|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Shee'naz a może ja głupol jestem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
pikpok,uzywalam tego filtru co Ty i mnie po 3 tygodniach niezle zalatwil. zapchalo mnie okropnie i do dzis mam slady. zaanalizowano sklad i ma mnostwo zapychaczy. pozatym ten filtr strasznie smierdzial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
Na Allegro zakupiłem zachwalaną emulsję Avene 50+ w próbkach. (25ml za 15zł)
Dziś pierwsze aplikacja - zapach, zapach, zapach - zbyt mocny, mam nadzieję, że nie uczuli. Konsystencja bardzo fajna, faktycznie lekka emulsja. Rozsmarowywanie bardzo średnio, mam wrażenie, że się zatrzymuje tam gdzie pacnę - nie ma jak rozsmarować. Mat - nijaki, jak to przy filtrach i tłustej skórze, ale świeci się o 80% mniej od Liernki, którą znienawidziłem za ogromną ilość silikonów. Jak na razie 4+. Zobaczymy co będzie pod koniec dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2009-07-31 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
Shee'naz dziękuje ślicznie za poświęcony mi czas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo->Soraya dzieciak 60 Albo->Anthelios Albo->Lirene Dagna1 a co teraz nakładasz na twarz?tzn jaki filtr? |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Wtajemniczenie
|
pikpok prosze bardzo, pytaj jakbys miala watpliwosci
![]() ![]() ![]() Oba te filterki mnie nie zapychaja, sorayi po prostu troche trudniej sie uzywa bo ma tepa konsystencje i troche bardziej bieli. Ale ani Avene ani Soraya nie zawieraja parsolu wiec mozna je matowic czym sie chce ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2009-07-31 o 14:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
Shee'naz jeszcze raz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko jaki filtr dla cery z piegami (wrażliwa na słońce!) w trakcie kuracji kwasowej i pigmanormem w dodatku w Tunezji? Na co dzień używam osławionej Lirene, ale w związku z wyjazdem zastanawiam się czy nie zmienić na dzieciaczka Soraya 60 (zawsze to 60 a nie 50+ chociaż podobno to oznaczenie już nie obowiązuje..)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pikpok,efekty zapychania moga pokazac sie w roznym czasie i nie ma tutaj zadnej reguly ![]() Odstaw filtr i siegnij po cos lekkiego,ewentualnie nawet po zwykly krem nawilzajacy z filtrem-jezeli nie jestes w trakcie kuracji kwasowej itd.nie wystawiasz sie na ekspozycje czynna to powinno wystarczyc. Shee'naz dobrze radzi a poza tym dodam od siebie,ze warto siegnac po Antheliosa i nie sugerowac sie tak do konca destabilizacja bo warto dopasowac filtr do potrzeb wlasnej skory. SzatAnka71 ciesze sie,ze moglam pomoc-jakos umknelo mi KWC,moze dlatego,ze nie do konca sugeruje sie ocenami z recenzji albo inaczej-zwracam uwage kto i jak wystawia recenzje ![]() Nie wiem jaka masz karnacje ale pomimo,ze nie jestem bladolica-karnacja jasna ale z brzoskwiniowym odcieniem to Bioderma byla duzo za ciemna ![]() Koko19891 coraz bardziej ciekawi mnie Uraige bo juz wczesniej o nim pisales ![]()
![]() |
#1691 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Hexxana;13527440]
SzatAnka71 ciesze sie,ze moglam pomoc-jakos umknelo mi KWC,moze dlatego,ze nie do konca sugeruje sie ocenami z recenzji albo inaczej-zwracam uwage kto i jak wystawia recenzje ![]() Nie wiem jaka masz karnacje ale pomimo,ze nie jestem bladolica-karnacja jasna ale z brzoskwiniowym odcieniem to Bioderma byla duzo za ciemna ![]() Ja mam raczej jasną karnację ale z racji rozległych plam używam kremów brazujących więc karnacja juz taka jasna nie jest.Isis Pharma moze i by mi spasiła gdyby nie był taki tępy ![]() ![]() Łatwo stałym Wizażankom pisać"jest tyle wątków-poczytaj"w moim wypadku to nie lenistwo,bo poczytałam sobie ale po przeczytaniu mam mętlik w głowie dlatego tak cenie sobie Twoją pomoc ![]()
#1693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tam w skladzie jest renitoid który dodatkowo uwrażliwia skórę na słońce !!!!!!!!!!!!!! Ale pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dokladnie przewrwanie kuracji jest wskazane ja efekty smarowania pigmanormem odczuwałam ze dwa miesiące po......... sobie narobisz ![]() Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2009-07-31 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Soraya jest dobra, przede wszytskim nie zapycha (wersja dla dzieci ma lzejszy sklad niz dorosłe) i nie jest tłusta w porownaniu z innymi fitrami.. Ale ostrzegam uczciwie przed tępą konsystencja i bieleniem, ktore sie dluzsza chwile wchłania. Ze swojej strony kategorycznie odradzam przy problemach z cera Iwostin Solecrin bo ma duzo zapychaczy na czele ze znienawidzonym przeze mnie Isopropylem Palmitate ![]() Tak jak pisała Hexxana - na czas testow i poszukiwan porzadnego filtra, wystarczy jakis lekki krem nawilzajacy z jakimkolwiek fakorem. Nie wystawiasz sie przeciez chyba zbyt nadmiernie na slonce i nie prowadzisz teraz fotouczulajacych kuracji ![]() Z niedrogich fotostabilnych filtrow podsyłam jeszcze jedna propozycje do wyprobowania: Babydream, Sonnencreme Lichtschutzfacktor 50 Skład dosyc lekki, nie pwoinien zrobic krzywdy, a noz podpasuje na stałe? Za ta cene mozna sprobowac, jakby co nada sie do ciała, tubka az 100 ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
pikpok, po avene kremowej uzywalam ta sama,ale w postaci emulsji(bezpieczna), soraya 45 (zapycha mnie), soraya dzieciakowa 60 (bezpieczna) i probowalam pare razy z babydream 50,ale chyba mnie zapycha. teraz caly czas smaruje sie dziaciakiem sorayi 60 i chyba przy niej zostane
ale avene kremowa pod wzgledem wszystkiego byla najlepsza,tylko gdyby nie te zapychanie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim postawilabym na sprawdzone,apteczne filtry ![]() Bardzo ciekawa sciaga http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3241
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, pytanie mam... do tej pory używałam żółtej 30 rossmana - w zesżłym roku zakupioną jako jeden z tańszych fotostabilnych filtrów. Ale ja sierota nie doczytałam, a używam od jakiegoś czasu podkładu, rózu i korektora z edm czyli 99% mica :/ Czyli niby mam nałożony filtr, ale zdestabilizowany (co wobec tego mi on w ogole daje?). No i poza tym to jest wersja do całego ciała, więc alkohol niestety też ma... Sierota ze mnie nieprzeciętna, a używam retinoidów (epiduo w tej chwili), więc filtrów też muszę :/
Myślałam nad avene mineralnym, ale oni wszędzie pakują triglicerydy, na które moja skóra wyjątkowo silnie reaguje (wysypem, a czymże innym).... ten klorane się nada? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...la-dzieci.html , nie zaszkodzi mojej zmaltretwanej trądzikowej skórze? czy polecicie coś innego..? Bo tak przeglądam składy i wszędzie zapychacze... po co w filtrach np. silikony? (akurat o silikony się nie matrwię, ale jest sporo innych nieciekawych składników)
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez scarface Czas edycji: 2009-08-01 o 03:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
z tego wątku... Cytat:
Edytowane przez 513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 Czas edycji: 2009-08-02 o 08:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
prosze, przeczytajcie to na spokojnie:
Od 19 lipca codziennie uzywam filtra sorayi dla dzieci 60 i nic się nie dzialo z cera. 27 lipca posmarowałam się pierwszy raz i ostatni filtrem babydream 50. 27 lipca uzylam po raz 1 raz maski z miodli indyjskiej firmy himalaya herbals i dzien po lub dwa mialam 1 stan zapalny na twarzy. 31 lipca nałożyłam ta sama maske Himalayi herbals (omijałam stan zapalny) i dzien pozniej(czyli dzisiaj,wieczorem po zmyciu pudru max factor) 2 stany zapalne. dzisiaj użyłam poraz pierwszy puder max factor creme puff i mialam go przez 2 godziny w zdenerwowaniu od razu pomyślałam,ze ktorys z filtrow mnie tak załatwił ( soraya lub babydream),ale jak sobie to rozpisałam to wychodzi,ze może to maska. Dalam do analiy ja i sklad jest ok. nie chciałabym aby okazal się zbrodniarzem filtr soraya i puder max factor. Co o tym myslicie? Nie mogę sobie pozwolic na dodatkowe stany zapalne.. Acha,od 20 lipca uzywam skrobi dry flo (nie codziennie),ale jej nie biore pod uwage. Maske odpuszcze sobie na 100%, filtra babydream 50 nie uzyje już. Filtra sorayi i max factora chciałabym dalej używać.. nie wiem co mam robic.. jeszcze jedno-przed zakupem maski himalaya herbals czytalam opinie i tylko jedna osoba z kilkunastu powiedziala,ze maska ja okropnie zapchala. strasznie zaluje,ze nalozylam dzisiaj poraz 1 w zyciu puder max factora (a chcialam sprawdzic czy trafilam z odcieniem),bo gdyby nie on to bym byla raczej pewna na 100%,ze to maska mnie zapchala,a tak to, to troche biore pod uwage ten puder,ale to chyba nie mozliwe..? mialam go 2 godziny,a 2 stany zapalny sa w miejscu gdzie dalam najmniejsza ilosc pudru.. za chaotyczny post przepraszam,ale jestem zdenerwowana stanem twarzy i bliznami jakie bede miec przez to ![]() ![]() dopisek: biore od paru miesiecy hormony na tradzik i stany zapalne nie pojawialy mi sie Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2009-08-02 o 00:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam jak skladowo wyglada maska Himalaya ale warto sprawdzic sklad
![]()
#1703 |
Zakorzenienie
|
Hexx cudem zdobyłam tonujący filtr SVR tzn próbkę i dobrze ze są te próbki bo się okazało że jest zupełnie nie dla mnie. Za jasny, za gęsty i u mnie bardzo źle sie rozprowadza:\skłaniam się ku Biodermie ale ponoć ta na naczynka jest jaśniejsza.Niestety nie ma nigdzie próbek i chyba kupię w ciemno
![]()
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Psychodelio to się zgadza, Neostraty używałam w zeszłym roku bo tam stężenie hydrochinonu nie jest aż tak duże. Napisałam też że filtry są obowiązkowe i przy takim postępowaniu nic podejrzanego sie nie stało. Co do pigmy to owszem zamiar był, ale po przemyśleniu i późniejszej propozycji wyjazdu odpuściłam.
Wracając do tematu spróbuję jutro popytać w aptekach o możliwość kupna saszetek filtrów aptecznych, bo żal otwierać całe opakowanie jak ledwo co napoczęłam Lirenkę Aha, dziękuję Hexx za ściągawkę! Edytowane przez Gosiurek Czas edycji: 2009-08-02 o 11:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sklad: Ingredients(each ml contains): - Pdrs. : Neem (Azadirachta indica) 100mg, Fuller's Earth (Multani Mitti) 40mg - Ext. : Turmeric (Curcuma longa) 20mg. - Other: Aqua, Kaolin, Glycerin, Bentoite, Fragnance, Methylparaben, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Propylparaben, Sodium EDTA, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Sodium Lauryl Sulphate. w watku o analizie skladu napisalas,ze 'niby gliceryna moze byc zapychaczem ale...roznie bywa' . nie przejelam sie tym,bo uzywalam fluidu gdzie Glycerin (no bo to jest to samo ![]() dzisiaj twarz wyglada okropnie :/ posmarowalam sie teraz filtrem,ktory dlugo uzywalam i jest na 100% bezpieczny,ale chcialabym powrocic do sorayi dla dzieci 60.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozna gdybac.......moim zdaniem wroc do tego co Ci najbardziej pasowalo,bez zbednych dodatkow i sprobuj odstawic filtry na pare dni by ocenic stan cery bo....nie kazdemu one sluza. SzatAnko dlatego caly czas usilnie namawiam do testowania,nawet jezeli zdobycie probek graniczy z cudem.Wiem jak to jest ale czesto zakup w ciemno pelnowymiarowego opakowania to rosyjska ruletka,ewentualnie jak tonujaca Bioderma bedzie za ciemna to mozna ja rozjasnic innym filtrem z tej samej firmy-mieszamy filtry w obrebie jednej firmy-zawsze to jakies rozwiazanie. Gosiurku ciesze sie,ze moglam pomoc ![]() W aptekach nie kupisz filtrow w saszetkach-tego zadna z aptek nie ma w ofercie poniewaz to produkty typu probki i jedynie na All jest tego pelno....Nawet jak masz napoczeta Lirenke to mozesz ja zuzyc do ciala ![]()
![]() |
#1707 |
Rozeznanie
|
Avenka 50+ bardzo fajna, zdecydowanie lepsza od Lirenki.
Gdy skończę wszystkie próbki kupię pełny wymiar - może akurat jakieś przeceny posezonowe będą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Hexxana, dobrze. nie kombinuje juz i uzywam to co wiem,ze nie zaszkodzi cerze.
powroce do filtra,ktorego uzywalam pol roku i nic zlego nie robil. jest to avene emulsja i ma wodnista konstystencje. w zwiazku z tym mam pytanie ile powinnam jej nakladac? czytalam,ze wodnistych filtrow daje sie wiecej niz gestych.. 1,4 wystarczy? acha, czy jest jakas informacja ile nalezy nakladac filtra na same policzki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kiedy korzystasz z ekspozycji czynnej to wiadomo aby nakladac nie oszczedzajac filtra i pilnowac reaplikacji ale na co dzien chodzac do pracy/szkoly itd.kiedy jest to ekspozycja bierna staram sie nie popadac w przesade ![]() Emulsja nie jest tak tresciwa jak np.krem ale nie nazwalabym jej wodnista ![]() ![]()
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Hexx i właśnie tak mam zamiar zrobić tzn kupić Biodermę ale tą jaśniejszą.Jak będzie za jasna to tydzień jakoś przeżyję a w domu zawsze coś wymyślę.Dziś spróbowałam Uriage.Konsystencja fajna,dość szybko się wchłania i nie świeci się jak żarówka
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.