|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1951 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 208
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cze¶æ dziewczynki
![]() Wprawdzie ju¿ nie nale¿ê do Waszego klanu, bo wróci³am do blondów, ale kiedy¶ te¿ mia³am maniê "rudo¶ci" ![]() ![]() Mam za sob± epizod z henn± - poni¿ej za³±czam efekt farbowania miedzian± henn± na ciemny blond ![]() Teraz my¶lê o Loreal Majirel 10,42 - bardzo bardzo jasny blond miedziano-opalizuj±cy lub 9,04 - bardzo jasny blond miedziany naturalny. Mo¿e która¶ z Was mia³a przygody z tymi konkretynymi kolorkami? Pozdrawiam Wiewióry ![]() Monia |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
czekoladowoo czasem lepiej odpuscic skorze
![]() ![]() agusiaki ach kusi ![]() demonica moj naturalny kolor tak wyglada jak traci wyrazistosc np po dluuugim przebywaniu na sloncu ![]() wizaz.pl/forum/showthread.php?p=22993919 &posted=1#post22993919 a powyzej link do watku dla bladych i piegowatych, niestety zalozycielka watku nie jest zbyt zachecajaca, ale moze watek sie rozwinie ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-11-01 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 283
|
Jak nic najbardziej ruda jest farba Garnier 100% Color numerek 743. U¿ywam od roku i jest przefantastyczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 722
|
julianna-p
W³asnie wchodze na forum i zauwazylam ten w±tek ![]() Ale po jednym po¶cie zrezygnowalam z dalszego czytania :P A co do rudych...Moje naturalne to takie pod kasztan. Bêd±c dzieckiem na wakacjach mia³am zawsze odcieñ ciemny blond (tak mi sie rozjasnia³y)... Potem czasy szkolne wysmiewanie...farbowalam na mied¼, mahoñ) nie wytrzymywa³am tych smiechow...to posz³o dalej w czernie...br±zy, powrot do czerni i koncem marca mia³am k±piel rozjasniaj±ca. Po niej zaczelam robiæ Castingiem-Bursztyn....Pozniej spodoba³y mi sie karmele (miodowy karmel, ktory wyszedl mi jak braz bez obiecanych refleksow mimo, ze go krotko trzyma³am ![]() ![]() do rzeczy. Szukam mojego wymarzonego rudego, ale z szamponow koloryzujacych, ktore by nie uszkodzi³y moich w³osów. Na henne za wczesnie musi farba zejsc. Eh...
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o w³osy ![]() ![]() Stop suszarce od koñca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, krêcone w³osy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigu³ka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-11-01 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Wtajemniczenie
|
bernardka20 no tak, rowiesnicy daja w kosc naturalnym rudzielcom
![]() ![]() ![]() ![]() zreszta wlasna babcia mi glowe rumiankiem plukalaod dziecka ![]() ![]() a do rzeczy z nieprofesek kiedys szampon z pallette lubilam, ale sa szkodliwe... jesli chcesz dac odpoczac wlosom to moze sprobuj nowa serie lechera?? geneza soft (lecher.pl), ewentualnie moze farba z niska zawartoscia amoniaku plus woda 3?? no i opcja typu artego zele semipermanentne (chyba tak sie nazywaja) dawalam je na doslownie spalone wlosy i pozwolily przetrwac czas regeneracji ![]() ![]() ![]() pielegnacje sama doskonale znasz ![]() co do tamtego watku to kultura zalozycielki, plus jasnosc wyrazania mysli pozostawiaja wiele do zyczenia ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Wtajemniczenie
|
julianne-p
Postanowilam, ze narazie bede robic Castingiem Bursztyn. Kiedy zejdzie farba. To zacznê robiæ henn± ![]() Dziekuje za pomoc ![]() Co do autorki nie ma co komentowac :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Od kiedy solidnie regeneruje w³osi i nie farbuje co 3 tygodnie (by³o te¿ spore podciêcie koñcówek) Delia wczoraj k³adziona wysz³a piêknie i rudo - bez ¿adnych jasnych prze¶witów. Julianna Delia najlepiej wychodzi tak jak w instrukcji 2 x po 20 minut, napisze ci moj± najlepsz± metodê na Deliê: myjê w³osy od¿ywk± na to Delia 2 x po 20m min, p³uczê i jeszcze raz od¿ywka, polecam. Delia nie niszczy w³osów ale balsam po i przed moim zdaniem niezbêdny z powodu pl±tania w³osów.
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#1958 |
Wtajemniczenie
|
bernardka20 nie ma sprawy
![]() ![]() agusiaki te szarawe konce to chyba efekt zniszczenia bo mi sie pare zrobilo po lecherze, na szczescie lekko ![]() kathy dziekuje za rade, wlasnie tak jutro zrobie, zastosuje tez Twoja metode - rzadsze farbowanie + intensywna regeneracja + podciecie maksymalne ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Przyczajenie
|
![]()
witam was kobitki
![]() ![]() http://ikf.styl.fm/img77386.fryzury-dlugie.582912.jpg upatrzy³am ju¿ nawet podobny kolor farby (goldwell topchic 8kn jasna z³ota mied¼) ale nie wiem czy mi taki wyjdzie? pomo¿ecie laikowi w sprawach farbowania? ![]()
#1960 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
witam Was rudzielce ;**
Mam pytanie do osób które farbowa³y w³osy farb± joanny p³omienna iskra. Czy ta farba bardzo niszczy w³osy? Otóz ja schodzilam z ciemnego brazu, farba w odcieniu rudego( marijel) woda 9%, z³apa³y rudosci, ale poten zeby je wyrównac po³o¿y³am farbe loreal mango, wlosy sie zbytnio nie wysuszy³y. Teraz mam ochote po³o¿yc p³omienna iskre, ale chcialam najpierw zapytac jaki ta farba ma wp³yw na w³osy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1962 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Cytat:
![]() a co do patentów na w³osy to polecam naftê kosmetyczn±. moja mama stosowa³a wiele lat, obecnie ma 55 lat i w w³osy wygl±daj±ce jakby wróci³a z kuracji od¿ywczej u fryzjera. s± idealnie b³yszcz±ce pomimo tego, ¿e nic z nimi nie robi obecnie oprócz mycia. niestety wad± tej metody jest fakt, ¿e nafta straszliwie wygl±da na w³osach (tworzy mega t³uste str±ki) oraz to, ¿e czasem jest trudno siê jej pozbyæ z w³osów. Edytowane przez Migotka90 Czas edycji: 2010-11-02 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dziêkuje za odpowiedz ;**
A powiedz mi jaka farb± uzyska³a¶ taki piêkny kolor, który masz w avatarku?? ps. pozwolilam sobie oddac na ciebie g³os ,tzn oceniæ profil ![]() Edytowane przez paaulinkaa86 Czas edycji: 2010-11-02 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Wtajemniczenie
|
julianne-p
Wszystko w mi³ej atmosferze jak to sama napisa³a¶ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Wtajemniczenie
|
o iskrze nic nie powiem , ale mysle ze tyle eksperymentow z roznymi kolorami moze oslabic trzymanie sie koloru
![]() Migotka90 tymi farbami farbowalam dawno temu, ale numer o ktorym mowisz lepiej dodac do farby o spokojniejszym kolorze ( to pewnie jeden z mixów- ja uzywalam 333 czysty pomarancz ![]() ![]() ![]() bernardka20 pewien poziom dyskusji musi byc zachowany ![]() ![]() a tak na marginesie za to lubie ten watek- ³±czy Rudzielce z Klas± ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-11-02 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1967 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Kathy - kolor sie wyp³uka³ ten u góry i nie jest xle, ale u mnie zastosowanie wody 6% na d³ugo¶c zabi³o by je. Zosta³y by jeszcze bardziej podja¶nione niz s±.
julianna - no na koñcach to ja tez bym tak podejrzewa³a. Tylko ja mam ZIELONKAWE w³osy na calusieñkiej d³ugo¶ci ![]() ![]() ![]() Nic to ![]()
#1968 |
Wtajemniczenie
|
kathy dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() agusiaki ![]() ![]() ![]() ![]() co do moich dalam ostatnia szanse lecherowi i polozylam ta sama mieszanke ![]() ![]() ide lezec bo mnie grypa zdjela ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 539
|
Witam
![]() Ja równie¿ próbujê uzyskaæ rude w³oski ![]() Wcze¶niej farbowa³am na czarno, wiêc troszkê pewnie mi to zajmie ![]() Narazie zafarbowa³y mi siê same odrosty i w sumie nawet fajnie to wygl±da ![]() ![]() A farbowa³am w³osy farb± Garnier- czerwona mied¼. |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
julianna - do producenta mam za dalerko, ale Pan w hurtowni gdzie kupi³am tewgo matrixa dosta³ za swoje. ¯eby mi, sta³ej klientce sprzedaæ taki szajs?? Ma ch³op przechlapane i ju¿ siê mnie chyba boi bo na mój widok robi wielkie oczy
![]() ![]()
#1971 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1972 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 539
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj silnie regenerowa³am w³osy, olejem Vatika potem Wax+ miodzio, zesz³o siê ca³y wieczór i zamiast spac w oleju to ja jeszcze zaczê³am siê w maskê bawic, padniêta przed pó³noc± s³abo wysuszy³am w³osy i rano fryzura katastroffffa...(olej strasznie wymywa farbê masz racjê Agusiaki, wymy³ mi ca³± sobotni± Deliê) - wiêc mia³am ró¿ne pomys³y rano od obciêcia na krótko po zafarbowania na ciemny tak ¿eby nie bawic siê w farbowanie:-(oczywi¶cie musia³am umyæ w³osy na nowo itd...Potem by³am w w drogerii kupic parê rzeczy...a tu mi³a niespodzianka...pani pyta siê jaki kolor u¿ywam bom mam taki fajny...kurcze mo¿ecie sobie wyobraziæ.
Julianna, niepotrzebnie ¶ciê³am grzywkê jest krótka i siê ¼le uk³ada, puszy siê i skrêca...My¶lê ¿e moje w³osy nie przepadaj± jak siê z nimi co¶ robi.
#1975 |
Wtajemniczenie
|
kathy
ja mialam dzis na zak³adzie robiona regeneracje :P julianne-p Oczywiscie rudzielce maja tylko klasê :P Ja na tamten w±tek osobiscie nie zagladam. Szkoda czasu i nerwow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
bernadka20
tak z ciekawo¶ci na jakich farbach pracujecie? ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- agusiaki ja kupi³am biovax serum wzmacniaj±ce (niebieskie)zamiast jedwabiu - rewelacja pachn±ca ![]()
#1977 |
Wtajemniczenie
|
kathy
Artego widzia³am. Yellow te¿ jest. Sprawdze jeszcze te szampony koloryzujace i powiem Tobie jutro ![]() (na salonie w ktorym jestem). Ja osobiscie uzywalam Casting Bursztyn i bede nim robic pewnie nied³ugo albo na zak³adzie mi zrobi± podobnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki dzieki, probuje sie kurowac chociaz jeszcze musialam wyjsc
![]() ![]() kathy czyzbys byla az taka perfekcjonistka jak ja?? ![]() ![]() bernardka20 ile, jak i jakie efekty?? ![]() a co do drogerii to bylam dzisiaj po paste i wyobrazcie sobie stoi za lada sliczny wrecz rudzielec ( naturalny) , full opcja- piekne zlote piegi, delikatna uroda itd, i co?? otoz biedaczka przerobila sie na jasny karmel i wiejskim zwyczajem zrobila czarna henne na grube brwi ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-11-03 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
julianna
znam tak± mulatkê na si³ê, codziennie solarka a¿ mia³a ju¿ przebarwienia, w³osy czarna czekolada...wszystko to ok, czemu nie ..ale jak kto¶ j± pyta³ to ona tak ju¿ ma i taka siê urodzi³a. Co do moich w³osów to naprawdê mogê okre¶liæ jako katastrofa (oczywi¶cie moim zdaniem)...na ale jak siê obejrzeæ dooko³a to s± tez gorsze. Nie cierpiê brwi barwionych henn± - znam osoby które to robi±, dziwiê siê nie wiem dlaczego...i jeszcze jedno by³am na kursie wiza¿u i tam nas uczyli jak siê nak³ada hennê, bardzo delikatnie tylko na w³oskach - nie na skórze - a potem widaæ na ulicy panie zamalowane na pó³ twarzy. Gdzie te kobitki siê szkoli³y?
#1980 |
Wtajemniczenie
|
kathy co do mulatek to ja przezylam szok jak przyjechalam do mamy na swieta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uczyly sie?? watpie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.