|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Mam ślinotok na widok prac Tineczczki452
![]() ![]()
#4802 |
Raczkowanie
|
Czy tą bitą śmietanę robiłaś z silikonu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
świetne, Moja biżuteria w porównaniu z Twoją jest niczym.
proszę powiedz jak robisz bitą śmietankę bo ja nie mogę nigdzie doczytac się jak to się robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Raczkowanie
|
doorka_96 - bitą śmietanę najprościej jest zrobić z silikonu, aby uzyskać bardziej realny wygląd, kup taką jakby wyciskarkę co się ozdabia ciasta, tam nalej silikon i daj na ten spód z modeliny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Raczkowanie
|
thx, ale też się zastanawiam jak zrobić bitą śmietanę z fimo liquit, bo chyba trzeba zmieszać ten płyn z czymś.
na temat śmietanki mam pustkę w głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba zmieszać ze zwykła modelina fajnie wychodzi bo można samemu dobrać proporcje i uzyskać taka konsystencje na jakiej nam zależny dla mnie silikon jest trochę za rzadki ![]()
![]() |
#4807 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
dziękuje AleXia. a mieszasz też z modeliną fimo-jeśli tak to jaką i czy jeszcze z różnymi kolorami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
hej
pare osob pytało sie za co oposy2 dostalo bana dokaldnie nie wiem za co dostala ale moge wam powiedziec ze oszukala mnie na wątku ciuszkowym :P wiec predzej czy pozniej i tak zablokowali by jej konto, wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie czy zglosic to na policje |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Raczkowanie
|
Te malutkie łyzeczki to kupne ?? bo juz widzialam je w paru pracach ? A twoje wyroby sa boooskie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4812 |
Raczkowanie
|
a jak Ciebie oszukała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Raczkowanie
|
Ja mam biały jakiś budowlany, ale planuję kupić biały akrylowy (jest matowy, ale można go malować).
oszukała?! w jaki sposób? |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Raczkowanie
|
o nieee Tineczczka452 to jest jakiś obłęd! absolutna perfekcja!!!!
![]() ![]() ![]() dziewczyny, jeszcze jedno pytanie, gdzie kupić wykrawaczki do ciasteczek żeby były takie malutkie akurat jak do modelinowej biżuterii? i ile kosztują <przykładowo> ? Ostatnio chciałam się zaopatrzyć też w końcówkę do ciast, do kremu i eż się naszukałam ;/ nie mogłam znaleźć normalnej, plastikowej, były same metalowe od razu z rękawem, po 80zł !!! poratowała mnie babcia, na szczęście. Edytowane przez qppancegle Czas edycji: 2010-04-10 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
Przykładowo wykrawaczki masz tu:
http://www.tortownia.pl/produkty.php?kid=99 Końcówkę do ciast najlepiej kupić w zestawie jednorazowe rękawy + trzy końcówki. Niestety w tortowni nie ma; w przydasiowni sa osobno rękawy (worki) a osobno tylki: http://przydasiownia.pl/worki-cat-81.aspx i http://przydasiownia.pl/cat-27.aspx
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za Wasze opinie na temat moich wyrobów. Uwielbiam to robić. Wszystkim początkującym tak naprawdę radze zrezygnować z tego, bynajmniej jest to moje zdanie - strasznie dużo pieniędzy na to idzie, więcej straciłam niż zyskałam. aczkolwiek radość jaką dała mi masa termoutwardzalna jest nie do opisania
![]() zdecydowanie do robienia ''bitej śmietany'' nie radzę silikonu, strasznie śmierdzi i po dłuższym siedzeniu przy silikonie można wylądować przy toalecie , a nawet w szpitalu. a polecam liquid + masa termoutwardzalna. żeby uzyskać ten oczekiwane efekt trzeba tak jakby rozcierać tą masą w liquid. ![]() najczęściej po wypieczeniu lakieruję owy krem, żeby nabrał połysku ![]() łyżeczki kupiłam w moim mieście ![]()
Moje rzeczy na wymiankę : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=19315128 &posted=1#post19315128 znajdziesz w nim m.in. : - marmureczki zara Proszę, odpisuj u mnie ![]() Słodka biżuteria dla Ciebie !! ![]() Zajrzyj !! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429489 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Raczkowanie
|
tak miesza się normalnie ze zwykłą fimo,a kolor nic nie zmienia wiec można wziąć każdy
co go konsystencji silikonu to pewnie silikon silikonowi nierówny ![]() w każdym razie ten,który ja miałam mi nie pasował
#4818 |
Raczkowanie
|
a do liquid nadaje się tylko fimo, ktoś próbował z inna modeliną? bo ja nie lepię z fimo, szczęśliwie, rodzice mojego znajomego sami produkują modelinę i płacę za nią grosze
![]() Dzięki Srebrna! i Tineczczka (a pochwalisz się sposobem na tą milkę?;>) |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Raczkowanie
|
ja robię z innej modeliny niż fimo i nie jest najgorzej, choć mam zamiar spróbować fimo i fimo liquit
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=qppancegle;18487835]o nieee Tineczczka452 to jest jakiś obłęd! absolutna perfekcja!!!!
![]() ![]() ![]() ja wycinam wypukly napis milka z opakowania czekoladek (np tych serduszek ![]() a ja mam jeszcze pytanko: jak uzyskac efekt ciastek(mam nadzieje, ze wiadomo o co chodzi) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
hm, jeżeli chodzi ci o efekt jakby poszarpania tak jak tu http://wd6.photoblog.pl/lvp3/201003/49/60577225.jpg to wystarczy jakaś szpilka/igła i poprostu trzeba tak poszarpać modelinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Kurcze lece dzisiaj do sklepu po jakas milke
![]() ![]() Ta milka mi sie przecież odciska w lustrzanym odbiciu ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez Dagus9 Czas edycji: 2010-04-11 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() W końcu przebrnęłam przez całe 161 stron tego forum. Przeczytałam każdego posta i oglądnęłam każde zdjęcie. Zajęło mi to prawie 2 miesiące ale naprawdę było warto ![]() Miała już kiedyś styczność w modelina, ale na sznurku jednokolorowych korali się skończyło. Na ten wątek trafiła przypadkiem i... wsiąknęłam ![]() Wasze prace są cudne i nieraz juz zbierała szczękę z podłogi (oglądając prace pysiamn, Isani, Mandalaai czy szajajaby - wielka szkoda ze już tu nie piszecie - tworzyłyście na tym forum genialna atmosferę ![]() Sama też zaczęłam lepić i choć widzę wielkie postępy w stosunku do moich pierwszych krzywusków to jeszcze dłuuuga droga przede mną. Z racji ograniczonych funduszów testowałam różne modeliny, więc spróbuje podzielić się wnioskami ![]() - Modelina firmy Herlitz jest beznadziejna - potwornie miękka, kleista, nie da się jest nawet ugnieść bo całe palce okleja. Skończyła jako wypełnienie do innych korali ![]() - Modelina Jedność - patrzy wyżej. Na szczęście jest tańsza więc nie było zal. - Modelina produkowana przez Astrę dla sieci Carrefour - naprawdę dobra. Co prawda ze zwykłej astry nie lepiłam, ale myślę że to dokładnie to samo. Opakowanie jest zielono-żółto-niebieskie i kosztuje 3.69 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
Jeszcze pare nowośći
![]() Jak widać - nie leniuszkuję ![]()
Moje rzeczy na wymiankę : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=19315128 &posted=1#post19315128 znajdziesz w nim m.in. : - marmureczki zara Proszę, odpisuj u mnie ![]() Słodka biżuteria dla Ciebie !! ![]() Zajrzyj !! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429489 |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Raczkowanie
|
upss.. nie dodało mi się :P
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tineczczka452 - śliczne prace ![]() Edytowane przez czerwonaaa Czas edycji: 2010-04-11 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Śliczne te ciasteczka!
Czy jest jakiś tani zamiennik FIMO? Albo ogólnie, jakaś dobra modelina tania? Bo ja kupuję ASTRĘ za 9 zł :/ ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Tineczka452 - czy do efektu bitej śmietany używasz rękawa czy takiego plastikowego jakby pojemnika? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
Ja lepie modeliną Jedność
![]() Wasze babeczki sa boooskie ![]() ![]() Ja zaraz biorę sie za moje pierwsze fimo ;p Aż mi szkoda bo jeszcze je zniszcze i 30 zł pójdzie do kosza ;p Dzisiaj zrobilam moją pierwszą ramke na zdjęcia ;d z czarnym sylikonem (biały musze zakupić) jak narazie schnie ![]()
#4829 |
Raczkowanie
|
Czerwona, to jest silikon czy fimo? Pięknie, wyszło!
Czarna kawa - szacun za przeczytanie całego forum, większość tego nie robi, niestety. Tineczka - nie lubię się powtarzać... ale muszę... wspaniałe ciasteczka! no i co do efektu "milki", no właśnie, przecież wyjdzie odbicie lustrzane ;/ Tineczka, no pochwaaaal się... |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
Ostatnio się zastanawiałam własnie i wpadłam na to, że wyjdzie odwrotnie, nie mam pojęcia jak to zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.