![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zbieramy nakrętki!! i pomagamy dzieciom !!
Cytat:
We Wrocławiu na pewno zbiera przedszkole na Poznańskiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
WROCŁAW:
nakrętki zbiera Fundacja "Na ratunek" z siedzibą przy ul Bujwida 42 we Wrocławiu, przy Klinice Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej Akademii Medycznej we Wrocławiu http://www.naratunek.org/news.php?id=1&akt=66 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
a w Katowicach (lub Gliwicach)? Gdzie można zanosić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Mam kilka worków nakrętek. Jestem z woj. łódzkigo. Chetnie oddam korki, na terenie woj. mogę je dowieź, poza woj. łódzkim musiałby ktoś po nie przyjechać. Proszę o kontakt: mena84@onet.eu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
ja również zbieram z rodzicami nakrętki
![]() ![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Witam!
W wielu miastach w Polsce organizowane są takie zbiórki nakrętek. Są one później segregowane i za te "dobre" nakrętki firmy recyklingowe wpłacają pieniądze na konta różnych fundacji czy tym podobne. Ale taka zbiórka to nie tylko pomoc osobom niepełnosprawnym (bo w ten sposób zebrane pieniądze przeznaczane są przede wszystkim na wózki inwalidzkie, protezy czy kosztowne rehabilitacje). Idzie za tym szereg innych, istotnych korzyści, np: wyrzucając do śmieci niezakręcone butelki oszczędzamy tak na prawdę duuużo miejsca na i tak przepełnionych wysypiskach, wyrabiamy w sobie nawyk segregowania innych śmieci... A przy tym możemy pomóc komuś, kto naszej pomocy potrzebuje. U mnie w domu już jakoś od roku w kuchni wisi worek na nakrętki ![]() ![]() ![]() Ostatnio słyszałam, że Hospicjum im. Małego Księcia w Lublinie przyłączyło się do tej akcji, można przynosić zebrane nakrętki do hospicjum. W ten sposób zebrane pieniądze przeznaczane są m. in. na prezenty urodzinowe dla dzieci. Zachęcam wszystkich do przyłączenia się do akcji! Informacje o tym gdzie oddawać nakrętki /wysyłanie pocztą się nie opłaca/ można znaleźć w Internecie, wystarczy trochę poszperać ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś z Wrocławia chce przyłączyć się do akcji, zbieramy na dziecięce hospicjum. Nakrętki można przynosić m.in. do Szkoły Podstawowej nr 1 na Nowowiejskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info.Moja mama zbiera i ma już kilka worków. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to te nakretki idą za niezłą kasę w skupie surowców wtórnych czy jakość tak i nie koniecznie niekoniecznie na wózki czy coś takiego to tak jak z liptonem było wszyscy zbierali karteczki na wózki że niby lipton kupi a oni nic o tym nie wiedzieli
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam,że za kilogram tych nakrętek można dostać tylko 1 zł,więc bardzo mało.Nie wiem ile jest w tym prawdy,tak mi się o uszy obiło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok,to właśnie chciałam wiedzieć.Dzięki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiec sprawa wyglada tak. zeby jakas rodzina dostala wozek refundowany z NFZ musi jakas czesc pieniedzy sama wplacic. jesli ma z tym problem zglasz sie do instytucji ktora wpisujac dana osobe na liste zbiera w jej imieniu nakretki . umowy podpisane sa ze skupami surowcow wtornych a akcja odbywa sie raczej w ramach wojewodztwa. wiem to na pewno bo interesowalam sie tym. poniewaz ludzie sa roznie nastawieni do wplat nawet drobnych kwot na konta i sa nieufni wiec powstala akcja zbierania nakretek. w przeczkolu mojej coreczki zbierane sa nakretki wszelkiego typu byle plastikowe czyste i bez papierkow. u kolegi w pracy zbieraja nakretki na operacje serca dla synka jednego z pracownikow. u mojej mamy w pracy zbieraja na wozek dla dziewczynki. juz jedno potwierdzenie ufundowania wozka dla jednego dziecka otrzymali. wiec akcja jak najbardziej jest skuteczna. to nie jest problemem a na terenie miasta na pewno mozna znalesc punkt zbierania oddawania nakretek. wiec jesli nie macie kasy na wyslanie nakretek wiec mozecie je oddac do takiego punktu. najczesciej w punkcie ktos wie na jaka osobe zbierane sa nakretki.
wlasnie sprawdzilam 1 kg nakretek kosztuje 0,40-0,50 groszy. wiec za tone wychodzi okolo 500 zł. ludzie bulwersuja sie ze to nierealne a wedlug mnie bardzo szczytne.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png Edytowane przez tiaara Czas edycji: 2011-02-04 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to kg kosztuje więcej i często jest tak że przychodzą pojedyncze osoby a nie jakieś fundacje czy coś.
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2011-02-04 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Jakby ktoś w Wawie nie miał co zrobić z nakrętkami to WSFiZ na Pawiej 55 zbiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sobie uzbierasz wór nakrętek i pójdziesz z tym sama do skupu, to Ci to oczywiście przyjmą ![]() Wiadomo, że skup od pojedynczych osób też skupuje. Natomiast każda placówka, która zbiera zakrętki, udostępnia cel, na który zbiera. Niektóre placówki zbierają na hospicja, inne na szpitale, na operacje, na wózki, a jeszcze inne na siebie np. pewnie jakieś szkoły zbierają na sprzęt dla uczniów. Wystarczy to sprawdzić. Myślisz, że np. ktoś ogłasza,że zbiera na wózek w szkole, czy przedszkolu, a potem zabiera te nakrętki, idzie z nimi do skupu i zabiera pieniądze dla siebie, czy co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomagałam przy organizacji kilku takich akcji i zawsze organizatorem był ośrodek, do którego miały trafić pieniądze. Jeśli szły na konkretną osobę, akcję organizowała fundacja. Nie słyszałam, żeby prywatna osoba przyszła sobie do dyrektora szkoły i powiedziała: "zbieram na wózek dla Krzysia, jak dzieci zbiorą zakrętki, odbiorę je i zawiozę do skupu". Zostałaby wyśmiana, że jest niepoważna i poproszona o kontakt z organizatorem akcji. Jesli dyrektor szkoły, czy przedszkola na coś takiego przystał, to może mieć kłopoty, bo jest to oszustwo i jego zaniedbanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
R
Cytat:
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W necie jest trochę, ale czy to na pewno prawdziwe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
o cześć Seona
![]() ja tez zbieram w Jastrzębiu Zdr. ZS nr 5 im JP II - tam zbierają 1 zł czy 0,50 gr nie przesadzajmy zeby ktoś na takie pieniądze sie kusił ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Jakby ktoś chciał wysłać pocztą Filipkowi z 1 posta, a miał problem ze znalezieniem adresu:
Filip Janowski ul. Wiśniowa 3 80-180 Kowale Filipek wciąż czeka na nakrętki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
do góry zbierajmy nakrętki! tak łatwo można przyczynić się do pomocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
przyczajony tygrys
|
dołączam. Od ponad pół roku zbieram nakrętki, zaangażowałam w to rodzinę, znajomych, przyjaciół.
![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja również zbieram, mama także i TŻ z kolegami z mieszkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
wie ktoś gdzie można oddawać nakrętki w Krakowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
My też zbieramy, dla mojego brata na nowy wózek elektryczny, potrzeba jest koło 20ton.
Zbierajcie śmiało, nie będziemy bawić się w żadne wysyłanie pocztą tylko bezpośrednie oddawanie w punkach skupu w całej Polsce i przeznaczanie na określoną osobę ![]() Jeśli ktoś już ma troszeczkę nakrętek, nie ma dla kogo ich przeznaczyć to proszę o informację na pw ![]() razem z bratem serdecznie dziękujemy ![]() każda nakrętka jest na wagę złota ![]()
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-05-01 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Z koleżanką szukamy kogoś z okolic Środy Wielkopolskiej. Mamy sporo tych nakrętek, ale nie udało nam się nikogo znaleźć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o Łódź to ja mogę odebrać zakrętki,mój brat zbiera je do szkoły. Szkola zbiera na wózki dla dzieci niepelnosprawnych.Dzieci poprzez przynoszenie korków zbieraja punkty do gimnazjum i poprawiają swoją ocenę z zachowania
![]() ![]() agnieszka.g.12@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z przetworzonych nakretek robi sie np. polary, koce itp ![]() Nakretki skupowane sa w wiekszej ilosci - liczba ta idzie w setki kilogramow. Wynika to chyba z tego, ze nie kazdy skup skupuje plastik twardy. Pamietajcie, ze nie tylko nakretki z butelek zbieramy ale rowniez nakretki z kosmetykow tj. past, szamponow, zelu, kremow. Ja sie niezle wkrecilam w to zbieranie ![]() Edytowane przez fossa Czas edycji: 2012-01-20 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.