|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie, ktory filtr polenny mozecie polecic?
http://www.sklep.pollenaewa.com.pl/1...sloneczna.html ![]() ten http://www.sklep.pollenaewa.com.pl/2...a_spf_50_.html czy ten http://www.sklep.pollenaewa.com.pl/1...sloneczna.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
Niedługo zaczynam kurację kremem Lysalpha Active i potrzebuję do tego jakiegość filtru
![]() Moja cera: mieszana, strefa T lekko się świeci, policzki nie suche, a dobrze nawilżone i wrażliwe. Zaskórniki i przebarwienia na nosie. Cera skłonna do zapychania. Kilka podskórnych grudek na czole. Raz na jakiś czas pojawi się mały pryszcz, przed okresem 1-2 ropne. Chcę taki filtr, który nie pozostawi tłustego filmu, będzie fotostabilny, nie będę się po nim świecić i mnie nie zapcha. Istnieje taki filtr? Myślałam o La Roche Posay Anthelios Dermo Pediatric 50+, choć wolałabym coś tańszego, bo z kaską krucho ![]() Jaki filtr byście mi doradziły? |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co myślicie o tym kremie tonującym? Można zaufać filtrom?
Lancome Bienfait Multi-Vital Teinte SPF30 Active Ingredients: Octinoxate, 7.5%, Titanium Dioxide, 5.8%. Inactive Ingredients: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Phenyl Trimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Disteardimonium Hectorite, Pentylene Glycol, Geraniol, Triethanolamine, Silica, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Alumina, Aluminum Hydroxide, Magnesium Sulfate, Alcohol Denat., Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Glucoside, Disodium Stearoyl Glutamate, Citronellol, Tristearin, Aceltylated Glycol Stearate, Panthenol, Castanea Sativa (Chestnut) Extract, Butylphenyl Methlypropional, Benzyl Salicylate, Fragrance, Alpha-Isomethyl Ionine, Methylparaben, Phenoxyethanol, Butylparaben, Diazolidinyl Urea, May Contain: Iron Oxides, Titanium Dioxide. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zadomowienie
|
Louisse
![]() Jeszcze o tym filtrze nie słyszałam, ale teraz troszkę o nim poczytałam i jestem na niego w 90% przekonana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Brak stabilnej ochrony przed UVA. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was używała Biodermy Photoderm Anti-age SPF 30/UvA 30?
Nie bardzo znam się jeszcze na składach i nie wiem, czy można zaufać temu produktowi tzn. czy filtr uva jest tu stabilny. Po nałożeniu na twarz nie przypomina typowego kremu z "dobrym" filtrem. Jest raczej jak zwykły krem. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie nie doczytałam, że są rozdzielone składniki aktywne i pozostałe. Myślałam, że skład dotyczy całości. Swoją drogą ciekawe czemu to tak rozdzielili? Owszem mogli zaznaczyć, które składniki to filtr ale skład podać kompleksowy. Ale to i tak nie zmienia faktu, że krem raczej słaby jeśli chodzi o ochronę przed UV.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
Witam,
czytam wasze posty i zdałam sobie sprawę, że słabo dbam o swoją cerę... nawet nie sądziłam ze stosowanie filtrów jest tak ważne.. Mój krem Nivea na dzień ma SPF8 i myśle, że przy zbiżającym się lecie i coraz większej liczby dni słonecznych jest to zdecydowanie za niska ochrona... Mam 21 lat cerę mieszaną z niedokonałościami i wągrami. Od czego powiinam zacząć stosowanie filtrów?? jakie są główne zasady? np nie łączenia ich z kwasami- dobrze rozumiem?? czy jest jakiś wątek mówiący o zaczynaniu z kosmetykami aptecznymi, filtrami i ogólnie biochemią- jestem tym szalenie zainteresoana , chociaż czuję że czeka mnie przyswajanie sporej ilości wiedzy hehehehe ![]() ![]() ![]() ![]()
#4364 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
mnie szczypał pod oczami już po godzinie (podobnie jak krem od svr), ale rzeczywiście nic nie bieli, ładnie pachnie i fajnie się rozsmarowuje
Edytowane przez beautygosiek Czas edycji: 2011-05-15 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A filtry stosujemy szczególnie przy kuracjach kwasowych i retinoidowych ponieważ skóra jest wtedy cieńsza i bardziej narażona na promieniowanie. Kwasy kładziemy na noc, filtr na dzień. Miłej lektury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4370 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Czy w Lysalpha SVR jest Parsol? Bo nie widzę żadnej z jego nazw. Czy może coś przegapiam? Proszę o pomoc.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...on-spf-50.html Skład: Aqua (Purified Water), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methylene Bis-benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Octocrylene, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Isohexadecane, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Tridecyl Salicylate, Behenyl Alcohol, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Potassium Cetyl Phosphate, Decyl Glucoside, Zinc PCA, Tephrosia Purpurea (Wild Indigo) Seed Extract, Tiliroside, Polyacrylate-13, Xanthan Gum, Squalane, Polyisobutene, Sorbitol, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Tocopherol, Disodium EDTA, Triethanolamine, Propylene Glycol, BHT, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, O-Cymen-5-Ol, Parfum (Fragrance). |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Raczkowanie
|
Przez przypadek trafiłam na fajny przegląd i podsumowanie filtrów aptecznych ,
(artykuł dotyczy produktów dostępnych w roku 2010 ,czyli jest w miarę aktualny) , polecam ![]() http://www.leki-apteka.pl/webpage/ja...-opalania.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
a ja mam wątpliwości co to tych filtrów nienawidz ich aplikować...
ale trzeba to przeboleć, chyba kupie z svr do trądzikowej, moze po nim sie świeci nie będe ...
#4373 |
Rozeznanie
|
ja uzywam fluidu matującego LRP 30 i jest bardzo zadowolona, zero błyszczenia etc. Ale mam pytanie, mimo uzywani afiltru, myślicie że to dobry pomysł używać teraz jeszcze Triacneal?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Przyczajenie
|
hej
![]() i mam drugi problem. mam filtr anthelios i po prostu kazdy krem mi sie walkuje na nim. nakladnie go to koszmar. znacie jakis krem ktory by sie nie walkowal przy nakladniu filtru? |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Zasadniczo filtr powinien stanowic ostatnią warstwę na skórze.
A poza tym - naprawdę potrzebujesz jeszcze coś nakładac rano na twarz poza 1,5 ml filtra? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
Mnie nawet z Antkiem pod oczami szczypie (Soraya 45). Powiedz, do którego miejsca nakładasz, że jest potem OK?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Antka (zużywam próbki Anthelios XL - pod makijaż mi się nie sprawdził) nakładam na powieki, tzn. górną aż do brwi, pod oczami rozsmarowuję mniej więcej w promieniu 1,5 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam spf60 i niestety migrowała mi do oczu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.