|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
witam
, zaczne od tego, że jestem ciemną blondynką, mam długie włosy, niestety zniszczone rozjaśniaczem
Edytowane przez aga_weronika Czas edycji: 2010-05-03 o 14:21 |
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No prosze kolezanka napisala swoje pierwszego posta na forum !!! POGRATULOWAC Z mojego doswiadczenia wiem ze nie przestana sie lamac ale napisz
|
|
#4683 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mi sie pomylilo i nalozylam Waxa na suche wlosy
+ rycyna na koncowki.Mam nadzieje, ze Wax nie przesuszy mi wloskow
|
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
No i zakupiłam
Ten angielski z ciemnymi napisami (bo o 2 zł tańszy od wersji do blondu) wczoraj siedziałam z nim 1 godz.na włosach, no i nie byłam zadowolona.. włosy takie jak zawsze, no nawilżone, no ok... błyszczące ale po samym szamponie tak jest, uznałam że nie robi nic, ale uznałam że dam mu szansę i skończę to całe opakowanie, bo tak mi fajnie skóra głowy pulsowała, więc miałam nadzieje że od dłuższego stosowania wyrosną mi może jakieś baby hair <3.Dzisiaj nałożyłam na samą skórę głowy (i grzywkę) z masażem i dużo lepszym ogrzewaniem. (wax podgrzałam w mikrofali, na to ciepłą czapke, gorący ręcznik i folie - siedziałam z tym godzine 30 minut pod prysznicem) dokładnie zmyłam i co? Grzywka duuuuuużo gładsza od włosów na długości( na ktorych nie bylo maseczki ) duzo bardziej błyscząca, 100x fajniejsze włosy niż wczoraj, więc dziewczyny jeżeli wax nie robi u was cudów może spróbujcie zadbać o to, żeby było jak najcieplej PS; Pisze dzisiaj jak jakaś potłuczona, ale na swoje usprawiedliwienie mam zmęczenie ![]() A! i dzisiaj nakładałam je na suche - nie wiem co mi do głowy strzeliło... może dlatego efekt lepszy?? Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-05-25 o 18:20 Powód: down, |
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
Witam,wiecie może dziewczyny jak wygląda ta zagraniczna maseczka WAX dla osób po chemioterapii?? Bardzo bym prosiła o jakiś link. Starałam się znaleźć w poprzednich postach ale nie natrafiłam.
|
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym dodać swoją opinię o tej masce, dokładnie o Eco Wax.
Mianowicie: Używałam jej dość dawno temu (wersji dla blondynek) miałam wtedy bardzo zniszczone włosy i wax na pewno bardzo mi pomógł, choć używałam wiele tych odżywek, więc nie wiem dokładnie, co było przyczyną polepszenia się stanu włosów (oczywiście, systematycznie je podcinałam, to chyba dało najwięcej) Teraz, kilka lat później, kiedy moje włosy przeszły wiele zabiegów i ostatni (pomimo pół rocznej przerwy w farbowaniu) potraktowałam je Color Touch Welli (szampon koloryzujący) i bardzo się zniszczyły/wysuszyły. Mam włosy z natury bardzo cienkie i delikatne, choć jest ich na głowie bardzo dużo. Postanowiłam zakupić sobie Eco Wax i muszę przyznać, że ta maska bardzo regeneruje mi włosy. BARDZO. Są na prawdę dużo bardziej miękkie i odżywione. Użyłam jej dopiero trzy razy, do tego znów używam wielu innych specyfików (maski Elgonu, Seboradinu, Nano Effect i olejków) ale właśnie to Eco Waxie włosy są najpiękniejsze a ich stan stopniowo się poprawia. |
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prosze smerfetka, Ja dzisiaj po waxie mam śliczne włosy. Takie mięciutkie, błyszczące, sypkie i jest ich jakby 2x więcej- nie mam pojęcia dlaczego, ale wole sie nie zastanawiac tylko cieszyć. Trzymałam dzis pół godziny pod folią i starym grubym,ocieplanym kapelutkiem
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Przyczajenie
|
Witam, kupiłam w aptece odżywkę i to był mój pierwszy i ostatni raz. Włosy wypadały mi jak po farbowaniu garściami (mimo, że miałam ją bardzo krótko na włosach).
|
|
|
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
shopoholic
z reguły maski, odzywki dają lepszy efekt, jeśli są odpowiednio podgrzewane. Odżywki powinno się trzymać 15 minut + podgrzanie oczywiście. Maski dobrze jest trzymać przez 30 minut z podgrzewaniem odpowiednim. (ja chowam do czepka foliowego + podsuszam 5 minut suszarką potem owijam ręcznikiem...przed splukaniem sciagam ręcznik i jeszcze włosy podgrzewam suszarką potem znów zawijam czekam 10 minut i potem spłukuję z włosów)Efekt jest świetny także polecam. |
|
|
|
#4691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ja zakupiłam na razie wax do włosów wypadających i słabych a następny to będzie chyba ten
Czytałam, że dziewczyny go chwaliły.
|
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
można używać waxa czesciej niz 1 raz w tygodniu?
|
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
Hey
dziś zaczynam moja historie z Wax-em choć moja przyjaciółka jak używała to garściami tez jej włosy powypadaly ( ma bardzo cieniutkie , zawsze miała problem z wypadaniem) to stwierdzilam, ze zaryzykuje jak tylko wroce z pracy to nakładam mam nadzieje , ze zaczną szybciej rosnąć, podobno ma tez takie właściwości, wiecie coś o tym? Pozdrawiam
|
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() ja dawno waxa nie uzywalam, bo duzo z nim roboty, ale teraz czerwiec, zaraz wakacje--->wiecej czasu, wiec znowu zaczne. teraz mam go na glowie ![]() ja nakladam go na wlosy (+wsmarowuję w skalp [skora glowy]), nakladam reklamowke i przez pol godziny susze suszarka. kolezanka z klasy ciagle sie zachwycala moimi gladkimi wlosami ![]() pozdrawiam waxowianki:P
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis po pierwszym uzyciu
lśniące, tak sie przelewaja przez palce , wlosow nie stracilam wiecej niz zwykle przy myciu moze sie uda
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam ją kupić,bo zależy mi na gładkich włosach i żeby szybciej rosły. Mam nadzieje,że pomoże.
Czy ta będzie odpowiednia?: http://allegro.pl/item1064425537_hen...sk_wlosow.html |
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie taka mam
jak narazie uzylam raz ale czuje , ze sa bardziej miekkie
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
też mam taką
![]() bdb
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Tą kupię. Jeszcze zobaczę w aptece czy będzie,a jak nie to na allegro
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
ja kupilam swoja na angielskim ebayu
|
#4705 |
|
Przyczajenie
|
odrzywka ok poprostu polecam ją ! ale czy te suszenie jest konieczne po zmyciu tej maseczki ?
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz ją tylko podgrzać jak jest na włosach owinięta czepkiem lub folią, a jak zmyjesz to już włosy same mogą schnąć.
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Siemka!!!
sama scinałam sobie rozdwojone koncowki i tak sie zapedziłam ze z 10cm uciełam musze je jakos odzywic i zregenerowac zeby szybciej rosły ![]() mowicie ze stare martwe włosy sa zastepowane nowymi dlatego te stare wypadaja. Ale boje sie ze ja mam wszystkie martwe i zniszczone i ze mi wszystkie wypadna jest to mozliwe?
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh no tak się nie dzieje
Włos ma swój cykl zycia i po osiągnięciu odpowiedniego czasu wypada - ale nie wszystkie razem, bo to byłby niemozliwy zbieg okoliczności
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez na poczatu trochę bardziej leciały po waxie, ale to szybko się unormowało. Trwało moze ze 2 tygodnie a potem to juz prawie nic nie wypadały przy myciu, najwyzej 10-15włosów przy myciu 2 razy w tygodniu, wiec to żadna ilośc.
Ale nie o tym własciwie chciałam. Ostatnio praktykuje inny sposób nakłądania waxa. Zaczał mi sie końzyc henna treatment i jakos z lenistwa, zamiast kupic nowy, resztę tego przez tydzien coniennie nakąldałam na noc na suche włosy (czytając Wasze posty widze, ze nie tylko ja na to wpadłam ) Wcierałam dokłądnie w najbardziej zniszcone, przesuszone pasma a potem zwilżoną dłonią to jeszcze raz wcierałam, żeby były wilgotne. Po godzinie szłam spac. Rano tylko rozczesywałam. Nie myłam! Nie były tłuste ani obciążone, choc myślałam, że takie będą. Ale nie-głądkie, lśniace, całkiem odmienione. Wiec na drugi dzien to samo i dopiero po 3cim zabiegu musiałam rano umyc włosy. Potem zrobiłam tak jeszcze kolejne 3 dni. Niezły patent, ale kazdy ma inne włosy, wiec pewnie co innego na kazdego działa.
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
oo no ciekawe toto
![]() Ale czy trzymanie sls na włosach przez całą noc nie zaszkodzi? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

, zaczne od tego, że jestem ciemną blondynką, mam długie włosy, niestety zniszczone rozjaśniaczem

nie wiem, czy dalej stosowac wax...

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

- 82
15.04.2013
musze je jakos odzywic i zregenerowac zeby szybciej rosły