|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2041 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
kathy - nie u¿ywa³am tych masek i jako¶ mnie nie ci±gnie do nich. Waxa te¿ nie u¿ywam, bo zdejmuje masakrycznie kolor. Za to polecam wosk henna waxa. ¦wietne efekty za grosze.
#2042 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 722
|
kathy
Dziekuje ![]() Narazie bêdê nim robiæ a potem zacznê henn± :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
bernardka20 ladnie
![]() ![]() agusiaki mi wax nie sciaga koloru raczej mocniej niz inne ![]() kathy nie wiem czy sie zgodzicie, ale te tzw maski od firm farb profesjonalnych sa kiepskawe z reguly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja sobie dzisiaj na krotko olejowalam wlosy, potem mlecznego kallosa wymieszalam z lyzka miodu i... czekam na efekty ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Rozeznanie
|
Ja bardzo sobie chwale balsam Stapiza (zawiera silikony, ale dobrze robi moim w³osom) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-443983 , dodatkowo kallos latte https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-438588 i henna wax wosk ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-443983. I do farbowanych mogê poleciæ jeszcze to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...sk.html&next=1 Dzia³a bardzo fajnie i nie wyp³ukuje koloru (minimalnie), bo zamyka ³uskê.
Oleje dzia³aja ¶wietnie, ale NIE SA DLA RUDZIELCÓW. Masakrycznie ¶ci±gaj± kolor.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-11-09 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki
No ta maska z mlekiem i miodem na pewno odpada...Uczulenie na miód ![]() A co do tego wosku to nic szczegolnego, jesli mowimy o sk³adzie.. wyci±g z henny w minimalnych ilosciach po konserwantach... A co do oleju mimo to, ze wyplukuja sie kolor szybciej to lubie czuc, ze mam miêkkie w³osy :P julianna-p takich w³osów to bym miec nie chcia³a. Oczywiscie, je¶li mowimy o kwestiach fryzur. Trochê mniej mo¿liwo¶ci... Dziêkujê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A czemu ten wosk oceniasz przez sk³ad?? Próbowa³as go?? Bo ja stosujê go regularnie i mogê powiedziec jakie daje efekty uzywany przez kilka miesiêcy. Co mi po sk³adzie? Znam dziesi±tki kosmetyków z ¶wietnym i naturalnym sk³adem i s± nic nie warte, bo efektów nie daj±.
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
julianna
Kiedy¶ by³am przekonana ze profesjonale s± lepsze, nawet ca³kiem niedawno - teraz bardziej patrzê na sk³adki wnioskujê ¿e du¿o masek tych profesjonalnych praktycznie oprócz silikonów i perfum nic nie zawieraj± (oczywi¶cie nie wszystkie!!), albo zawiera silikony nie zmywalne - których ja w ogóle nie chcê u¿ywac, w³a¶nie po to aby kolorek lepiej sie utrzymywa³. Teraz bardziej stawiam na naturalne kosmetyki które bardziej regeneruj± ni¿ dzia³aj± dora¼nie. Uwa¿am ¿e jest te¿ sporo masek w przyzwoitej cenie z fajnym sk³adem. Musze poszukaæ gdzie¶ oleju elfavitu, bo Vatiki raczej ju¿ nie kupiê. A co do Waxsów to maj± sk³ad jak marzenie, potrzeba jedynie czasu. Dzisiaj testowa³am Wax Latte. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- agusiaki bernadka ma racje, po sk³adzie mo¿na stwierdziæ czy kosmetyk jest dobry czy te¿ nie, niedawno te¿ my¶la³am podobnie do ciebie bo u¿ywa³am kosmetyków które pozornie regenerowa³y w³osy a faktycznie tylko je oblepia³y, ju¿ pisa³am farba gorzej siê przyjmowa³a - jednak kosmetyk± taki bardziej naturalnym bez oblepiaczy trzeba daæ trochê czasu. Ale oczywi¶cie ka¿dy ma wolny wybór i robi tak jak mu pasuje ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-09 o 22:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2048 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Cytat:
Wiem, ¿e dimeticone nie jest taki straszny, ale nie pamiêtam innych. Czy tego nawet szampon oczyszczaj±cy nie usuwa?
![]() |
#2049 |
Wtajemniczenie
|
CoCo Poznañ
Ka¿dy silikon jest zmywalny, ale w niektorych przypadkach potrzeba czasem silnego szamponu z SLS. Dimethicone jest strasznym i jego pochodne...np. dimethiconol. A potem trimethicone.... Silikony cykliczne, ktore po jakims czasie wyparowuj± to: cyclopentasiloxane, cyclomethicone. Silikon do¶æ ³agodny i zmywalny przy uzyciu szamponu z cocobetaine to Amodimethicone. Je¶li co¶ ¼le napisa³am to mnie poprawcie ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Agusiaki... Tak jak Kathy napisa³a. Ja oceni³am sk³ad kosmetyku nie ze z³osliwo¶ci tylko po prostu dlatego, ze im wiecej masz konserwantów w kosmetykach do pielêgnacji tym czesciej trzeba myc w³osy szamponem z SLS, by silikony i konserwanty nie oblepialy sie za bardzo na w³osie...Musz± tez te produkty pielêgnacyjne mieæ duzo skladników od¿ywczych ! A nie same silikony ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o w³osy ![]() ![]() Stop suszarce od koñca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, krêcone w³osy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigu³ka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-11-10 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Wtajemniczenie
|
bernardka dzieki
![]() ![]() ![]() kathy dokladnie, te drogie maski to glownie silikony i perfumy ![]() ![]() ![]() agusiaki skoro Tobie sluza te maski to czemu nie ![]() ![]() za to moje wlosy po olejowaniu sa na poziomie raczej 8 ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
no co ? Szczera jestem ![]() No taka alternatywa haha ![]() ![]() ![]() Przezabawna z Ciebie kobieta ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ej jeszcze dziewczyna ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
Z ciekawosci ile masz lat ? ![]() hehe ciesze sie, ze masz podobne poczucie do mojego ![]() Jak najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
s± te¿ oleje do w³osów jasnych, jak zamawia³am mój to widzia³am taki ale nie zamówi³am bo nie wiem czy zapach zniosê.
Julianna jak by¶ chcia³a jakie¶ loki wyczarowaæ z dyfuzorem to tylko z dobrym stylizatorem ![]() a kosmetyki profesjonalnej mam ogrom do wyrzucenia masek/od¿ywek których nie bêdê u¿ywac, no i wczytujê siê w sk³ady - a to dziêki ,,Curlitank±,, przynajmniej te w³osy co odrastaj± bêd± w lepszej kondycji.
#2055 |
Wtajemniczenie
|
bernardka wlasnie skonczylam studia
![]() ![]() ![]() kathy jak czlowiek tak pozna sklady kosmetykow to czesto ![]() ![]() z dyfuzorem moze jeszcze sprobuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
No ja siebie nie chce nawet wyobrazac w wieku mojej siostry (34 lata) Lubiê od czasu do czasu sie stroic, ale znowu nie ubierac jak baba po 40 ![]() ![]() ![]() O piwo jak prosilam tez mnie pytali o dowod ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Wtajemniczenie
|
bernardka my w ogle mamy genetyczne ulatwienie bo piegowate wygladaja podobno na okolo 7 lat mniej
![]() ![]() , a ja zaczelam swego czasu przesadzac, mialo byc tak powaznie i w ogole, a jakos zupelnie inaczej wszylo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
No to i ja siê wypowiem na temat rudo¶ci na moich w³osach
![]() ![]() http://www.speedyshare.com/files/25121115/..jpg Edytowane przez bizz Czas edycji: 2010-11-10 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
Wlasnie ja nie mam w ogole piegow...Inni sie dziwia, ze mam nietypowe rudawo kasztanowe wlosy (naturalne) i brak piegow...od slonca jedynie w sezonie letnim ale nie wiele naprawde...a potem mi to znika...Moja siostra to typowy rudzielec wszedzie ma piegi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Wtajemniczenie
|
bernardka to Cie ominal okres kompleksow
![]() ![]() ![]() a teraz jak na lato odstawilam kwasy to mi sie cale kosci policzkowe "wysypaly" zlocistymi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
|
o matko, ja mam rude pó³ roku i ju¿ siê zmêczy³am tym farbowaniem, rude kolory tak siê zmywaj±, ¿e zrobiê siê na ciemny blond...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
julianna-p
nie ma sensu zamalowywac wasze piekne piegi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Lisbeth malujê henn± w kremie, próbowa³am tez kilka razy w proszku ale du¿o trudniej siê nak³ada a efekt taki sam, ani krócej ani d³u¿ej siê nie trzyma a wrêcz po tej w kremie mam bardziej ¶liskie i miêkkie w³osy, wogóle w³osy po tej hennie s± cudowne jak po regeneracji u fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
na d³u¿sz± metê henna + chemia odpada, mog± wyj¶æ ma³o seksowne zielenie
#2066 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny, dziewczyny..... jak Wy nie czytacie co ja piszê do Was.
Doskonale wiem co to z³y sk³ad. Znam temat a¿ zbyt dobrze, dlatego rozbawi³o mnie, ¿e chcecie mi t³umaczyæ co to SLSy, silikony i co robi± z w³osami. Ja Wam mówiê, ¿e ta henna za***i¶cie dzia³a na w³osy i mówie to z perspektywy wielomiesiêcznego u¿ywania z nie jednego zuzytego opakowania. Zdecydowanie pomaga na skórê g³owy, nie tylko sam w³os. A Wy mi tu bez u¿ywania rozk³adacie kosmetyk na czynniki pierwsze i ju¿... julianna - co do siliconów to nie wszystkie trwale oblepiaja w³os. Jak u¿ywam stapiza to raz w tyg myjê w³osy szamponem oczyszczaj±cym i po k³opocie. Moje wlosy ze stapizem sie lubi± (ale nie maska tylko balsam). A ka¿dy niech robi jak uwa¿a. Kto¶ pyta³ o pielêgnacje to napisa³am. Nie zmuszam si³± do jej stosowania. Sama nie zamierzam tez przestaæ ![]()
#2067 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
Je¶li i tak zamierzasz pó¼niej farbowaæ w³osy henn±, to moim zdaniem powinna¶ odpu¶ciæ sobie farby drogeryjne i od razu zainwestowaæ w porz±dn± ro¶linn± farbê. Chemia i tak siê wyp³ucze, a henna nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Kiedy¶ dzwoni³am do producenta w sprawie tej henny w tubce poniewa¿ mia³am farbowane w³osy w³a¶nie tubk± ale chcia³am szybko bo po 2 tygodniach przej¶æ na farbê chemiczn± no i trochê siê ba³am ¿e bêd± zielenie siê uwidaczniaæ. Pani w laboratorium poinformowa³a mnie ¿e jednorazowo mogê ale ¿eby to nie by³o regu³o poniewa¿ to jest jednak henna i w sk³adzie widnieje. Poza tym moje w³osy nie by³y w najlepszym stanie po tej tubce.
![]() No w³a¶nie moja fryzjerka mia³a taki plan ¿ebym odrost farbowa³a chemiczn± a resztê tub±. Jednak w laboratorium stwierdzili ¿e albo chemi± albo ro¶linn±, ¿eby raczej nie miêszac.
#2069 |
Wtajemniczenie
|
Lisbeth mozesz podac link do tych produktow bez chemii?? chwilami sie nad nimi zastanawiam, zwlaszcza ze swoje wlosy mam kasztanowe i to w miare jasne a chemia ostatnio farbuje coraz czesciej
![]() kathy dlaczego nie chcesz seksownej zieleni ![]() agusiaki stapiza znam i tez uzywalam na mocno zniszczone wlosie, ale mylam wtedy regularnie silnymi szamponami a teraz wole tego unikac ![]() za to moje wlosy maja obecnie odpoczynek od sciagajacych kolor olejow bo... pokochaly miod ![]() ![]() i teraz druga sprawa - myslicie , ze dajac na koncowki w formie ochrony olejek tez bede oslabiac ich kolor?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar kupic te¿ jojoba i aloes. Jojoba tak jak miód do wzbogacenia od¿ywek a aloes jako psikacz do reanimacji loków. Fajnie jak by cos jeszcze naturalnego znale¼æ na wzmocnienie rudo¶ci.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.