocimietka bo ja konkretna jestem :-P
|
|
#2139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pięknie to wszystko ujęłas![]() Ankieta wypełniona ![]() WweronikaWw naprawdę nie widać by jednak Ci było cieżko zarobionych pieniędzy które odkładałaś przez 2 lata:/ Mi rodzice za aparat płacą i pewnie za wizyty też jeśli będe chciała bo czują się poniekąd winni, choć ich stać i po części mnie na inny niż metalowy to ostatecznie stwierdziłam że po co kombinować. Fakt ortodontka stwierdzila że poleca zwykły metal bo lepiej itp, ale jakbym się uparła to by mi założyła jaki chce ale po co? by faktycznie po paru dniach i tak każdy widział bo tego nie da się ukryć. Ja o dziwo od kiedy mam aparat zaczęłam się szerzej uśmiechać (calą góre widac), robie to całkowicie nieświadomie dopiero koleżanka mi zwróciła na to uwage. Bo po co kombinować z aparatem.. i tak nie będziesz wiedziala czy ktoś go zauważył, bo przecież nie zaczepią cię na korytarzu i nie powiedzą ci "ale masz beznadziejny (fajny) aparat", bo to że ludzie nie mówią Ci o tym że go zauważają nie oznacza że go nie zauważyli . kurcze masło maślane ale mam nadzieje ze wiadomo o co mi chodziło
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właściwie niewiele się róznia.Dziewczyny- dziękujemy za pochwały ![]() Bardz o mi miło ,ze udało mi sie zrobic coś konstruktywnego Weroniko- nei obraź się ale na Twoje pytania po prostu odpowiadać nie będę... Nie mam juz cierpliwości. a i sensu nei widzę pisania tego samego co dziewczyny wyżej Papryka- ankieta wypełniona ![]() Wiecie co.. kupiłam sobie dziś szczurka Jest taaki maluteńki jeszcze, troche wystrachany, ale kazdy kto go zobaczył- zakochał sie od pierwszego wejrzenia oz ewstawie foty jutro, zeby Wam się pochwalićw poniedziałek wizyte mam ,w końcu! niech się zębole znowu pomęczą trochę ![]() ps. 17 osób czyta wątek w tym momencie... duużżoo! :O
|
|
|
|
#2141 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym Weroniko, na pozór 'bezbarwne' akcesoria zębowe często są bardziej widoczne niż te 'barwne', metalowe.. Ale o tym było już pisane wcześniej, poczytaj sobie.. No chyba, że przeżyjesz 2 lata bez chipsów, herbaty, kawy, coli, zupek chińskich..
)
|
|
#2142 |
|
Blond forever!
|
Ja też wypełniłam ankietę i dałam linka koleżance też
![]() Mam pytanko małe do Papryki. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką na temat wybielania zębów, bo ona chciałaby wybielić swoje zęby ( pomimo, że nie ma ich prostych, ale ona nie chce mieć aparatu - cóż jej wybór), ale ona chciałaby uzyskać ładny efekt. Czy ta biała perła daje właśnie taki w miarę fajny i NATURALNY efekt. Bo jej nie zależy żeby to był śnieżnobiały uśmiech ( bo on wygląda u "Gwiazd i Gwiazdeczek" z mediów często właśnie potwornie sztucznie), ale był bielszy od tego co ma teraz.
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
![]() nie bede juz o nic pytac musze sobie to przemyslec ,a jak bede miala aparat to sie wam pochwale
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Kokon pro
|
ej ta ankieta po wyslaniu cos wam sie wyswietlalo ? bo ja klikam wyslij i nic no i nie wiem :d
|
|
|
|
|
#2145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam i raczej nie będę już mieć śnieżno białych zębów po perle-aż tak to nie wybiela(a mam już 20 h wybielania za sobą). I nie zależało mi na takim sztucznym efekcie, tylko na lekkim rozjaśnieniu zębów i tak właśnie mam-rozjaśnione, bardziej białe, ale nie jak "sztuczna szczena" Tak że jak chce tylko rozjaśnić zęby, to niech jak najbardziej próbuje perłą Cytat:
Cytat:
Osobie bardzo zależy na ludziach po trzydziestce, to jak możecie komuś takiemu przesłać, to obie prosimy ![]() I bardzo dziękuję wszystkim, którzy już wypełnili
|
|
|
#2146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wstaw później zdjęcia swojego szczurka a jak ma na imię?no własnie ja też mam ten problem, klikam "Wyślij", i nic, zero reakcji, ale może to się już wysłało? Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-01-07 o 23:10 Powód: jakieś dziwne błędy |
|||
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Juz prawie spalam i wyszlo mi pytanie
![]() czyy aparat lingwalny jest tez na gorny luk ?
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
google nie gryza ;/ jesli marzy ci sie wydawanie 5 tys za jeden luk to prosze bardzo tylko jakos watpie czy blisko bedziesz miala do takiego orto ktory sie takimi zajmuje
|
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No czyli jest na gorny luk ? ![]() No i mam po drodze 2 orto
|
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
W Polsce jest ok. 20 ortodontów którzy takie zakładają. I lingwalne są na oba łuki. Ech.
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj juz moglam zjesc drozdzowke
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie ja mam to ze mam blisko do takiego ortodonty ![]() ,ale czemu ceny takiego aparatu sa od 3500-7000 za jeden luk ? przeciez to skora roznica
|
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
To skoro masz blisko to sie przejdz i o wszystko zapytaj i bedziesz wiedziala. A nie meczysz tutaj 100 razy to samo.
|
|
|
#2155 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Dziś pokaże Wam moje krzywulce- ostatnie dni bez aparatu
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Hej, gdzies na innym forum widzialam cos takiego, ze zrobili tabelke - nazwa uzytkownika, wiek, miasto, kiedy zalozony dol, kiedy gora, rodzaj aparatu, jaka wada i cos tam jeszcze juz nie pamietam. I ew. link do bloga/stronki gdzie byly zdjecia z kolejnych etapow noszenia aparatu.
Moze tez bysmy zrobili cos takiego? bo juz zauwazylam chyba 2 osoby ktore zakladaja aparat w tym czasie co ja.
|
|
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Krzywulce masz piękne i zdrowe, naprawdę cudny kształt ząbków, 'tylko' je wyprostować ;-).
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
Ale już dawno nie pisałam... to przez tą głupią nauke
wrrr.Wczoraj na wf dostałam piłką od kosza w buzie dokładnie silne uderzenie w aparat. Kurcze festt bolało, krwawiłam ok 20 min. Mam rozwaloną wargę,ale dobrze,że tylko tak się skończyło Mam nadzieję,że z aparatem się nic nie stało ![]() ![]() Tato patrzył mi w paszcze i wszystko było ok . Już się przyzwyczaiłam do aparaciku już mam go prawie 10 dni i jest super, nie boli już jak gryzę i moge normalnie gryźć. Nie wyobrarzam sobie jak było bez aparaciku . Efektów jak na razie jeszcze nie widać, ale napewno po kolejnej wizycie jak zmienią mi łuk powoli ząbki będą się kształtować .
|
|
#2159 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak pluję sobie w brodę, że już dawno nie założyłam aparatu- już byłoby po wszystkim. Ale to podpowiedź dla tych, którzy się dopiero zastanawiają. NIE MA NA CO CZEKAĆ! jeśli tylko są na to środki to biegusiem do orto i zakładać aparat. Mi już odbija- patrze wszystkim w zęby, a jak ma aparat to już się nie mogę oderwać ![]() Najbardziej boję się o moje trójeczki- żeby zniknął ten "efekt wampirzych kłów"
|
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Blond forever!
|
dzastixxx te kły to i ja mam takie właśnie dziwadłowate, bo moje są jeszcze wyżej osadzone i długie bardzo. Aparat noszę 6,5 miesiąca, a kły jak stały - tak stoją, bo moja orto się z nimi cacka i czeka na jakiś tam efekt, żeby przekleic zamki niżej i ściągnąć je na dół...
Poza tym moje ząbki też były ( i jeszcze trochę są ) takie leżące, ale ja miałam takie leżące tylko po jednej stronie - druga była ok.A masz tyłozgryz? Aha, no i ja też żałuje, że tak późno na aparat się zdecydowałam...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

3/3/6-22/7/8

,a z drugiej pracowalam sama na te pieniazki 2 lata 

Bardz o mi miło ,ze udało mi sie zrobic coś konstruktywnego

wrrr.