ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 10:46   #1561
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Dot.: Ciąża mimo regularnego brania anty

Ja nie znam nikogo, kto wpadł na tabletkach albo prezerwatywach.
Tzn. znam , ale po czasie zawsze się przyznawali po alkoholu, że pominęli kilka tabletek albo prezerwatywa była zakładana tylko na koniec.

Podobno najbardziej prowdopodobna ciąża na tabletkach opisana na wizażu była przez odstawienie wyciskanych soków. Nie wierze w przypadki ciąży opisane przez nowe osoby na forum, a w swoim życiu prawdziwej wpadki nie spotkałam.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 16:29   #1562
farmaceutka22
Przyczajenie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy

Dziewczyny, czy lek dopochwowy Gynalgin wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych? Słyszałam, że nie.
W ostatni dzień przerwy między blistrami uprawiałam seks, jakieś 10 dni po wzięciu ostatniej tabletki Gyn. Więc na czysto (bez równoczesnego przyjmowania Gynalginu) wzięłam w 3 tygodniu tylko 3 tabsy antykoncepcyjne...

Teraz 3 dzień przerwy, nie mam okresu i się martwię, bo znalazłam na stronie z interakcjami https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcje że odnotowano 3 przypadki wpływu Gynalginu na tabletki... Zaniepokoiłam się
farmaceutka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 17:41   #1563
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez farmaceutka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy lek dopochwowy Gynalgin wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych? Słyszałam, że nie.
W ostatni dzień przerwy między blistrami uprawiałam seks, jakieś 10 dni po wzięciu ostatniej tabletki Gyn. Więc na czysto (bez równoczesnego przyjmowania Gynalginu) wzięłam w 3 tygodniu tylko 3 tabsy antykoncepcyjne...

Teraz 3 dzień przerwy, nie mam okresu i się martwię, bo znalazłam na stronie z interakcjami https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcje że odnotowano 3 przypadki wpływu Gynalginu na tabletki... Zaniepokoiłam się
Może przeczytaj ulotke.... coś tam musi pisać.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 17:49   #1564
farmaceutka22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Może przeczytaj ulotke.... coś tam musi pisać.
Dzięki za odpowiedź

Naprawdę czytałam już kilka razy Nic na temat antykoncepcji (choć to ginekologiczny medykament, coś na temat anty powinno chyba być w razie czego ).

Martwi mnie tylko ostrzeżenie dla ludzi z ciężką niewydolnością wątroby (czyli jest detoksykowany w tym narządzie, więc jak dla mnie może dochodzić do interakcji tam) i że metronidazol może znaleźć się w śladowych ilościach we krwi...
Stary 2014-02-17, 18:09   #1565
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Naprawdę czytałam już kilka razy Nic na temat antykoncepcji (choć to ginekologiczny medykament, coś na temat anty powinno chyba być w razie czego ).

Martwi mnie tylko ostrzeżenie dla ludzi z ciężką niewydolnością wątroby (czyli jest detoksykowany w tym narządzie, więc jak dla mnie może dochodzić do interakcji tam) i że metronidazol może znaleźć się w śladowych ilościach we krwi...
Nie, Gynalgin nie wpływa na działanie tabletek antykoncepcyjnych.
quench jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:45   #1566
farmaceutka22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Nie, Gynalgin nie wpływa na działanie tabletek antykoncepcyjnych.
Dzięki za takie zapewnienie, choć nie wiem jak tłumaczyć sobie wzmiankę na tej stronie OSOZ.

Co jeśli przyjmuje się antybiotyki do 3 tygodnia przyjmowania tab. antykoncepcyjnych? Np. 19 dnia weźmie się ostatnią dawkę antybiotyku. Należy połączyć opakowania tab. antykoncepcyjnych? Czy tylko zabezpieczać się te 7 dni+przerwa? Czy jeszcze 7 dni z nowego blistra?

Nie znajduję jasnej odpowiedzi w ulotkach.
Stary 2014-02-17, 19:08   #1567
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Dzięki za takie zapewnienie, choć nie wiem jak tłumaczyć sobie wzmiankę na tej stronie OSOZ.

Co jeśli przyjmuje się antybiotyki do 3 tygodnia przyjmowania tab. antykoncepcyjnych? Np. 19 dnia weźmie się ostatnią dawkę antybiotyku. Należy połączyć opakowania tab. antykoncepcyjnych? Czy tylko zabezpieczać się te 7 dni+przerwa? Czy jeszcze 7 dni z nowego blistra?

Wydaje mi się że tylko dodatkowe zabezpieczenie. Zresztą ja kiedy dostaję antybiotyk to pytam lekarza czy obniża działanie, a potem jeszcze dla pewności pytam w aptece i śpię spokojnie
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 19:46   #1568
farmaceutka22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że tylko dodatkowe zabezpieczenie. Zresztą ja kiedy dostaję antybiotyk to pytam lekarza czy obniża działanie, a potem jeszcze dla pewności pytam w aptece i śpię spokojnie
Założywszy, że obniża działanie. Jak długo tak naprawdę się zabezpieczać po antybiotyku, jeśli to jest w środku blistra i potem 7 dni brania tabletek, to w miarę jasne, że tydzień zabezpieczenia, a potem powinno być ok.

Ale co jeśli w te 7 dni wchodzi też przerwa? Zastanawiam się, czy istotą tych 7 dni nie jest uzupełnienie niewchłoniętych dawek hormonów albo wsparcie działania zaburzonego interakcją. Czyli min. 7 dni brania tabletek antykoncepcyjnych bez przerwy...

Nie wiem co o tym myśleć, przy następnej okazji chyba po prostu zdecyduję się na miesięczny post
Stary 2014-02-17, 20:34   #1569
quench
Are you talking to me?!

Cytat:

Bo ktoś to zgłosił do producenta i producent ma obowiązek taką informację ujawnić. W badaniach kontrolowanych nie potwierdzono wpływu metronidazolu na poziom etynyloestradiolu we krwi.
Stary 2014-02-18, 00:03   #1570
deszczowypies
Zakorzenienie

Też brałam i pytałam ginekolog - gynalgin nie wpływa na działanie tabletek. Zresztą, żadna globulka miejscowa nie wpływa, jedynie leki doustne mogą mieć wpływ.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 13:18   #1571
farmaceutka22
Przyczajenie

Wygląda na to, że w moim przypadku też nie wpłynął Okres, wreszcie, jest
Stary 2014-03-04, 21:20   #1572
HelloKejt
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Mam pytanie, czy jezeli np bylabym w ciazy mimo, że przyjmuje tabletki yaz , to czy dostalabym krwawienia z odstawienia? Bo czytalam na roznych stronach ze niektore dziewczyny byly w ciazy mialy krwawienia z odstawienia i dopiero po 2 miesiacach albo i 3 zorientowaly sie dopiero ze sa w ciazy. Ja ostatnio mialam krwawienie z odstawienia, ale poniewaz bralam antybiotyk bo bylam chora (rovamycyne) i odbywalam stosunek to czy antybiotyk mial wplyw na oslabienie dzialania tabletek? Powiem ze mam twardszy brzuch niz zwykle, i mam shize ze zaszłam. No ale jak pisze wyzej, mialam krwawienie z odstawienia.
HelloKejt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 08:37   #1573
GrumpyCat
Wredny kotecek

Jeśli było plamienie to na pewno w ciąży nie jesteś rozmawiałam o tym z lekarzem
Stary 2014-03-06, 17:15   #1574
HelloKejt
Raczkowanie

ufff.. cale szczescie. Bo rozne wypowiedzi czytalam. Ze nawet mając krwawienie mozna byc w ciazy ;/ A drugie pytanie: Jak odstawie tabletki to moge od razu starac sie o dziecko? Czy trzeba KONIECZNIE czekac te 3 miesiace?
Stary 2014-03-06, 22:37   #1575
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez HelloKejt Pokaż wiadomość
ufff.. cale szczescie. Bo rozne wypowiedzi czytalam. Ze nawet mając krwawienie mozna byc w ciazy ;/ A drugie pytanie: Jak odstawie tabletki to moge od razu starac sie o dziecko? Czy trzeba KONIECZNIE czekac te 3 miesiace?
Nawet jednorazowy brak krwawienia nie świadczy o ciąży, dopiero jeśli drugi raz pod rząd nie będzie zalecane jest wykonanie testu (no chyba że istnieje podejrzenie o ciąży wtedy wiadomo lepiej zrobić dla pewności) ale jeśli plamienie wystąpiło to spokojnie można łykać dalej Od razu po odstawieniu można starać się o dzidziusia Płodność powinna wrócić już w pierwszym cyklu.
Stary 2014-03-09, 15:30   #1576
magg2014
Przyczajenie

Może świruję, ale i tak się boję...
zacznijmy od tego, że brałam 2 opakowania pod rząd (bez 7 dniowej przerwy) tab Sylvie 20 (chciałam słabe, a skuteczne i gin mi te wypisał, praktycznie bez dodatkowych badań, tylko spytał czy kiedyś jakieś brałam i jakie - brałam sylvie 20 ponad 10 lat temu przez 2 mies, czułam się ok, ale i tak używaliśmy gumki - nie chciałam być maturalną mamą, pozniej stwierdziliśmy ze gumka wystarczy, zawsze w razie awarii zostaje tabletka 'po')...
teraz najpierw miałam brać 1 opakowanie - a później założyć spiralkę pod koniec krwawienia (zakładania spiralki boję się strasznie - boję się, że będzie bolało )... ale termin wizytu u gin mi się nie zgadzał, to zaproponował, aby zaczac brac 2 opakowanie bez przerwy, a jak dojdzie do zakładania spiralki to w pon odstawić jak w czw jest planowane zakładanie - ok, ale jednak zmieniłam gin i nie jestem ualezniona od jego terminu (przyjmuje tylko w czw w godzinach jakie mi nie pasują - stąd zmiana)

tabs - 2 opakowanie konczy mi sie 12.03 - ale ostatnio dziwnie pobolewa mnie duł brzucha lub/i jajniki (zwłaszcza lewy) ogolnie jestem osłabiona, rozdrażniona, mam zmienne nastroje - potrafię się poryczeć na piosenkach z młodych lat :P, do wc biegam az za czesto (co godz, czasem co pół! - nawet w nocy wstaję 4-6 razy)... ogólnie boję się że mogę być w ciąży, na jej wykrycie jeszcze za wcześnie (opakowanie kończy mi się za 3 tabl)...

zastanawiam sie czy mozna sprawdzic czy tabl dzalaja zanim dojdzie do wpadki? (o ile juz nie doszło)

dodam ze w ciagu tych 10 lat 2x byłam w ciazy i mam 4 letnia coreczke i urodzilam w pazdzierniku 2013 wczesniaka (24 tydz ciazy - zmarl)...

Edytowane przez magg2014
Czas edycji: 2014-03-09 o 15:34
magg2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 15:41   #1577
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez magg2014 Pokaż wiadomość
Może świruję, ale i tak się boję...
zacznijmy od tego, że brałam 2 opakowania pod rząd (bez 7 dniowej przerwy) tab Sylvie 20 (chciałam słabe, a skuteczne i gin mi te wypisał, praktycznie bez dodatkowych badań, tylko spytał czy kiedyś jakieś brałam i jakie - brałam sylvie 20 ponad 10 lat temu przez 2 mies, czułam się ok, ale i tak używaliśmy gumki - nie chciałam być maturalną mamą, pozniej stwierdziliśmy ze gumka wystarczy, zawsze w razie awarii zostaje tabletka 'po')...
teraz najpierw miałam brać 1 opakowanie - a później założyć spiralkę pod koniec krwawienia (zakładania spiralki boję się strasznie - boję się, że będzie bolało )... ale termin wizytu u gin mi się nie zgadzał, to zaproponował, aby zaczac brac 2 opakowanie bez przerwy, a jak dojdzie do zakładania spiralki to w pon odstawić jak w czw jest planowane zakładanie - ok, ale jednak zmieniłam gin i nie jestem ualezniona od jego terminu (przyjmuje tylko w czw w godzinach jakie mi nie pasują - stąd zmiana)

tabs - 2 opakowanie konczy mi sie 12.03 - ale ostatnio dziwnie pobolewa mnie duł brzucha lub/i jajniki (zwłaszcza lewy) ogolnie jestem osłabiona, rozdrażniona, mam zmienne nastroje - potrafię się poryczeć na piosenkach z młodych lat :P, do wc biegam az za czesto (co godz, czasem co pół! - nawet w nocy wstaję 4-6 razy)... ogólnie boję się że mogę być w ciąży, na jej wykrycie jeszcze za wcześnie (opakowanie kończy mi się za 3 tabl)...

zastanawiam sie czy mozna sprawdzic czy tabl dzalaja zanim dojdzie do wpadki? (o ile juz nie doszło)

dodam ze w ciagu tych 10 lat 2x byłam w ciazy i mam 4 letnia coreczke i urodzilam w pazdzierniku 2013 wczesniaka (24 tydz ciazy - zmarl)...
Spokojnie, jeśli nie pominęłaś żadnej tabletki, nie brałaś antybiotyków i innych leków wymienionych w ulotce, nie wystąpiły wymioty czy biegunka krótko po zażyciu tabletek, to na ciążę nie masz szans. Rozdrażnienie, pobolewania brzucha, wahania nastrojów to częste skutki uboczne brania tabletek. A częste siusianie może być np. objawem infekcji pęcherza.
Dla świętego spokoju zrób sobie też test ciążowy.
Stary 2014-03-09, 16:12   #1578
magg2014
Przyczajenie

właśnie robiłam, wyszedł negatywny, ale endometrium mam 10 mm, byłam u gin na usg, powiedziała, że ciąży raczej tam nie ma, ale nigdy nic nie wiadomo, test z krwi też negatywny, ale nie podała mi wyniku (była awaria systemu)... wizytę miałam w środę
(przy tabletkach anty tworzy się endometrium?)

Edytowane przez magg2014
Czas edycji: 2014-03-09 o 16:14
magg2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 07:47   #1579
GrumpyCat
Wredny kotecek

Tak, tabletki sprawiają że jest na tyle cienkie zeby nie doszło do zagniezdzenia sie zarodka.
Stary 2014-03-12, 08:04   #1580
dotty11
Raczkowanie

Witam, trochę schizuję więc wolę napisać żeby ktoś mi rzeczowo określił czy jest się czego bać.
Biorę Naraya Plus od 10 miesięcy. W tym cyklu miałam plamienia - które oczywiście mnie bardzo stresowały. 11 dni temu też miałam plamienie - a po ni występował śluz przypominający płodny, tylko jeden dzien. 5 dni po nim znów miałam plamienie tyle że różowe. Krwawienie z odstawienia (tj. 3 dzień placebo) wystąpiło - co prawda zawsze przychodzi w 4, więc to tez zwróciło moją uwagę. Dziś jestem w 2 dniu aktywnej tabletki od dwóch dni mam migreny (a mnie głowa boli raz na 2 lata jak mam kaca, tylko i wyłącznie) i kłuja mnie jajniki. Zrobiłam test - ale 11 dni od tego 'płodnego' więc tez nie wiarygodny - wyszedł negatywny. Jak sądzicie - urabiam sobie czy coś jednak może być na rzeczy. Dodam że tabletki biorę reguralnie, żadna się nie cofneła ani za szybko zwróciła.
dotty11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 13:30   #1581
GrumpyCat
Wredny kotecek

Myślę że sobie wkręcasz, krwawienie z odstawienia powinno cię uspokoić, tym bardzież że nie pominęłaś żadnej tabletki.

Nie brałaś żadnych antybiotyków w czasie przyjmowania? Nie piłaś duuużo soku grejpfrutowego? Ani nic ze skrzypem?
Stary 2014-03-12, 14:44   #1582
dotty11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Myślę że sobie wkręcasz, krwawienie z odstawienia powinno cię uspokoić, tym bardzież że nie pominęłaś żadnej tabletki.

Nie brałaś żadnych antybiotyków w czasie przyjmowania? Nie piłaś duuużo soku grejpfrutowego? Ani nic ze skrzypem?
nie lubie grejfrutow jedyne co brałam to 1 polopiryna bo złapała mnie gorączka. Ale ta głowa mnie niepokoi no i klucia. Więc Wolalam poznać zdanie kogoś z zewnątrz.
Stary 2014-03-12, 15:44   #1583
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez dotty11 Pokaż wiadomość
nie lubie grejfrutow jedyne co brałam to 1 polopiryna bo złapała mnie gorączka. Ale ta głowa mnie niepokoi no i klucia. Więc Wolalam poznać zdanie kogoś z zewnątrz.
Myślę że po prostu te tabletki ci nie służą, wybierz się do ginekologa po inne.
Stary 2014-03-12, 16:41   #1584
dotty11
Raczkowanie

Moja pani doktor będzie osiągalna dopiero w kwietniu, jeśli przemecze jeszcze ten miesiąc na tych tabletkach to ochrona mimo ewentualnych krwawien też będzie?
Stary 2014-03-12, 16:46   #1585
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez dotty11 Pokaż wiadomość
Moja pani doktor będzie osiągalna dopiero w kwietniu, jeśli przemecze jeszcze ten miesiąc na tych tabletkach to ochrona mimo ewentualnych krwawien też będzie?
Stary 2014-04-25, 19:00   #1586
Nata_x33
Przyczajenie

Pomożecie?
Tydzień temu uprawiałam sex z moim chłopakiem. Zabezpieczaliśmy się tylko moimi tabletkami anty, które łykam już od ok 5 miesięcy. Lecz nie o stałej godzinie, tylko tak raz 22, raz 23, czasem pierwsza w nocy. I własnie to był pierwszy raz kiedy skończył we mnie.. Stosunek odbył się 2 razy pod rząd. Dodam, że ostatnio miałam jakieś problemy z żołądkiem (bez wymiotów, biegunki) były to straszne bóle, mogące mieć stan wrzodowy, łykałam na to tabletki i martwie sie że może przez to tabletki anty źle się wchłonęły? Moje zmartwienia zaczęły się kiedy od soboty (czyli dzień po stosunku) strasznie zaczął mnie boleć brzuch. Jest tak do teraz, tylko że w tym momencie doszły jeszcze czasem nudności (ale rzadko), chodzenie często siku, jakaś mała zgaga oraz wczoraj miałam bole głowy i lekkie zawroty. Dzisiaj mija tydzień od seksu, także czy to możliwe żebym była w ciąży skoro przyjmowałam tabletki w określonej porze wieczornej, nie bylo wymiotów ani biegunki. Wcześniej uważałam że to niemożliwe, ale teraz zaczynam trochę panikować (ze mnie to taka straszna panikara jest...) a tabletki anty odstawiam dopiero w sobote za tydzien, więc planowany okres ok 7 maja
Nata_x33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-25, 23:17   #1587
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Nata_x33 Pokaż wiadomość
Pomożecie?
Tydzień temu uprawiałam sex z moim chłopakiem. Zabezpieczaliśmy się tylko moimi tabletkami anty, które łykam już od ok 5 miesięcy. Lecz nie o stałej godzinie, tylko tak raz 22, raz 23, czasem pierwsza w nocy. I własnie to był pierwszy raz kiedy skończył we mnie.. Stosunek odbył się 2 razy pod rząd. Dodam, że ostatnio miałam jakieś problemy z żołądkiem (bez wymiotów, biegunki) były to straszne bóle, mogące mieć stan wrzodowy, łykałam na to tabletki i martwie sie że może przez to tabletki anty źle się wchłonęły? Moje zmartwienia zaczęły się kiedy od soboty (czyli dzień po stosunku) strasznie zaczął mnie boleć brzuch. Jest tak do teraz, tylko że w tym momencie doszły jeszcze czasem nudności (ale rzadko), chodzenie często siku, jakaś mała zgaga oraz wczoraj miałam bole głowy i lekkie zawroty. Dzisiaj mija tydzień od seksu, także czy to możliwe żebym była w ciąży skoro przyjmowałam tabletki w określonej porze wieczornej, nie bylo wymiotów ani biegunki. Wcześniej uważałam że to niemożliwe, ale teraz zaczynam trochę panikować (ze mnie to taka straszna panikara jest...) a tabletki anty odstawiam dopiero w sobote za tydzien, więc planowany okres ok 7 maja
nie jesteś w ciąży

- 25 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 10:28   #1588
Nata_x33
Przyczajenie

dziękuję za odp.
Czyli bóle jajników i macicy które utrzymuja się juz od ponad tygodnia są spowodowane po prostu hormonami? No, mam taką nadzieje
Nata_x33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 19:41   #1589
HelloKejt
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie. 26marca wzielam ostatnia tabletke anty i dostalam krwawienia z odstawienia. Od tego czasu wspolzylam nie zabezpieczajac sie i moj mąż zawsze konczyl we mnie. Od jakiegos czasu mam wzdecia, ogromny apetyt i temperatura ciala od okolo tygodnia wynosi 37.1 , 37.2. Ponadto brzuch mam twardy, Dodam, ze dostalam w czwartek okresu a dzis jest 3dzien i tak jakby sie juz skonczyl. Czy mozliwe ze w ciazy dostalabym okresu?
Stary 2014-04-27, 20:07   #1590
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez HelloKejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie. 26marca wzielam ostatnia tabletke anty i dostalam krwawienia z odstawienia. Od tego czasu wspolzylam nie zabezpieczajac sie i moj mąż zawsze konczyl we mnie. Od jakiegos czasu mam wzdecia, ogromny apetyt i temperatura ciala od okolo tygodnia wynosi 37.1 , 37.2. Ponadto brzuch mam twardy, Dodam, ze dostalam w czwartek okresu a dzis jest 3dzien i tak jakby sie juz skonczyl. Czy mozliwe ze w ciazy dostalabym okresu?
tak, jest to możliwe

- 25 kg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości