Suknia ślubna odpowiednia do figury - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 11:44   #421
askag85
Przyczajenie

Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

Cytat:
Napisane przez stajka Pokaż wiadomość
piękna ta suknia
Ciesze się że Ci się podoba Siostra zauroczyła nią gości
askag85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 11:53   #422
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metal Pokaż wiadomość
to i ja poproszę o radę
wzrost: 155 cm
biust: 96 cm
talia: 70 cm
biodra: 105 cm

ogólnie zależy mi na tym żeby wyglądać na wyższą, to priorytet na drugim miejscu jest ukrycie dużej pupy, bioder i brzucha. podobają mi się suknie z różnymi rękawkami i ramiączkami, np opadającymi na boki
pomóżcie
Mam, wydaje mi się, podobne "gabaryty" do Twoich i po "konfrontacji" z różnymi fasonami, moim zdaniem koncepcje są dwie: albo coś trochę sztywniejszego, dopasowanego do bioder a od bioder w A i elementy "w pionie (wstążka , koronka itd) , mi było dobrze w subtelnej koronce. Druga koncepcja, na którą się zdecydowałam, to suknia z muślinu, uszyta jednak tak, żeby właśnie były na sukni pionowe lekkie fałdki, coś podobnego do empire. Podstawa w obu koncepcjach to wyraźne odcięcie bezpośrednio pod biustem, żadnych szerokich pasów, ostre odcięcie. Generalnie uwydatnić biust ( w granicach przyzwoitości ) a reszta niech będzie "w pionie"bez dopasowani zbytniego na biodrach. Jesteśmy niskie, więc żadnych drapowań, dużych ozdób moim zdaniem, czym lżej i prościej tym lepiej. Tren, jeśli w ogóle, to krótki. Taki mam pomysł
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 12:27   #423
stajka
Przyczajenie

Red face Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

załączam zdjęcie mojej sylwetki
wiem nie jest ona idealna
stajka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 14:35   #424
szyszunia1
Przyczajenie

Chciałabym i ja skorzystać z Waszych porad.
Mam 176 cm, biust 98, talia 80 i biodra koło 103 cm. Ramiona lekko szersze niż biodra,ale raczej proporcjonalne. Podobaja mi się rybki i raczej nie widzę siebie w wielkiej bezie- mój narzeczony jest zaledwie 3 cm wyższy więc nie chcę przy nim wyglądać jak...gigant dodatkowo chciałąbym raczej zasłonić placy.
szyszunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 09:11   #425
aleczka_84
Przyczajenie

GG do aleczka_84

tak sobie szukam i szukam sukni bo krawcowa juz mam i moja wymarzona suknia to z muslinu ale kazda jaka znalazlam ma albo dlugi ogon albo tren ciagnacy sie nie wiadomo dokąd. a ja marze o prostej sukni z rekawkami i do polowy z zaslonietymi plecami. cos podobnego do tych ktore zalaczylam.
aleczka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 00:39   #426
Agulla85
Przyczajenie

Dziewczyny podpowiedzcie czy ta suknia pasuje do mnie? Mam 164 cm wzrostu, biust 84, talię 67 i 90 biodra. Czy nie będę w niej wyglądać jak beza? Raczej jestem typem o meskiej sylwetce, a chcialabym sobie tu i ówdzie trochę dodać i zrobić wcięcie w talii . Jeśli nie ten krój to jaki?
Stary 2010-05-07, 09:12   #427
mamba87
Przyczajenie

to może i ja się dołączę?

wzrost 172
biust około 94-96
talia - nie wiem dokładnie, około 80 :P
biodra 102

co możecie doradzić?
z góry dzięki
mamba87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 15:12   #428
aasiunia25
Przyczajenie

Dot.: suknia odpowiednia do figury

Cześć dziewczyny mam straszny problem poszukuje sukni dla siebie ale nie wiem w jakiej będzie mi dobrze. Mam 168cm wzrostu i ważę 47 kg jestem bardzo szczupła , mam wystające kości biodrowe i bardzo mały biust, nogi dość zgrabne i długie , pupa okrągła dopasowana do figury jeden atut mojej figury. Bardzo Was proszę o pomoc .
Jaka waszym zdaniem pasowała by do mnie suknia
Jeżeli możecie prosiłabym o zdjęcia
Pozdrawiam

Edytowane przez aasiunia25
Czas edycji: 2010-06-19 o 15:15
aasiunia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 14:57   #429
redzi13
Zadomowienie

ja kupilam typowa rybke nie mam kompleksow choc pewnie kazdy cos tam by mi zazucil nosze rozmiar "M"wiec uwazam ze nie jest zle .mam wysokiego faceta i moge sobie pozwolic na kazdy kroj sukni jednak najbardziej podobaja mi sie rybki sa mega kobiece!!!
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 11:44   #430
Catherine07
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny jestem pierwszy raz na tym wątku i mam nadzieje ze mi tez pomozecie jestem dość niziutka,jedyne 153cm, biust 87 cm,biodra 89,talia 72...jaka suknia bylaby dla mnie dobra?pomozecie???
Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 13:53   #431
szczesliwa25
Rozeznanie

Trafiłam na wątek zupełnie przypadkiem, przejrzałam od A do Z i znalazłam wiele cennych wskazówek - tym bardziej mi przykro, że tak umiera śmiercią naturalną.

Przekonałam się za to, że do mojej figury wybrałam intuicyjnie (suknię szyję, bo oryginał szyty przez valentino zdecydowanie przekraczał mój budżet) a i dół zamieniłam na dół od zienia
także mam dekolt w kształcie litery V - bo mam dość duży biust (70e/f), a że talii w zasadzie brak to i suknia od bioder się delikatnie rozszerza co by optycznie mi tą talię stworzyć

Także, zapraszam do dyskusji i do dzielenia się fotkami

iza
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 10:42   #432
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie czy taka suknia pasuje do osoby o wzroście ok.155 + conajmniej 5 cm obcas, z dużym biustem szczupłej?

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 10:48   #433
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy taka suknia pasuje do osoby o wzroście ok.155 + conajmniej 5 cm obcas, z dużym biustem szczupłej?
Niestety jest duża szansa, ze będziesz wyglądała w niej jak bałwanek, tudzież kuleczka. Suknia ma obniżony stan, więc Cię skróci optycznie. Dla niskich osób dobre są suknie w kształcie litery A, z lekko podwyższonym stanem lub skosami, albo empire lub niektóre rybki. Ale przede wszystkim MIERZYĆ, MIERZYĆ, MIERZYĆ!!! Może akurat Tobie coś innego spasuje.

Główna przyczyna rozwodów?
Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 21:55   #434
szczesliwa25
Rozeznanie

I ja jakoś nie jestem fanką takich sukienek dla niskich kobiet, zwłaszcza z proporcjonalnie do sylwetki większym biustem.
One raczej dobrze wyglądaj na tych biustach ' w sam raz'
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 12:22   #435
Malenska
Zadomowienie

GG do Malenska

Witam napiszę tpo też tutaj może wy mi pomożecie

Witam dziewczyny

Jestem tu nowa ale mam prośbę o doradzenie mi sukni. Na pewno będę ją szyła, ale mój rozmiar nie jest standardowy aktualnie schudłam już 27 kg i planuję schudnąć jeszcze 20 kg ale gdyby mi się nie udało to potrzebuję pomysłu na suknię dla osoby takiej jak ja tj 170 cm wzrostu i sukienka na rozmiar między 40 a 46. Dodam że mam dość duży biust i wolałabym prostą sukienkę jednolitą, i z rękawami. Aha mam bardzoooo krótkie włosy nie planuję zapuszczać a co za tym idzie welon raczej odpada ( chyba, że się mylę) a więc sukienkę spełniającą te elementy.

Będę wdzięczna za pomoc
Malenska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 21:43   #436
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
a co to za model sukienki?

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 11:00   #437
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Też bym chciała wiedzieć co to za model
kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 15:21   #438
Niesforna_88
Wtajemniczenie

model niestety nie znany

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 12:45   #439
oooKolorowa
Raczkowanie

znany, znany to jest casablanca model o ile się nie mylę 91

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-21, 13:26   #440
19natka88
Zakorzenienie

Ja wybrałam taką suknię (jak w załączniku), mam 165 cm wzrostu + 5cm obcas, biust D65, budowa proporcjonalna, wcięcie w talii, 54 kg. Wiem, że już "po fakcie" ale myślicie, ze dobrze dobrałam suknię?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 11:01   #441
martaa83
Przyczajenie

Witam,
Należę do bardzo niskich kobiet (150cm wzrostu). Rok temu brałam ślub i też miałam problem z doborem sukni ślubnej - chodziło o to, żebym nie wyglądała jak "do komunii" I znalazłam!! Teraz chętnie sprzedam suknię jakiejś niskiej dziewczynie Więcej informacji na mail: martaa83@yahoo.com
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 3.jpg (24,6 KB, 227 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 2.jpg (23,2 KB, 185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie slub 2.jpg (28,2 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 1.jpg (14,8 KB, 204 załadowań)
martaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 12:07   #442
ilkas
BAN stały

dziewczyny pomóżcie, bo od czytania tych wszystkich rad juz mi się w głowie pomieszało niektóre rady przy mojej figurze się wykluczają dlatego proszę o pomoc

- Jestem niska 156 cm
- biust średniej wielkości - miseczka C
- biodra szersze w stosunku do całej figury
- ramiona jakby troszkę rozbudowane - nie takie suche patyki
- ogólnie jestem szczupła

Jaka sukienka będzie dla mnie odpowiednia? jaka góra i jaki dół ? pomóżcie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 18:25   #443
magkal
Przyczajenie

Czesc dziewczyny, proszę o radę : co sądzicie o tej sukience??
magkal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 12:49   #444
SuavementeBesame
Raczkowanie

Witajcie Drogie Panie,

Piszę abyście doradziły mi czy sukienka, którą wybrałam pasuje do mnie i do mojej figury... czy jest to dobry wybór i na co muszę zwrócić uwagę dobierając dodatki, typu welon, rękawiczki, bolerko itp.

W razie czego proszę podsyłać swoje propozycję,będę wdzięczna.

Pozdrawiam.

Ps. główna sukienka, którą wybrałam to ta z tiulu, ale zamierzam ją trochę zmienić i dać górę z ramiączkami (tą z drugiego zdjęcia)

• Podsumowując: spódnica z tiulu + góra ta z ramiączkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg monikaaaa.jpg (22,2 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gown_394.jpg (25,6 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia4.jpg (20,4 KB, 48 załadowań)

zaręczyliśmy się: 25.12.2010 r.

ślubowaliśmy w USC: 11.02.2011 r.

ślubowaliśmy w kościele: 29.04.2011 r.

http://s6.suwaczek.com/20110429291120.png
SuavementeBesame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 14:14   #445
mazia148
Przyczajenie

Droga Ilkas!
mam podobne problem, tzn. też jestem raczej niską dziewczyną (163 m)
dlatego doradzam do twojej figury suknie w kształcie litery A , to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla ciebie. Na pewno odpada suknia typu empire. Charakterystyczną cechą tej sukni jest wysoki stan – wąska u góry i szeroka u dołu dzięki temu że spódnica zaczyna się tuż pod biustem, to może cie skrócić, obawiam sie że suknia typu księżniczka też może być zła,możesz po prostu w niej zginąć. Możesz też pomyśleć o syrence, jest dopasowana przez co wysmukla. Uważaj “wielka” i bufiasta suknia może sprawiać wrażenie że jesteś w niej “zatopiona”.Unikaj też bufiastych wykończeń i bogatych falbanek.
Pozdrawiam
mazia148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 21:58   #446
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mazia148 Pokaż wiadomość
Droga Ilkas!
mam podobne problem, tzn. też jestem raczej niską dziewczyną (163 m)
dlatego doradzam do twojej figury suknie w kształcie litery A , to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla ciebie. Na pewno odpada suknia typu empire. Charakterystyczną cechą tej sukni jest wysoki stan – wąska u góry i szeroka u dołu dzięki temu że spódnica zaczyna się tuż pod biustem, to może cie skrócić, obawiam sie że suknia typu księżniczka też może być zła,możesz po prostu w niej zginąć. Możesz też pomyśleć o syrence, jest dopasowana przez co wysmukla. Uważaj “wielka” i bufiasta suknia może sprawiać wrażenie że jesteś w niej “zatopiona”.Unikaj też bufiastych wykończeń i bogatych falbanek.
Pozdrawiam
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
właśnie czytałam, że suknia w kształcie litery A jest ok do mojego wzrostu. Ale zdziwiło mnie w Twoim wpisie jedno, mianowicie na temat sukni typu empire. Czy to nie jest tak, że właśnie suknia w podwyższonym stanem wydłuża niskie osoby ?
co do syrenki to baaardzo mi się podoba, ale niestety mam troszkę więcej w biodrach więc myślę, że nie za bardzo przez to by mi pasowała
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 14:22   #447
kfaska
Rozeznanie

jest dokładnie tak jak piszesz. dobrze dobrane empire właśnie wyciąga
miałam taką suknię i wyciąga poprostu, tylko musi byc albo wogóle nie odcinana, albo odcinana bezpośrednio pod biustem i to wąsko tzn bez szerokiego pasa- ja miałam tylko rząd kryształków . I właśnie ładnie kryje biodra- tez miałam ten problem.
Mi panie w salonach od razu poradziły taki fason, sprawdzałam tez inne fasony i rzeczywiście jedynym rozwiązaniem które oprócz tego wchodziło w gre, było odcięcie pod biustem i dół w A i to takie węższe. Wszelkie wzory powinny być drobne i w pionie ułożone. Syrenka tez absolutnie odpada, zwłaszcza przy szerokich biodrach. Wcale nie wydłuża i podkreśla mankamenty.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez SuavementeBesame Pokaż wiadomość
Witajcie Drogie Panie,

Piszę abyście doradziły mi czy sukienka, którą wybrałam pasuje do mnie i do mojej figury... czy jest to dobry wybór i na co muszę zwrócić uwagę dobierając dodatki, typu welon, rękawiczki, bolerko itp.

W razie czego proszę podsyłać swoje propozycję,będę wdzięczna.

Pozdrawiam.

Ps. główna sukienka, którą wybrałam to ta z tiulu, ale zamierzam ją trochę zmienić i dać górę z ramiączkami (tą z drugiego zdjęcia)

• Podsumowując: spódnica z tiulu + góra ta z ramiączkami.
Kobieto z taką figurką mozesz ubrać co chcesz uważaj zeby nie przekombinowac z tymi zmianami i nie zepsuć sukni przez to. . Szczerze mówiąc to w tej pierwszej sukni zostaiłabym ta koronkę, dołozyłą szeleczki skoro ci potrzbna i zrezygnowała z szarfy. Góra czym prostsza tym lepsza. Rękawiczki wogóle odpuść koniecznie, bolerko też jeśli nie musisz fgo miec. Welon mgiełka, ewentualnie wykończony koronką taką jak w sukni, moim zdaniem taki za pupę.

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2011-01-28 o 14:07
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 13:42   #448
Silence0
Przyczajenie

Witam Was
Jak wiele z Was i ja mam problem z dobraniem właściwej sukni Mam 172 cm, ale jestem raczej przy kości Mam mały biust i szerokie biodra. Jaki fason doradziłybyście mi?
Silence0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 22:52   #449
kaarolaz
Przyczajenie

Ja wam powiem , że przy doborze sukni zapierałam się rękami i nogami że nigdy nie zdecyduje się na "rybkę" jakoś ten krój mi się zbytnio nie podobał, wydawał mi się odpowiedni tylko do wysokich, szczupłych Pań gdyż w przeciwnym razie będzie skracać i jakoś wszystko to będzie nie efektownie wyglądać. Idealną suknią, moją wymarzoną była suknia w stylu empire, czyli prosta, zwiewna z delikatnym połyskliwym pasem pod linią biustu. Pojechałam szukać sukni i co się okazało? Wszystkie te lekkie, zwiewne zamiast mnie wyciągnąć(mam 163 cm wzrostu i waga 59kg) tylko mnie poszerza, wyglądałam jak przysłowiowa Berta no masakrycznie skraca, wszystkie te w kształcie litery "A" niby wyciągające wyglądały po prostu fatalistycznie no i dla porównania ekspedientka poleciła mi przymierzyć rybkę i tu zdziwienie..REWELACJA!! pięknie wyciąga, podkreśla biodra i co najważniejsze pięknie wysmukla figurę a chyba o to chodzi biorę rybę no i na nic moje uprzedzenia Dziewczyny mierzcie wszystkie kroje bez wyjątku a ku waszemu rozczarowaniu możecie piękniej wyglądać w tej o której wcześniej nie myślałyście!
kaarolaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 07:58   #450
ksylwia
Zadomowienie

Askaga85 czemu ja nie widzę tej sukni? Szukam, szukam powoli mojej idealnej.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości