![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry a brak makijażu !!!
To zależy do cery co ci pasuje co nie. Mnie na przykład te swojego czasu najbardziej polecane jak vichy capital soleil czy "dzieciaczek" w ogóle nie pasowały. Za to pasował mi bardzo avene cleanance 40 spf.Jako jedyny nie robił na mojej twarzy momentalnie uczucia tłustości a takiej ochronnej miłej kołderki, a przypudrowana babydreamem twarz była taka hmm delikatna i naturalna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Bardzo rzadko od dluzszego czasu siegam po podklad,wybieram pudrowe kompakty-glownie na okres zimowy bo od wczesniej wiosny po jesien moim wykonczeniem makijazu jest puder jedwabny,LU 06 lub zasypka z Rossmanna do tego brazer i wsio
![]() Po wielu testach/probach z filtrami wiem,ze kazdy filtr zachowuje sie zupelnie inaczej na twarzy i dosc dlugo faworytem bylo mleczko Klorane,pozniej spray Klorane to obecnie uzywam filtrow Roc'a seria Minesol krem spf 50+ i jest bajecznie.Zaluje,ze filtry nie sa dostepne w PL bo krem wchlania sie praktycznie do matu i zostawia na mojej skorze delikatny glow. Odpowidajac na Twoje pytanie,z filtrem jak najbardziej mozna byc naturalnym ![]() choc jest wiele czynnikow ktore wplywaja na ten efekt-kondycja skory,uzywany filtr,ew.problemy z jakimi sie borykamy itd.
#963 |
BAN stały
|
Isispharma - kto zna te filtry?
Zauważyłam tydzień temu w Superpharm nowe filtry, których nie widziałam wcześniej, marki ISISPHARMA. Tu wklejam link do zdjęcia, jakie znalazłam:
http://www.edziecko.pl/zakupy/5,90821,5242113.html?i=34 Czy ktoś zna te filtry? Ogromna promocja (pani w SP powiedziała mi, że to dlatego, że pierwszy raz je dostali): z 63 na 25 zł za 40 ml!! Są barwione i bezbarwne, a ochronę maja nawet 80 SPF. Interesuje mnie: 1. czy zawierają parsol 2. czy sa stabilne 3. czy są z gatunku mineralnych czy chemicznych Niestety nie miałam czasu się im bliżej przyjrzeć. Może i innym przydadzą się te wiadomości. Szukałam informacji o nich na biochemii i w filtrach, nie znalazłam, więc zakładam wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Dot.: Isispharma - kto zna te filtry?
edynka
ja też ostatnio widziałam te filtry, ale przeszukałam biochemię - są już wątki o tych filtrach (nie wątki, ale info w wątkach ogólnych o filtrach) nie są dobrze oceniane; jest info w kilku wątkach - np. tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=isispharma pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten Minesol robi ze mnie japonska Gejsze ![]() Acha, moja skora jest bardzo jasna a Minesol jeszcze ja rozjasnie do niemozliwosci, ale rzeczywiscie daje mat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
cere mam mieszana, zaczerwieniona i zmeczona eksperymentami z lekami. moglabys podac szcegoly dot babydream? szczerze powiem, ze nie slyszalam o nim. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami tylko w okolicach nosa i ust lekko pobiela ale szybko sie wchlania i efekt bielenia zanika,przyznam sie ze nie robie z nim nic specjalnego choc zauwazylam. Mam jasna karnacje ale do typowo bladolicych nie naleze ![]() Cytat:
Polecam,warto sie rozejrzec ![]() W zalczniku zdjecie kremu. To jest ten puder https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...eam-puder.html
![]() |
#968 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...eam-puder.html Wiele dziewczyn matuje filtry skrobia ja nie dawałam sobie z tym rady ( dla mnie robiło to za duża maskę na twarzy i dodatkowo denerwowało to typowe dla mączki ziemniaczanej "tarcie"). Wiec mając pod ręka akurat ta zasypkę z ciekawości spróbowałam no i efekt był super. Używałam filtra avene wiec nie musiałam się martwic o "zdestabilizowanie go". Dodam jeszcze że na mojej buzi wydawał się transparentny co było na plus ponieważ nie lubię się malować i zależało mi właśnie na efekcie "braku makijażu". |
||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Hexxana, CruelOrchid dziekuje za odpowiedzi. do matowienia nafiltrowanej buzi uzywam skrobi albo glinki zielonej, nie mniej jednak wszelkie nowosci jak najbardziej mnie interesuja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja rowniez mysle nad tym,zeby zaczac stosowac filtry. poki co jestem zielona w tym temacie, ale niedlugo zabieram sie za przegladanie przydatnych mi watkow. na wstepie mam jednak kilka pytan: uzywajac kremu z filtrem konieczna jest skrobia/zasypka/puder ? nie mozna nalozyc samego filtra i tyle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
filtry zazwyczaj są dosyć nieprzyjemnymi w użyciu mazidłami. Ja nie spotkałam takiego który nie zostawia tłustej świecącej warstwy ale są ponoć szczęściary którym filtry wchłaniają się do matu. A co do bielenia to u siebie zauważyłam od razu białe smugi które się nie wchłaniały po prostu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
IMO bez pudru nie da rady
![]()
#973 |
Zadomowienie
|
Ja też używam filtrów od niedawna, ale trochę ekperymentowałam. Mam skórę tłustą i w tej chwili u mnie najlepiej sprawdza się La Roche Anthelios SPF50 fluid. Na to nakładam dry-flo z Mazideł i w ten oto sposób zapomniałam o podkładzie. Sam filtr zostawia lekki glos, więc mnie podkład nie jest potrzebny, no i oczywiście ujednolica skórę. Podkładu używam tylko punktowo w charakterze korektora. Dodam, że podkład BYŁ obecny w mojej kosmetyczce ponad 10 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam, dopiero teraz zauważyłam pytanie ![]() Na twarz używam antheliosa lait veloute (mam zachomikowany z zeszłego sezonu, nie próbowałam jeszcze tegorocznej "edycji"), na to daję mieszankę dry flo z jedwabiem i albo transparentnego nu-skin (bardzo ciemny, a jest jeden odcień - ale jak dodaję go niewiele to jest OK) albo najjaśniejszego translucide (czyli 2 - też ciemny). Czasem jeszcze druga warstewka - lucidity (kolor 06 transparent - niedostępny w Polsce, dla mnie idealny). Samego lucidity na filtr nie używam, bo zbyt widoczne są drobinki - chyba ze na wieczorne wyjscia kiedy filtru daję cienką warstwę (bo nie mam innego kremu) - wtedy ten puder jest genialny. W ciągu dnia jeśli trzeba, to swiecący nos pudruję sephorowym pudrem w kamieniu w kolorze D01 - jasny, transparentny. Na szyję i dekolt daję filtr avene - spray do ciała 200 ml. Używam go bo nie ma parsolu i nie barwi mi kołnierzykow na żółto. Przysypuję to lekko rossmannową zasypką dla dzieci ![]() Nie używam podkładu, czsami (bardzo rzadko) używam różu - sephora blush me, kolor 4 peche tendre Edytowane przez schaetzchen Czas edycji: 2008-09-11 o 19:39 Powód: kompromitujący błąd ortograficzny :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
ja uzywam filru avene, mam mieszana cere, tez w zyciu nie uzywalam podkladu i nie zamierzam
![]() ![]() ![]() ogolnie avenka mi strasznie pasuje, balam sie filtrow po przeczytaniu tych strasznych historii jak to swieca niemiłosiernie i sa tluste ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mmaggiee Czas edycji: 2008-09-19 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
ja tez mogę polecić filtry avene, dokładniej krem 50+ - dla mnie przypudrowany pudrem jedwabnym hauschki jest jak podkład
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
który filtr lepszy??
mam mieszana cerę. przede wszystkim ma nie zapychac porów. niby na obu to jest napisane, więc który, obiektywnie lepszy? a może macie jakies lepsze propozycje?
Avene, Tres Haute Protection Emulsion [Very High Protection Emulsion] SPF 50+ (Emulsja z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną, wersja z 2007r.) czy... Avene, Haute Protection Creme Zones Sensibles [High Protection Cream for Sensible Areas] SPF 50 (Wysoka ochrona przeciwsłoneczna - filtr mineralny) czym sie różnią? który obiektywnie lepszy? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: który filtr lepszy??
avene- bdb produkty, wiem ze z serii BIODERM jest jakis filtr do cery mieszanej, ale nie moge teraz znalesc na ich stronie (widzialam w ich ksiazeczce ktora znalazlam w aptece, jednak z tego co sie orientuje kosmetykow Bioderm nie znajdziesz wszedzie)
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
może jakaś biochemiczka rzuciłaby okiem na składy? i orzekła, który... przesyłam linki do KWC:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11308 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20790 |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
filtry mineralne chronią gorzej niż mieszanka mineralnych i chemicznych. filtry mineralne mogą mechanicznie zatykać pory, a w tym konkretnym mineralnym produkcie avene dołożyli jeszcze sporo trójglicerydów, ktore też są komedogenne. słowem- z tych dwóch raczej wybierz pomarańczowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
a czy ten marańczowy na 100% nie będzie zapychał porów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Konto usunięte
|
Takiej gwarancji nikt Ci nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
ja używam emulsji, nie zapycha mi porów.
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
no to chyba wybiorę emulsję, skoro dwie osoby mi ja poleciły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
Emulsja Avene to dla mnie filtr numer jeden, lecz kwestia doboru jest bardzo indywidualną sprawą.
Odwiedź apteki i zaopatrz się w próbki. Są bezpłatne, a Ty będziesz mogła zdecydować, z którym czujesz się najlepiej. Dodatkowe informacje znajdziesz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351 |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
dzięki backie! bardzo mi to pomogło. z tego co tam czytałam to... wychodzi na moją emulsję avene albo La Roche Posay Creme Fondante 50+ lub Fluide Extreme 50+... i teraz znowu mam dylemat. a jak to jest z tłuszczeniem po tych filtrach? (bielenie jest mi obojętne) i przede wszystkim z zarkórnikami. to jest dla mnie najważniejesze. zaskórniki. po którym jest najmniejsze prawdopodobieństwo zapchania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Konto usunięte
|
Z tego co słyszałam (na sobie nie sprawdzałam) to filtry La Roche Posay nie zapychają i raczej nie przyczyniają się do powstawania zaskórników, ale mają w składzie alkohol denaturat, więc sama bym się na nie nie zdecydowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Konto usunięte
|
Poczytaj sobie jeszcze wątki:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kich+s%B3owach i http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kich+s%B3owach Ważne jest również jakich kosmetyków używasz do makijażu i czy zawarte w nich składniki nie będą wpływały na destabilizację filtra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.